2 ساعت و 20 دقیقه
مناسب برای دوره متوسطه دوم و دانشگاه در تمامی رشته ها
خرید از فروشگاه اینترنتی
چالش پیش روی دانش آموزان در مطالعه متون
ما در طول زندگی خود با متنهای متفاوتی از ساده تا پیچیده سر و کار داریم بسیاری از آنها را میخوانیم و با تمام وجود درک میکنیم اما متنهایی هستند که به علل خاص نمیتوانیم آنها را متوجه شویم حال اگر این متنها جزیی از کتاب درسی ما باشند ما را با چالش بزرگی روبرو میکنند که رهایی از آن نیازمند روشهایی است که ما آن را روش متن خوانی میدانیم. نداشتن روش متن خوانی شاید یکی از علل اصلی ناکامی داوطلبان در یادگیری دروس باشد.
چگونه ادبیات را به شیوهای متفاوت یادبگیریم؟
در این برنامه ابتدا یاد میگیریم که یک متن چیست و چگونه به شکل صحیح هدف و ایدهی اصلی نویسنده متن را دریابیم.یاد میگیریم که متن فقط نوشتاری نیست و جهان سراسر متن ناخوانده است همچنین میآموزیم چگونه اندیشههای کلیدی یک متن را استخراج کنیم و از آنها برای جمعبندی متن استفاده کنیم.به تعریف متن خوانی میپردازیم و درمیابیم متن خوانی کلید ورود به متن است و سپس روش صحیح متن خوانی رابررسی میکنیم.
چرا باید شیوه صحیح خواندن متن را بدانیم؟
زمانی که متن خوانی را تعریف میکنیم این سوال مطرح میشود که یادگیری شیوه صحیح خواندن متن ما را به کجا میرساند؟ متن خوانی باعث میشود که ما بتوانیم بدون آنکه درگیر متن شویم دید گستردهای از متن به دست آوریم.
چه کسی روش مطالعه را به ما میآموزد؟
آقای تمنا از همان دوران دانشجویی تدریس و فعالیت در حوزة آموزش را شروع کرد. حوزة آموزش برای آقای تمنا حوزة علوم انسانی بود. ایشان نزدیک به ۲۵ سال است که بهعنوان معلم و مشاور فعالیت میکنند. «رمانخواني من، مرا بيشتر معلم-مشاور كرد.» ایشان در سال ۱۳۷۶ به همراه آقای مجید حامد و آقای فاضل، مؤسسه فرهنگی آموزشی مشاوران آموزش را تاسیس کردند. همزمان با تاسیس موسسه، آقای تمنا مدیریت انتشارات مشاوران آموزش را بر عهده گرفت. ناشری آموزشی که در دهة هشتاد، با مجموعه کتابهای «هدفدار» معروف بود. تدریس دروس اختصاصی انسانی، از جمله فلسفه و منطق، اقتصاد، روانشناسی، ریاضی انسانی و جامعهشناسی بخشی از فعالیتهای ایشان در این سه دهه بوده است. آقای وحید تمنا اولین کتاب طبقهبندی علوم انسانی را نوشتند؛ کتابهای معارف اسلامی را بر اساس روشها، با عنوان کتابهای کوچک هدفدار منتشر کردند؛ کتابهای جامع فلسفه و منطق، ریاضیات انسانی، اقتصاد و علوم اجتماعی برخی از تالیفات ایشان است. تعداد تالیفات ایشان تا کنون به ۷۸ عنوان کتاب میرسد.