دسته‌بندی نشده

پاسخ به شائبه فروش سوالات کنکور!+سوالات امتحانات نهایی باز هم لو رفت + برنامه امتحانات + آرشیو خبرها

۲۷ خرداد ۱۳۹۷  مصاحبه ايسنا با دكتر هامون سبطی

پایان ماراتن «امتحانات نهایی» و چند سوال

بیان واقعیت امتحانات نهایی و دلایل تقلب در آن / روش های جایگزین و اصلاح کنکور

آزمون کارشناسی ارشد ۹۷

سختی سوالات امتحان نهایی چند سالی مورد اعتراض دانش آموزان پایه سوم دبیرستان بود و در دو سه سال اخیر لو رفتن این سوالات در فضای مجازی دردسرساز شد.

به گزارش ایسنا، علی‌رغم تاکید مسئولان آموزش و پرورش مبنی بر ضریب امنیتی بالای طراحی و ارسال سوالات امتحانات نهایی و رد هرگونه سوءاستفاده و ناامنی، سال گذشته شاهد لو رفتن سوالات دروس عربی و زبان فارسی دقایقی قبل از شروع امتحان بودیم که پای پلیس فتا و حراست آموزش و پرورش را نیز به ماجرا باز کرد.

امسال نیز استارت امتحانات نهایی از ابتدای خرداد زده شد و عبدالرسول عمادی ، رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به فرا رسیدن ایام برگزاری امتحانات نهایی پایان ترم و حفظ امنیت امتحانات به ایسنا گفت: حوزه‌های تکثیر با حساسیتی بیش از پیش حراست می‌شوند تا سوالات در شرایط کاملا امن تکثیر شوند.

با این حال برخی گروه‌های تلگرامی در فضا مجازی ادعا کردند برگه‌های سوالات امتحان نهایی درس معارف را در اختیار دارند و با قیمت های متفاوتی به فروش می‌رسانند. همچنین برخی دانش آموزان از فروش سوالات درس دیفرانسیل ساعاتی قبل از شروع امتحان خبر دادند. اینبار آموزش و پرورش لو رفتن سوالات امتحانی را تایید کرد و عمادی در این باره گفت: گویا یک صفحه از سوالات درس دین و زندگی یک ساعت قبل از شروع امتحان پخش شده است که برای ما محرز شد توسط یکی از عوامل حوزه‌های تکثیر رخ داده که دستگیر شده است.

به گفته وی بلافاصله روش جدید ارسال سوالات به حوزه‌های امتحانی بکار گرفته شد و بر این اساس سوالات مستقیم به حوزه‌های اجرایی امتحان ارسال شد تا امکان لو رفتن سوالات توسط عوامل بخش قرنطینه و تکثیر  کاهش و به صفر برسد. بر این اساس از این پس کلید و رمز سوالات ساعت ۷:۳۰ صبح برای حوزه ها ارسال و بلافاصله تکثیر می شود تا دیگر فرصتی برای انتشار سوالات قبل از ساعت شروع امتحان وجود نداشته باشد.

با توجه به اتمام امتحانات نهایی، از  هامون سبطی فعال حوزه آموزش و پرورش سوال می‌کنیم که «ناامنی امتحانات نهایی چه تبعاتی دارد؟». وی در این باره به ایسنا گفت: مشکلاتی که پدید آمده ریشه در قانون‌های کارشناسی نشده دارد. ماهیت امتحان نهایی ارتقای پایه تحصیلی دانش آموز است. اگر وی بداند که قرار است به جلسه امتحان برود و با گرفتن نمره ۱۰ این اجازه را داشته باشد که به پایه بالاتر راه یابد هیچ گاه وسوسه نمی‌شود خود را در دام سوداگرانی بیندازد که برخی از آنها به دروغ و برخی به واقع به سوالات امتحانی دسترسی دارند و آن را به فروش می گذارند.

وی افزود: این پدیده زشت که آبروی آموزش و پرورش را تهدید می‌کند در سال‌های گذشته رخ نمی‌داد اما از زمانی که قانون سنجش و پذیرش دانشجو مبنی بر جایگزینی امتحان نهایی به جای آزمون رقابتی کنکور در سال ۹۲ تصویب شد، این مشکلات هم به وجود آمد. وقتی دانش آموز به دنبال نمره ۲۰ است بساط تقلب فروش‌ها هم گسترده می‌شود.

«آیا امتحانات نهایی می‌تواند  جایگزین مناسبی برای کنکور باشد؟ »؛ این کارشناس آموزش در پاسخ به این سوال با اشاره به بازه طولانی برگزاری امتحانات نهایی آن هم در حوزه‌های پرشمار گفت: با وجود تمام تلاش‌های ارزشمند و تمهیداتی که در آموزش و پرورش اندیشیده شده امکان جلوگیری کامل از بروز تقلب بسیار مشکل است. نقطه مقابل امتحان نهایی، کنکور است که نهایتا یک یا دو روز و در حوزه های محدود برگزار می‌شود و تمام سیستم‌های امنیتی کشور دست به دست هم می‌دهند تا تقلب در آن رخ ندهد.

سبطی افزود: نمی‌توانیم از یک کشتی باری که مخصوص حمل کالاهای بسیار سنگین است انتظار داشته باشیم که همانند هواپیما عمل کند. همچنان که نمی‌توانیم از هواپیما بخواهیم مانند کشتی باری باشد. این دقیقا مصداق قانون جایگزینی امتحان نهایی به جای کنکور است که عوارض دارد.

وی در پاسخ به این سوال که «آیا با وارد کردن امتحانات نهایی به چرخه گزینش دانشجو از استرس و اضطراب داوطلبان در این چند سال کنکور کاسته شده است؟» گفت: واضح است که این اتفاق نیفتاده، بلکه فضای التهاب دوچندان شده است. اکنون دانش آموزان هم اضطراب کنکور را دارند و هم امتحان نهایی را و نشان می‌دهد این خانه از ابتدا به درستی چیده نشده و به شکل منطقی ترجیح دادن امتحان نهایی به کنکور کاری اشتباه است و به هیچ شکلی توجیه پذیر نیست. یک تناقض هم در این میان وجود دارد و آن این است که معدل و سوابق تحصیلی اثرگذاری منفی در نمره نهایی و رتبه داوطلبان برتر دارد.

این فعال آموزشی اصلاح کنکور با به کارگیری شیوه‌هایی مانند افزایش دفعات برگزاری، تبدیل ۵ زیرگروه به ۲۰ زیر گروه آزمایشی و افزودن سوالات تستی با گزینه های وزن دار که بسیار به آزمون تشریحی نزدیک است، را به عنوان پیشنهادی به وزرای آموزش و پرورش و علوم و نمایندگان کمیسیون آموزش مطرح کرد و گفت: علاوه بر این باید نهادی تاسیس شود که بر فعالان حوزه کنکور نظارت کند و خانواده ها را از زیربار موسسات متخلف و فریبکار نجات دهد. گفته می‌شود هشت تا ۱۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی موسسات کنکور است که اگر واقعی باشد، باید سوال کرد چه ارگان دولتی ناظر بر این گردش مالی است؟.

سبطی افزود: آموزش و پرورش تا پایان صدور مدرک پیش دانشگاهی و وزارت علوم از لحظه قبولی داوطلب و ورود به دانشگاه خود را مسئول امور می‌دانند. بنابراین یک خلاء به اسم برزخ کنکور ایجاد شده که همه انگشت‌های اتهام به سمت آن نشانه رفته است. ۵۰۰ هزار داوطلب داریم که تقاضای اشغال ۵۰۰۰ صندلی را دارند. دراینجا امتحان نهایی هرگز نمی‌تواند تعیین کننده قطعی و صرف باشد و نباید به دانش آموزی بگوییم چون معدل تو ۲۰ نشده، حق نداری وارد فلان رشته دلخواهت بشوی.

وی با بیان اینکه طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو باید ۸۵ درصد صندلی‌های دانشگاه بوسیله سوابق تحصیلی پر شود که اکنون این اتفاق می‌افتد عنوان کرد: اما همه رقابت بر سر آن ۱۵ درصد است و چندصد هزار داوطلب دارد. باید به جای پافشاری روی قوانینی که روزبه روز مشکل آفرینی شان مشخص‌تر می شود، روند آزمون سراسری را اصلاح کنیم بطوری که باعث استرس نشود و زمینه سودجویی تاجران آموزشی را فراهم نکند.

اما «فروش سوالات امتحان نهایی چه اثراتی دارد و چه باید کرد؟ » این کارشناس آموزش و پرورش در این باره گفت: سوال فروشی در درجه اول تبعات اخلاقی دارد. مسلما یک دانش آموز ۱۶-۱۷ ساله نمی‌خواهد دزدی کند، رشوه بدهد و اطلاعات حرام بخرد، ولی وقتی سرنوشت تحصیلی آینده‌اش که به شدت با سرنوشت اقتصادی اش گره خورده، در گروی آن است که نمره خوبی کسب کند و مشاهده می‌کند که برخی همکلاسی‌هایش از این بازار مکاره و تقلب فروشی استفاده می‌کنند لزوما نباید از او انتظار داشت که حتما مقاومت کند.

سبطی تاکید کرد: بستر خلاف و تقلب را در این سن برای فرزندان این کشور فراهم می‌کنیم و بعد متاسفیم که چرا خلاف می‌کنند. معتقدم اولین مشکل نهادینه شدن رشوه دادن و حرام خریدن در میان نوجوانان است. دومین نکته ایجاد احساس بی عدالتی است که خشم مضاعفی را می‌تواند ایجاد کند و سوم احساس بی اعتمادی به سازوکارهای قانونی کشور است و دانش آموز با خود به این نتیجه می‌رسد که حالا که مسئولین امر نمی‌توانند کار را به درستی انجام دهند و حق ما در حال تضییع است باید حقمان را از راه غیرقانونی بگیریم.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک نهاد پاک و مطمئن است و این طور با آبروی او بازی کردن و آن را بی اعتبار کردن در نگاه خانواده و دانش آموزان خطایی نیست که بتوان از کنار آن به سادگی گذشت گفت: یک زمانی امتحان نهایی ناموس و آبروی آموزش و پرورش بود و اینطور به باد دادن این آبرو به علت یک قانون کارشناسی نشده، اتفاقی ناخوشایندی است که باید اصلاح شود.

منبع: ایسنا

.

پاسخ دکتر هامون سبطی به شائبه‌ی فروش سوالات کنکور سراسری:

 
 
.
 
2 خرداد 1397

لورفتن سؤالات آزمون پایه چهارم متوسطه در نخستین روز امتحانات


باز هم اول خرداد و فصل امتحانات دانش‌آموزان آغاز شد تا بحث لو رفتن سؤالات امتحانی هم رونق بگیرد اما این بار خیلی زود و در نخستین روز امتحانات این اتفاق رخ داد.آنطور که یکی از معلمان می‌گوید و البته مسئولان آموزش و پرورش شهر تهران هم در گفت‌وگو با همشهری تأیید می‌کنند، سؤالات درس «دین و زندگی» پایه چهارم پیش‌دانشگاهی که از قضا هماهنگ کشوری هم بوده، یک ساعت قبل از امتحان در دستان دانش‌آموزان می‌چرخیده است.

یکی از معلمان مدارس منطقه 5 تهران در این‌باره به همشهری گفت: ما از این موضوع بعد از امتحان و توسط یکی از دانش‌آموزان مطلع شدیم. او می‌گفت که بچه‌ها یک ساعت قبل از امتحان نمونه سؤالاتی را در دست داشتند که دقیقا سؤالات آزمون امروز بوده و اغلب بچه‌ها آنها را خوانده بودند. این معلم افزود:

تا پیش از این در اواسط امتحانات بحث لو رفتن سؤالات پیش می‌آمد اما حالا در روز اول امتحانات این رکورد زده شد تا امنیت آزمون‌های سراسری در مدارس، بیش از گذشته زیر سؤال رود. اما ظاهرا لو رفتن سؤالات مخصوص به یک مدرسه و در منطقه خاصی نبوده؛ چراکه یکی از دانش‌آموزان دختر در مدرسه‌ای در شهرک غرب هم به همشهری گفت:

«ساعت 7:30 یعنی 30دقیقه قبل از امتحان به مدرسه رفتم و دیدم بعضی از بچه‌ها سؤالات امتحان را روی برگه یا گوشی تلفن همراهشان دارند. از سؤال 17 تا 24درس دین و زندگی بود که وقتی رفتیم سر امتحان دیدیم درست، تقریبا نزدیک 10نمره می‌‌شد.» این دانش‌آموز افزود: «این نخستین‌باری نیست که سؤال‌ها لو می‌رود، سال‌های قبل هم سر بعضی درس‌ها این مشکل را داشتیم که یا تو کانال تلگرام منتشر شده بود یا بچه‌ها بین 100 تا 200هزار تومان می‌خریدند.»

  • مهر تأیید آموزش و پرورش بر لو رفتن سؤالات

حمیدرضا کلاهی، رئیس مرکز سنجش اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران در گفت‌وگو با همشهری، لو رفتن سؤالات درس دین و زندگی پایه چهارم متوسطه را تأیید کرد و گفت: بررسی ما نشان داد که این خبر صحت دارد اما منشأ لو رفتن سؤالات آموزش و پرورش شهر تهران نیست، چون برگه‌های ما مهر و نشانه مخصوص دارد ولی سؤالات منتشر شده در کانال‌های تلگرامی این نشان را ندارد، پس سؤالات از شهرهای دیگر لو رفته است.

کلاهی درباره روند طراحی و توزیع سؤالات امتحانات سراسری گفت: در مورد شهرهای دیگر نمی‌دانم اما در شهر تهران، سؤالات از شب قبل به قرنطینه مناطق آموزش و پرورش می‌رود و در حضور نماینده حراست و یک هیأت 10نفره، پلمب آن باز می‌شود. از شب تا صبح در این قرنطینه و با حضور نماینده‌ها سؤالات تکثیر شده و سپس به‌اندازه دانش‌آموزان هر مدرسه، برگه‌های امتحانی در پاکت‌های مخصوصی قرار گرفته و پلمب می‌شوند.

او ادامه داد: بعد از این نماینده‌های مخصوص، سؤالات را یک ساعت قبل از امتحانات به مدارس برده و تحویل رئیس حوزه امتحانی که اغلب مدیر یا معاون اوست، می‌دهند. رئیس مرکز سنجش اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران اظهار داشت: ممکن است در شهرهای دیگر در یکی از این مراحل سؤالات لو رفته و از طریق شبکه‌های مجازی در دسترس سایر افراد قرار گرفته باشد.

  • امتحاناتی که سال‌های قبل لو رفتند

بحث لو رفتن سؤالات امتحانی حالا 5 سالی هست که در خردادماه مطرح می‌شود. لو رفتن سؤالات دین و زندگی، ادبیات فارسی، فیزیک، عربی تخصصی، زمین‌شناسی، زیست‌شناسی سوم متوسطه، جبر و احتمال و تاریخ از مهم‌ترین مصادیقی بودند که در سال‌های گذشته بحث لو رفتن آنها چند ساعت و حتی یک شب قبل از امتحان مطرح و رسانه‌ای شد.

این چالش در سال گذشته به جایی رسید که اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و پلیس فتا هم وارد عمل شدند و پلیس اعلام کرد که 8 نفر را در استان‌های جنوبی کشور که مشغول فروش سؤالات امتحانی به‌خصوص در پایه سوم متوسطه بودند، دستگیر کرده است اما مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش به‌رغم این اظهارنظر پلیس فتا، حاضر به برگزاری دوباره امتحانات نشد. عبدالرسول عمادی 21خرداد96 در این‌باره به خبرگزاری مهر گفته بود:

«تنها فقط در چند مدرسه به شکل محدود سؤالات لو رفته بود و به همین دلیل نمی‌توانیم امتحانات را تکرار کنیم چون ارزیابی‌های ما نشان داده که تمام دانش‌آموزان به این سؤالات دسترسی نداشته‌اند.» او در پاسخ به اینکه نتایج این امتحانات در آزمون سراسری داوطلبان کنکور دخیل و مؤثر است و با این روش حق برخی دانش‌آموزان پایمال می‌شود، گفته بود:

«اینطور نیست چون متخلفان شناسایی می‌شوند.» مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش امسال هم به روش سال‌های قبل در برابر لو رفتن سؤالات امتحانات سراسری سکوت کرده و آنطور که کلاهی، رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش شهر تهران می‌گوید خبری از تکرار امتحانات نخواهد بود.

منبع: همشهری آنلاین

(2 خرداد97) سوالات امتحانات نهایی باز هم لو رفت

امتحانات نهایی دانش‌آموزان در شرایطی از روز گذشته آغاز شده است که بازار فروش سوالات امتحانی در شبکه‌های مجازی آغاز به کار کرده است.

سوالات امتحانات نهایی باز هم لو رفت/خرید و فروش در تلگرام

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، چند سالی است امتحانات نهایی دانش‌آموزان به بازاری برای کسب درآمد توسط افراد فرصت طلب تبدیل شده است. بازاری که با سوءاستفاده از نوجوانان کشور به بهانه فروش امتحانات نهایی، درآمدهایی را نصیب برخی افراد می‌کند.

این شبکه‌ها که عمدتا در فضای مجازی و کانال‌های تلگرامی یا اینستاگرام فعالیت می‌کنند، صبح روز امتحان سوالات را به دست مشتریان خود می‌رسانند و برای خرداد 97 فعالیت آنها برای تبلیغات و بازارگرمی چند هفته مانده به زمان برگزاری امتحانات نهایی آغاز شد و اولین امتحان دانش‌آموزان که روز گذشته با درس دین و زندگی آغاز شد، با لو رفتن سوالات همراه بود و طبق اعلام دانش‌آموزان سوالات قبل از شروع امتحان در دست برخی افراد بود.

تعداد کانال‌های فروش سوالات کم هم نیست، قیمت‌ها نیز متفاوت است از 30 هزار تومان برای درس دینی تا 70 هزار تومان برای دروس عمومی و 90 هزار تومان برای دروس تخصصی.

البته ماجرای لو رفتن سوالات امتحانات نهایی داستان همین امسال نیست بلکه دو سال گذشته نیز دانش‌آموزان لو رفتن سوالات را تجربه کردند حتی سال گذشته این قضیه با اعتراضات بسیاری همراه شد و تجمع دانش‌آموزان مقابل وزارت آموزش‌وپرورش را رقم زد.

با توجه به سهم 30 درصدی سوالات امتحانات نهایی در کنکور، تامین امنیت برگزاری آن اهمیت بسزایی دارد؛ در همین رابطه هامون سبطی کارشناس آموزشی معتقد است: جوانانی به عنوان مشاور در حوزه آموزش کشور وارد سیستم شده‌اند و توانسته‌اند در کانال‌های تلگرامی برای خود تعدادی مخاطب دست و پا و ادعا کنند با افراد معدودی در حوزه‌های امتحانی مرتبط هستند؛ ماجرا نیز بدین قرار است هنگام ارسال سوالات به حوزه‌های امتحانی، آنها را قبل از برگزاری امتحان باز می‌کنند البته این رویه غیرقانونی است اما تعداد حوزه‌های امتحانی آنقدر زیاد است که نظارت بر آنها دشوار است، پس از بازگشایی سوالات از آنها عکس گرفته و برای ادمین کانال‌ها ارسال می‌شود که پس از آن به دست چند هزار نفر خواهد رسید.

وی افزود: ضایع شدن حق دانش‌آموزان با لو رفتن سوالات امتحانات نهایی واقعه غم‌انگیزی است اما بدتر از آن نهادینه شدن شیوه زشت تقلب  در بین دانش‌آموزان است. هم‌اکنون امتحانات نهایی به یک رقابت تبدیل شده و دانش‌آموز تمام تلاش خود را برای کسب نمره 20 انجام می‌دهد تا از تاثیر مثبت آن در کنکور بهره‌مند شود. البته نظارت بر امتحانات نهایی که به مدت یک ماه آن هم در تعداد زیادی از حوزه‌ها برگزار می‌شود امکان‌پذیر نیست و علت لو رفتن سوالات نیز تاثیر نمرات امتحانات نهایی در کنکور است و فضای مجازی نیز ابزاری شده که وقوع این جرم را تسهیل می‌کند.

اگرچه آموزش‌وپرورش از تلاش برای برگزاری امتحانات در نهایت امنیت و برخورد با خریدو فروش سوالات امتحانی خبر می‌دهد اما تجارب سال‌های گذشته نشان داده است که در این هدف موفق نبوده‌ به عنوان مثال سال گذشته مسئولان اعلام کردند، پلیس فتا با همراهی مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش به موضوع  خرید و فروش سوالات امتحانات نهایی وارد شد و بسیاری از گردانندگان این سایت‌ها دستگیر شدند اما امسال یکبار دیگر شاهد فعالیت مجدد کانال‌های تلگرامی برای فروش سوالات هستیم.

به نظر می‌رسد در شرایطی که قرار است سهم سوابق تحصیلی در پذیرش داوطلبان کنکور افزایش یابد و به صورت قطعی اعمال شود با وضعیت فعلی لو رفتن سوالات امتحانات نهایی و خدشه بر امنیت برگزاری امتحانات، تحقق این هدف دور از دسترس است و کنکور همچنان روش مطمئنی برای جذب دانشجویان خواهد بود.

انتهای پیام/

همه چیز درباره‌ی امتحان‌های نهایی!

لينك خبرهای تازه را در ديدگاه‌ها بگذاريد. اين صفحه با خبرهاي تازه به‌روز می‌شود.

.

برنامه‌ی امتحان‌های نهایی نیم‌سال نخست (دی‌ماه) سال‌تحصیلی 97-1396

.

دانلود فايل كامل جدول، از جمله برنامه‌ی امتحان‌های فنی و حرفه‌ای:

(کلیک کنید!)

.

⭕برنامه امتحانات نهايي

?دوره پيش دانشگاهی بزرگسالان، راه دور و داوطلبان آزاد

 .

ماجرای لو رفتن سئوالات امتحانی/ شیطنت یک دانش آموز

امتحان

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش ماجرای لو رفتن سئوالات امتحانی خرداد ۹۶ را روایت کرد.

رسول عمادی  درباره ی پیگیری افرادی که اقدام به لو رفتن سوالات امتحانی در خرداد ماه سال جاری کرده بودند گفت: هرسال یک عده شیاد هستند که سوالات را جعل می کنند. سربرگ سئوالات امتحانی می گذارند و به یک عده می فروشند یا در فضای مجازی تبلیغات می کنند.

در یکی دو مورد نیز سوال امتحانی پیش از آغاز امتحان لو رفته بود. البته زمان دسترسی به سوالات به دلیل کمبود زمان، زیاد نبوده است. پلیس فتا و معاونت حقوقی وارد عمل شد و خاطیان را بازداشت کرد.

یک مورد در بندر خمیر بود. یک مورد از منطقه دو آموزش و پرورش بود و یک مورد دانش آموز از کردستان بود که اقدام به پخش سوالات امتحانی کرده بودند. مجموعاً ۴ و ۵ نفر را پلیس بازداشت و بازجویی کرد. دفتر حقوقی ما نیز پیگیر این موضوع است.

برگه های دانش آموزی که اقدام به پخش سوالات امتحانی کرده بود را بررسی کردیم، نمراتش زیر ۱۰ بود. پیش از جلسه امتحان تصویر سوالات را گرفته بود و در فضای مجازی منتشر کرده بود. حتی این دانش آموز نیز نتوانسته بود از سوالاتی که خود تصویر آن را گرفته استفاده کند. تنها بر اساس شیطنت و کنجکاوی اقدام به پخش سئوالات پیش از آغاز امتحانات کرده بود و تنها خود را رسوا کرده بود.

خرداد ۹۶ نیز بار دیگر ماجرای لو رفتن سوالات امتحانات مطرح شد اما این بار ماجرا جدی‌تر از گذشته بود و برخی دانش‌آموزان و معلمان مدارکی ارائه کردند که از فروش سوالات در فضای مجازی از جمله تلگرام و اینستاگرام قبل از آغاز امتحان حکایت داشت.

دانش‌آموزان در خرداد ۹۶ مدعی بودند که سئوالات امتحانی در دروس مختلف از جمله زیست‌شناسی، ادبیات و زمین‌شناسی لو رفته است و به گفته آنان در حوزه امتحانی اغلب دانش‌آموزان به چک کردن سوالات و یافتن پاسخ‌های آن قبل از شروع امتحان مشغول بودند.

منبع: خبرگزاری مهر

.

دکتر هامون سبطی:
وقتی سال گذشته فریاد می کشیدیم که با گسترش دادن آزمون ورودی دانشگاه‌ها به امتحانات نا‌امن نهایی، تقلب و بی‌اخلاقی میان دانش‌آموزان نهادینه می‌شود و عرض و ناموس آموزش و پرورش به تبع آن برباد می‌رود، مدعیان دفاع از تقدس وزارت معظم آموزش و پرورش مرا در برنامه‌ی رادیویی و صحن مجلس، اختاپوس و مافیا می‌نامیدند‌. چه ساده است چشم را بر اخلاق و حقیقت بستن و هیاهو سردادن و سکان کشتی کشور را به سمت خیزاب‌های پر عربده سوق دادن و خود را بر ساحل سلامت کشاندن و از دور اشک تمساح چکاندن.
دریغ است ایران که ویران شود!

(تیر96) گزارش اخبار 20:30 :

http://www.telewebion.com/episode/1640211/

.

.
.

(8تير96)    لو رفتن سوالات امتحانات نهایی در تهران و جنوب کشور

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: در بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد سوالات امتحانات نهایی در یکی از شهرهای جنوبی کشور لو رفته است.

امتحان

  برخی دانش‌آموزان و معلمان مدارکی را ارائه می‌دهند که از لو رفتن سوالات امتحانات نهایی خرداد 96 در برخی دروس از جمله زبان فارسی و زمین‌شناسی 15 تا 30 دقیقه قبل از برگزاری امتحان حکایت دارد.

در همین رابطه دانش‌آموزان معتقدند که نیم ساعت تا 45 دقیقه مانده به برگزاری امتحان نهایی، دانش‌آموزان سوالات را داشتند و در حال بررسی آن‌ها با یکدیگر بودند، در اغلب دروس سوالات لو رفته بود و اگر فردی سوالات را نداشت برای سایرین جای تعجب بود.

پلیس فتا نیز از دستگیری 8 نفر در خصوص فروش سؤالات امتحان نهایی و لو رفتن سؤالات واقعی در یکی از استان‌های جنوبی خبر می‌دهد.

در همین رابطه، فاطمه سعیدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه کمیته‌ی آموزش‌‌وپرورش مجلس، بحث خرید و فروش سوالات امتحانات نهایی بررسی شد که در این جلسه رئیس مرکز سنجش و رئیس حراست وزارت آموزش‌وپرورش به همراه رئیس پلیس فتا حضور داشتند. در این جلسه مشخص شد که سوالات امتحانات نهایی در یکی از شهرهای جنوبی کشور و منطقه 2 آموزش‌وپرورش شهر تهران لو رفته است و این ماجرا پس از خروج از قرنطینه و در حوزه امتحانی رخ داده است. سوالات امتحانات نهایی باید رأس ساعت و نزد دانش‌آموزان بازگشایی شود اما در تعدادی از حوزه‌های امتحانی، سوالات 15 تا 20 دقیقه زودتر از ساعت 8 صبح بازگشایی شده و تصویری از آنها گرفته و در فضای مجازی ارسال شده است. پلیس فتا اعلام کرد که انتشار سوالات در برخی حوزه‌های امتحانی ساعت 7.30 دقیقه صبح انجام شده است و در این رابطه عده‌ای از افراد متخلف بازداشت شده‌اند البته طبق اعلام پلیس فتا، انتشار سوالات در فضای مجازی به صورت گسترده نبوده است. نمی‌توان منکر لو رفتن سوالات امتحانات نهایی شد، گفت: اگراثبات شود که این ماجرا موجب تضییع حق دانش‌آموزان شده است، قطعاً آن را به طور ویژه پیگیری خواهیم کرد، از پلیس فتا درخواست کردیم تا ماجرا را بیشتر بررسی کرده و نتیجه را به مجلس اعلام کند. به طور یقین می‌گوییم اگر برای ما اثبات شود که لو رفتن سوالات در نتایج امتحانات تأثیر داشته است با توجه به تأثیر نمرات امتحانات نهایی در کنکور از این موضوع نمی‌گذریم و اجازه تضییع حقوق دانش‌آموزان را نمی‌دهیم.

منبع: تسنیم

.

(8تير96)   بازار مكاره سؤال‌فروشی

دانش‌آموزان سمپاد (تیزهوشان) با حضور در روزنامه‌ی شرق از خرید و فروش گسترده‌ی سؤالات امتحانات نهایی خبر دادند.

 

از هفته‌های گذشته خبرش همه جا پیچید. سؤالات امتحان نهایی کلاس سوم دبیرستان لو رفته، بچه‌ها خریده‌اند و فراوانی خرید و فروش به حدی بوده که بتوان آن را به عنوان یک مشکل پیچیده نگاه کرد. مسئله خرید و فروش سؤالات به امسال بازنمی‌گردد. سال گذشته سر افشای سؤالات درس آمادگی دفاعی هم قضیه به قدری جدی شد که پای پلیس فتا به ماجرا باز شد. قصه هم از کانال‌های تلگرامی شروع می‌شد، یکی، دو ساعت قبل از امتحان کانال مدعی بعد از گرفتن پول از دانش‌آموزان سؤال‌ها را در اختیارشان قرار می‌داد. یك ساعت قبل از امتحان، یعنی درست همان زمانی که سؤالات برای رسیدن به مدارس از منطقه قرنطینه خارج می‌شوند، درست همان وقت بود که سؤالات به دست بچه‌ها رسید. امسال هم دوباره کانال‌های تلگرامی با میانگین قیمتی ١٠٠ تا ١٥٠ هزارتومان سؤالات چهار درس را در اختیار دانش‌آموزان قرار دادند. کانالی با عنوان فروش امتحانات نهایی ٩٦، به دانش‌آموزان اطمینان داده بود: «طبق گزارشات رابط‌هامان همه چیز دارد روال عادی خود را طی می‌کند؛ جای هیچ‌گونه نگرانی از جانب شما دانش‌آموزان نیست».
امتحان نهایی در پایان خرداد هر سال به صورت هماهنگ و کشوری برگزار می‌شود و ‌در سال‌های گذشته که بحث تأثیر ٣٠درصدی معدل سال آخر دبیرستان بر کنکور داغ و جدی شده، حالا ماجرای خرید و فروش سؤالات کنکور نیز با یک درجه تنزل به سطح دبیرستان‌ها هم رسیده است. دانش‌آموزانی که تمام سرنوشت آینده‌شان را در گرو دکتر و مهندس‌شدن می‌بینند، حالا برای خریدن سؤال‌های دبیرستان سر و دست می‌شكنند. فارغ از آسیب‌شناسی این ماجرا که صرف رفتن به مدارس درجه یکی که هزینه ٩ ماه تحصیل در آنها حداقل ١٥ میلیون تومان آب می‌خورد و گرفتن معلمان خصوصی کنکوری که هر کدام برای ٤٥ دقیقه آموزش خصوصی، جلسه‌ای ٥٠٠ هزار تومان از دانش‌آموز دریافت می‌کنند، اما با این حال باز هم دانش‌آموزان برای موفقیت به دنبال خریدن سؤالات هستند. رسیدن به این ماجرا که راه میان‌بر سؤال‌خریدن، اولین فکری است که به ذهن دانش‌آموزان برای موفق‌شدن می‌رسد، بسیار تلخ است. اما دغدغه بعضی از بچه‌ها صرفاً خرید و فروش سؤالات نیست. مثل بچه‌های سمپاد که گروهی به روزنامه «شرق» آمدند. با کلی سند و مدرک از اتفاقی که تجربه کرده بودند. برخلاف ادعای مسئول مركز سنجش آموزش‌وپرورش که ادعا می‌کند سؤالات امتحان نهایی پنج دقیقه پیش از امتحان در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفته، آنها از لورفتن سؤال‌ها حداقل یک ساعت پیش از امتحان خبر می‌دهند.
در روزهای اولی که خبر خرید و فروش سؤالات رسانه‌ای شد، عبدالرسول عمادی، رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش با اعلام اینکه گزارش رسمی درباره لورفتن سؤالات امتحانات نهایی وجود ندارد، درباره کانال‌های مدعی انتشار سؤالات امتحانی نیز عنوان کرد: این کانال‌ها و صفحات کاملا شیادی است و از شرایط زمان امتحانات دانش‌آموزان سوءاستفاده می‌کنند؛ چرا‌که امتحانات نهایی از ضریب امنیت بالایی برخوردار بوده و احتمال لو رفتن سؤالات صفر است.
اما اظهارات نمایندگان مجلس متفاوت بود، جبار کوچکی‌نژاد، نماینده کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه احتمال برگزاری مجدد امتحاناتی که شائبه در آن ایجاد شده، وجود دارد و همچنین با تأیید انتشار سؤالات عنوان کرد: «براساس گزارش پلیس فتا و گزارش‌هایی که به کمیسیون واصل شده و شهادت اولیای دانش‌آموزان مشخص شد که سؤالات امتحانات دوره متوسطه افشا شده است. پلیس فتا هم با درگیر‌شدن در این ماجرا، تاکنون هشت نفر را دستگیر کرده، ولی سؤالات فروخته‌شده را مغایر با سؤالاتی دانسته است که در آزمون اصلی عرضه شده است». با وجود این وزارت آموزش‌وپرورش همچنان معتقد است که لورفتن سؤالات به‌گونه‌ای اتفاق نیفتاده که بشود جلسات امتحان را مجددا برگزار کرد.
اما روایت دانش‌آموزان مدارس سمپاد متفاوت است. گروهی به روزنامه «شرق» آمده‌اند و درباره مشکل‌شان حرف می‌زنند. آنها کلاس سوم دبیرستان هستند و از مدرسه علامه حلی و فرزانگان یک، به دفتر روزنامه آمده‌اند. یکی از آنها می‌گوید: «چون سمپادی بودیم، طبیعتا دنبال سؤالات دروس عمومی بودیم. دو درس زبان فارسی و عربی را خریدیم. ما از اول پاس‌كردن درس‌های عمومی برایمان دشوار بود. بچه‌های سال‌بالایی مدرسه به ما گفتند که یک منبع پیدا شده که سؤالات را دارد. نشان به آن نشان که سؤالات بچه‌های سال چهارم هم لو رفته بود». یکی از دخترهای رشته تجربی مدرسه فرزانگان می‌گوید: «ساعت دو نیمه‌شب پیش از امتحان، سؤالات منتشر شد. صبح ساعت هشت هم امتحان داشتیم. یک‌سری از بچه‌ها سؤال‌های دینی را گرفتند. ولی سؤال‌های دینی مهر نداشتند، صرفا یک‌سری سؤال و جواب بودند و همان‌ها در امتحان آمد. یکی دیگر از بچه‌ها ادامه می‌دهد: «همین اتفاق سر امتحان ادبیات هم افتاد. سر امتحان‌های دیگر هم جسته و گریخته خبرش می‌آمد و بچه‌های ما ادعا می‌‌کردند که سؤالات را دارند. من که رشته‌ام ریاضی بود، سؤالات امتحان زمین‌شناسی را داشتم. ساعت شش صبح سؤالات به دست ما می‌رسید. آن‌قدر هم فروشنده‌ها از سؤال‌هایشان مطمئن بودند که به ما می‌گفتند بعد از امتحان پول را پرداخت کنید. همه آنها هم بعد از امتحان و لورفتن سؤالات می‌گفتند پلیس فتا ردمان را گرفته و کانال را می‌بستند. با‌این حال بعد از آخرین امتحان پلیس فتا گفت سؤالی لو نرفته و آموزش‌وپرورش هم شکایتی بر این مبنا نداشته است. در‌حالی‌که وقتی من و یکی از همین بچه‌ها پیش آقای عمادی رفتیم، به ما برگه‌های شکایت را نشان دادند که از همه شهرها نسبت به خریدوفروش سؤالات شکایت داشته‌اند». بچه‌های سمپاد می‌گویند سؤالات درس‌های عربی، زبان فارسی، زمین‌شناسی و دینی را خریده‌اند و مبلغی متغیر بین ١٠٠ تا ٢٠٠ هزار تومان را بین خود تقسیم کرده‌اند. این بچه‌ها می‌گویند مسئولان مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش به آنها گفته‌اند کارکنان این سازمان سؤالاتی را که شب در پرینتر بودند تا برای روز بعد پرینت گرفته شوند، برداشته‌اند و منتشر کرده‌اند و همان شب سؤالات منتشر شده بود. یکی از بچه‌ها می‌گوید: جالب این بود که سردرس زبان فارسی و زمین‌شناسی، سؤالات لورفته مهر و واترمارک هم داشت و رویش نام منطقه ٢ حک شده بود.
نگرانی بچه‌ها از این است که خریدوفروش سؤالات در سطح گسترده اتفاق افتاده. تأثیر مثبت ٣٠درصدی در کنکور باعث می‌‌‌شود به آنها که به قول خودشان تمام زندگی‌شان صرف درس‌خواندن شده است، برای دانشگاه‌رفتن اجحاف شود. یکی از آنها می‌گوید: «نتیجه امتحان نهایی فقط در رتبه زیر هزار تأثیری ندارد. ما این همه سال درس خوانده‌ایم. از اول دبستان برای ما ارزش بوده و حالا وضعیت ما تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد. از طرفی اینها دروغ می‌گویند؛ می‌گویند سؤال‌های زبان فارسی لحظه امتحان لو رفته؛ اما این ماجرا حقیقت ندارد. ما فقط سه درس را داشته‌ایم، همه مدارس این سؤالات را داشته‌اند. ما با بچه‌های مدارس دیگر هیچ ارتباطی نداریم؛ اما خبر داریم که مدارس شمال شهر تهران و مدارس دولتی معروف همه سؤالات را داشته‌اند و البته در شهرستان‌ها هم وضع به همین منوال بود».
عبدالرسول عمادی، رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش در گفت‌وگو با «شرق» با رد این ادعا که سؤالات دو ساعت قبل از شروع امتحان منتشر شده است، می‌گوید: «سؤالات پنج دقیقه پیش از امتحان منتشر شده بود و در چنین ساعتی احتمال سوءاستفاده از آن بسیار محدود است». وی با رد تخلف گسترده تأکید کرد: «اگر دانش‌آموزان مدارک مستدلی مبنی بر ادعای خود دارند، با حضور در مرکز سنجش آموزش‌وپرورش این مستندات را در اختیار ما قرار دهند. ما حتما پیگیری می‌کنیم». وی در پایان خاطرنشان کرد: «افرادی که از سوی پلیس دستگیر شده‌اند، سؤالات جعلی به مردم می‌فروختند و کلاهبردار بودند و اگر دانش‌آموز مال‌باخته‌ای وجود دارد که پول داده، باید شکایت کند. ما به لحاظ حقوقی شاکی کلاهبرداران نیستیم؛ زیرا سؤالات واقعی ما را نفروخته‌اند بلکه اقدام به جعل کرده‌اند و مال‌باختگان باید مراجعه کنند و پیگیر حقشان شوند. سؤالات واقعی که به صورت محدود در فضای مجازی منتشر شد، درست در زمانی رخ ‌داد که دانش‌آموزان سرجلسه امتحان بودند و از نظر ما تأثیری روی روند کلی امتحان نداشته و امکان سوءاستفاده از اینها ١٠ دقیقه قبل از شروع امتحان وجود نداشته است». دانش‌آموزان مؤکدا می‌گویند درباره این تخلفات در مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش صحبت کرده‌اند، اما کسی پاسخ‌گوی آنها نبوده است.

دکتر هامون سبطی، کارشناس آموزشی در گفت‌وگو با «شرق» با نگاه کارشناسی به این اتفاق، می‌گوید: «درباره خریدوفروش سؤالات امتحان نهایی، سال گذشته هم صحبت‌‌ها زیاد بود و این مسئله تأیید شد و همان زمان نیز در نامه‌هایی به نمایندگان مجلس اعلام کردیم اگر به ماجرای دخالت سؤالات امتحان نهایی در نتیجه کنکور رسیدگی صحیح نشود، این ماجرا تبدیل به معضلی اخلاقی و فرهنگی و سپس مشکلات آموزشی خواهد شد. این باعث می‌شود باوجود کارشکنی‌های فراوان، تصمیم بر این شود که تأثیر معدل بر کنکور به صورت مثبت اعمال شود نه منفی. امسال هم تقریبا همه دانش‌آموزان توانسته‌اند بخشی از سؤالات را داشته باشند. تقلب‌های قبل از برگزاری امتحان دلایل زیادی دارد، ازجمله اینکه امتحان‌گیرندگان انگیزه زیادی برای برگزاری امتحان ندارند، یا اینکه بچه‌ها در امر تقلب زرنگ شده‌اند؛ اما علت اصلی، همین جو به‌وجودآمده درباره تأثیر معدل نهایی در کنکور سراسری است. واقعیت این است که این مدل خیلی تأثیرگذار نیست. بچه‌هایی که دنبال رشته‌محل‌های خاص هستند و در واقع رتبه‌های کنکورشان بین چهار تا پنج هزار یا کمتر باشد، به‌ویژه دانش‌آموزان سمپاد، چه مدلشان ٢٠ باشد چه ١٦، نمرات نهایی‌شان تأثیری در کنکور ندارد». وی افزود: «اثبات این دعا یک دلیل ریاضی ساده دارد. سال گذشته که تقلب‌ها به این گستردگی هم نبوده، حدود چهارهزارو ٥٠٠ معدل ٢٠ از سوی آموزش‌وپرورش به سازمان سنجش معرفی شد؛ بنابراین اگر بخواهیم معدل تا هزارو ٥٠٠ نفر اول را در نظر بگیریم، باید بگوییم ما چهارهزارو ٥٠٠ رتبه یك داریم؛ بنابراین کسی که رتبه‌اش چهار هزار است و معدلش ٢٠، کمک چندانی به او نمی‌کند و معدلش ١٩ هم باشد مشکلی برایش ایجاد نمی‌شود». وی در پایان تصریح کرد: «این ماجرا پایه‌های پاک‌دستی و اخلاق‌مداری را نشانه می‌رود. دانش‌آموزان تقلب‌کردن را به راحتی دور و اطراف خود می‌‌بینند و نمی‌شود انتظار داشت که همه دانش‌‌آموزان را مجاب کرد که کار غیراخلاقی نکنند».
با همه اینها، آنها هنوز نگران‌اند؛ نگران ١٢ سال درس خواندنی که با بی‌عدالتی نادیده گرفته شود و البته امیدوار؛ امیدی هرچند اندک برای برگزاری دوباره امتحانات. با همه اینها، تکذیب وزارت آموزش‌وپرورش به تنهایی کافی نیست. کاش قدرت و همت جمعی در این وزارتخانه برای برچیدن این تجارت حداقل از سال آینده وجود داشته باشد.
پی‌نوشت: مدارک ارائه‌شده از سوی دانش‌آموزان سمپاد نزد خبرنگار «شرق» محفوظ است.

شهرزاد همتی/ روزنامه‌ی شرق

.

(4تير96) جبار‌ کوچکی‌نژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم:

لو رفتن سؤال‌های امتحان نهایی متوسطه قطعی شد

.

(3تير96) طومار اولياء دانش‌آموزان از لو رفتن پرسش‌های امتحان نهایی امسال

.

(30 خرداد96) لو رفتن امتحانات نهایی دانش‌آموزان را به وزارت آموزش‌وپرورش کشاند

امتحان

یگان خبر نشر دریافت: تعدادی از دانش آموزان در اعتراض به لو رفتن سوالات امتحانات نهایی در وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، برخی از دانش آموزان سال سوم دبیرستان در اعتراض به لو رفتن سوالات امتحانات نهایی در مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.

یکی از دانش آموزان به خبرنگار مهر می‌گوید: از دبیرستان فرزانگان یک هستم. خیلی از دروس امتحانات نهایی لو رفته است. در حال حاضر به ما گفته‌اند با آقای میرشاه ولد، مدیرکل ارزیابی وزارت آموزش و پرورش ملاقات خواهیم داشت. سوالات دروس عربی، زبان فارسی، زیست، شیمی، فیزیک و دینی را در شبکه‌های اجتماعی پیش از برگزاری امتحانات بازنشر می‌شد.با لو رفتن سوالات امتحان نهایی دانش آموزان نصف کشور ۲۰ می‌شوند.

معترضین درخواست داشتند تا تأثیر ۲۵ درصدی دروس از کنکور سراسری برداشته شود.

منبع: خبرگزاری مهر

.

(خرداد96) شایعه‌ی فروش پرسش‌های امتحان‌های نهایی (ویدئوی گزارش اخبار 20:30)

http://www.telewebion.com/episode/1629155/

 

 

.

NAHAYI PISH96 (2)

nahayi 96 rahe door

.

.

 nazarsanji far emtehan nahayi

http://www.pharepub.com

.

(22 خرداد95) گزارش باشگاه خبرنگاران جوان و 20و30 از لو رفتن پرسش‌های امتحان‌های نهایی:

 

 

(17 خرداد) ديدگاه شما: عليرضا بذری 

سلام خسته نباشيد
امشب متوجه شدم سوالات امتحان فيزيك سوم تجربي ١٠ دقيقه قبل از آزمون از طريق كانالي تو تلگرام به فروش رفته و در دسترس دانش آموزان قرار گرفته لطفاً اين خبر رو اطلاع رساني كنيد كه هم اين كانال به فعاليتش پايان بده و هم مسئوليني كه انقدر اصرار بر اين دارند كه نمرات نهايي بايد ٢٥ ٪‏ تاثير قطعي داشته باشد بدوند كه امنيت سوالات رعايت نميشه و در واقع حق بقيه دانش آموزان ضايع مي‌شود. در زیر تصویرش رو می‌گذارم. با تشكر

foroosh nahayi1A

foroosh nahayi2

(18خرداد 1395) رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش:

ثبت اعتراض به نمرات امتحانات تا ۴ روز پس از اعلام نتایج/ پرونده امتحانات اواخر خرداد بسته می‌شود.

يگان خبر نشر دريافت: به گزارش فارس: عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی دانش‌آموزان، 18 خردادماه پایان یافت. نتایج امتحانات تا یک هفته پس از برگزاری آخرین آزمون اعلام می‌شود و پس از آن هر دانش‌آموزی که نسبت به نمرات خود اعتراض دارد می‌تواند تا چهار روز پس از اعلام نتایج، اعتراضات خود را ثبت کند. نمره نهایی دانش‌آموزان پس از بررسی اعتراض تا قبل از پایان خردادماه اعلام می‌شود و پرونده‌ی امتحانات پایانی تمام دانش‌آموزان تا اواخر خردادماه بسته خواهد شد.

 (17 خرداد95) شایعه فروش اینترنتی سوالات امتحانات نهایی
يگان خبر نشر دريافت: روزنامه شرق: در سال‌های اخیر درس‌خواندن و امتحان‌دادن آنچنان هم سخت نیست، دیگر دانش‌آموزان نیازی به مطالعه دقیق و جزءبه‌جزء کتاب و موشکافی مطالب جزوه‌های درسی و مباحث کلاسی ندارند. به لطف ارزشیابی توصیفی، حالا بیشتر از پنج‌سال است که دانش‌آموزان دوره ابتدایی امتحان نمی‌دهند و به‌جای نمره، رتبه خیلی خوب، خوب و نیاز به تلاش و بد می‌گیرند و تعطیل می‌شوند. دانش‌آموزان دوره راهنمایی و متوسطه هم با توسل به کلاس‌های فوق‌برنامه و خصوصی و چندین دوره مرور سوالات مشابه امتحانی، از سد امتحانات می‌گذرند و در تعطیلات ناب تابستان غوطه‌ور می‌شوند. اما گویا در امتحانات پایانی امسال که به‌دلیل برگزاری جام‌جهانی فوتبال، زودتر در حال برگزاری است، پریدن از دیوار امتحانات آسان‌تر شده و دانش‌آموزان می‌توانند در کنار شرکت در کلاس‌های فوق‌برنامه و خصوصی بی‌شمار و گذاشتن هزینه‌های آنچنانی بر دوش والدین‌شان، سوالات امتحانات را هم بخرند و با خیالی آسوده‌تر، نمره بگیرند. یک فروشنده از هفته گذشته صفحه‌ای در شبکه اجتماعی «اینستاگرام» با نام «پاسخ آزمون» ایجاد و ضمن ارتباط‌گیری مستقیم با دانش‌آموزان، به آنان پیشنهاد می‌دهد که اگر قصد خرید سوالات امتحانی خود را دارند به «kik» وی مراجعه کنند. یکی از دانش‌آموزان دبیرستان پسرانه ارشاد منطقه هشت آموزش‌وپرورش شهر تهران ضمن درمیان‌گذاشتن این ماجرا با خبرنگار «شرق» مدعی شد: «صبح روز ٢٨اردیبهشت، امتحان دینی داشتیم که در حیاط مدرسه یکی از دوستانم صدایم کرد و گفت که «این سوالات دینی امتحان امروز است، بگیر و نگاهی بینداز.» اول باور نکردم ولی وسوسه شدم که نگاهی بیندازم.»
فروش ١٥٠ هزارتومانی سوالات
این دانش‌آموز پایه سوم متوسطه ادعا کرد: «هرچقدر پرسیدم که این سوال‌ها را از کجا آوردی چیزی نگفت، تا دیدم بعضی از دوستان دیگرم هم همان سوال‌ها دستشان است و در حال خواندن آن هستند. باز هم باورم نمی‌شد تا اینکه سر جلسه امتحان دیدم که همه سوالات مانند همان سوالات موجود در جزوه دوستم بود و با آن مو نمی‌زد.»
او مدعی است: «بعد از امتحان، پیگیری کردم و متوجه شدم شخصی در صفحه «اینستاگرام»، فعال است که سوالات امتحان نهایی را فروخته و عنوان کرده اگر سوالات او با امتحان امروز همخوانی داشت، دانش‌آموزان می‌توانند باز هم به او مراجعه کنند و سوالات امتحانات دیگر را از او بخرند.»طبق ادعای این دانش‌آموز، این فروشنده، سوالات امتحان دینی دیروز را به مبلغ ١٥٠‌هزار تومان فروخته است. خبرنگار «شرق» با مراجعه به «اینستاگرام» و جست‌وجوی اسم فروشنده سوالات؛ پی برد که وی فعالیت خود را به تازگی آغاز و جامعه هدف خود را نیز از بین دانش‌آموزان فعال در این شبکه اجتماعی انتخاب کرده است. او برای عادی نشان‌دادن فعالیتش، در توضیح مشخصات خود از نام دو موسسه علمی – خصوصی معتبر استفاده کرده ولی در اولین پست خود آورده که «فروش سوالات امتحانات نهایی؛ برای خرید به کیک ما پیام بدهید» و آدرس کیک خود را آورده است.
آموزش‌وپرورش: تکذیب می‌کنیم
ادعای فروش سوالات امتحانات نهایی کشوری در حالی مطرح می‌شود که معدل دانش‌آموزان در این آزمون، [احتمالاً] تاثیر ٢٥درصدی قطعی در کنکور سراسری دانشگاه‌ها در سال آینده دارد و مبنایی برای قبولی بین همه دانش‌آموزان متقاضی ورود به دانشگاه‌های کشور است. اما عبدالرسول عمادی، رییس مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش؛ بر امنیت امتحانات نهایی دانش‌آموزان پایه سوم متوسطه تاکید کرده و به خبرنگار «شرق» گفت: «به دلیل تاثیر قطعی معدل امتحانات نهایی پایه سوم متوسطه دانش‌آموزان رشته نظری در قبولی آنها در دانشگاه، سعی کرده‌ایم که بالاترین میزان امنیت را برای سوالات طراحی‌شده فراهم کنیم.»عمادی با بیان اینکه «تمام سوالات امتحانات نهایی پایه سوم متوسطه در مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش طراحی می‌شود»، افزود: «این آزمون در سطح کشوری برگزار می‌شود و به همین دلیل برای هر درس، دو طراح سوال در نظر گرفته‌ایم که در همین مرکز فعالیت می‌کنند.»
او ادامه داد: «پس از طراحی سوال‌ها توسط طراحان ما و بازبینی دو کارشناس دیگر، برگه امتحانی توسط دو کارشناس فناوری تایپ شده و در لوح فشرده رمز‌داری ذخیره می‌شود و سپس آن را در اختیار استان‌ها قرار می‌دهیم.»رییس مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش با تاکید براینکه «تا صبح امتحان، رمز لوح فشرده سوال‌ها در اختیار استان‌ها قرار نمی‌گیرد»، اظهار کرد: «صبح روزی که سوالات امتحان نهایی درس مربوطه به واحد تکثیر در قرنطینه منتقل می‌شود، رمز را در اختیار آنها قرار می‌دهیم و سپس سوالات تکثیر و به حوزه‌های امتحانی برای برگزاری آزمون مربوطه ارسال می‌شود.»این مقام مسوول افزود: «در نتیجه امنیت سوالات امتحان نهایی بسیار بالاست و اگر سوالات امتحانی لو برود، بر گردن یکی از اعضای طراح یا کارشناس فعال در مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش است؛ چرا که امکان لورفتن سوالات در حوزه تکثیر به دلیل فرصت کم تا زمان آزمون وجود ندارد.»وی در پاسخ به این سوال که مستنداتی وجود دارد که تایید می‌کند شخصی در فضای مجازی سوالات را فروخته است، گفت: «اینها شیادند و برای کسب پول دست به هر کاری می‌زنند و دانش‌آموزان را فریب می‌دهند. ما مطلقا این قضیه را تکذیب می‌کنیم.»

منبع: روزنامه ي شرق (29 ارديبهشت)- فهيمه سادات طباطبايي

.

صفحات و کانال هایی با نام فروش سئوالات امتحانات نهایی در شبکه های اجتماعی به چشم می خورد که مدعی هستند سئوالات امتحانات نهایی دو ساعت پیش از آغاز امتحان به دست آنان می رسد.

 واحد خبر نشر دريافت: به گزارش خبرگزاري مهر: امتحانات نهایی و هماهنگ سال ۹۵ حاشیه های زیادی همانند لو رفتن سئوالات و تجمع و اعتراضات دانش آموزان نسبت به سختی امتحانات را به همراه داشت.

کانال، گروه و صفحه های متعددی از اعتراض دانش آموزان در شبکه های مجازی راه اندازی شد که تجمعات دانش آموزان در آن جا ساماندهی می شود. جدا از کانال ها و گروه هایی که برای اعتراض به امتحانات نهایی راه اندازی شده اند، کانال هایی نیز با نام های فروش سوالات امتحانات نهایی در این میان به چشم می خورند که مدعی هستند سوالات امتحانات نهایی  دو ساعت پیش از آغاز امتحان به دست آنان می رسد.

کانال و صفحه هایی که سئوالات امتحانات نهایی را با مبلغ حداقل ۲۰۰ هزار تومان به فروش می رسانند و داوطلبانی که تمایل به خرید سئوالات لو رفته دارند باید با ریختن مبلغ از طریق کارت های شتاب اقدام کنند.

در این صفحات پیام هایی همچون «تنها پخش کننده اصلی خودمان هستیم و کسانی که سئوالات را از کانال دیگری می خرند عواقبش با خودشان هست»، «دوباره خبر بدی به دستم رسید که نشان می دهد که احتمال آمدن سئوالات به ۳۰ درصد رسیده که غیرقابل تحمل است و به تک تک شماها حق می دهم ناراحت شوید». «گول پیج های دیگر را نخورید، صبح بین ساعت ۶ تا۷:۳۰ اگر خبری شد در کانال گفته می شود»، «واسطه اول چهارم ما را سر کار گذاشته ولی الان در حال صحبت کردن با واسطه دوم حوزه هستم، انشاالله که بتونه فوقش تا فردا سئوال ها را تحویل دهد»، «قیمت سئوال ها هنوز مشخص نیست و این مسئله وابسته به واسطه ما در حوزه است ولی چیزی در حدود ۲۰۰ هزار تومان می باشد» « فقط سئوال داریم و پاسخنامه موجود نیست»، «طبق آخرین صحبت من با واسطه حوزه احتمال آمدن سئوال۹۰ درصد است ». «دوستان دیدید سئوالات ادبیات همونی بود که بهتون دادم و درست بود» آمده است.

یکی دیگر از نکاتی که در این کانال ها جالب توجه است، دعوت دانش آموزان به تجمع و اعتراضات است، در کنار ادعای فروش سئوالات، دانش آموزان را به شرکت در تجمعات و نترسیدن از اعتراضات دعوت می کنند.

در کنار این کانال ها، گروه های تلگرامی دانش آموزی نیز وجود دارد که روزانه بیش از هزاران پیام رد و بدل می شود و در میان پیام هایی که ارسال می کنند پیگیری خرید سئوالات نیز به چشم می خورد. و چه دختران و پسران سوم دبیرستانی که در حاشیه این اعتراضات از طریق شبکه های اجتماعی یا تجمعات با هم آشنا شده اند و در میان هزاران پیام بی محتوایی که به یکدیگر می دهند می توان پیگیری جدی دانش آموزان را برای خرید سئوالات و تجمعات دید.

در این ارتباط؛ عبدالرسول عمادی رئیس سنجش وزارت آموزش و پرورش به شدت لو رفتن سئوالات را تکذیب می کند و بهخبرنگار مهر می گوید: این کانال ها و صفحات کاملا شیادی است و از شرایط زمان امتحانات دانش آموزان سوءاستفاده می کنند. امتحانات از ضریب امنیت بالایی برخوردار هستند و احتمال  لو رفتن سئوالات صفر است.

همچنین شائبه هایی مبنی بر لو رفتن سئوالات آمادگی دفاعی نیز وجود دارد. امتحانی که نهایی نیست و به صورت هماهنگ استانی برگزاری می شود و تنها نیمی از نمره آن به صورت کتبی بوده است.

در این باره نیز سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران تاکید می کند: با قاطعیت اعلام می کنم که سئوالات آمادگی دفاعی لو نرفته است و بحث هایی که مبنی بر لو رفتن این سئوالات در شبکه های اجتماعی وجود دارد، شایعه است و  برخی سایت ها نیز بر این شایعه دامن می زنند.

وی تصریح کرد: هیچ مستندی بر لو رفتن سئوالات امتحانی آمادگی دفاعی وجود ندارد.

ثقفی تصریح کرد: طبق قانون، امتحان داخلی هماهنگ استانی با تصمیم شورای عالی امتحانات اداره کل و مدیرکل آموزش و پرورش انجام می گیرد و شیوه امتحان گیری نیز با تصمیم این شورا صورت گرفته شده است.

همچنین رسول پاپایی معاون اطلاع رسانی وزارت آموزش وپرورش به خبرنگار مهر می گوید: با توجه به فراگیر شدن شبکه اجتماعی و حضور پررنگ دانش آموزان و اولیا در این شبکه ها به ویژه در کانال های تلگرام، عده ای شیاد و فرصت طلب برگزاری امتحانات را فرصتی مناسب دیده اند که تحت عناوینی مانند فروش سئوالات نهایی با مبالغ زیاد دست به سودجویی و سوءاستفاده از امتحانات بزنند.

وی افزود: از آنجا که سئوالات امتحانات نهایی سراسری از ضریب امنیت بالایی برخوردار هستند کسانی که به هشدارهای مرکز اطلاع رسانی و مسئولان در خصوص عدم اعتماد به این گونه وعده ها و اخبار بی توجهی کرده اند مشاهده می کنند که وعده این کانال ها و شبکه های مجازی کذب و دروغ و جعلی بوده است.

وی تاکید کرد: به دانش آموزان و اولیا توصیه می شود با توجه به ضریب امنیتی بالای سئوالات نهایی سراسری، فریب شبکه های سودجو و فرصت طلب را نخورده و به وعده های کذب و اخبار این چنین اعتماد نکنند .آموزش و پرورش هم با توجه به فراوانی مخاطبان و تاثیرگذاری این دستگاه مهم از طریق مراجع ذی ربط با این متخلفان برخورد خواهد کرد.

پاپایی تصریح کرد: انتظار می رود اولیا و دانش آموزان هم از بازنشر این گونه اخبار کذب خودداری کنند و اصحاب رسانه ضمن آکاهی بخشی به جامعه مخاطبان در خصوص این گونه شیادی ها و فرصت طلبی ها در فضای مجازی به مدد آموزش و پرورش بیایند.

به هر روی؛ پایان سال تحصیلی ۹۴-۹۵ حاشیه های زیادی را به همراه داشت ولی بی شک این حاشیه ها تا پایان امتحانات ادامه خواهد داشت و همچنان شاهد گسترش صفحه ها و کانال های مختلف و سودجو خواهیم بود که هدفی جز سوء استفاده از شرایط دانش آموزان ندارند. انتظار می رود حراست وزارت آموزش وپرورش و پلیس فتا جدی تر به این موضوع وارد شوند. تمام اطلاعات این افراد با شماره کارت و حساب هایی که در شبکه های اجتماعی بازنشر می کنند به راحتی قابل دسترس است که می توان با آنان برخورد کرد چراکه در حال حاضر تنها کسی که در این میان زیان مالی، علمی و روحی می بیند دانش آموز است که ممکن است در برخی از موارد جبران ناپذیر باشد.

منبع: خبرگزاري مهر (16خرداد95)

.

(خرداد95) پرسش‌هاي امتحان‌های نهایی امسال و پاسخ‌ها:

یگان خبر نشر دریافت: سختی یا آسانی پرسش‌های امتحان‌های نهایی را می‌توانید بررسی نمایید:

 امتحان هندسه 2 رشته ریاضی فیزیک امتحان هندسه 2 رشته ریاضی فیزیک   امتحان عربی 3 ویژه رشته علوم و معارف اسلامی امتحان عربی 3 ویژه رشته علوم و معارف اسلامی   امتحان عربی 3 رشته علوم انسانیامتحان عربی 3 رشته علوم انسانی   امتحان زمین شناسی رشته علوم تجربی امتحان زمین شناسی رشته علوم تجربی   امتحان زبان فارسی 3 رشته ریاضی فیزیک و علوم تجربی امتحان زبان فارسی 3 رشته ریاضی فیزیک و علوم تجربی   امتحان ریاضی 3 رشته علوم تجربی امتحان ریاضی 3 رشته علوم تجربی   امتحان جغرافیا 2 رشته ادبیات و علوم انسانی امتحان جغرافیا 2 رشته ادبیات و علوم انسانی   امتحان جبر و احتمال ریاضی فیزیک امتحان جبر و احتمال ریاضی فیزیک   امتحان جامعه شناسی 2 رشته علوم انسانی امتحان جامعه شناسی 2 رشته علوم انسانی   امتحان تفسیر و علوم قرآنی 2 رشته علوم و معارف اسلامی امتحان تفسیر و علوم قرآنی 2 رشته علوم و معارف اسلامی   امتحان تاریخ ایران و جهان 2 رشته ادبیات و علوم انسانی امتحان تاریخ ایران و جهان 2 رشته ادبیات و علوم انسانی   امتحان عربی 3 رشته‌های ریاضی فیزیک و علوم تجربی امتحان عربی 3 رشته‌های ریاضی فیزیک و علوم تجربی   امتحان ادبیات فارسی تخصصی رشته ادبیات علوم و انسانی امتحان ادبیات فارسی تخصصی رشته ادبیات علوم و انسانی  ام امتحان تعلیمات دینی و قرآن ۳ امتحان تعلیمات دینی و قرآن ۳   امتحان زبان فارسی تمام رشته‌ها در پیش‌دانشگاهی امتحان زبان فارسی تمام رشته‌ها در پیش‌دانشگاهی   امتحان معارف اسلامی تمام رشته‌ها در پیش‌دانشگاهی امتحان معارف اسلامی تمام رشته‌ها در پیش‌دانشگاهی 

(منبع: خبرگزاری فارس)

(11خرداد95) عبدالرسول عمادی، رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش ، گفت:  

پرسش‌های امتحانات نهایی امسال سخت نیست، به عنوان نمونه در شهر تهران حدود ۵۰ درصد نمرات دانش‌آموزان ۱۶ تا ۲۰ بود.

یگان خبر نشر دریافت: به گزارش فارس عبدالرسول عمادی، رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش ، گفت:   اگر سؤالات خارج از کتاب درسی باشد، گروه‌های آموزشی یا حوزه‌های تصحیح این موضوع را به مرکز سنجش منعکس می‌کنند. تاکنون هیچ موضوعی به مرکز سنجش آموزش و پرورش منعکس نشده است، تاکنون هیچ مشکلی در سؤالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود نداشته است. گفته‌ی دانش‌آموزان برای ما ملاک نیست. ما به نمایندگان دانش‌آموزان که در خصوص مطرح کردن سختی سؤالات در مرکز سنجش حضور یافتند، اعلام کردیم اگر نکته‌ای در خصوص سؤالات دارید به دبیران و گروه‌های آموزشی مراجعه کنید. سؤالات از کتاب طرح می‌شود نه جزوات. اگر یک سؤال خارج از کتاب، ناخوانا و مشکلی داشته باشد بررسی می‌شود، اما اگر به طور کلی گفته می‌شود سؤالات سخت بوده و کتاب را نخوانده‌ام و باید از جزوات سؤال طرح می‌شد، اعلام می‌کنم که از جزوات سؤال طرح نمی‌کنیم و از کتاب طرح سؤال انجام می‌دهیم. مشکل بسیاری از دانش‌آموزان این است که سؤالات امتحانی سال‌های گذشته را مطالعه کرده و فکر می‌کنند حتماً از آنها، سوال طرح می‌شود یا اینکه جزوات خارج از کتاب را مطالعه می‌کنند. اصل موضوع کتاب درسی است و دانش‌آموز باید محتوای کتب درسی را مطالعه کند.   اگر دانش‌آموزی نسبت به نمره و تصحیح اوراق امتحانی اعتراض داشته باشد می‌تواند تا 4 روز پس از اعلام نتایج اعتراض خود را ثبت کند.  چیزی تحت عنوان اعتراض به سختی سؤالات نداریم. در خصوص سختی سؤالات نظرات گروه‌های آموزشی و نظرات حوزه‌های تصحیح را گرفتیم؛ سؤالات از آسان به سمت دشوار بوده و کاملاً متناسب با میانگین دانش‌آموزان بوده است. سؤالات امتحانات نهایی سخت نبوده است، به عنوان نمونه در شهر تهران حدود 50 درصد نمرات دانش‌آموزان بین 16 تا 20 بوده است و این نمره خوبی تلقی می‌شود و نشان می‌دهد سوالات اصلاً سخت نیست.

بخشنامه‌ “ارفاق در نمرات امتحان نهایی” جعلی است

یگان خبر نشر دریافت:ایسنا نوشت: رسول پاپایی معاون مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که تصویر منتشر شده از بخشنامه‌ای مبنی بر ارفاق در امتحانات نهایی در فضای مجازی جعلی است.
تصویر بخشنامه‌ای مبنی بر اعلام نمرات ارفاقی به امتحانات نهایی، که در روزهای اخیر در فضای مجازی پخش شده، جعلی بوده و وزارت آموزش و پرورش چنین بخشنامه‌ای صادر نکرده است.
اخیرا عده‌ای با انگیزه‌های مختلف شروع به انتشار اخبار کذب پیرامون آموزش و پرورش در فضای مجازی کرده‌اند و انتظار می‌رود خانواده، معلمان و دانش‌آموزان اخبار آموزش و پرورش را از طریق پایگاه اطلاع رسانی آموزش و پرورش و یا مراجع رسمی دنبال کنند و از بازنشر اینگونه اخبار خودداری کنند.

اعتراض دانش‌آموزان سوم دبیرستانی به امتحانات نهایی/ آموزش و پرورش: قبول نداریم

یگان خبر نشر دریافت: شهروند نوشت: سوالات امتحانات نهایی سوم دبیرستان باعث اعتراض تعدادی از دانش‌آموزان شده است. رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش دراین باره گفت: سوا‌ل‌ها سخت نیست و میانگین نمرات دانش‌آموزان تا به حال ۱۲.۷ است

اعتراض تعدادی از دانش‌آموزان دبیرستانی به سوالات امتحانات نهایی باز هم خبرساز شد. حالا چند روزی می‌شود که تعدادی از دانش‌آموزان‌ سال سوم دبیرستان در بعضی شهرها به نحوه طرح سوالات امتحان بعضی درسهایشان اعتراض می‌کنند و حتی تعدادی از آنها با جمع شدن مقابل ادارات آموزش و پرورش شهرهایشان، اعتراضشان را به این موضوع نشان می‌دهند؛ موضوعی که البته مسئولان وزارت آموزش و پرورش آن را قبول ندارند و می‌گویند سوالات امتحانات نهایی تغییری نکرده و سخت‌تر نشده است.

تهران، مشهد، اصفهان و گرگان چهارشهری‌اند که تعدادی از دانش‌آموزان دبیرستانی ساکن آنها با تجمع در مقابل ادارات آموزش و پرورش‌شان، اعتراضشان را دراین‌باره به گوش مسئولان آموزش و پرورش رسانده اند. اولین امتحان نهایی ٢٥ اردیبهشت با درس «عربی ٣» در رشته‌های ریاضی فیزیک، علوم تجربی، ادبیات و علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی سوم متوسطه برگزار شد و بقیه امتحانات هم درحال برگزاری است اما تعدادی از دانش‌آموزان معتقدند در بعضی از امتحانات از پاورقی کتاب‌ها هم سوال طرح شده است . روز گذشته بیش از ٥٠٠ نفر از دانش آموزان‌ معترض سال سوم دبیرستان مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان به نحوه طرح سوالات امتحانات نهایی تجمع کردند.

یکی از این دانش‌آموزان معترض گفته است: «ما دانش‌آموزان در رشته‌های ریاضی فیزیک، تجربی و ادبیات به نحوه طرح سوالات این‌جا تجمع کرده‌ایم. سوالاتی که به گوشمان آشنا نیست و آن‌قدر سخت طراحی شده که تمامی دانش‌آموزان سطح کشور را ناراحت و عصبانی کرده است.»

تعدادی از دانش‌آموزان گرگانی هم دیروز مقابل اداره آموزش و پرورش به‌دلیل آنچه که سخت برگزار کردن امتحانات نهایی می‌دانستند، تجمع کردند؛ این دانش‌آموزان که حدود ١٥٠ نفر بودند خواستار رفع مشکل امتحان درس ریاضی خود بودند. این دانش‌آموزان معتقدند که امتحانات نهایی‌سال سوم دبیرستان فوق‌العاده سخت برگزار شده و سوالات اگر چه از کتاب بوده اما مفهومی و خارج از تعقل و تحلیل دانش‌آموزان بوده و آنان نتوانسته‌اند به سوالات پاسخ بدهند.

مسئولان وزارت آموزش و پرورش اما این حرف‌ها را قبول ندارند؛ نمونه‌اش «عبدالرسول عمادی»، رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش است که در گفت‌وگو با «شهروند» می‌گوید این موضوع را در روزهای گذشته بررسی کرده و سخت بودن سوالات امتحانات نهایی درست نیست:«ما بعد از این‌که بعضی دانش‌آموزان نسبت به امتحانات بعضی دروس اعتراض داشتند، روی این موضوع تمرکز کردیم و از حوزه‌های تصحیح امتحانات خواستیم که نتایج اوراق امتحانی سراسر ایران را به ما اعلام کنند. ما نتایج امتحانات از ٢٥ اردیبهشت تا امروز را که ٥ خرداد است بررسی کردیم تا ببینیم براساس این برآورد، نمرات نسبت به‌سال گذشته چه وضعی دارند.»

او ادامه می‌دهد: «این بررسی‌ها نشان داد که در خرداد ٩٥ و براساس امتحانات دروسی که تا به حال تصحیح شده، میانگین نمرات ١٢,٧ نمره است، درحالی‌که این میانگین در‌سال گذشته ١١.٥٧ بود و این نشان می‌دهد که میانگین نمرات امتحانات نهایی تا الان، ١.١٣ میانگین نمره بالاتر از‌سال گذشته است. به هرحال امتحانات نهایی تا ١٨ خرداد ادامه دارد و یک هفته بعد از آن نتایج امتحانات را اعلام می‌کنیم.»

او می‌گوید تا به حال هیچ‌گونه اشکال فنی از سوالات نهایی گرفته نشده و سوالات هیچ ایرادی نداشته‌اند: «ما حساسیت‌های دانش‌آموزان را برای کنکور درک می‌کنیم ولی خواهش می‌کنیم دانش‌آموزان روی کتاب‌های درسی‌شان تمرکز کنند چرا که گاهی آنها روی جزوات معلمان‌شان و موسسه‌ها تکیه می‌کنند و از کتاب غفلت می‌کنند. سوالات نهایی از متن کتاب می‌آید نه از جای دیگر و به هرحال من سختی سوالات امتحانات نهایی امسال را رد می‌کنم.»

عمادی معتقد است: «دانش‌آموزان باید درس‌هایشان را در طول‌سال تحصیلی بخوانند و وقتی آن را به پایان‌سال موکول می‌کنند، ممکن است در روز امتحان نتیجه خوب نگیرند؛ از طرف دیگر بسیاری از دانش‌آموزان به جای متن کتاب درسی از جزوات استفاده می‌‌کنند که ما همیشه توصیه می‌‌کنیم کتاب درسی را بخوانند چون امتحان از محتوای کتاب درسی است. یک دلیل اعتراضات این است که تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور در سال‌های اخیر خیلی بالا رفته و نتایج امتحانات دانش‌آموزان در این سوابق تحصیلی تأثیر دارد، به همین دلیل دانش‌آموزان نسبت به این مسأله حساس‌تر شدند.»

(هاشمی/یگان خبر نشر دریافت)

daneshamoozan tajamo eteraz emtehan nahayi

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *