دسته‌بندی نشده

رياضيات تجربی : خشت اول

دانلود خشت اول ریاضی تجربی – مهندس سروش موئينی

 

 

سلام، اين‌ها مهم‌ترين سفارش‌هايي هستند كه در برنامه‌ريزي‌تان در طول اين يك سال مي‌توانند خيلي مؤثر باشند:

 

1- آمار بخوانيد.

با حذف آمار از كتاب سال چهارم، اين مبحث از ابتداي برنامه آموزشي كلاس‌ها، به انتها منتقل شده‌است. از اين رو، در شرايط بعد از عيد نوروز، كاملاً خلاصه و گاهي حذف مي‌شود. دو سؤال كنكور سراسري ارزش اين را دارد كه از ابتداي سال، خودتان آمار را بخوانيد. حتماً به متن كتاب درسي آمار در فصل‌هاي اول تا پنجم دقت كنيد.

 

2- هندسه بخوانيد.

هندسه هم مثل آمار معمولاً در انتهاي برنامه درسي كلاس‌ها و در حاشيه‌ي حذف قرار دارد. به خاطر چهار سؤال كنكور سراسري، از ابتداي سال، آرام آرام كتاب هندسه‌ي 1 را بخوانيد؛ همه تمرين‌هاي آن را حل كنيد و تمام تست‌هاي كنكور داخل و خارج (10 سال اخیر) را حداقل يك‌بار بزنيد. بعد از اين كار، اگر وقت داشتيد، تست‌هاي سراسري رياضي (10 سال اخیر) در هندسه‌ي 1 بسيار مفيدند. (در كتاب هندسه‌ي پايه‌ي نشر دريافت تمام مطالب و نكته‌هاي مربوط به هندسه‌ي 1، از هندسه‌ي 2 تفكيك و به‌طور كامل آموزش داده‌شده‌است.)

 

3- مطالب را با رعايت پيش‌نيازها بخوانيد.

برخي مباحث بايد قبل از مطالب ديگر خوانده شوند.

– آناليز تركيبي  احتمال

– فرمول‌هاي مشتق  كاربرد مشتق، انتگرال، قاعده‌ي هوپيتال در حد و پيوستگي

– مثلثات  تست‌هاي محاسبه مشتق، تابع

– هندسه مختصاتي  مقاطع مخروطي

 

4- مطالب متفرقه را كنار نگذاريد.

تابع، مثلثات،‌ لگاريتم و توابع نمايي، معادله‌ي درجه‌ي دوم، ماتريس، قدرمطلق و جزء صحيح، معادله و نامعادله، مطالبي از رياضيات پايه هستند كه عمدتاً در سال دوم داشتيد و در فصل دوم كتاب رياضي عمومي، به اجمال مرور و تكميل مي‌شوند. تابع از همه مهم‌تر است چون معمولاً دو يا سه تست در كنكور سراسري دارد. ساير اين مباحث، تئوري‌هاي كم‌حجمي دارند و به‌سادگي مي‌توانيد بر تست‌هاي آن‌ها مسلط شويد. مشتق و كاربرد مشتق و انتگرال، فقط اسم‌هاي بزرگي دارند! ولي اهميت مباحث كوچك، اگر بيش‌تر از آن‌ها نباشد كم‌تر هم نيست. در مباحث پايه هم استفاده از تمرين‌هاي كتاب درسي رياضي 2 و رياضي عمومي، بسيار مفيد است.

 

5- در انتخاب كتاب تست دقت كنيد.

كتاب‌هاي درسي رياضي رشته‌ي تجربي در سال‌هاي 88، 89 و 90 تغييراتي داشته‌است. رويكرد سؤالات كنكور هم به سمت مطالب جديد درسي است. مثلاً در سراسري 92، از تركيبيات و كاربردهاي مثلثات سؤال مطرح شد كه همگي در كتاب‌هاي درسي جديد آمده‌اند و قبلاً در برنامه درسي كنكور تجربي نبودند. حتماً از كتاب‌هاي جديد و به‌روز استفاده كنيد(مگر اینکه تغییری نداشته باشند!). در انتخاب كتاب از معلم و مشاورتان راهنمايي بخواهيد. (ما كتاب رياضيات تجربي خيلي سبز را پيش‌نهاد مي‌كنيم.)

اگر دنبال درصدهاي خيلي بالاتر هستيد، علاوه‌بر تست‌هاي كنكور سراسري داخل و خارج كشور و تست‌هاي برگرفته از كتاب درسي، تست‌هاي تأليفي دشوارتري حل كنيد. استفاده از كتاب‌هاي مجزا براي درس‌هاي رياضي 2 و 3 را توصيه نمي‌كنم. اين كتاب‌ها معمولاً براي دانش‌آموزان همان پايه نوشته شده‌اند و از نظر حجم و نكات و روش‌هاي تستي، مناسب داوطلبان كنكوري نيستند. كارهاي عجيبي مثل خواندن كتاب‌هاي رشته رياضي يا بررسي تست‌هاي قديمي، فقط يك نتيجه دارند: شما را از تست‌هاي سراسري تجربي کنکور پیش رو دور مي‌كنند.

 

6- در كنكورهاي آزمايشي با آمادگي و تعهد شركت كنيد.

براي مشخص‌شدن نقاط ضعف و رفع آن‌ها، بايد در كنكورهاي آزمايشي با آمادگي شركت كنيد. منظور از آمادگي اين است كه تئوري درس را بلدبوده؛ تمرين‌هاي كتاب درسي را حل‌كرده و تست‌هاي سراسري و آزاد سال‌هاي‌ اخير را زده باشيد.

 

7- فرمول‌هاي مشتق، مثلثات، انتگرال‌گيري و … را مرور كنيد.

فرمول‌ها ابزار دست شما هستند؛ بايد آنها را ياد بگيريد. من توصيه مي‌كنيم از روي فرمول‌ها بنويسيد. نوشتن از روي كل فرمول‌هاي مثلثات، مشتق و انتگرال نبايد بيش‌تر از نيم‌ساعت وقت بگيرد. اما با تكرار اين عمل (مثلاً دو هفته يكبار) تمام فرمول‌ها در خاطرتان مي‌ماند.

 

8- محاسبات عددي‌تان را تقويت كنيد.

محاسبات عددي تست‌هاي رياضي در كنكور سراسري، گاهي دشوار هستند. البته در مسأله‌هاي شيمي هم محاسبات دشوار كم نيست. توجه به ساده‌كردن، بلدبودن اعداد خاص (توان‌هاي 2، فاكتوريل‌ها، ‌مربع اعداد، حاصل تركيب‌هاي كوچك و …) خيلي مفيد هستند.

9- در ریاضی سخت‌گیر و دقیق باشید.

  9 khesht- riazi tajrobi

10- بار درسي را تا عيد كم كنيد.

منظور اين نيست كه كل درس تا عيد تمام شود، اما حجم زيادي از درس را براي بعد از عيد نگذاريد.

 

11- چند بار تست مجموعه‌اي (مشابه كنكور سراسري) بزنيد.

حل 30 سؤال از مباحث مختلف، به سبك كنكور سراسري، كار بسيار مهمي است. بايد حتماً اين كار را چندين بار انجام داده‌باشيد. زمان‌بندي و استفاده از پاسخ‌برگ را تمرين كنيد. حواستان باشد كه كار شما، زماني تكميل مي‌شود كه گزينه‌ي درست را در محل درست وارد كنيد. قبل از آن هيچ نمره‌اي نداريد!! حتي نمره منفي هم دارد!

در تست‌هاي مجموعه‌اي و زمان‌دار، دنبال راه‌هاي دررو باشيد. مثلاً حل تست‌هاي تابع وارون يا براكت سراسري 91، به روش عادي طولاني بود اما با عددگذاري در كمتر از يك خط انجام مي‌شد.

12- كتاب ويژه‌ي جمع‌بندي بخوانيد.

حجم بسيار زياد مطالب درسي در رياضي تجربي، باعث مي‌شود كتاب‌هاي تست در اين درس حجيم باشند. بعد از عيد، براي جمع‌بندي مطالب و يك مرور كلي، به مجموعه‌اي از نكات و تست‌هاي جديد نياز است. كتاب‌هاي جمع‌بندي، گذرگاهي مطمئن از چند صد صفحه به چند ده صفحه را فراهم مي‌كنند. در اين عرصه، كتاب همايش نشر دريافت قطعاً بهترين انتخاب است J . (فقط جمله‌ي آخر شوخي بود!)

 

13- درصد رياضي بالاي 90 لازم نيست!

براي رشته‌ي پزشكي و رتبه‌ي عالي، نيازي نيست رياضي را 100 يا 90 يا 80  درصد بزنيد. درصد رتبه‌هاي دورقمي در اين درس خيلي هم بالا نيست. مثلاً اگر فقط 20 سؤال را براي پاسخ‌دادن انتخاب كنيد (مي‌توانيد روي هر سؤال 2 دقيقه وقت‌بگذاريد و 7 دقيقه هم وقت اضافي مي‌آوريد) ، درصدتان مي‌شود 7/66 كه براي قبولي در رشته پزشكي كافي است.

 

  «مهندس سروش موئيني»

 

دوستان عزیز از استادان سروش موئینی و  هاشمی طاهری خواهش کرده‌ایم که در فرصت باقی‌مانده تا آزمون سراسری پاسخ‌گوی سؤالات شما در درس ریاضیات تجربی باشند. شما می‌توانید سؤالات خود را در قسمت پرسش و دیدگاه شما بفرستید و منتظر پاسخ آن باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *