دسته‌بندی نشده

مصاحبه با رتبه19منطقه3و180كشور كنكور تجربي94: مبين ياروِيسي

دانلود مصاحبه با رتبه‌ي 19منطقه 3و 180 كشوري كنكور تجربي 94 : مبين ياروِيسي

.

نام: مبین نام خانوادگي: یارویسی
رتبه‌ي آزمون سراسري: 19 منطقه سه و 180 کشور

(17منطقه3 و 170 كشور در زیرگروه1 (پزشکی))

 رشته‌ي دانشگاهي و دانشگاه: پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایرانرشته‌ي پيش‌دانشگاهي: علوم تجربینوع ديپلم: علوم تجربی

 

1-     دوره‌ي پيش‌دانشگاهي (سال چهارم) را به شكل حضوري گذرانديد يا غيرحضوري؟ آيا هنوز هم اين تصميمتان را درست مي‌دانيد؟

پاسخ:دوره‌ي پیش‌دانشگاهی را تقریباً غیر‌حضوری گذراندم. تا حدودی تصمیم سختی بود، چون پیش‌بینی می‌کردم که کارم سخت‌تر شود و همین‌گونه هم شد. مراحل یادگیری درس‌هایم طولانی‌تر شد، امّا با این وجود بر تصمیم خودم ثابت قدم ماندم.

این تصمیم را بنابر شرایط موجود گرفتم و شاید اگر محلّ زندگی من جزو مناطق به اصطلاح محروم نبود، قید حضور در کلاس‌های پیش‌دانشگاهی را نمی‌زدم. امّا به‌هر‌حال از تصمیم خودم پشیمان نیستم، چون با توجه به شرایط، بهترین کارِ ممکن بود.

2-     اگر قرار بود- خداي نكرده!- دوباره كنكور بدهيد، در برنامه‌ي سال كنكور يا حتي سال‌هاي قبل‌تر، چه تغييراتي به وجود مي‌آورديد؟

پاسخ:فکر کردن در این مورد واقعاً سخته…

امّا اگه قرار باشه دوباره به دوران قبل از کنکور برگردم، اوّلین کاری که انجام می‌دادم این بود که هیچ مبحثی رو کم‌اهمیت تلقی نمی‌کردم و اولویّت‌بندی مبحث‌ها رو در حدّ کمی انجام می‌دادم. در واقع سعی می‌کردم بر روی تمام مبحث‌ها به تسلّط تقریباً برابر برسم.

دوّمین کاری که حتماً انجام می‌دادم این بود که به‌هیچ‌عنوان در مورد چگونگی و سطح دشواری درس‌ها و سؤال‌هاي کنکور پیشِ‌رو، با توجّه به کنکورهای چند سال قبل قضاوت نمی‌کردم، چون تا حدّی به‌خاطر این کار ضرر کردم.

3-     شركت در آزمون‌هاي آزمايشي را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟ (مي‌توانيد از آزمون خاصي نام ببريد يا خير)

پاسخ:اگر این سؤال رو چهار یا پنج سال پیش جواب‌می‌دادم، حضور در کنکورهای آزمایشی رو یک امتیاز مثبت محسوب می‌کردم، امّا الآن واقعاً شرکت در این آزمون‌ها به یک ضرورت تبدیل شده وکسانی که بدون حضور در آزمون‌های آزمایشی نتیجه مطلوبی می‌گیرند، تاحدّی انگشت‌شمارند.

ارزیابی جزء بسیار مهم و جدانشدنی فرآيند یادگیری است و حذف یا کم‌اهمیت تلقّی‌کردن آن، اشتباه جبران‌ناپذیریه؛ چه ارزیابیِ برنامه‌ِي درس خواندن و چه ارزیابی میزان یادگیری در مبحث‌هاي مطالعه شده. شخصاً حضور در آزمون‌های آزمایشی رو بسیار مفید می‌دونم.

4-     درباره‌ي ساعت‌هاي مطالعه و آهنگ تغيير آن در طول سال كنكور چه سفارشي داريد؟

پاسخ:بالا بودن ساعت مطالعه برای کسب نتیجه‌ي مطلوب، یک امر بدیهی است و قبل از هرکاری به نظر من باید کمیّت ساعت‌هاي مطالعه به حدّ مطلوبی برسد و بعد از این مرحله بر روی کیفیت مطالعه کار کرد؛ امّا نکته اینجاست که افزایش ساعت‌هاي مطالعه با شیبی تند نه تنها ثمر‌بخش نیست، بلکه نتیجه‌ي عکس نیز خواهد داشت. این افزایش باید به‌صورت منطقی و منطبق بر توانایی‌های شخص انجام پذیرد .در مورد برنامه‌ي خودم، افزایش، به‌صورت هفتگی یا ماهانه نبود. من تقریباً این کار را به صورت فصلی یا به‌عبارت‌بهتر به‌صورت دوره‌ای انجام می‌دادم. به‌این‌شکل که در بازه‌های زمانی چند‌ماهه، با‌توجه‌به بودجه‌بندی آزمون‌های آزمایشی و زمان لازم برای مطالعه‌ي درس‌ها و فشردگی برنامه، برای برنامه‌ي مطالعه‌ام یک حداکثر ساعت در نظر می‌گرفتم و تلاش می‌کردم به آن حد از مطالعه برسم و بعد از آن میزان ساعت‌هاي مطالعه را ثابت حفظ می‌کردم.

5-     در سال كنكور، درس‌خواندن به‌تنهايي را ترجيح مي‌داديد يا به‌همراه دوست و هم‌كلاسي‌ها؟ چرا؟

پاسخ:واقعیّت این است که تا حالا در این مورد فکر نکرده‌ام؛ امّا به‌هر‌حال در جواب این پرسش باید بگویم که بیشتر تمایل دارمتنها درس بخوانم، چه دوران قبل‌از‌کنکور و چه الآن. دلیلش هم به نظرم واضح است، چون هر‌کس در شرایط مختص به خودش تمایل به درس خواندن دارد و مهیّا‌شدن شرایطِ بابِ‌طبع همه، در یک زمان و یک مکان شاید شدنی نباشد.

6-     استفاده‌كردن از اينترنت و smsبازي براي رفع خستگي را در سال كنكور درست مي‌دانيد؟

پاسخ:به نظر من انجام بعضی از کارها اگر از حدّ لازم فراتر نرود، هیچ اشکالی ندارد. از اینترنت (که در طول دوران درس خواندنم همواره به آن دسترسی داشته‌ام)  در حدّ لازم و معقول استفاده کرده‌ام، به‌گونه‌ای که به برنامه‌ي مطالعه‌ام لطمه‌ای وارد نکند. شاید لفظ sms‌بازی باعث دید منفی نسبت به آن می‌شود.sms ‌بازی را اصلاً تأیید نمی‌کنم و ربطی هم به درس‌خواندن ندارد. امّا استفاده از آن به عنوان یک ابزار ارتباطی با دوستان برای تجدید روحیه، تا حدّی مفید خواهد بود.

7-     آيا رفتن به مسافرت و تعطيلات را در سال كنكور سفارش مي‌كنيد؟

پاسخ:باز هم حرف‌های چند‌جمله‌بالاتر را تکرار می‌کنم. بعضی از از کارها اگر تا حدّ معقول و لازم انجام گیرند، مفید خواهند بود. مسافرت هم در این دسته قرار می‌گیرد. اگر در طول سال کنکور، یک یا حداکثر دوبار مسافرت در بازه‌ي زمانی متوسّط انجام گیرد، در تقویت روحیه و تجدید انرژی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

8-     آيا كمك‌گرفتن از مشاوران را سودمند ارزيابي مي‌كنيد؟ به چه شكلي؟

پاسخ:آنقدر این موضوع مهم است که واقعاً تصوّر درس خواندن بدون کمک مشاور کار سختی است. من هر هفته یا حداکثر هر دوهفته یک بار با مشاورم در مورد برنامه‌ي درسی روزهای پیش مشورت می‌کردم؛ یعنی به‌عبارتی مشاوره‌هایم کاملاً هدفمند و در جهت پاسخ‌گویی به پرسش‌‌هايم بود.

9-     آيا شركت در اردوهاي مطالعاتي (آخر تابستان، نوروز، پيش از كنكور و …) را مثبت ارزيابي مي‌كنيد؟

پاسخ:چون برنامه‌ي جمع‌بندیِ خاصّ خودم را داشتم، اصلاً به این موارد فکر نکرده‌ام و نظری در‌این‌باره ندارم.

10-     آيا به نظر شما آموزش‌ها، بازي‌ها و سرگرمي‌هاي دوره‌ي كودكي‌تان در رسيدن به موفقيت كنوني تأثيرگذار بوده‌است؟ كدامشان؟

پاسخ:تقریبا پرسش سختی است J … امّا خُب فکر می‌کنم شطرنج بازی کردنم از زمان کودکی در انجام محاسبات و تحلیل‌های لازم در درس‌هاي مختلف به‌صورت ذهنی موثر بوده.

 

11-     در درس‌هاي عمومي، آموزش كدام دبيران و خواندن كدام كتاب‌ها در موفقيت شما تأثير چشم‌گيري داشته‌است؟

 

زبان و ادبيات فارسي كلاس: از کلاس مجازی (كلاس‌هاي اينترنتي) دکتر سبطی  در سايت نشر دريافت واقعاً بهره بردم.
كتاب: قرابت معنایی ، املا و لغت و همایش زبان و ادبیات فارسی نشر دریافت
زبان عربي كلاس: …………….
كتاب: عربي در آزمون سراسري نشر دریافت، عربی کامل گاج، آبی کانون، زرد عمومی کانون
دين و زندگي كلاس: ……………………
كتاب: دین و زندگی خاکستری گاج
زبان انگليسي كلاس: ………………..
كتاب: ………………….

12-     در درس‌هاي اختصاصي، كدام كلاس‌ها يا كتاب‌ها در موفقيت شما نقش مهمي داشته‌است؟

 

زيست‌شناسي كلاس: همایش زيست دكتر عمارلو نشر دریافت**، پله آخر زیست شناسی انتشارات علمي فار، زیست‌شناسی نشر الگو
كتاب: کلاس‌های آنلاین آقای پناهی شایق(قلمچی)
زمين‌شناسي كلاس: ………………
كتاب: …………………
فيزيك كلاس: ………………
كتاب: فیزیک رمزینه، خاکستری گاج، خیلی سبز
شيمي كلاس: ………………
كتاب: مبتکران در تمام پایه ها، شيمي 3 و شيمي آزمون انتشارات علمي فار
رياضي تجربي كلاس: ……………………
كتاب: ریاضی جامع مهروماه

 

13-     براي افزايش آمادگي ذهني و روحي در روز كنكور چه سفارش‌هايي داريد؟

پاسخ:حالت درونی در روز کنکور وابستگی شدیدی به دوران قبل از کنکور دارد. فرد باید تا حدّ توانش از فرصت استفاده کند تا در روزهای نزدیک کنکور و به‌ويژه روز کنکور حسرت روزهای از‌دست‌رفته را نخورد و دچار اضطراب نشود؛ امّا به‌نظرِ‌من مهم‌ترین عامل رسیدن به آمادگیِ ذهنی برای حضور در جلسه‌ي کنکور، تلاش و پشتکار زیاد در کنار توکّل به خداست که معتقدم مهم‌ترین راه درمانِ(!) استرس است.

14-     رشته‌ي دانشگاهي‌تان را بر چه پايه‌اي انتخاب كرديد؟ (علاقه‌ي شخصي، فشار خانواده، مشورت با ديگران، كلاس اجتماعي و حرف مردم! و …)

پاسخ:علاقه‌ي خودم اوّلین اولویّت بود، امّا در زمانِ انتخاب رشته، با افراد زیادی مشورت کردم. در درجه‌ي اوّل با خانواده و مشاورم و بعد هم با چند نفر از دانشجوهای رشته‌های مختلف به‌ويژه پزشکی

15-     اگر به شما يك بار ديگر فرصت انتخاب رشته داده‌شود (با همان رتبه‌ي قبلي) آيا به همان شكل عمل مي‌كنيد؟

پاسخ:شکر خدا از موقعیّت و شرایطم کاملاً راضی هستم و اگر قرار باشد دوباره انتخاب رشته کنم، باز هم به‌همین‌صورت عمل خواهم‌کرد.

16-     بهترين تأثيرات ورود به دانشگاه در زندگي شما چه بوده‌است؟

پاسخ:شاید پاسخ این پرسش بعد‌از مدّت‌زمان نه‌چندان‌زیادی که از حضورم در دانشگاه می‌گذرد، خیلی برایم محسوس نباشد، امّا اصلی‌ترین تغییری که در درس خواندنم حس‌کرده‌ام، پرهیز از حفظ‌کردن و حتّا یادگیری بدون دلیل مطالب بوده؛ کاری که بعضی وقت‌ها در دوران کنکور انجام می‌دادم. در کل می‌توانم بگویم با قرار گرفتن در جوّ دانشگاه، «دانش‌جو» شده‌ام!

17-     آيا دانشجو شدن تأثيرات بدي هم در زندگي شما داشته‌است؟

پاسخ:زندگی دانشجویی در شهری چون تهران، بسیار هیجان‌انگیز است و هر‌روز شاهد اتفاق‌هاي تازه‌ای در زندگی هستم و تأثیرهاي بدی تا‌کنون حس نکرده‌ام.

18-     آيا براي ادامه‌ي تحصيل در خارج از كشور برنامه‌اي داريد؟

پاسخ:ذهنیت‌هایی برای این کار دارم و ان‌شاءالله اگر شرایط مهیّا باشد، حتماً این‌کار را خواهم کرد.

19-     آيا مايل هستيد به كمك مدرك تحصيلي‌تان به خارج از كشور مهاجرت كنيد (در آن‌جا ماندگار شويد)؟ چرا؟

پاسخ:اگر قرار باشد به خارج از کشور مهاجرت کنم، فقط برای ادامه‌ي تحصیل خواهد بود، نه ماندگاری برای همیشه. این تصمیمی است که گرفته‌ام و امیدوارم شرایط باعث تجدیدِ‌نظرم نشود.

20-     و به جاي‌ سؤال آخر، يك راهنمايي كوچك براي اين بچه‌ها كه به دنبال راز پيروزي شما تا اين‌جا آمده‌اند!

پاسخ:راز و رمز پیروزی و موفقیت خیلی پیچیده نیست و نکته‌ی خیلی ساده‌ای دارد و آن هم سپردن نتیجه به خداست…

تا جایی که می‌توانید زحمت بکشید و درس بخوانید (البتّه با برنامه و کاملاً هدفمند) و پشتِ‌کار و امید خود را از دست ندهید و مطمئن باشيد، خدا زحمت هیچ‌کس را بدون نتیجه نخواهد گذاشت.

mosahebe mobin yarveisi 19m3- 180 tajrobi 94 karname

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *