دسته‌بندی نشده

نگاه كلی به كنكور هنر : خشت اول

خشت اول (مشاوره آموزشی)

 برای دریافت فایل Pdf این صفحه، روی لینک زیر کلیک نمایید:

نگاه كلی به كنكور هنر   افسانه نسل شريف

 

 

نگاه كلی به كنكور هنر

             مطالعه و برنامه‌ریزی برای رشته‌های كنكور هنر- كه به تصور عده‌ای نیاز به تحصیلات دانشگاهی ندارد!- علاوه بر مشكلات درسی و وجود منابع فرعی كه در سال‌های اخیر بسیار چشم‌گیرشده، مشكلات روحی خاصی نیز برای هنرجو پیش می‌آورد. بسیاری از داوطلبان كنكور هنر همواره از این موضوع كه از جهت برنامه‌ریزی و عناوین منابع درسی جدی گرفته نمی‌شوند (در كنكورهای آزمایشی سازمان سنجش حتی بودجه‌بندی درسی ندارند) یا این‌كه گاه از طرف خانواده‌هایشان حتی با حجم بالای درسی كه می‌خوانند، نادیده‌گرفته‌می‌شوند، گِله‌مند هستند. بعضی از خانواده‌ها كه بیش‌تر تأكید بر رشته‌های فنی- مهندسی و پزشكی دارند، نمی‌توانند بپذیرند كه فرزندشان ساعت‌ها در حال مطالعه و یا حضور در كلاس‌های درسی است آن‌هم برای رشته‌های هنر! باید یادآوری كرد كه در 3-4 سال گذشته كنكور هنر بار دیگر تغییرات اساسی داشته و باز هم بیش‌تر از قبل به سمت استدلالی‌شدن سؤالات رفته، بنابراین كار داوطلب از حد فقط حفظ‌كردن و یا مرور یك مطلب، گذشته و به‌سمت تحلیل و تجزیه‌كردن مطالب و نتیجه‌گیری رفته‌است؛ یعنی علاوه بر این‌كه باید دقت زیادی در مطالعه و درك مطالب داشت، باید قدرت تشخیص تفاوت‌ها و یا تجزیه نظریات را نیز فراگرفت؛ به‌عبارتی كار داوطلب كنكور هنر سخت‌ترشده‌است. گاه مثالی را به طنز برای دانش‌آموزانم یادآور می‌شوم و به آن‌ها می‌گویم: زمانی‌كه من كنكور هنر شركت كردم، سؤال كنكور این بود كه «لئوناردو داوینچی چیه؟» همین‌قدر كه می‌دونستیم آدمه كافی بود! اما امروز سؤال تغییركرده و از شما پرسیده‌می‌شه «در بررسی آثار سال‌های آخر زندگی داوینچی با آثار رامبراند كدام‌یك تأكید بیش‌تری بر روحیه‌ی فرد و تأكید بر خط دارند؟» به‌عبارتی امروز برای كنكور هنر دریافت اطلاعات، بخشی از مرحله‌ی نهایی است و تجزیه و تحلیل و استدلال بخش مهم‌تری است. مسئله‌ی دیگر، ورود منابع فرعی فزاینده به كنكور هنر است، بدون این‌كه سازمان محترم سنجش در فهرست منابع درسی، نامی از آن‌ها آورده باشد. به هرحال، نباید با فهرست‌كردن این مسائل داوطلب كنكور هنر را ناامید كرد. برعكس باید گفت به همین دلایل یك دانش‌آموز خوب با پشتكار زیاد، با كمی دقت و برنامه‌ریزی و داشتن یك مشاور ( كه در رشته‌ی هنر تحصیل كرده باشد) می‌تواند رتبه‌ی ممتازی كسب كند.

عمده‌ترین مشكلاتی كه داوطلبان كنكور هنر با آن روبرو هستند عبارت است از:

  1. عدم توجه به برنامه‌ریزی و ارائه دروس عمومی در هنرستان‌ها
  2. نامحدود بودن منابع درسی در بخش دروس اختصاصی

             توصیه‌ی ما این است كه اگرچه داوطلبان هنرستانی مشكلات زیادی در دروس عمومی دارند (به‌خصوص دروس عمومی سال سوم كه مبحث مهمی در كنكور سراسری است اما در هنرستان‌ها ارائه نمی‌شود) اگر از پایه این دروس را همراه با استاد شناخته‌شده و متخصص و كتاب‌های كمك آموزشی معتبر، شروع كنند و با دقت مطالب را همگام با استاد پیش ببرند قطعاً موفق خواهندشد، هم‌چنان‌كه در سال‌های پیش شدند!

ویژگی‌های كنكور هنر

             شما در برنامه‌ریزی درسی خود باید مطالب كلی زیر را در نظر داشته‌باشید تا از سردرگمی و سرخوردگی احتمالی كه برای برخی از دانش‌آموزان در طی این مسیر پر پیچ و خم تا رسیدن به سرمنزل مقصود، پیش می‌آید، در امان باشید، پس لطفاً توجه كنید كه:

  1. تعداد نام‌ها، سال‌ها، دوره‌ها و ویژگی‌های آثار و سبك‌ها بسیار زیاد است.
  2. بدون مرور مجدد مطالبی كه مطالعه‌كرده‌اید، انتظار نداشته‌باشید كه آن‌ها را هنگام آزمون به یاد بیاورید.
  3. گاه برای حفظ‌كردن نام‌ها و سال‌ها به چندین‌بار مطالعه و مرور نیاز دارید كه بسیار طبیعی است. تصور نكنید كه این فقط شما هستید كه نیاز به مرور مجدد دارید.
  4. دروس عمومی سهم زیادی در ساخت رتبه‌ی شما دارند و از طرفی رقابت در آن‌ها بسیار شدید است. اگر شما دروس عمومی را خوب بخوانید، قطعاً رتبه‌ی شما خوب خواهدبود!
  5. در حدود بهمن‌ماه حجم مطالب، نام‌ها، قرن‌ها، سال‌ها و آثار و ویژگی‌ها آن‌قدر زیاد خواهدبود كه احتمالاً شما را از ادامه‌ی مسیر منصرف خواهدكرد. این موضوع برای همه‌ی داوطلبان پیش می‌آید. نگران نباشید، باید از این مرحله با موفقیت بگذرید و آرام آرام مطالب را كامل كنید و بگذارید در ذهن شما با آرامش ته‌نشین شوند. بر اضطراب خود غلبه كنید.
  6. پررقابت‌ترین درس اختصاصی كنكور هنر، درس «درك عمومی» است كه به دلیل ضریب مشترك در تمامی رشته‌ها، سرمایه‌گذاری شما در آن بسیار اهمیت دارد. این درس شامل 11 كتاب است كه باید آن‌ها را حداقل 4-5 بار دوره كنید تا بتوانید حدود 75 تا 80 درصد كسب كنید.
  7. هرگز در دروس اختصاصی كنكور هنر، به خود وعده‌ی درصد 100 را ندهید، زیرا نامحدود بودن منابع رشته‌ی هنر،‌ شما را در جلسه‌ی آزمون غافلگیر می‌كند. شما باید بدانید اگر خوب درس خوانده باشید، به هر حال از رقیبان دیگر بهتر خواهید بود و اگر سؤالی را ندانید، قطعاً رقیبان دیگر كه بهتر از شما درس نخوانده‌اند، به آن‌ پاسخ نخواهندداد. برای مثال؛ در سال 80، درس درك عمومی كنكور سراسری بسیار سخت بود. یعنی حدود 50 درصد سؤالات درك عمومی از منابع خارجی طرح‌شده‌بود. بسیاری از داوطلبان كه خود را برای درصد 90 و 100 آماده كرده بودند حداكثر 55 درصد زدند و چون به بعضی از سؤالات نمی‌توانستند پاسخ دهند در جلسه‌ی امتحان خود را باختند و پاسخ سؤالات بعدی یا دروس بعدی را نیز خراب كردند؛ اما افرادی كه آرامش خود را حفظ كردند و به خود گفتند كه شاید برای همه‌ی داوطلبان این سؤال‌ها سخت باشد، برنده‌بودند، زیرا میانگین این درس در آن سال 14 درصد بود. و كسب 55 تا 60 درصد نیز تقریباً معادل 90 یا 100 درصد بود.

 

«بنابراین به خاطر داشته‌باشید كه میانگین آزمون اهمیت زیادی دارد.»

 

 

موارد ویژه در برنامه‌ریزی كنكور هنر

  1. برنامه‌های هنری و فیلم‌های سینما را حتماً ببینید و به تصاویر آن دقت كنید.
  2. به گالری‌ها و موزه‌ها حتماً سر بزنید و آن‌ها را در برنامه‌های خود داشته باشید.
  3. كتاب‌های تصویری مانند عكس، گرافیك، مجسمه‌سازی، نقاشی، سینما و … را حتماً ببینید. این‌كار حافظه‌ی دیداری و درك تصویری شما را بالا می‌برد.
  4. افرادی كه به فعالیت هنری مشغول هستند، با انجام فعالیت‌های هنری انرژی خوبی خواهندداشت و روحیه‌ی آن‌ها برای درس خواندن بهتر می‌شود و به شرط آن‌كه فعالیت هنری آن‌ها در هفته 4-5 ساعت بیش‌تر نباشد، می‌‌توانند به فعالیت‌های خود ادامه‌دهند.
  5. به منابع غیردرسی نیز بپردازید.
  6. با علاقه به تمام دروس نگاه كنید و تمامی كتاب‌ها را با علاقه و انگیزه‌ی خوب مطالعه كنید تا هرگز بازدهی شما كم نشود.
  7. برای كنكور هنر نمی‌توانید بیش‌تر از روزی 7 ساعت درس بخوانید. ماهیت درس‌ها و اسم‌ها و دروس مفهومی به شیوه‌ای است كه اگر به شكل افراطی درس بخوانید، در نیمه‌های سال انگیزه‌ای برای دوره‌ی دروس ندارید و كنكور هنر یعنی دوره. پس، با افراط در درس خواندن، زمانی كه دیگران در حال دوره، مرور و تثبیت مطالب هستند شما حتی نمی‌توانید به كتاب‌ها نگاه بكنید. واقع‌بین باشید.
  8. ماهیت دروس كنكور هنر با رشته‌های تجربی،‌ ریاضی و انسانی متفاوت است و نیاز به ته‌نشین‌شدن و تثبیت بسیاری از اسم‌ها و سال‌ها دارد. با اضافه‌شدن ساعات مطالعه مغز شما خیلی زود خسته می‌شود و نتیجه‌ی خوبی عاید شما نخواهدشد.
  9. حتماً برای ارزیابی خود در كنكورهای آزمایشی شركت كنید. برای كل سال‌ آزمون‌های هنر میدیا و برای آزمون‌های جامع، آزمون‌های سنجش توصیه می‌شود.

                                                                                                                                                         افسانه نسل‌شریف

شما می‌توانید سؤالات خود را در قسمت پرسش و دیدگاه شما بفرستید و منتظر پاسخ آن باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *