دسته‌بندی نشده

مصاحبه با رتبه‌ی تجربی 188منطقه: محمد حسین مهدوی

دریافت فایل مصاحبه با رتبه‌ی تجربی 188منطقه

 

 

 

نام:  محمد حسین نام خانوادگی: مهدوی
رتبه‌ و ر شته‌ی آزمون سراسری: 188 سهمیه- 186 زیرگروه 1

 

رشته‌ی دانشگاهی و دانشگاه: دندان پزشکی شهید بهشتی روزانه
رشته‌ی پیش‌دانشگاهی: تجربی نوع دیپلم: تجربی

 karname rotbe 188-tajrobi-1393-mahdavi

1-     دوره‌ی پیش‌دانشگاهی (سال چهارم) را به شكل حضوری گذراندید یا غیرحضوری؟ آیا هنوز هم این تصمیمتان را درست می‌دانید؟

پاسخ:  بنده سال دوّمی بود که کنکور می‌دادم، بنابراین به صورت غیرحضوری گذراندم، ولی چند کلاس بیرون شرکت کردم (زیست و شیمی در آموزشگاه هدف) که بله فکر می کنم درست بود، زیادی در خانه ماندن هم خوب نیست! برای روحیه بد است!

2-     اگر قرار بود- خدای نكرده!- دوباره كنكور بدهید، در برنامه‌ی سال كنكور یا حتی سال‌های قبل‌تر، چه تغییراتی به وجود می‌آوردید؟

پاسخ:بنده در سال گذشته بعد از عید درس‌های ادبیات و زیست را به دلیل تسلّطی که احساس می‌کردم داشتم رها کردم و کمتر مطالعه کردم که البتّه کار اشتباهی بود، این درس‌ها را از اوّل تا آخر باید خوب خواند. یک اشتباهی هم که سال اولی که کنکور می دادم انجام دادم ولی در سال بعدی مرتکب آن نشدم استفاده بیش از حد از گوشی تلفن همراه بود! این گوشی‌های امروزی منبع بی‌نهایت سرگرمی هستند و هر روز برنامه‌های جدید و بهتر برایشان می‌آید. اگر نظر من را می‌خواهید به داوطلبان کنکوری بگویید گوشیشان را کنار بگذارند ، من خودم گوشیم رو به مادرم دادم، و الآن بعد از کنکور از آن با خیال راحت (!!!) استفاده می‌کنم.

3-     شركت در آزمون‌های آزمایشی را چگونه ارزیابی می‌كنید؟

پاسخ:این آزمون‌های آزمایشی معمولاً با یک برنامه مشخصی جلو می‌روند که برای من که سال دوم کنکور می‌دادم و معلم مدرسه نداشتم از جهت برنامه ریزی خیلی خوب بود، نکته‌ی دیگه در مورد مقایسه‌ی آزمون های آزمایشی هست که باید بگم خیلی فرق ندارن ، همشون تو یه سطح هستند و البته همشون از کنکور خیلی عقب تر!! کنکور به دلیل وقت و انرژی زیادی که برای طراحیش صورت می‌گیرد و البته امنیت فوق‌العاده آن (در آزمون‌های آزمایشی تقلب بیداد می‌کند و نتیجه‌ی بقیه را کمی خراب می‌کند) سطح بالاتری از آزمون‌های آزمایشی دار؛. ولی آزمون‌های آزمایشی چیز بدی نیستند، هم تمرین سر جلسه نشستن هستند هم برنامه دارند و هم بعضی سؤال‌هایشان واقعاً خوب و دارای نکته هستند.

4-     درباره‌ی ساعت‌های مطالعه و آهنگ تغییر آن در طول سال كنكور چه سفارشی دارید؟

پاسخ:من تابستان را با 11 ساعت در روز شروع کردم ،  بعد از مدتی احساس کردم که کمی زیاد است و کردمش 10ساعت! و این روند رو تقریباً تا اسفند طی کردم ولی بعد از عید کمی ساعت مطالعه‌ام پایین آمد (نه خیلی ! فقط کمی). در هر صورت نکته‌ی خیلی خیلی مهم استمرار هستش، اینکه یک روز 15 ساعت بخوانیم و روز بعد 2 ساعت خوب نیست. بنده به 10 ساعت در روز و برنامه‌ریزی هفتگی با همان 10 ساعت عادت کرده بودم و دیگر اجرای آن برایم خیلی سخت نبود. در مورد آهنگ تغییر ساعت مطالعه در سال کنکور این جمله گفته می‌شود که اوّل نمی‌خواد زیاد بخونی! آخرش زیاد بخون. ولی به نظر من خیلی کار غلطیه ، سعی کنید یه روند نسبتاً ثابتی رو طی کنید آره اگه می‌خواهید آخرا بیشتر بخونید خوبه ولی نه به این معنی که اوّل سال کم بخونید و آخرش جبران کنید. در هر صورت فرصت‌های اول رو از دست ندین و کارهاتون رو عقب نندازین چون هیچ «بعداً»ی وجود نداره که اگر یه کاری‌و انجام ندادین که بعداً انجام بدین احتمال اینکه بتونین موفق بشین خیلی کمه چون در آینده سرتون شلوغ تر میشه و وقت تنگ‌تر و استرس هم بیشتر!

5-     در سال كنكور، درس‌خواندن به‌تنهایی را ترجیح می‌دادید یا به‌همراه دوست و هم‌كلاسی‌ها؟ چرا؟

پاسخ:به‌تنهایی!  وقتی با دوستان باشم هی صحبت می‌کنیم ! درسی در میان نیست !!! من همیشه در اتاق و به‌تنهایی درس می‌خواندم.

6-     استفاده‌كردن از اینترنت و smsبازی برای رفع خستگی را در سال كنكور درست می‌دانید؟

پاسخ:اصلا !!! اشتباه بزرگی که من رو یک سال از زندگی عقب انداخت دقیقاً همین مورد بود ولی خوشبختانه با خودم رو‌راست بودم و برای سال دوم فهمیدم ایرادم چیست و مشکل را حل کردم. البته من یک گوشی خیلی خیلی ساده برای سال دومی که کنکور می‌دادم داشتم که برای زنگ زدن و کار های ضروری استفاده می کردم.

7-     آیا رفتن به مسافرت و تعطیلات را در سال كنكور سفارش می‌كنید؟

پاسخ:خیر! به درستان بچسبید !!!  «روحیه ام خراب است بروم مسافرت خوب شوم» این دیگر چیست ؟! لوس بازی در نیاورید!! البته فکر کنم یک بار آن هم در حد 2-3 روز خیلی بد نباشد. ولی من این کار رو نکردم. نمی‌تونم خیلی اظهار‌نظر کنم ولی به نظرم رقابت سنگین است و آدم رو عقب می‌اندازد.

8-     آیا كمك‌گرفتن از مشاوران را سودمند ارزیابی می‌كنید؟ به چه شكلی؟

پاسخ:من مشاور نداشتم. احساس می‌کردم می توانم خیلی خوب برای خودم برنامه ریزی کنم. اگر کسی در این زمینه در خودش ضعفی می‌بینه مراجعه کنه! من مشکلی با برنامه‌ریزی و مشاوره نداشتم خودم تنهایی کار ها را انجام دادم.

9-     آیا شركت در اردوهای مطالعاتی (آخر تابستان، نوروز، پیش از كنكور و …) را مثبت ارزیابی می‌كنید؟

پاسخ:اگر با شرایط آرمانی که مدنظر من هست، باشند خوب است. مثلاً اردوهای شبانه‌روزی اصلاً خوب نیستن یا در بعضی‌ها سکوت کافی نیست و شوخی و خنده جو غالب است. کمی جدی باشید در سال کنکور ! بنده در هیچ کدوم شرکت نکردم. البته نمی‌گم کلاً چیزهای بدی هستن! ولی اتاق نازنین و ساکت خودم رو ترجیح می‌دهم(!!!)

10-     آیا به نظر شما آموزش‌ها، بازی‌ها و سرگرمی‌های دوره‌ی كودكی‌تان در رسیدن به موفقیت كنونی تأثیرگذار بوده‌است؟ كدامشان؟

پاسخ:چی بگم واللا! فکر کنم درک هندسی که شما باید تو فیزیک داشته باشین (سینماتیک و دینامیک خصوصاً) بشه یه صحبتایی در موردشون کرد که آره مثلا فلان بازی درک من رو قوی کرد! ولی دروغ چرا ؟! چیزی خاصی به ذهنم نمی‌رسد.

11-     در درس‌های عمومی، آموزش كدام دبیران و خواندن كدام كتاب‌ها در موفقیت شما تأثیر چشم‌گیری داشته‌است؟

پاسخ : اون هایی که خالی گذاشتم یعنی موردی که “چشم گیر” باشه نداشتم:

 

زبان و ادبیات فارسی كلاس: …………………………………………………………………
كتاب: قرابت معنایی نشر دریافت- ادبیات موضوعی گاج
زبان عربی كلاس: آقای استاد مهدی زاده(خدا بود) من عربی قدر جلبک هم بلد نبودم تو کنکور زدم 95(یه غلط بقیه اش درست)
كتاب: …………………………………………………………………
دین و زندگی كلاس: …………………………………………………………………
كتاب: …………………………………………………………………
زبان انگلیسی كلاس: …………………………………………………………………
كتاب: …………………………………………………………………

12-     در درس‌های اختصاصی، كدام كلاس‌ها یا كتاب‌ها در موفقیت شما نقش مهمی داشته‌است؟

 

زیست‌شناسی كلاس: کلاس استاد علی محمد عمارلو
كتاب: جزوه ها و سؤال های خود استاد عمارلو
زمین‌شناسی كلاس: —
كتاب: —
فیزیك كلاس: استاد علی کرمی
كتاب: جزوه های استاد کرمی
شیمی كلاس: آقای دکتر بابایی
كتاب: خیلی فرق ندارن هم خیلی سبز خوبه هم مبتکران. ولی تست های کنکور از همه بهترن (با اختلاف)
ریاضی تجربی كلاس: —
كتاب: خیلی سبز(البته کتاب جدیدشون نارنجیه!!)

 

13-     برای افزایش آمادگی ذهنی و روحی در روز كنكور چه سفارش‌هایی دارید؟

پاسخ:به صورت کلّی برای اینکه روز کنکور آمادگی ذهنی و روحی بالایی داشته باشید باید در طول سال تحصیلی خوب درس خوانده باشید و نمره هایتان هم بالا باشد! دیگر استرستان کم است چون به خودتان اطمینان دارید. ولی خوب روز آخر هم می‌شود کارهایی کرد مثلاً شب به‌موقع بخوابید! صبحانه آبکی کمتر بخورید (سرجلسه دستشوییتان می‌گیرد، خیلی بد می‌شود!!) یه کار جالب هم که قبل از جلسه کنکور و در طول سال تحصیلی من کردم، مشخص کردن ساعت‌ها و زمان‌ها بود که می‌دانستم سر کدام ساعت و دقیقه بروم درس بعد حتی اگر درس قبلی را تست هایش را کامل جواب نداده باشم. این مورد رو می‌تونین در آزمون‌های آزمایشی ، امتحان کنید. اصلاً آزمون‌های آزمایشی برای همین هستند. این جوری استرستان کمتر می شود.

14-     رشته‌ی دانشگاهی‌تان را بر چه پایه‌ای انتخاب كردید؟ (علاقه‌ی شخصی، فشار خانواده، مشورت با دیگران، كلاس اجتماعی و حرف مردم! و …)

پاسخ:علاقه‌ی شخصی و مشورت با کسانی که در این رشته تحصیل می‌کنند. .من هیچ فشاری از طرف خانواده نداشتم. برعکس ! دوست نداشتند من بیایم سمت رشته‌های علوم تجربی! کلاً خانواده‌مان همه مهندس‌اند بنده به امید خدا اولین دکتر خاندان خواهم بود

15-     اگر به شما یك بار دیگر فرصت انتخاب رشته داده‌شود (با همان رتبه‌ی قبلی) آیا به همان شكل عمل می‌كنید؟

پاسخ:بله ، کاملاً به همین شکل.

16-     بهترین تأثیرات ورود به دانشگاه در زندگی شما چه بوده‌است؟

پاسخ:هنوز که نرفته ام ! تازه قبول شدم. این رو بعدا بپرسین ، اون موقع می گم.

17-     آیا دانشجو شدن تأثیرات بدی هم در زندگی شما داشته‌است؟

پاسخ:این رو هم همون “بعدا” می گم.هنوز دانشجو نشدم.

18-     آیا برای ادامه‌ی تحصیل در خارج از كشور برنامه‌ای دارید؟

پاسخ:خیر . مگر آنکه اتفاق خاصی بیفتد و بعداً تصمیمم عوض شود. به این موضوع خوب فکر کرده‌ام و تصمیم دارم بمانم. در رشته‌ی دندان‌پزشکی ، ایران خیلی هم خوب است! نیازی به خارج رفتن نیست.

19-     آیا مایل هستید به كمك مدرك تحصیلی‌تان به خارج از كشور مهاجرت كنید (در آن‌جا ماندگار شوید)؟ چرا؟

پاسخ:نه ! ایران را دوست دارم و تمام خانواده‌ام در ایران هستند. چنین تصمیمی فعلاً ندارم. مگر آنکه در آینده برنامه‌ام عوض شود.

 

20-     و به جای‌ سؤال آخر، یك راهنمایی كوچك برای این بچه‌ها كه به دنبال راز پیروزی شما تا این‌جا آمده‌اند!

پاسخ:فکر کنم راز پیروزی ام این بود که مشکل های خودم در سال اول رو خوب تشخیض دادم و با خودم رو‌راست بودم. صورت مسئله رو پاک نکردم و درک درستی از کار های اشتباهم داشتم و در سال دوم جبران کردم

 

 

(ما که از خواندن اینمصاحبه لذت بردیم، شما چه‌طور؟)

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *