دسته‌بندی نشده

اعتراض دانش‌آموزان به تاثیر قطعی۳۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سال ۹۸/ پیگیری مجلس برای بازبینی مصوبه

20تیر97: خبرگزاری ایلنا:
اعتراض دانش‌آموزان به تاثیر قطعی۳۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سال ۹۸/ پیگیری مجلس برای بازبینی مصوبه

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در واکنش به اعتراض دانش‌آموزان به تاثیر قطعی۳۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور گفت: به آنها قول می‌دهیم که این مساله را دنبال می‌کنیم، همچنین مذاکره می‌کنیم تا دوباره این مصوبه مورد بازبینی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، با اعلام تعیین‌تکلیف کنکور سال ۹۸ توسط رئیس سازمان سنجش آموزش کشور موجی از اعتراضات از سوی دانش‌آموزان و داوطلبانی که قصد شرکت در این کنکور را دارند، شکل گرفته است.

از زمان انتشار خبر تاثیر قطعی ۳۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سال ۹۸، تماس‌های متعددی از سوی دانش‌آموزان از نقاط مختلف کشور با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در اعتراض به این مصوبه گرفته شده و اکثر معترضان ضمن گلایه از ناعادلانه بودن چنین تصمیمی از سازمان سنجش، وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم درخواست اصلاح مصوبه شورای سنجش پذیرش دانشجو را دارند، چرا که می‌گویند با اجرایی شدن مصوبه فوق الذکر شانس قبولی آنها در کنکور پایین می‌آید و موجب می‌شود، یک سال از زندگی‌شان عقب بمانند، زیرا باید تلاششان را معطوف به شرکت در کنکور سال ۹۹ کنند.
شانس قبولی داوطلبان نظام جدید در مقابل نظام قدیمی‌ها پایین می‌آید

یکی از داوطلبان معترض شرکت در کنکور ۹۸ از استان آذربایجان غربی که دارای معدل ۱۹ است، طی تماسی به خبرنگار ایلنا می‌گوید: افرادی که پیش از سال ۸۴ دیپلم گرفتند، سوابق تحصیلی‌شان در کنکور لحاظ نمی‌شود، این در حالی است که در مورد دانش‌آموزان نظام جدید میانگین تراز معدل و تراز نمره کنکور آن‎ها در نظر گرفته می‌شود، اما آن داوطلبی که پیش از سال ۸۴ دیپلم گرفته است، تنها تراز نمره کنکور در رتبه‌اش تاثیر دارد. با این حساب ما نظام جدیدی‌ها شانس بسیار پایینی در مقابل آنها داریم، زیرا سوابق تحصیلی داوطلبان نظام قدیم لحاظ نمی‌شود و تنها ترازشان در کنکور می‌تواند رتبه آنها را تعیین کند.

امیدی برای قبولی در کنکور نداریم

یکی دیگر از داوطلبان معترض که از استان خوزستان تماس گرفته و دارای معدل ۱۵ است، می‌افزاید: دانش‌آموزان موفقی بودند که با تاثیر معدل بالا در نتیجه کنکورشان توانستند، بهترین رتبه‌ها را در کنکور کسب کنند، اما با وجود تاثیر قطعی ما دیگر هیچ شانس و امیدی برای قبولی کنکور نداریم و از شما می‌خواهیم با پیگیری‌ها خواستار تغییر این طرح شوید.

چرا نظر دانش‌آموزان را نادیده می‌گیرند؟

داوطلب دیگری با معدل ۱۹ از استان سمنان به نظرسنجی درباره تاثیر مثبت و قطعی سوابق تحصیلی اشاره می‌کند و می‌افزاید: در نظر سنجی که از دانش آموزان برای تاثیر مثبت و قطعی سوابق تحصیلی صورت گرفت؛ ۷۵ درصد از دانش‌آموزان به تاثیر مثبت رای دادند و این نکته مطرح است که چرا این میزان ۷۵ درصد نادیده گرفته شده و در آخر شورای سنجش پذیرش دانشجو تاثیر قطعی را نهایی کرد؟

دیگر هیچ انگیزه‌ای برای درس خواندن نداریم

یک دانش آموز پایه دوازدهم از تهران مقایسه نظام جدید و نظام قدیم و نیز در نظر گرفتن سوابق تحصیلی را  نوعی نابرابری می‌داند و تصریح می‌کند: ما می‌خواهیم اعتراضمان به گوش مسئولان برسد تا بدانند ما پشت کنکوری‌ها به این مصوبه معترض و خواهان اصلاح آن هستیم. با این تصمیم ما دیگر هیچ انگیزه‌ای برای درس خواندن نداریم و چرا باید با این کار در حق ما ظلم شود؟ این در حالی است که کنکور به خودی خود استرس زیادی  برای دانش‌آموزان دارد و باید حذف شود. حتی اگر معدل ۲۰ داشته باشیم، بازهم شانس چندانی در مقابل نظام قدیمی‌ها یا دیپلمه‌های سال ۸۴ نخواهیم داشت.

پدرم کارگر است؛ هزینه ترمیم معدلم را ندارم

یکی دیگر از داوطلبان معترض نیز اینطور می‌گوید که برای ترمیم معدل مجبور هستیم دوباره برخی درس‌ها را امتحان دهیم و برای هر امتحان باید ۱۵ هزار تومان بدهیم، برای من که پدرم کارگر است و ماهی ۷۰۰ هزار تومان درآمد دارد، پرداخت این هزینه بسیار سخت است. از طرفی بحث تقلب مطرح است، چرا که شاهد بودیم در همین سال تحصیلی گذشته در برخی دروس امتحان نهایی تقلب صورت گرفت و گذشته از این، احتمال این وجود دارد که امتحانات سلیقه‌ای تصحیح شود، از همین رو در نظر گرفتن سوابق تحصیلی بی‌عدالتی است.

داوطلبان معترض کنکور فعلا باید منتظر باشند

یک منبع آگاه در واکنش به اعتراضات داوطلبان کنکور سال ۹۸ به خبرنگار ایلنا گفت: این طرح توسط شورای سنجش پذیرش دانشجو که سه وزیر در آن حضور دارند، مصوب شده است. باید منتظر باشیم و ببینیم آیا تغییری صورت می‌گیرد یا نه؟ به هر حال این طرح موافقان و مخالفان زیادی دارد که باید علاوه بر مخالفان، صحبت‌های موافقان طرح را هم شنید.

عموم خانواده‌ها به روش برگزاری کنکور معترض هستند

داود محمدی (نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات) در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: قانونی در مجلس تصویب شد، مبنی بر اینکه کنکور به صورت تدریجی حذف و به جای آن سوابق تحصیلی جایگزین کنکور شود. با توجه به نگرانی‌ها و استرس‌های کنکور این امر خواسته عموم بود که کنکور حذف شود. تقریبا می‌‎توانیم بگوییم که عموم خانواده‌ها به روش برگزاری کنکور معترض هستند و از طرفی این روش به گونه‌ای نیست که شرایط علمی افراد را مشخص و به طور منصفانه توان علمی دانش آموزان را بررسی کند.

راهکار اجرایی حذف تدریجی کنکور، تاثیر ۳۰ درصدی سوابق تحصیلی است

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات در ادامه بیان کرد: با توجه به این‌که قانون حذف تدریجی کنکور در مجلس شواری اسلامی تصویب شده، ما از وزات علوم و وزارت آموزش و پرورش خواسته‌ایم آن را طبق قانون اجرایی کنند و راه اجرایی آن نیز همین است. این تصمیم باید گرفته می‌شد و چاره دیگری نبود. ما باید سوابق علمی دانش‌آموزان را جایگزین آزمونی کنیم که حداکثر دو تا سه ساعت زمان می‌برد و در واقع آن شاخص‌های لازم برای تشخیص توان علمی دانش آموزان را ندارد، این در حالی است که سوابق تحصیلی دانش‌آموزان که در دوران دبیرستان به دست آورده‌اند باید با دقت استخراج شود.

وی با تاکید بر اینکه خانواده‌ها و دانش‌آموزان باید با شرایط کنکور کاملا آگاه باشند، گفت: ضمن اینکه چگونگی برگزاری امتحانات در مدارس باید با دقت کافی باشد و عادلانه در رابطه با توانمندی‌های یک داوطلب اظهارنظر دقیق صورت بگیرد.

نمی‌گذاریم حقی از کسی پایمال نشود

محمدی افزود: ‌اینکه شما حرف‌های دانش آموزان و داوطلبان را به ما منتقل می‌کنید، برای ما ارزشمند است. ما هم این نظرات را به سازمان سنجش منتقل خواهیم کرد و ایرادهایی که در جهت اجرایی شدن آن وجود دارد را پیگیری می‌کنیم تا حقی از کسی پایمال نشود. اتفاقا خواسته ما هم همین است. به طور کل برنامه ما این است که حقی از کسی پایمال نشود و اگر الان هم شرایط جایگزینی را در نظر گرفته‌ایم به همین دلیل است، اما اگر دوباره قرار باشد؛ مشکلات سابق پیش بیاید و در این روش هم همین اتفاقات بیافتد، طبیعتا مورد اعتراض ما هم هست. نظرات و اعتراضات دانش آموزان به سازمان سنجش را منتقل و روی آن بحث خواهیم کرد تا آن‌ها نیز روش‌هایشان را اصلاح کنند.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پیامی به دانش آموزان گفت: ما به شما قول می‌دهیم که این مساله را دنبال می‌کنیم، همچنین مذاکره می‌کنیم تا دوباره این مصوبه مورد بازبینی قرار گیرد. به هر حال این طرح در ابتدای مسیر قرار دارد و ممکن است هر کاری در ابتدای راه اشکالاتی داشته باشد. بنابراین ما مسائل را به مسئولان منتقل می‌کنیم و طبیعتا اگر جایی از کار اشکال دارد، آن‌ها باید برطرف کنند.

.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *