دسته‌بندی نشده

مصاحبه با رتبه‌ی تجربی 117منطقه1: زهرا یزدانی

دریافت فایل مصاحبه با رتبه‌ی تجربی 117منطقه1

.

نام: زهرا نام خانوادگي: یزدانی
رتبه‌ و رشته‌ی آزمون سراسري: 117 منطقه 1115 زیرگروه 1

رشته تجربی

رشته‌ي دانشگاهي و دانشگاه: دندانپزشکی –شهید بهشتی تهران
رشته‌ي پيش‌دانشگاهي:تجربی نوع ديپلم: تجربی

.

zahra yazdani 117 tajrobi- karname

 

1-     دوره‌ي پيش‌دانشگاهي (سال چهارم) را به شكل حضوري گذرانديد يا غيرحضوري؟ آيا هنوز هم اين تصميمتان را درست مي‌دانيد؟

پاسخ:

ترم 1 رو به پیشنهاد با مشاورم  به صورت غیرحضوری گذروندم  که اصلاً توصیه نمی‌کنم چون من کسی نبودم که با حضور بیشتر داخل خونه ساعت مطالعاتیمو بالا ببرم به صورتی  که من ترم 1 متوسط 30 الی 40 ساعت می‌خوندم و با شروع شدن امتحانات ترم 1 شک زیادی به من وارد شد، چون خیلی سریع با قضیه مواجه شدم که واقعاً کاری برای کنکورم نکردم.

ترم 2 رو مدرسه رفتم البته منظورم حضور در مدرسه‌ست چون خیلی از کلاس ها رو شرکت نمی‌کردم ولی واقعاً به این اعتقاد دارم که حضور در مدرسه و بودن با بچه‌ها خیلی مفیده به طوری که یادمه زمان هفتگی من به 66 رسید؛ ولی خب با توجه به این که مدرسه می‌رفتم بین 45 – 55 ساعت درس می‌خوندم.

2-     اگر قرار بود- خداي نكرده!- دوباره كنكور بدهيد، در برنامه‌ي سال كنكور يا حتي سال‌هاي قبل‌تر، چه تغييراتي به وجود مي‌آورديد؟

پاسخ:

زودتر به فکر کلاسهای کمک آموزشی می‌افتادم و سعی می‌کردم به‌جای این که سال کنکورم‌و به کلاس رفتن بگذرونم و تکیه به اونا بکنم به درس خوندن خودم و معلمای مدرسمون تکیه کنم.

اتفاقی که در اطراف من می‌افتاد جو سنگین کلاسهای کمک آموزشی و مشاوره بود که به نظرم خیلیا بعد کنکور حسرت این‌و می خورن که چرا خودشون‌و در گیر اشخاصی کردن که شاید به دلسوزی دبیرهای مدرسه و مدیر و مشاور مدرسه نباشن به نظر من بیشتر از کمیت مطالعه آرامش فکری مهمّه و خیلی مهمّه که کسی اجازه نده توی سال کنکور درگیر حاشیه‌های کلاس‌ها و مشاوره‌ها بشه.

به جای این که چند تا کتاب کمک آموزشی رو کار کنم یکی یا دوتا رو چند بار کار کنم.

مشاور من به من گوشزد می‌کردند که ریاضی خیلی تأثیر گذاره توی کنکور ولی عملن درصد اکتساب‌ کردن توی اون سخته و به خاطر همین برنامه‌ی من ریاضی رو کمتر از ادبیات داشت و من هم بی‌توجهی کردم با این که ریاضی درسی بود که قوّت من بود ولی همین بی‌توجهی باعث شد من ریاضیم‌و توی کنکور 46 بزنم که خب 2 رقمی شدن‌و از من گرفت.

کنکور امسال نشون داد به همه که سبک کنکور توی بعضی از درسا قابل پیش بینی نیست، بنابراین بهتره که همه درسا رو در حد عالی بخونن و به حرف کسایی که پیش‌بینی می‌کنن سطح سوالارو، توجهی نکنن.

 

3-     شركت در آزمون‌هاي آزمايشي را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟

پاسخ:

به نظرم خیلی خوبه که کسی به 1 سیستم اعتماد کنه ولی نکته‌ی مهم اینه که اگر کسی تمایل داره از برنامه های مشاورها استفاده کنه حتمن به برنامه آزمونش توجه کافی بکنه که خوب مشکل من این بود که آزمونا رو شرکت می‌کردم اما برنامه من خیلی هماهنگ با آزمون ها نبود.

آزمونهای آزمایشی مخصوصاً جامعای سنجش دادنشون خالی از لطف نیست و کسایی که بدون مشاور درس می خونن بهتره که به آزمونهای برنامه‌ای اعتماد کنن و طبق اونا خودشونو آماده کنن.

4-      درباره‌ي ساعت‌هاي مطالعه و آهنگ تغيير آن در طول سال كنكور چه سفارشي داريد؟

پاسخ:مطمئنّن این‌و توصیه می‌کنم که ساعت مطالشون نوسانی نشه چون به مدت طولانی 40 ساعت در هفته خوندن بهتر از اینه که یک هفته 70 باشه و هفته دیگه 30.

ساعت مطالعه تابستون نباید زیاد باشه بهتره که ساعت مطالعاتی با یک شیب خیلی ملایم زیاد بشه  و بعد از عید ساعت مطالعاتی باید آخرین توان دانش آموز باشه.

خیلیا بعدِ عید خستن و بهترین موقع از زمانشون برای آماده شدن برای کنکورو از خودشون می‌گیرن ولی این موقع، وقتیه که هر کسی باید تمام تلاششو بکنه که بالاتر بره و چه از لحاظ کمی و چه کیفی خودش‌و بهتر از قبل کنه.

 

5-     در سال كنكور، درس‌خواندن به‌تنهايي را ترجيح مي‌داديد يا به‌همراه دوست و هم‌كلاسي‌ها؟ چرا؟

پاسخ:چون کم بودن ساعت مطالعاتیم‌و با کیفیت بیشتر جبران می‌کردم تمام تلاشم این بود که خودم به تنهایی درس بخونم ولی گاهی می‌شد که بعضی از دوستام می‌خواستن که قسمتی از درس‌و براشون توضیح بدم که این بیان کردن  باعث می‌شد که خوب و عالی بفهمم که همین خودم‌و ترغیب می‌کرد که حتی پیش قدم بشم برای توضیح دادن.

6-     استفاده‌كردن از اينترنت و smsبازي براي رفع خستگي را در سال كنكور درست مي‌دانيد؟

پاسخ:یکی از بدترین عادتهایی که من داشتم که متأسفانه ترکم نشد همین اینترنت بود و این بود که من مدام به شبکه‌های اجتماعی مختلف سر می‌زدم که خیلی تأثیر منفی می‌ذاره ولی خب ترک عادت موجب مرض است J و من این‌و ترک نکردم ولی تونستم کمی کمش کنم. به کنکوری‌ها توصیه می‌کنم اگر مثل من هستن، کاری که من نکردم‌و بکنن و برای پیشرفت خودشون موبایل و لپ‌تاپ و هر چیزی که وقت‌و ازشون می گیره به خانوادشون تحویل بدن تا بعد از نتیجه‌ی کنکورشون لذت ببرن.

7-     آيا رفتن به مسافرت و تعطيلات را در سال كنكور سفارش مي‌كنيد؟

پاسخ:بله من خودم 3 روز اول عیدو مسافرت کردم ولی این مسافرت نباید طولانی شه، چون باعث میشه برگشتن به روال قبل سخت بشه. کلّن من آخر هر فصل 3 روز استراحت می‌کردم که این می‌تونست مسافرت باشه.

8-      آيا كمك‌گرفتن از مشاوران را سودمند ارزيابي مي‌كنيد؟ به چه شكلي؟

پاسخ:  کمک گرفتن از مشاورهای دلسوز رو بله. مشاوری که دانش آموز حس کنه، حضور اون مشاور در روند درس خوندنش مفیده. متاسفانه بعضی از مشاور هایی در حال کار هستند، صرفن به دانش آموزشون نگاه کسی رو دارند که قراره از این کلاس به اون کلاس بکشونندشون و خب این وسط تنها کسی که ضرر می‌بینه خود دانش‌آموزه. بهترین راه اینه که هر دانش آموز بنا به خصوصیات و عادتهای اخلاقی و درسی خودش و به دور از تبلیغات و جوهای سال کنکور مشاوری رو انتخاب کنه که بتونه به دانش آموز کمک کنه!

به نظرم مشاورای دلسوز خیلی می تونن کمک کنن ولی به همون اندازه مشاورای بد می تونن مضر باشن و توصیه می کنم اگر تصمیم به انتخاب مشاور دارید فوق العاده زیاد تحقیق کنید و به رتبه‌های تک رقمی و دو رقمی و سه رقمی اکتفا نکنید و حتماً از کسایی که نتیجه نگرفتن هم پرس‌و‌جو کنید تا بتونید نتیجه‌ی خوبی بگیرید.

9-     آيا شركت در اردوهاي مطالعاتي (آخر تابستان، نوروز، پيش از كنكور و …) را مثبت ارزيابي مي‌كنيد؟

پاسخ:

من شرکت نکردم چون جوّ خانه ما مناسب بود و می‌تونستم به راحتی درس بخونم ولی اگر محیط خونه کسی مناسب نیست بهتره شرکت کنه.

10-     آيا به نظر شما آموزش‌ها، بازي‌ها و سرگرمي‌هاي دوره‌ي كودكي‌تان در رسيدن به موفقيت كنوني تأثيرگذار بوده‌است؟ كدامشان؟

پاسخ:

شاید تأثیرگذار بوده؛ مثلن مادر من تعریف می‌کنند که وقتی 5 یا 6 ساله بودم سعی می‌کردن انواع کتاب‌های هوش و خلاقیت رو با من کار کنند که خب از نظر خودشان تأثیر خوبی داشته و این روند رو برای خواهر و برادر کوچیک‌تر من تکرار کردند.

11-     در درس‌هاي عمومي، آموزش كدام دبيران و خواندن كدام كتاب‌ها در موفقيت شما تأثير چشم‌گيري داشته‌است؟

 

زبان و ادبيات فارسي كلاس:
كتاب: گاج نقره ای- هفت خوان لغت و تاریخ ادبیات- آرایه انرژی اتمی
زبان عربي كلاس: آقای بوذری
كتاب: عربی جامع انرژی اتمی- عربی جامع خیلی سبز(کی بورد)
دين و زندگي كلاس: نرفتم
كتاب: گاج نقره ای
زبان انگليسي كلاس: نرفتم
كتاب: مبتکران سال سوم و جامع شهاب اناری – انگلیسی جامع کیاسالار

12-     در درس‌هاي اختصاصي، كدام كلاس‌ها يا كتاب‌ها در موفقيت شما نقش مهمي داشته‌است؟

 

زيست‌شناسي كلاس: آقای مدرس و خانم پور سلیمان (دبیر مدرسه)
كتاب: کتاب های الگوی آقای اشکان هاشمی – زیست حامع آرام فر –
زمين‌شناسي كلاس: J
كتاب: J
فيزيك كلاس: آقای عزیزی
كتاب: کتاب های  سال سوم و پیش دانشگاهی خیلی سبز – جامع خیلی سبز – انژی اتمی سال سوم – گاج نقره ای پیش و پایه
شيمي كلاس: خانم حیدری(معلم مدرسه پایه پیش دانشگاهی) و آقای ابراهیم زاده(پیش) و آقای لطفی نیا(دوم)
كتاب: کتاب های سال به سال مبتکران
رياضي تجربي كلاس:
كتاب: گاج نقره ای پیش دانشگاهی و میکروبانک گاج

 

13-     براي افزايش آمادگي ذهني و روحي در روز كنكور چه سفارش‌هايي داريد؟

پاسخ: من خودم شب کنکور مدام صلوات فرستادم و از این طرق خودمو آروم کردم از لحاظ روحی ، ولی برای آروم کردن جسمتون حتمن دوش بگیرید و غذای سبک بخورید.

14-     رشته‌ي دانشگاهي‌تان را بر چه پايه‌اي انتخاب كرديد؟ (علاقه‌ي شخصي، فشار خانواده، مشورت با ديگران، كلاس اجتماعي و حرف مردم! و …)

پاسخ: به خاطر مادرم سال دوم دبیرستان رشته‌ی تجربی رو انتخاب کردم و الآن دندانپزشکی رو ولی خیلی هم ناراضی نیستم.

 

15-     اگر به شما يك بار ديگر فرصت انتخاب رشته داده‌شود (با همان رتبه‌ي قبلي) آيا به همان شكل عمل مي‌كنيد؟

پاسخ: مطمئناً رشته ی ریاضی رو انتخاب می کردم و در رشته‌ی مهندسی کامپیوتر- گرایش نرم افزار ادامه تحصیل می‌دادم.

16-     بهترين تأثيرات ورود به دانشگاه در زندگي شما چه بوده‌است؟

پاسخ:هنوز دانشجو نشدمJ

17-     آيا دانشجو شدن تأثيرات بدي هم در زندگي شما داشته‌است؟

پاسخ: هنوز دانشجو نشدمJ

18-     آيا براي ادامه‌ي تحصيل در خارج از كشور برنامه‌اي داريد؟

پاسخ: دوست دارم که ادامه تحصیل بدم ولی خب در رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی این کار خیلی سخت خواهد بود ولی خب الآن برنامه‌ی جدی برای این کار ندارم.

19-     آيا مايل هستيد به كمك مدرك تحصيلي‌تان به خارج از كشور مهاجرت كنيد (در آن‌جا ماندگار شويد)؟ چرا؟

پاسخ: بله چون در خارج از کشور اکر بتوانم کار ثابتی پیدا کنم حقوق و مزایای بیشتری خواهم داشت و مسلما زمینه پیشرفت در رشته ی دندان پزشکی و پزشکی در خارج از کشور فراهم تر است.

20-     و به جاي‌ سؤال آخر، يك راهنمايي كوچك براي اين بچه‌ها كه به دنبال راز پيروزي شما تا اين‌جا آمده‌اند!

پاسخ:  خدا رو فراموش نکنید چون واقعاً با تلاش‌های من و اشتباهاتی که سال کنکور کردم این رتبه برای من زیاد هم بود ولی لطف خدا شامل حال من شد.

احترام به پدر و مادر و عشق به اون‌ها رو هیچ وقت فراموش نکنید که یکی از کلیدای بزرگ موفقیت تو دعا‌های پدر و مادراست.

سال کنکور خودتون‌و درگیر حاشیه‌ها تبلیغ‌ها و افراد غیر قابل اعتمادی که دلسوز نیستند نکنید و سعی کنید آرامش روحیتون‌و حفظ کنید.

هر چیزی که می خواهیدو از خدا بخواهید و بدونید اگه خدا بخواد هر غیرممکنی ممکن میشه.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *