دسته‌بندی نشده

مصاحبه با رتبه 6 منطقه و 9 کشور تجربی94: میثم فرج‌پور نيّری

دانلود مصاحبه با رتبه 6 منطقه و 9 کشور تجربی: میثم فرج‌پور نيّري

.

 

 

نام: میثم نام خانوادگي: فرج‌پور نیّری
رتبه‌ي آزمون سراسري: 6 منطقه2 و 9 کشور  رشته‌ي دانشگاهي و دانشگاه: پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
رشته‌ي پيش‌دانشگاهي: علوم تجربی نوع ديپلم: علوم تجربی

 

1-     دوره‌ي پيش‌دانشگاهي (سال چهارم) را به شكل حضوري گذرانديد يا غيرحضوري؟ آيا هنوز هم اين تصميمتان را درست مي‌دانيد؟

پاسخ: دوره‌ی پیش‌دانشگاهی را به‌صورت حضوری گذراندم و معتقدم اگر به گذشته برگردم، باز هم همین کار را انجام خواه داد. جون نفسِ حضور در کلاس و بودن در جو مدرسه و به‌ویژه تدریس درس‌ها توسط معلم در سرعت و کیفیت یادگیری، تأثیر مثبت دارد.

2-     اگر قرار بود- خداي نكرده!- دوباره كنكور بدهيد، در برنامه‌ي سال كنكور يا حتي سال‌هاي قبل‌تر، چه تغييراتي به وجود مي‌آورديد؟

پاسخ: در سال دوم سعی می‌کردم بهتر درس بخوانم و در سال سوم سعی می‌کردم بیشتر تستی کار کنم. البته بیشتر به معنی بیشتر از گذشته. در سال چهارم هم سعی می‌کردم درس‌های جدید را همان روز بخوام.

3-     شركت در آزمون‌هاي آزمايشي را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟ (مي‌توانيد از آزمون خاصي نام ببريد يا خير)

پاسخ: بعد از درس خواندن، مهم‌ترین کاری که برای موفقیت در کنکور لازم است، قرارگیری در موقعیت‌هایی است که بتوان طی آن، توانایی علمی و روحی-روانی خود را در آن محک زد، مشکلات را از طریق آن پیدا کرد و به حل آن مشکلات پرداخت یعنی تجربه‌ی روز کنکور پیش از اینکه در واقعیت با آن مواجه شویم. من خودم با شرکت در آزمون‌های قلم‌چی توانستم بارها شرایط آزمون را تجربه کنم و از طریق آن مشکلاتم را در مدیریت آزمون و از نظر درسی حل کنم.

4-     درباره‌ي ساعت‌هاي مطالعه و آهنگ تغيير آن در طول سال كنكور چه سفارشي داريد؟

پاسخ: ساعت مطالعه باید با ساعت حضور درمدرسه و رعایت اصول دوری از خستگی بی‌مورد، تنظیم شود؛ یعنی باید طوری تنظیم شود که خستگی بی‌مورد ایجاد نکند تا کماکان علاقه‌ی لازم برای ادامه‌‌‌ی راه وجود داشته باشد. من خودم در ابتدای تابستان با 4-5 ساعت شروع کردم. در آخرهای تابستان به 7 ساعت رسیدم. سال تحصیلی با 4تا6 ساعت در روزهای غیرتعطیل و 7تا9 ساعت در روزهای تعطیل ادامه دادم. در نوروز بعد از 3 ساعت روز استراحت؛ ساعت‌های مطالعه‌ام را افزایش دادمو حداکثر مقدار به 11 و نیم ساعت رسید که ماکزیمم مطالعه‌ی من بود. سپس در خردادماه با شیب ملایمی از آن کاستم تا در روزهای منتهی به کنکور، خسته نباشم.

5-     در سال كنكور، درس‌خواندن به‌تنهايي را ترجيح مي‌داديد يا به‌همراه دوست و هم‌كلاسي‌ها؟ چرا؟

پاسخ: برای من درس خواندن تنها راحت‌تر است. چون هرکس مدل و شیوه‌ی درس خواندن خودش را دارد که اگر با یک دوست یا کس دیگری منطبق نباشد، در هنگام مطالعه‌ی مشارکتی، شکل ایجاد می‌شود.

دوم اینکه: تنهایی باشم راحت‌ترم!!!

 

6-     استفاده‌كردن از اينترنت و smsبازي براي رفع خستگي را در سال كنكور درست مي‌دانيد؟

پاسخ: استفاده از اینترنت باید کنترل‌‌شده باشد، چون بعضی جاهایش واقعاً اعتیادآور است؛ ولی بالاخره باید باشد. من خودم به‌طور کنترل‌شده از اینرنت برای تفریح استفاده می‌کردم. استفاده از پیامک هم برای آگاهی از دوستان و شرایط ضروری باید باشد ولی نباید به یک عادت تبدیل شود. در کل استفاده از تفریح‌ها ضروری است، ولی نیاز به کنترل و «برنامه‌ریزی» دارد.

7-     آيا رفتن به مسافرت و تعطيلات را در سال كنكور سفارش مي‌كنيد؟

پاسخ: مسافرت را توصیه نمی‌کنم، ولی یک پیک‌نیک نیم روزه یا یک روزه برای تجدید قوا و ایجاد شادی و تفریح برای انرژی گرفتن، واقعاً و ناموساً!!! یک نیاز ضروری است.

8-     آيا كمك‌گرفتن از مشاوران را سودمند ارزيابي مي‌كنيد؟ به چه شكلي؟

پاسخ: بله. استفاده از مشاوران همواره می‌تواند سودمند باشد، به‌ویژه در مسائلی مثل برنامه‌ریزی و آموزشِ مسائل مربوط به مدیریت آزمون و روش‌های مطالعه‌ی هر درس و … . به‌ویژه مشاور باید از بین کسانی اتخاب شود که خودشان به‌تازگی دوران کنکور را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اند و تجربه‌ی آن‌ها به‌روزترین و کاملترین تجربه‌ در نوع خود می‌باشد. به بیان دیگر رتبه‌های برتر کنکور امسال می‌توانند بهترین مشاوران برای کنکوری‌های سال بعد باشند.

9-     آيا شركت در اردوهاي مطالعاتي (آخر تابستان، نوروز، پيش از كنكور و …) را مثبت ارزيابي مي‌كنيد؟

پاسخ: من خودم در این اردوهای شرکت نکردم چون معتقدم یک فرد در مطالعه باید شخصی‌سازی مربوط به خود را داشته باشد. یعنی هر فردی مشکل‌ها و مسائل درسی ویژه‌‌ی خود را دارد که باید برنامه‌ریزی او برای حل این مشکل‌ها منطبق بر عادت‌های مطالعه‌ی خودش باشد. در کل درس خواندن به‌تنهایی در خانه را به هر نوع مطالعه‌ی دیگریترجیح می‌دهم، امّا اگر کسی نوع درس‌خواندنش طوری باشد که با حضور در جمع مشکلی نداشته باشد، شرکت در این اردوها برای او بسیار سودمند خواهد بود.

10-     آيا به نظر شما آموزش‌ها، بازي‌ها و سرگرمي‌هاي دوره‌ي كودكي‌تان در رسيدن به موفقيت كنوني تأثيرگذار بوده‌است؟ كدامشان؟

پاسخ: صد در صد. سرگرمی‌‌های دوران کودکی و بازی‌هایی که در آن دوران انجام می‌‌دهیم مهم‌ترین تأثیر را در ساختن شخصیت امروز و فردای ما دارد. تفریح‌های کودکی از هر نوعی که باشد، بسیار مهم و مؤثرند. چه تفریحات ذهنی و فکری و چه بازی‌های پرانرژی. برای ساختن شخصیت مناسب برای موفقیت در زندگی باید به هر دو نوع این بازی‌ها توجه ویژه کرد.

11-     در درس‌هاي عمومي، آموزش كدام دبيران و خواندن كدام كتاب‌ها در موفقيت شما تأثير چشم‌گيري داشته‌است؟

 

 

زبان و ادبيات فارسي كلاس: …………………………………………………………………
كتاب: همایش زبان و ادبیات فارسی دکتر هامون سبطی
زبان عربي كلاس: …………………………………………………………………
كتاب: …………………………………………………………………
دين و زندگي كلاس: …………………………………………………………………
كتاب: …………………………………………………………………
زبان انگليسي كلاس: …………………………………………………………………
كتاب: همایش زبان انگلیسی دکتر شهاب اناری

12-     در درس‌هاي اختصاصي، كدام كلاس‌ها يا كتاب‌ها در موفقيت شما نقش مهمي داشته‌است؟

 

زيست‌شناسي كلاس: …………………………………………………………………
كتاب:  همایش زیست‌شناسی دکتر عمّارلو
زمين‌شناسي كلاس: …………………………………………………………………
كتاب: …………………………………………………………………
فيزيك كلاس: …………………………………………………………………
كتاب: …………………………………………………………………
شيمي كلاس: …………………………………………..
كتاب: …………………………………………………………………
رياضي تجربي كلاس: …………………………………………………………………
كتاب: همایش ریاضیات تجربی مهندس موئینی

 

13-     براي افزايش آمادگي ذهني و روحي در روز كنكور چه سفارش‌هايي داريد؟

پاسخ: روز قبل کنکور به گردش و تفریح با خانواده و دوستان بپردازند و از درس خواندن پرهیز کنند،  یک دوش گرم بگیرند و شب را زود بخوابند و شام سنگین نخورند.

 

14-     رشته‌ي دانشگاهي‌تان را بر چه پايه‌اي انتخاب كرديد؟ (علاقه‌ي شخصي، فشار خانواده، مشورت با ديگران، كلاس اجتماعي و حرف مردم! و …)

پاسخ: رشته‌ی دانشگاهی را با توجه به علاقه‌ی شخصی و کلاس اجتماعی آن انتخاب کردم. رشته‌ی پزشکی، حرفه‌ای است که از طریق آن می‌توان به هم‌نوعان خود کمک کرد؛ به سطح بالایی از دانش رسید؛ به کلاس و ارزش اجتماعی سطح بالایی دست یافت و در نهایت می‌توان زندگی خوبی ساخت که بتواند تا حدودی نیازهای یک فرد را چه از نظر روحی و چه از نظر مادی برطرف کند.

15-     اگر به شما يك بار ديگر فرصت انتخاب رشته داده‌شود (با همان رتبه‌ي قبلي) آيا به همان شكل عمل مي‌كنيد؟

پاسخ: دقیقاً به همین شکلی که رفتار کردم، عمل می‌کنم.

16-     بهترين تأثيرات ورود به دانشگاه در زندگي شما چه بوده‌است؟

حضور در اجتماعی که اکثر افراد دور و برت بزرگترین‌ها و بهترین‌ها در نوع خود هستند، همواره لذّت‌بخش است. بی‌شک این حضور تأثیر زیادی بر بالا بردن سطح شعور و رشد فردی من دارد. به نظرم قرار گرفتن در جو علمی بهترین دانشگاه ایران و بودن در کنار این افراد بهترین تأثیر را در زندگی من از جانب دانشگاه می‌تواند داشته باشد.

17-     آيا دانشجو شدن تأثيرات بدي هم در زندگي شما داشته‌است؟

تأثیرهای بد… اگر هم داشته باشد، آن‌قدر ریز است که حاقل به چشم نمی‌آید ولی اگر بخواهم شاخص‌ترین‌اش را بگویم همان «بی‌خیالی دانشجویی» که در ابتدای راه ممکن است هر کسی را گرفتار کند تا حدودی به سمت من آمده است. البته از سختی های مدت زمانی که طول می‌کشد تا به شرایط خوابگاه عادت کنم نیز نمی‌شود گذشت. من آن دوران را گذرانده‌ام.

18-     آيا براي ادامه‌ي تحصيل در خارج از كشور برنامه‌اي داريد؟

درحال حاضر برنامه‌ی خاص و ازپیش تعیین شده‌ای ندارم.، امّا اگر فرصت مناسبی برای ادامه‌ی تحصیل وجود داشته باشد، سعی می‌کنم از آن به درستی برای آموختن علم و استفاده از آن برای کمک به همنوعانم بهره ببرم. سخن معروف پیامبر هست که می‌فرمایند: دانش را بیاموزید حتی اگر در چین باشد. یعنی در دوردست‌ها نیز اگر فرصت آموزشی مناسبی وجود داشته باشد، باید از آن فرصت استفاده کرد.

19-     آيا مايل هستيد به كمك مدرك تحصيلي‌تان به خارج از كشور مهاجرت كنيد (در آن‌جا ماندگار شويد)؟ چرا؟

ما از امکانات آموزشی کشور خودمان برای پیشرفت و رسیدن به مدارج بالا استفاده کرده‌ایم و به نوعی پیشرفت خود را مدیون سرزمینی هستیم که برایمان مادری کرده است، پس اولویتمان در استفاده از دانش خویش باید کشور خودمان و مردم و سرزمین مادریمان باشد. امّا اگر زمانی در جایی دیگر نیاز به حضور ما بیشتر و ضروری‌تر باشد، حکم عقل و انسانیت این است که باید به کمک آن مردم شتافت. در ضمن نمی‌توان امکانات زندگی بهتر و شرایط بهتر برای پیشرفت در حوزه‌ی کاری را که در کشورهای بزرگ فراهم می‌شود نادیده گرفت.

20-     و به جاي‌ سؤال آخر، يك راهنمايي كوچك براي اين بچه‌ها كه به دنبال راز پيروزي شما تا اين‌جا آمده‌اند!

پاسخ: به آینده‌ای که با تلاش خود می‌سازند امیدوار باشد و آن را روشن ببینند. به تلاش و برنامه‌ریزی خودشان اعتماد داشته باشند و همواره منظم، امیدوار و برنامه‌محور باشند.

برای واضح دیدن کارنامه روی آن کلیک کنید:

mosahebe mehdi farajpoor nayyeri  6-9 tajrobi 94

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *