دسته‌بندی نشده

مصاحبه با رتبه‌ی 656 منطقه2 و 1540 کشوری تجربی: سید حسینعلی محمدی

[pdf-embedder url=”https://daryaftpub.com/wp-content/uploads/2017/10/mosahebe-tajrobi-MOHAMMADI-96-13960717.pdf”]

.

 

مصاحبه با داوطلبان موفق رشته‌ی تجربی آزمون سراسری 1396

 

نام:  سید حسینعلی نام خانوادگي: محمدی
رتبه‌ي آزمون سراسري:

رتبه‌ی  1540 کشوری

رتبه‌ی  656  منطقه‌ی  2

رشته‌ي دانشگاهي و دانشگاه:  منتظر پاسخ انتخاب رشته هستم
رشته‌ي پيش‌دانشگاهي: تجربی رشته‌ی ديپلم:  تجربی

 

  • دوره‌ي پيش‌دانشگاهي (سال چهارم) را به شكل حضوري گذرانديد يا غيرحضوري؟ آيا هنوز هم اين تصميمتان را درست مي‌دانيد؟

پاسخ:  من سال چهارم رو حضوری گذروندم.   اوایل توی فکر این بودم که سال چهارم رو غیر حضوری بگذرونم ولی متوجه شدم که جوّ و محیط مدرسه خیلی مؤثره در‌صورتی‌که ممکنه محسوس نباشه و کسی در ظاهر متوجهش نباشه.  علاوه بر اون تعدادی از بچه هارو سراغ داشتم که تا قبل از پیش‌دانشگاهی حضوری بودن ولی غیر حضوری خوندن پیش‌دانشگاهی باعث لطمه خوردن به درسشون و خراب شدن آینده‌شون شده بود.  هر چند کسانی رو هم می‌شناختم که غیر حضوری خونده بودن و موفق هم بودن.  اما من احساس کردم به محیط مدرسه که مشوق خوبی برای درس خوندن هست نیاز دارم پس حضوری خوندم.  نمی تونم بگم تصمیمم درست بوده یا نه چون غیر حضوری رو تجربه نکرده‌م!  ممکن بود اگه من غیر حضوری می‌رفتم موفق‌تر بودم!  نمی‌دونم.  مسئله اینه که آدم باید انتخاب کنه.  و من اون موقع چیزی رو انتخاب کردم که فکر می‌کردم درست‌”تر” هست.

به هر حال “معمولاً” حضوری خوندن برای بچه‌ها بهتره،  در حالی که غیر حضوری خوندن برای “بعضی”ها بهتره.  بستگی به دانش آموز داره.

  • اگر قرار بود- خداي نكرده!- دوباره كنكور بدهيد، در برنامه‌ي سال كنكور يا حتي سال‌هاي قبل‌تر، چه تغييراتي به وجود مي‌آورديد؟

پاسخ: از همون اوایل دبیرستان سعی می‌کردم بیش‌تر با سال بالایی‌ها و مخصوصاً کنکوری‌ها ارتباط داشته باشم و ازشون درمورد نحوه‌ي درس خوندن کمک می‌گرفتم چون با این کار آدم می‌فهمه داره راه درست می‌ره یا راه اشتباه و این خیلی مهمه،  خیلی!

  • شركت در آزمون‌هاي آزمايشي را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟

پاسخ: به نظرم این آزمون‌ها نیازه.  چون قراره دانش‌آموز یه روز مشخص سر جلسه حاضر بشه و مطالبی از چهار سال دبیرستان رو توی کاغذ پیاده کنه و نکته‌ی خیلی مهم اینه که باید این کارو با دقت و سرعت انجام بده!  خب واضح و بدیهیه که این کار نیاز به تمرین داره و تمرین این کار شرکت در آزمون‌های آزمایشی هست؛ اما در کنار این موضوع باید به این مطلب هم توجه کنیم که این آزمون‌ها رو علاوه بر وسیله‌ی سنجش،  وسیله‌ی پیشرفت خودمون هم بدونیم.  باید به‌وسیله آزمون‌ها با اشکالاتمون آشنا بشیم و اونا رو رفع کنیم.  و نکته‌ی آخر این که نباید بذاریم آزمون‌ها ما رو مدیریت کنن بلکه ما باید اونا رو مدیریت کنیم!  ( دلیلی نداره خراب شدن آزمونا روحیه‌ي ما رو به‌هم بریزه و اجازه نده به هدفمون برسیم)

 

 

 

  • درباره‌ي ساعت‌هاي مطالعه و آهنگ تغيير آن در طول سال كنكور چه سفارشي داريد؟

پاسخ: خب واضحه که ساعت مطالعه در سال کنکور باید بالا باشه.  درسته هر کس با توجه به توانایی ذهنیش ساعت مطالعه‌ی مخصوص به خودش‌و داره ولی به هر حال ساعت مطالعه باید زیاد باشه. در مورد آهنگ تغییرم به نظرم باید همچین الگویی رعایت بشه:

بالا _ بالاتر _ بالا

یعنی توی تابستون دانش‌آموز نباید خیلی به خودش فشار بیاره در حالی که ساعت مطالعه‌شم پایین نباشه.  رفته رفته این ساعت مطالعه باید زیاد بشه و در طول سال و به نوروز به حد‌اکثر خودش برسه.  این ساعت مطالعه بالا یا همون “‌بالاتر‌” تا حدود دو ماه قبل از کنکور باید حفظ بشه و دو ماه قبل از کنکور باید کم‌تر بشه تا دانش‌آموز خسته نشه و جا نزنه.  اما بازم باید ساعت مطالعه “بالا ” باشه. چون خیلیا رو دیدم که یک ماه قبل از کنکور و یا یک هفته قبل از کنکور به بهونه‌ی این که خسته شدیم ساعت مطالعه‌شون رو به شدت کاهش میدن و نتیجه‌ی بدی می‌گیرن.

  • در سال كنكور، درس‌خواندن به‌تنهايي را ترجيح مي‌داديد يا به‌همراه دوست و هم‌كلاسي‌ها؟ چرا؟

پاسخ: به تنهایی.  چون اولاً هر کس توانایی و شیوه‌ی درس خوندن مخصوص به خودش‌و داره.  بنابراین درس خوندن من با دوستم فرق داشت پس نمی‌تونستیم باهم درس بخونیم.

دوماً “معمولاً ” درس خوندن کنار دوست و همکلاسی باعث حواس‌پرتی میشه و تمرکز برای درس خوندن کم میشه. لااقل برای من این طور بود.

  • استفاده‌كردن از اينترنت و smsبازي براي رفع خستگي را در سال كنكور درست مي‌دانيد؟

پاسخ:  استفاده از شبکه مجازی و چت کردن به خودیِ خود بد نیست.  پس نمیشه گفت مطلقاً خوب یا بد.  من این اراده رو داشتم که وقتی درس می‌خونم و به اصطلاح پشت کتابم،  توی اینترنت نرم و جواب پیام‌ها و تماس ها رو ندم.  فقط گاهی توی وقت‌های استراحتم سراغش می‌رفتم و اتفاقاً برای استراحت و تنوع خوب هم بود.  من حتی تا شب قبل از کنکورم به چت کردن با دوستام ادامه دادم!  و این هیچ ضربه‌ای به درس خوندنم وارد نکرد چون می‌تونستم کنترلش کنم.

بنابراین اگر دانش آموزی بتونه مقدار استفاده از شبکه مجازی رو کنترل کنه،  بله راه خوبی برای رفع خستگی هست هر چند نباید تنها راه باشه!  ( نباید جایگزین ورزش و فعالیت‌های دیگه ای که برای رفع خستگی هست بشه)

  • آيا رفتن به مسافرت و تعطيلات را در سال كنكور سفارش مي‌كنيد؟

پاسخ:  بله،  ولی خیلی کم و در زمان‌های مشخص!  مثلاً خود من اواخر تابستون یه سفر یه هفته‌ای رفتم که خیلی خوب و مفید بود.  ولی قبل و بعد از اون سفر نرفتم.  این یعنی کم و در زمان‌های مشخص! چون بالاخره باید به ذهن استراحت داد و سفر رفتن راه خوبیه.

  • آيا كمك‌گرفتن از مشاوران را سودمند ارزيابي مي‌كنيد؟ به چه شكلي؟

پاسخ:  خب اصولاً مشورت گرفتن توی خیلی از کارها مفیده.  توی این قضیه کسی شکی نداره. درسته که هرکس شیوه‌ي خاصی برای درس خوندن داره ولی درس خوندن به‌خصوص برای کنکور اصول پایه‌ای داره که برای همه مشترکه و دانش‌آموز باید اونا رو بدونه.  حالا یا مطالعه کنه و خودش بفهمه یا از مشاور کمک بگیره.  اما قضیه به همین سادگیا هم نیست!  مشاور همین‌طور که از اسمش پیداست یعنی مشورت‌دهنده!  نه دستور‌دهنده!!!  آخه خیلی از بچه‌ها هر چی مشاور میگه گوش می‌کنن و بعدش میگن چون پول دادیم پس باید استفاده کنیم!!!  خب اگه یه مقدار فکر بکنن افراد دیگه هم به مشاورای دیگه پول میدن و مشورت‌های متفاوتی می‌گیرن!  خب حالا کدوم درسته؟!! مشاور کسیه که یه راهی رو پیشنهاد می‌کنه و ما باید فکر کنیم ببینیم از اون راه استفاده کنیم یا نه!  این یعنی مشورت.

معمولاً مشاورا برنامه‌ي درسی روزانه و حتی ساعت‌به‌ساعت به بچه‌ها میدن که شدیداً مخالفم! چطور یه مشاور که با روش یادگیری شما آشنا نیست برای شما برنامه می‌نویسه؟!  اون از کجا میدونه فیزیک خوندن شما چقدر طول می‌کشه که به شما میگه فلان فصل‌و تو فلان بازه زمانی بخون!؟  مشاور خوب باید روش برنامه‌ریزی رو به شما یاد بده نه این که خودش برای شما برنامه‌ریزی کنه!  دانش‌آموز خوبم کسیه که راحت طلب نباشه و خودش برای خودش برنامه بچینه مناسب با توانایی‌هاش.

  • آيا شركت در اردوهاي مطالعاتي (آخر تابستان، نوروز، پيش از كنكور و …) را مثبت ارزيابي مي‌كنيد؟

پاسخ: خیر!  چون دیدم که این اردو‌ها صرفاً برای کسب درآمده نه کمک به دانش‌آموز؛ و به نظرم اگر کسی واقعاً بخواد درس بخونه نیازی به اردو‌های مطالعاتی نداره.  مگر کسی که واقعاً شرایط خاصی داره و نمی‌تونه توی منزل درس بخونه که خب بازم فکر می‌کنم کتاب‌خونه‌های عمومی گزینه‌ي بهتری هستن.

  • آيا به نظر شما آموزش‌ها، بازي‌ها و سرگرمي‌هاي دوره‌ي كودكي‌تان در رسيدن به موفقيت كنوني تأثيرگذار بوده‌است؟ كدامشان؟

پاسخ:  بله تأثیر‌گذار بوده،  ولی فکر می‌کنم این مورد خیلی پیچیده‌ست و نمی‌تونم بگم دقیقاً کدومشون.  فکر می‌کنم تمام موارد فوق و خیلی موارد دیگه دست‌به‌دست هم میدن تا نقشی توی آینده‌ی فرد داشته باشن. سؤال سختیه در کل،  نمیشه اینارو از هم تفکیک کرد.

  • در درس‌هاي عمومي، آموزش كدام دبيران و خواندن كدام كتاب‌ها در موفقيت شما تأثير چشم‌گيري داشته‌است؟

 

زبان و ادبيات فارسي كلاس:
كتاب: كتاب‌هاي زبان فارسی  و همایش و  لغت و املا همه از دکتر سبطی (نشر دريافت) – آرایه های ادبی خیلی سبز – تاریخ ادبیات مهر و ماه
زبان عربي كلاس:  جناب آقای حمیدی نژاد (اراک)
كتاب: . گاج نقره ای (عربی کامل)
دين و زندگي كلاس:
كتاب: …گاج نقره ای
زبان انگليسي كلاس:
كتاب:  کتاب های دکتر شهاب اناری (مبتكران و دريافت)
  • در درس‌هاي اختصاصي، كدام كلاس‌ها يا كتاب‌ها در موفقيت شما نقش مهمي داشته‌است؟

 

زيست‌شناسي كلاس:  کلاس های مجازی جناب آقای رضا امیر
كتاب:  خیلی سبز – زیست شناسی iq
زمين‌شناسي كلاس:
كتاب:
فيزيك كلاس:  جناب آقای ملک حسینی
كتاب:  گاج نقره ای
شيمي كلاس:
كتاب:  مبتکران – فارآزمون شيمي انتشارات علمي فار – موج آزمون نشر الگو
رياضي تجربي كلاس:  جناب آقای عاجلو (اراک)
كتاب:  گاج نقره ای (پیش دانشگاهی دو جلدی)

 

 

  • براي افزايش آمادگي ذهني و روحي در روز كنكور چه سفارش‌هايي داريد؟

پاسخ:  به این فکر کنن که استرس زیاد می تونه زحماتشون‌و به باد بده و آینده‌شون‌و خراب کنه!  به همین سادگی!  پس استرس نداشته باشن.  من “نمی تونستم قبول کنم که چیزی به نام استرس آینده‌ي منو خراب کنه” پس استرس زیادی نداشتم.  داشتم ولی معقول.

  • رشته‌ي دانشگاهي‌تان را بر چه پايه‌اي انتخاب كرديد؟ (علاقه‌ي شخصي، فشار خانواده، مشورت با ديگران، كلاس اجتماعي و حرف مردم! و …)

پاسخ: علاقه – مشورت با شاغلان و دانشجویان اون رشته – کلاس اجتماعی – تا حدودی حرف مردم

  • اگر به شما يك بار ديگر فرصت انتخاب رشته داده‌شود (با همان رتبه‌ي قبلي) آيا به همان شكل عمل مي‌كنيد؟

پاسخ:  بله

  • بهترين تأثيرات ورود به دانشگاه در زندگي شما چه بوده‌است؟

پاسخ:  هنوز وارد نشدم 🙂

  • آيا دانشجو شدن تأثيرات بدي هم در زندگي شما داشته‌است؟

پاسخ: هنوز دانشجو نشدم 🙂

  • آيا براي ادامه‌ي تحصيل در خارج از كشور برنامه‌اي داريد؟

پاسخ: هنوز نه

  • آيا مايل هستيد به كمك مدرك تحصيلي‌تان به خارج از كشور مهاجرت كنيد (در آن‌جا ماندگار شويد)؟ چرا؟

پاسخ: هنوز به طور جدی بهش فکر نکردم.

  • و به جاي‌ سؤال آخر، يك راهنمايي كوچك براي اين بچه‌ها كه به دنبال راز پيروزي شما تا اين‌جا آمده‌اند!

پاسخ: با این فرض که منظورتون پیروزی در کنکوره راهنمایی می‌کنم!

موفقیت در کنکور:

1) انگیزه و هدف داشتن  2) زیاد خوندن  3) درست خوندن  4) تنبل نبودن

 

 

 

 

با سپاس از دوست خوبمون آقاي محمدي كه واقعاً اين مسئوليت رو هم مانند مسئوليت درس خواندن به درستي انجام دادند

و ما را منّت‌گزار خود گرداندند.

(نشر دريافت)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *