دسته‌بندی نشده

موسیقی ملل : یونان

 

اساس موسیقی یونان – روم، از فرهنگ پیشرفته آسیا تأثیر گرفته است و در یونان قدیم  با دقت و توجه و تحلیل به رشد و خلاقیت و در نهایت به تئوری رسیده، که اساس کار قرار می گیرد. یونانی ها اولین مردمی بودند که اساس تئوری موسیقی را پایه گذاشتند که در اروپا با عنوان علم موسیقی مورد توجه قرار گرفت و اروپائیان با شناختن ماهیت اصوات و ما مدد از قوانین اعداد، ملودی های خود را نظم دادند و با ابداع سیستم هارمونی، هنر موسیقی دو هزار ساله خود را شکل دادند. به این ترتیب غرب یک نظم درست و دقیق نت نویسی را به کار برد که با استفاده از آن نسل های آینده تمام یادداشت های دارای علامت سؤال را تصحیح کرده و جواب درست آن را به دست آوردند. آنچه در یونان به شکل تئوری فرم گرفت و عرضه شد، به واسطه تمدن های روم، بیزانس و جهان اسلام، به صورت یک سنت مثبت اروپایی درآمد و در منطقه انواع لغات تخصصی با تغییر فرم متداول گشت که تا به امروز ادامه دارد: تُن ، ریتموز ، ملوس، هارمونیا ، کروماتیک ، اِن هارمونیک ، کر ، ارکسترا ،… و به خصوص خود لغت موزیک.
واژهٔ موسیقی از واژه‌ای یونانی و گرفته شده از کلمهٔ Mousika و مشتق از کلمهٔ Muse می‌باشد که نام رب النوع حافظ شعر و ادب و موسیقی یونان باستان است.

موسيقي يوناني که شهرت جهاني دارد براي هنرمندان و بسياری از مردم جهان موسيقي شناخته شده اي محسوب مي شود. آهنگسازان بزرگي نظير تئودوراکيس و…. نقش بسزایی در استمرار شهرت و تنوع بخشيدن به موسيقي يوناني داشته اند. موسيقي در يونان تاريخ کهني دارد و با فرهنگ و زندگي مردم ديار عجين گرديده است.فلاسفه يونان باستان حرمت زيادي براي موسيقي قائل بودند و مطالعه موسيقي براي تحصيلات آزاد ضروري بود. ارسطو و افلاطون معتقد به تاثير دائمي موسيقي بر روان آدمي بودند آنها حتي موسيقي را براساس نوع تاثيراتش بر روح و روان آدمي تقسيم بندي مي کردند. فلاسفه فيثاغورثي هم بدليل اينکه موسيقي تباني حقايق اصلي رياضي بود براي آن ارزش قائل بودند. يکي از مهمترين نت ها آهنگ سرودي است که در گروه هاي کر به افتخار “ديوني سوس” خوانده مي شود. اين گروه هاي کر آنقدر اهميت يافته است که بنمايشنامه هاي تراژدي يونان تبديل شده اند. زبان يونان باستان موزون و آهنگين بود لذا ملودي مي بايست نتيجه تغييرات لحن در زبان محاوره اي باشد. حروف صدادار زبان يوناني داراي ارزشهاي صوتي کوتاه و بلندي بودند که مطابق با نت هاي کوتاه و بلند در ترکيبات موسيقي بودند. بنابراين ريتمهاي موزيکال از اشکال موزون و تغييرات ملوديک که تحت تاثير آهنگهاي طبيعت بودند ناشي مي شدند.

روميها که به برتري موسيقي يونان پي برده بودند تئوري يوناني را در طول سالهاي 480 تا 524 ميلادي (دوره Beothius ) به اروپا منتقل کردند. کليساي مسيحي در دوران اوليه مبتني بر اين شيوه بود اما اسلام وارث اصلي موسیقی يوناني است که پارسيان، اعراب و ترکها آنرا به اسلام وارد کردند و در مقابل نوشته‌ها و آثار آنها (مسلمانان) از قرن نهم به بعد موسيقي اروپا را تحت تاثير خود قرار دادند.


 

 

دانلود  اثر شماره1: To Palikari Exei Kaimo ساخته‌ی میکیس تئودوراکیس و با صدای ماریا فارانتوری

το Παλικαρι Εχει Καημο

 

 

میکیس تئودوراکیس (به یونانی: Μίκης Θεοδωράκης) (زاده ۲۹ ژوئیه ۱۹۲۵) سازندهٔ بیش از ۱۰۰۰ ترانه، آهنگساز و فعال سیاسی یونانی است. وی نزد دانشجویان و روشنفکران ایرانی در دورهٔ انقلاب  بسیار محبوب بود.
تئودوراکیس ساختن موسیقی فیلم را از ۱۹۳۵ آغاز کرد. او برای فیلم‌های زوربای یونانی (۱۹۶۴) ساختهٔ مایکل کاکویانیس براساس رمانی با همین نام از نیکوس کازانتزاکیس، زد (۱۹۶۹) ساختهٔ کوستا گاوراس بر اساس رمانی با همین نام از واسیلیس واسیلیکوس و سرپیکو (۱۹۷۳) فیلمی از سیدنی لومت موسیقی ساخته است. او در کارنامهٔ فعالیتش، ده‌ها موسیقی فیلم، سمفونی، اپرا، موسیقی تئاتر و موسیقی مجلسی دارد.

.

ماریا فارانتوری (که گاهی ماریا فاراندوری نوشته می‌شود) (به یونانی: Μαρία_Φαραντούρη) زادهٔ ۲۸ نوامبر ۱۹۴۷ در آتن، خوانندهٔ یونانی و فعال سیاسی و اجتماعی‌ست. او با میکیس تئودوراکیس آهنگساز برجستهٔ یونانی همکاری مداوم داشته است. در دوران حکومت نظامیان بر یونان (۱۹۷۴-۱۹۶۷) ماریا فارانتوری به همراه تئودوراکیس ترانه‌های انقلابی می‌خوانده است. در ۱۹۷۱ به همراه گیتاریست استرالیایی جان ویلیامز “ترانه و قطعات گیتار از تئودوراکیس” را شامل هفت شعر از فدریکو گارسیا لورکا به اجرا درآورد.

yoonan1

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *