خبرهای مرتبط دیگر را در سه لینک زیر بخوانید:
همه چيز دربارهی ترميم معدل
.
همه چیز دربارهی امتحانهای نهایی
.
تأثير معدل در كنكور 96
.
تخصص پزشكی و تأثیر معدل در آن
.
(24خرداد1395) اطلاعيه سازمان سنجش اموزش کشور درباره ميزان و نحوه تاثير سوابق تحصيلي در ازمون سراسري سال 1395
بدينوسيله به اطلاع كليه داوطلبان آزمون سراسري سال 1395 مي رساند: با توجه به ابلاغ قانون اصلاح قانون سنجش و پذيرش دانشجو در دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كشور مصوب 1395/2/26 مجلس محترم شوراي اسلامي، و براساس مصوبه ششمين جلسه شوراي سنجش و پذيرش دانشجو مورخ 95/3/23 ميزان و نحوه تاثير سوابق تحصيلي در آزمون سراسري سال 1395 به صورت زير ميباشد:
منبع: روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور
ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش :
با توجه به این مساله که هنوز درصد پوشش سوابق تحصیلی آغاز نشده، برای حذف کنکورتا ۵ الی ۶ سال آینده چشم اندازی وجود ندارد.
ابراهیم خدایی در یک برنامه تلویزیونی درباره زمان حذف کنکور گفت: براساس قانونی که در سال ۹۲ مصوب شد، باید طی ۵ سال آینده ۸۵ درصد ظرفیت آموزش عالی بدون کنکور پذیرش شود که این مساله محقق خواهد شد. برای ۱۵ درصد باقی مانده باید سوابق تحصیلی ۳ سال ایجاد شود و تا زمانی که این سوابق ایجاد نشود امکان پذیر نخواهد بود. باید برای این ۱۵ درصد زیرساخت ها و ملزومات ایجاد شود. بعید می دانم حذف کنکور در رشته های پر رقابت با توجه به این مساله که هنوز درصد پوشش سوابق تحصیلی آغاز نشده، تا ۵ الی ۶ سال آینده چشم اندازی وجود ندارد. ۸۵ درصد کل ظرفیت آموزش عالی باید با سوابق تحصیلی تکمیل شود که اکنون علی رغم اینکه سوابق تحصیلی ما همان است که طی ۵ سال گذشته بود، ۸۰ درصد کل ظرفیت آموزش عالی با سوابق تحصیلی پذیرش می شود. اکنون وضعیت به گونه ای است که ظرفیت های ما در آموزش عالی بیشتر از تعداد شرکت کنندگان است به عنوان مثال در گروه ریاضیات بالای ۴۰۰ هزار ظرفیت وجود دارد درصورتی که شرکت کنندگان ۱۶۰ هزار نفر هستند.تنها در ۱۰ درصد ظرفیت دانشگاهی که غیرشهریه پرداز هستند رقابت وجود دارد.
(نشر دریافت: ظاهراً این مصاحبه در شبکه ی خبر بوده که چیزی از آن نیافتیم جز یک فایل شنیداری ناقص. اگر چیزی یافتید لینکش را در دیدگاهها بگذارید)
(21 خرداد95) حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش:
کنکور سراسری تا 6 سال آینده حذف نمیشود.
یگان خبر نشر دریافت: به گزارش افکارنیوز: حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش گفت: چشماندازی برای حذف کنکور رشتههای پررقابت تا شش سال آینده وجود ندارد. کنکور سراسری تا 6 سال آینده حذف نمیشود.
براساس قانون مصوب در سال 92، طی پنج سال آینده باید 85 درصد ظرفیت آموزش عالی بدون کنکور پذیرش شود که این مسئله محقق میشود. برای 15 درصد باقی مانده نیز باید سوابق تحصیلی سه سال ایجاد شود و تا زمانی که این سوابق ایجاد نشود امکان پذیر نیست، از این رو باید زیرساختهای لازم فراهم شود. هنوز درصد پوشش سوابق تحصیلی آغاز نشده. برای حذف کنکور در رشتههای پر رقابت، تا پنج الی شش سال آینده چشم اندازی وجود ندارد.
85 درصد کل ظرفیت آموزش عالی باید با سوابق تحصیلی تکمیل شود، اکنون علی رغم اینکه سوابق تحصیلی ما همان است که طی پنج سال گذشته بوده، 80 درصد کل ظرفیت آموزش عالی با سوابق تحصیلی پذیرش می شود.
مقایسه کنید صحبتهای امروز آقای توکلی مشاور سنجش را با نامهی دکتر سبطی به آقای لاریجانی رئیس مجلس:
(۲۱ اردیبهشت ۹۵) پیام نشر دریافت برای دکتر لاریجانی
به نام خدای مهربانی و راستی.
جناب دکتر لاریجانی
حدود پنج ماه است که جسم و جان فرزندان ایران پامال آمال غیرواقعی، تعصبات ناروا یا ناآگاهی برخی مسئولان امر شده است. چرا باید گرهی را که با دست گشوده میشود با دندان باز کرد؟ راه حل از چهار ماه پیش با اعلان حکم دیوان عدالت اداری عیان بود: تا وقتی سوابق تحصیلی ناقص است و امتحانات نهایی فقط در سال سوم دبیرستان برگزار میشود این سوابق ناقص یا نباید در تعیین رتبه داوطلبان تاثیر داشته باشند یا نهایتاً تاثیر از نوع مثبت آن باشد. پس از برگزاری آزمونهای استاندارد و نهایی در سه سال پایانی دوره متوسطه میتوان سوابق تحصیلی را معیار مستقیمی برای رتبه بندی داوطلبان آموزش عالی به شمار آورد که احتمالاً سال نودوهشت یا نودونه تحقق خواهد یافت. یا حق
.
موضوع لو رفتن پرسشهای امتحانهای نهایی
.
.متأسفانه رادیو گفتگو بدون اطلاع قبلی زمان پخش گفتگوی آقای سجاد حجازی را تغییر داده و به عقب انداخته است! (زمان پخش بهزودی به آگاهی میرسد)
متاسفانه بدون هماهنگی قبلی زمان پخش مناظره را تغییر داده اند.
.
(12 خرداد95) ديدگاه شما:
(9خرداد95) ابلاغ قانون اصلاح قانون سنجش و پذيرش دانشجو در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور
يگان خبر نشر دريافت: قانون اصلاح قانون سنجش و پذيرش دانشجو در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور از سوی رییس جمهور ابلاغ شد.
قانون اصلاح قانون سنجش و پذيرش دانشجو در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي كشور در جلسه علنی مورخ ١٣٩٥/٠٢/٢٦ مجلس شورای اسلامی تصویب و طی نامه شماره ٢٦٥٦٠ مورخ ١٣٩٥/٠٣/٠٨ از سوی رییس جمهور ابلاغ گردید.
متن این قانون (نسخه ابلاغی) را در فرتورهای زیر ببینید.
(خرداد 95) بخشنامه ی جعلی آموزش و پرورش در پی اعتراض دانشآموزان به برخی امتحان های نهایی
(کلیک کنید)
.
مژده به داوطلبان کنکور:
تأثیرمعدل برای سال95 مثبت و برای سال های آینده بررسی خواهد شد.
اين صفحه به سرعت بهروز میشود، پس تيترها و تاريخ متنها را ببينيد و متنهاي تازه را هرروز بخوانيد! ميتوانيد خبرهای جديد را با آدرس اينترنتي منبع خبر، در ديدگاهها بگذاريد تا در صورت تازه بودن آنرا در صفحه ي اصلي قرار دهيم! (به دلیل زیاد شدن دیدگاهها، دیدگاههای غیرکاربردی برای شلوغ نشدن صفحه و دسترسي آسان شما به نوشتههاي مهم ثبت نمیشود و یا پاک می گردد. نظرها، انتقادها و یا ابراز لطف شما را میخوانیم، استفاده میکنیم و سپاسگزاریم) .
مقاله ی راه حلّی واقع بینانه برای کنکور – دکتر هامون سبطی – 1393
(نشر دریافت)
.
همهچيز دربارهي ترميم معدل (كليك كنيد)
(نشر دریافت)
.
(29 اردیبهشت 95) از سوی شورای نگهبان صورت گرفت: تأئید طرح ۲فوریتی اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو و اجرایی شدن آن از امسال
(خبرگزاری فارس)
(26 اردیبهشت 95) مژده به داوطلبان کنکور:
تأثیرمعدل برای سال95 مثبت شد و برای سال های آینده در مجلس بررسی خواهد شد. (و احنمال مثبت يا قطعي بودنش براي سال 96 به بعد 50-50 است و بستگي به نظر مجلس دارد)
بارگیری گفتگوهای صحن علنی مجلس 26اردیبهشت95 ساعت8:30
0017 .mp3
.
بارگیری گفتگوهای صحن علنی مجلس 26اردیبهشت95 ساعت9:00
0018.mp3
(هاشمی-یگان به روزرسانی تارنما: 9:30)
(21 اردیبهشت 95) نمرات امتحانات سراسری دروس متوسطه دوم و پیشدانشگاهی به عنوان سابقه تحصیلی مؤثر در کنکور تعیین شد
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت] : نمرات امتحانات سراسری دروس متوسطه دوم و پیشدانشگاهی به عنوان سابقه تحصیلی مؤثر در کنکور تعیین شد
نمایندگان مجلس مصوب کردند سابقه تحصیلی مؤثر در کنکور نمرات تعدادی از دروس دوره متوسطه دوم و پیشدانشگاهی است که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازهگیری توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری، نهایی و استاندارد برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، بند (الف) ماده یک قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب 10 شهریورماه 1392 به شرح ذیل اصلاح میشود:
الف- سابقه تحصیلی: نمرات تعدادی از دروس دوره متوسطه دوم و پیشدانشگاهی است که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازهگیری توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری، نهایی و استاندارد مطابق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش برگزار میشود.
2- بند (ت) ماده 3 قانون (وظایف و اختیارات شورای سنجش و پذیرش)، به شرح ذیل اصلاح میشود:
ت- اتخاذ تصمیم در مورد میزان و نحوه تأثیر هر یک از عوامل سابقه تحصیلی (متناسب با تحت پوشش قرار گرفتن امتحانات سراسری، نهایی و استاندارد) آزمون عمومی و آزمون اختصاصی در سنجش
طبق تبصره این ماده، این قانون از تاریخ تصویب لازمالاجراست.
وکلای ملت همچنین در جریان بررسی این طرح، با پیشنهاد قاسم جعفری نماینده بجنورد برای الحاق به این طرح موافقت کردند.
طبق مصوبه مجلس در بند الحاقی، تأثیر معدل برای سال 95 مثبت است و برای سالهای بعد توسط کارشناسان بررسی میشود.
نمایندگان با 143 رأی موافق، 45 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از 230 نماینده حاضر در صحن علنی، اصل ماده واحده این طرح را به تصویب رساندند.
خبرگزاری فارس
(21 اردیبهشت 95) به احتمال زیاد تأثیر برای امسال و شاید چند سال آینده مثبت خواهد شد!
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت] :از خبرهای رسیده اینگونه نتیجهگیری کرده ایم که امروز طرح کمیسیون آموزش مبنی بر تأثیر مثبت معدل آن هم فقط در سال 95 در مجلس مطرح شد ولی از آنجا که فقط برای یک سال بودنش عادلانه تشخیص داده نشد به کمیسیون آموزش ارجاع شده تا احتمالاً بدین نحو اصلاح شود که تا زمانیکه آموزش و پرورش نتواند آزمون های نهایی هر سه سال را برگزار کند (سال های 95، 96 و شاید بیشتر) تأثیر سوابق تحصیلی به صورت مثبت اِعمال شود و هر زمان که بتواند برگزار کند تأثیر به صورت قطعی اِعمال شود.
(به دعوت رادیو گفتگو احتمالاً در روزهای آینده مناظرهی دیگری توسط دکتر سبطی با مسئولان انجام خواهد شد که درصورت انجام آن به آگاهی خواهد رسید)
(مهندس هاشمی-یگان به روزرسانی تارنمای نشر دریافت)
(21 اردیبهشت 95) اصلاحیه قانون سنجش مجدد به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارجاع شد
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت] :نمایندگان مجلس با توجه به وجود برخی ابهامات درطرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها، این طرح را برای دومین بارجهت اصلاح به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارجاع دادند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به علت برخی ابهامات در بندهای ماده واحده، این طرح را با 124موافق، 43 مخالف، 5 ممتنع، از مجموع 217 نماینده حاضر در جلسه برای دومین بار جهت اصلاح بیشتر به کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس ارجاع دادند.
در نشست علنی امروز مجلس و در جریان بررسی بندهای ماده واحده طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، برخی از نمایندگان به تبصره 7 ماده واحده این طرح که در رابطه با تأثیر سوابق تحصیلی تنها برای سال 1395 بود ایراد گرفتند.
براساس تبصره 7 ماده واحده طرح مذکور که از سوی نمایندگان مورد ایراد و ابهام قرار گرفته، تأثیر سوابق تحصیلی قرار بود فعلاً برای سال 1395 به صورت مثبت باشد.
لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوعات و ایرادات مطروحه گفت: در این رابطه نمی توان تنها تأثیر سوابق تحصیلی را برای یک سال ملاک موضوع پذیرش قرار داد از این رو باید این ابهامات بار دیگر به کمیسیون آموزش ارجاع داده شده تا مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد.
منبع: برنا
دانلود گفتگوهای صحن علنی مجلس – 21 اردیبهشت1395 ساعت8:30
(21 اردیبهشت 95) پیام نشر دریافت برای دکتر لاریجانی
به نام خدای مهربانی و راستی.
جناب دکتر لاریجانی
حدود پنج ماه است که جسم و جان فرزندان ایران پامال آمال غیرواقعی، تعصبات ناروا یا ناآگاهی برخی مسئولان امر شده است. چرا باید گرهی را که با دست گشوده میشود با دندان باز کرد؟ راه حل از چهار ماه پیش با اعلان حکم دیوان عدالت اداری عیان بود: تا وقتی سوابق تحصیلی ناقص است و امتحانات نهایی فقط در سال سوم دبیرستان برگزار میشود این سوابق ناقص یا نباید در تعیین رتبه داوطلبان تاثیر داشته باشند یا نهایتاً تاثیر از نوع مثبت آن باشد. پس از برگزاری آزمونهای استاندارد و نهایی در سه سال پایانی دوره متوسطه میتوان سوابق تحصیلی را معیار مستقیمی برای رتبه بندی داوطلبان آموزش عالی به شمار آورد که احتمالاً سال نودوهشت یا نودونه تحقق خواهد یافت. یا حق
.
(19 اردیبهشت95) با روشنگری های صورت گرفته، طرح تاثیر معدل در کنکور در جلسه ی امروز مجلس با اختلاف یک رأی تصویب نشد و برای بررسی بیشتر به کمیسیون آموزش مجلس ارجاع شد. باز در آگاهی های بعدی خبرهای دقیق تر را به شما خواهیم رساند.
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت] :محمدرضا باهنر درخصوص ارجاع طرح مذکور گفت: جزئیات طرح نیاز به اصلاحات ویرایشی دارد و باید توجه داشت که پشت کنکوریها نگرانیهایی در این رابطه دارند که باید برطرف شود و نگرانیها درخصوص طراحی سوالات مصحح و خود آزمون است و همچنین از بابت معدلهای گذشته خود نگرانی دارند که به چه نحو باید معدلهای کم جبران شود. بنابراین باید این موضوعات به صورت شفاف در متن بیاید.
تفسیر خبر (نشر دریافت) : در حال حاضر هشتاد درصد ظرفیت دانشگاه ها بدون تاثیر کنکور پر می شود و این یعنی خواستهی نمایندگان محترم برآورده شده است اما کسی در جلسه امروز این حقیقت مهم را بیان نکرد. آن بیست یا پانزده درصد باقی مانده به دلیل رقابت بسیار فقط به کمک سوابق تحصیلی قابل سنجش و پذیرش نیست که قانون سال 92 هم این واقعیت را پذیرفته است. موضوع فقط میزان و نحوه تاثیر سوابق تحصیلی در نتیجه کنکور سراسری است که راه حل روشنی دارد: تا وقتی امتحانات نهایی استاندارد با ضریب امنیت بالا در هر سه سال پایانی دوره متوسطه برگزار نمیشود تاثیر نمرات سال سوم دبیرستان بیست و پنج درصد و به شکل مثبت باشد و به محض برگزاری آزمون نهایی در سه سال پایانی تاثیر قطعی شود و میزان اثرگذاری آن هر سال افزایش یابد. این دقیقا چیزی است که از سال 84 در قوانین اسناد و گزارشهای مجلس بر آن تاکید شده است و منطقی و عادلانه به نظر میرسد.
پروندههای شنیداری بررسی جزئیات طرح در مجلس:
دانلود گفتگوهای صحن علنی مجلس – 19 اردیبهشت1395 ساعت8:30
.
دانلود گفتگوهای صحن علنی مجلس – 19 اردیبهشت1395 ساعت9:00
.
پروندههای شنیداری بررسی کلیّات طرح در مجلس:
دانلود گفتگوهای صحن علنی مجلس – 14 اردیبهشت1395 ساعت10:30
.
دانلود گفتگوهای صحن علنی مجلس – 14 اردیبهشت1395 ساعت11:00
(مهندس هاشمی-یگان بهروزرسانی تارنمای نشر دریافت)
.
.(15 اردیبهشت95) تاریخچه و نقد قانونهای حذف کنکور – دکتر هامون سبطی
برای خواندن این مطلب اینجا را کلیک کنید!
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت]
.
(14 اردیبهشت95) تصمیم مجلس در چهاردهم اردیبهشت – دکتر هامون سبطی
برای خواندن این مطلب اینجا را کلیک کنید!
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت]
.
(20 ارديبهشت95) : ديدگاه شما: محمد حسین
سلام.
من با یکی از مشاورین کنکور شهر خودمون درباره مسئله تاثیر معدل و فعالیت های خودمون راجع به حذف تاثیر سوابق مفصل گفتگو کردم و خالی از لطف نمی بینم که شما را در جریان چکیده مطالب گفته شده بگذارم
بعد کند و کاو بنده درباره مصائب و مشکلات تاثیر مستقیم برای ایشان وتوضیح مفصل مطلب از بن و ریشه براشون
به مطلبی اشاره کردن که شاید در این گیر و دار دور از چشم قاضی مونده اونم این بود با تعمییم تاثیر به سه سال متاقبا تعداد دروس افزایش و تعداد داوطلبان با معدل های بالا افزایش میابه و نرخ معدل کتبی نهایی به معدل کل دیپلم (۱۷.۳ ) نزدیک تر می شه به افزایش تعداد معدل های بالا از تاثیر اون کاسته می شه برای متوجه شدن مطلب به متن داخل پارانتز توجه کنید
(زمانی فرض کنید که تاثیر معدل ۱۰۰ درصده و ما ۱ میلیون داوطلب داریم که ۲۰۰۰ نفر نمره ۲۰ هستند (۲۰۰۰ رتبه ۱)پس نفر بعدی که معدل ۱۹.۹۹ داره رتبه ۲۰۰۱ و الا آخر
حالا زمانی متصور شید که تاثیر معدل بازم ۱۰۰ و ۱ میلیون داوطلب داریم که نهصد نود نه هزار نه نفر شون معدل شون ۲۰ (یعنی ۹۹۹.۹۹ نفر رتبه ۱ داریم) یعنی نفر بعدی رتبه اش ۱ میلیون الا آخر )
منظورم از کل گفته ها این بود با این روش هم به خودی خود تاثیر کنکور به مرور ۱۰۰ در صد می شه یعنی کنکور همیشه هست و حتی تاثیرش بیشتر می شه حالا در سال ۹۸ که می خوان۸۵ در صد تاثیر سوابق بدن آیا به این فکر نکردن که کنکور دوباره به غول تبدیل می کنن و راه حل چیه ؟
ایشون به نظر خودش می گفت یکی از راه حل های که ممکنه سنجش و پذیرش اجرا کنه اینه که بیاد تاثیر مناطق تو تراز سوابق تاثیر بده یعنی چه ؟(تاثیر مناطق تو قسمت انتخاب رشته دفتر چه امده ) یعنی تراز سوابق تحصیلی شما منطقه ۱ مثلا بچه تهران با معدل ۲۰ با تراز سوابق تحصیلی منطقه سه (محروم) مثلا سیستان و بلو چستان با معدل ۲۰ یکی نیست (بچه تهران تراز ۸۵۰۰ بچه سیستان تراز ۸۸۰۰)
یعنی شما بچه تهران باس تو کنکور تلا ش بیشتری کنی تا رتبه بهتری بیاری تا بچه سیستان این یعنی عدالت آموزشی جدید البته به گمان مشاور که اینم برای خودش تبعات جدیدی داره که باید کارشناسی بشه.
.
(16 اردیبهشت95) دکتر ابراهیم خدایی (رئیس سازمان سنجش آموزش کشور) :
کلیّات تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور به تصویب رسید ولی جزئیات آن یکشنبه 19 فروردین در مجلس بررسیشده و به تصویب می رسد.
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت] :
دکتر ابراهیم خدایی (رئیس سازمان سنجش آموزش کشور) گفت:
حث ایجاد روش اجرایی بعد از حکم دیوان عدالت اداری بود که مجلس شورای اسلامی طرح اصلاحیه قانون سنجش پذیرش دانشجو مصوب سال ۹۲ را در دستور کار قرار داد و کلیات آن به تصویب رسید. البته تصویب شدن کلیات به این معنی نیست که اکنون هر مطلبی را که مطرح می کنم تصویب خواهد شد این مباحث مجدد در روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در دستور کار مجلس قرار می گیرد تا جزئیات آن نیز تصویب شود ولی در مجموع دراین اصلاحیه سوابق تحصیلی مجدد بازتعریف شده است. در قانون قبلی سوابق تحصیلی سه سال آموزش متوسطه در نظر گرفته شده بود که دراینجا سه سال آموزش متوسطه دوم به اضافه پیش دانشگاهی تعریف شده و همچنین تعداد کامل دروس به تعدادی دروس تغییر یافته است. از طرفی به شورای سنجش پذیرش دانشجو اجازه داده است که برای سوابق تحصیلی، اثر سوابق تحصیلی را به تدریج براساس تحت پوشش قرار گرفتن سوابق تحصیلی یعنی امتحانات نهایی کشوری عمل کند. در نهایت نیز در بند سوم، آموزش پرورش را به جبران سوابق تحصیلی برای دانش آموزانی که درخواست جبران سوابق تحصیلی دارند مکلف کرده است. همچنین ارتقای حفاظت و امنیت آزمون های آموزش و پرورش مد نظر این اصلاحیه است. (خبرگزاری مهر) بررسی جزئیات این طرح در جلسه هفته آینده مجلس خواهد بود. جزئیات این طرح به این صورت پیشنهاد شده است که سوابق تحصیلی به طور مجدد بازتعریف شود در حالیکه در قانون قبلی، سوابق تحصیلی 3 سال آموزش متوسطه بود ولی پیشنهاد بر اساس سه سال سوابق تحصیلی و پیش دانشگاهی است و تعداد کامل دروس هم به تعدادی از دروس تقلیل مییابد. بر اساس این پیشنهاد اثر سوابق تحصیلی هم بر اساس امتحان نهایی کشور است و آموزش و پرورش مکلف میشود که جبران سوابق تحصیلی برای افرادی که درخواست جبران را دارند انجام دهد و امنیت آزمونها نیز ارتقا یابد. (خبرگزاری فارس) .
(12 اردیبهشت) طرح منظور شدن سابقه تحصیلی در کنکور دوفوریتی شد [يعنی به احتمال زیاد چهاردهم اردیبهشت طرح در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.] [توضيح: هنوز به صحن علني نرفته ولي فوری بودن طرح موضوع در مجلس تأييد شد!] در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی دوفوریت طرح اصلاح اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در دستور کار مجلس قرار گرفت. طراحان این طرح معتقد بودند در قانون سنجش و پذیرش که سال ۹۲ به تصویب مجلس رسید مقرر شد سوابق تحصیلی دانشآموزان که به صورت نهایی و استاندارد باشد، در ورودی به کنکور تاثیر داشته باشد.
اما تعریف سوابق تحصیلی صراحتاً نمرات سه سال آخر متوسطه ذکر شده بود.
دیوان عدالت اداری در سال ۹۴ رای به ابطال تاثیر سوابق تحصیلی تا زمان محقق شدن کامل سه سال داده است. لذا نمایندگان خواستار اصلاح ماده ۱ و ۳ قانون سنجش و پذیرش برای رفع ابهام در این خصوص شدند. در صورت تصویب نهایی این طرح، منظور از سابقه تحصیلی، نمراتی از دروس دوره سه سال آخر متوسطه که مطابق اصول سنجش و اندازهگیری توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری، نهایی و استاندارد برگزار شده باشد، است. [یعنی هرآنچه نهایی برگزار میشود که فعلاً سال سوم است.] علاوه بر این، اتخاذ تصمیم در مورد میزان و نحوه تاثیر هر یک از عوامل سابقه تحصیلی (متناسب با تحت پوشش قرار گرفتن امتحانات نهایی دوره سه سال آخر متوسطه) آزمون عمومی و آزمون اختصاصی در سنجش است. دوفوریتی بودن این طرح تصویب شد و برای تصمیمگیری در دستور کار روزهای آتی مجلس قرارگرفت.
(12 اردیبهشت) مناظره راديویی دکتر هامون سبطی (مدیر انجمن ناشران آموزشی و نشر دريافت) ، دکتر عبدالوحید فیاضی(سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس) ، دکتر مهدی نوید ادهم (معاون وزیر و دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش)، و دکتر ابراهیم سحرخیز (مشاور کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی) در مورد تأثیر معدل در کنکور، از رادیو گفتوگو موج و ردیف: FM 103.5 . تارنما: http://www.radiogoftogoo.ir/
از دانشآموزان اهل دریافت و داوطلبان عزیز خواهشمندیم هرگونه اظهار نظر در فضای مجازی و … را با خویشتن داری انجام دهید و در گفتار خود اخلاق و ادب را که برازنده ی هر ایرانی و مسلمان و یکتاپرستی است، مدنظر قرار دهید تا مسئولان و نمایندگان نیز در فضایی آرام بتوانند دیدگاهها و اظهارنظرهای شما را بخوانند و بشنوند تا تصمیم درستی در این زمینه گرفته شود.
4 فایل صوتی این مناظرهی رادیویی که مربوط به 5 اردیبهشت است و 11 اردیبهشت از رادیو گفتگو پخش شد در زیر برای دانلود گذاشته میشود.
مناظره موردنظر از اواخر فایل اول آغاز می شود.
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت] :
مناظره از انتهای فایل نخست تا ابتدای فایل چهارم میباشد.
دانلود فايل 1 كه مناظره از پايان آن شروع ميشود
.
.
.
دانلود فايل4 كه مناظره در ابتداي آن پايان مييابد.
(مهندس هاشمی-یگان بهروزرسانی تارنما)
. پاسخ به يك پرسش تكراري: در نهایت چی شد و چی میشه و کی مشخص میشه و چند درصد احتمال ميديد و … پاسخ مدیر اجرایی تارنما(وبسایت) : تا مطرح نشدن موضوع در صحن مجلس چیزی مشخص نیست. اگر مطرح نشود ، رای دیوان بر ابطال تأثیر معدل باید اجرا شود وگرنه باید منتظر رایگیری در مجلس باشيم كه اميدواريم تا آن زمان اكثر نمايندگان نسبت به موضوع آگاهتر شده و رأیي درستی بدهند میان گزینه های: 1-ابطال 2- تأثیر مثبت 3- تأثیر قطعی که بهظاهر انتخابشان بین گزینهی 2 و 3 است (جز اين نمیتوانيم درصدي ذكر كنيم، هرچه نمايندگان آگاهتر= درصد تأثير قطعی پايينتر) (فعلاً از مفاد تبصره ی کمیسیون آموزش که قرار است به صحن علنی برود خبری نیست! که چه نوع تأثیری و با چه شرایطی را مدّنظر قرار خواهند داد و به گفته های ضدّونقیض هم نمی توان اکتفا کرد. باید منتظر انتشار رسمی آن باشیم)
.
(5 اردیبهشت95) ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت] :
مجلس هفته آینده برای سوابق تحصیلی اصلاحیه صادر می کند. طرح 2 فوریتی نمایندگان مجلس برای اجرای قانون سنجش و پذیرش در واقع اصلاحیهای برای رأیِ صادرشُده دیوان عدالت اداری است که با امضای 60 نماینده به مجلس ارائه شد و قرار است هفتهی آینده در صحن علنی موردِ بررسی قرار گیرد. در این جلسه میزان تأثیر سوابق تحصیلی مطرح نیست. […] این اصلاحیه راه مجلس را برای تصمیم گیری در خصوص میزان تاثیر سوابق تحصیلی باز میکند. مطابق تعریف قانون اساسی، ایجاد سوابق تحصیلی به عهده آموزش و پرورش است، امّا میزان تأثیر و نحوهی آن را شورای سنجش و پذیرش دانشجو معیّن می کند که این قانون مصوبه سال 92 است. در سال 92 تأثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی تصویب شد امّا […] دیوان عدالت اداری این برداشت را داشت که چون سه سال تحصیلی در این سوابق محقّق نشده درنتیجه یکی از بندهای مصوّبه مربوط به شورای سنجش و پذیرش باطل است. این در حالیست که منظور از این مصوبه تنها بخشی از سه سال تحصیلی است که مورد قبول شورای سنجش و پذیرش قرار می گیرد نه همهی سوابق. بعد از اصلاحیهی مجلس، سازمان سنجش و آموزش کشور میتواند پیشنهادهای خود را مطرح کند؛ چرا که اصلاحیهی مجلس شرایط را برای تصمیم گیری بهتر مهیا می کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
(5 اردیبهشت95) محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
تکلیف تأثیر میزان سوابق تحصیلی در کنکور، هفتهي آینده مشخص میشود. تعیین تکلیف میزان تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سال 95 بر عهده نمایندگان مجلس است که به صورت طرح دو فوریتی در دستور کار قرار گرفته است. البته نمایندگان میخواهند قانون خود را اصلاح و تصحیح کنند که پس از انجام این کار میزان تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور مشخص میشود. هفته آینده این کار صورت میگیرد و نمایندگان مجلس این موضوع را تعیین تکلیف میکنند.
منبع: خبرگزاری فارس
(4 اردیبهشت95) مقالههای كارشناسی و گزارشها، قانونها و تبصرههای مجلس شورای اسلامی در مورد تأثیر معدل در آزمون سراسری از سال 1380 تا کنون:
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت] :
.
.
.
.
.
.
.
.
بارگیری: ابطال بند2 مصوبه 6آذر1392 شورای سنجش و پذیرش دانشجو / 15دی1394/ دیوان عدالت اداری کشور
منبع: تارنمای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
بهکوشش مهندس هاشمی-یگان بهروزرسانی تارنمای نشر دریافت
مقالهي آقاي یونس حمه صادقی
بررسی موشکافانه تأثیر معدل امتحان نهایی بر نتیجه کنکور
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت] :
.
نامهی دکتر هامون سبطی به نمایندگان مجلس در مورد تاثیر معدل
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت]
.
خشت دوم (مشاوره در طول سال)
دانلود مقالهي نحوهی تأثیر نمرات امتحان نهایی سال سوم دبیرستان رشته تجربي در نتایج کنکور
مهندس جلال سلیمی- مهندس مسعود ادیب قیصری
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت]
.
خشت دوم (مشاوره در طول سال)
دانلود مقالهي نحوهی تأثیر نمرات امتحان نهایی سال سوم دبیرستان در نتایج کنکور رشته رياضي
مهندس جلال سلیمی- مهندس مسعود ادیب قیصری
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت]
.
(2اردیبهشت95)عبدالرسول عمادی، رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش:
[یگان خبرهای آموزشی تارنمای نشر دریافت] :
آموزش و پرورش در خصوص قانون حذف کنکور وظیفه قانونی خود را با توجه به مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو انجام داده و از طرف وزارت آموزش و پرورش کوتاهی صورت نگرفته است. آموزش و پرورش در صورت تأمین اعتبار لازم، آمادگی برگزاری امتحانات سه سال پایانی دوره متوسطه را به صورت امتحانات استاندارد نهایی دارد گرچه جهتگیری کمّی گرایانه در حد وسیع با سیاستهای آموزش و پرورش در حذف نمرات کمّی در دوره ی آموزش عمومی به منظور رفع اضطراب و مشکلات ناشی از آن در نظام آموزشی مغایرت داشته و جای تأمل دارد. با توجه به نتایج تحلیلی امتحانات، میانگین نمرات دانشآموزان کشور در مدارس غیردولتی مناطق غیر برخوردار کاهش معناداری را نسبت به مدارس دولتی نشان میدهد درحالی که در مناطق برخوردار وضعیت نمرات دانشآموزان مدارس دولتی و غیردولتی تفاوت معناداری را نشان نمیدهد. بر این اساس با توجه به نتایج مذکور مرکز سنجش پیشنهاد کرده است توسعه مدارس غیر دولتی در مناطق برخوردار امکانپذیر شود و آموزش و پرورش بتواند تمرکز بیشتری بر توسعه مدارس دولتی در مناطق غیر برخوردار انجام دهد. عمادی با عنایت به سنگینی وظایف کارشناسان سنجش در شهرستانها و مناطقی که یک کارشناس عهدهدار این مسئولیت خطیر است، قول مساعد داد درخواست استان را در خصوص ارتقا پست این کارشناسان به پست کارشناس مسئول پیگیری کند..
منبع: خبرگزاری فارس
(1 اردیبهشت95) علیرضامنادی سفیدان (عضو هیئت رئیسه و کمیسیون آموزش مجلس و نمایندهی تبریز، اسکو، آذرشهر) : براَساسِ رأي ديوان عدالت اداري، تأثيرِ معدل و سوابق تحصيلي براي كنكوريها لغو شده بود. قانون مشكل داشت كه اصلاحيهای در كميتهی آموزش تنظیم شده که هفتهی آینده به مجلس ارائه میشود که براساسِ آن قرار است اِعمالِ 25 درصدِ تأثیرِ سوابق تحصیلی در کنکور به حالت قبل بازگردد و با این اصلاحیه و روشن شدنِ موضوع توسط مجلس سوابقِ تحصیلی و معدل در نتیجهی کنکور اِعمال خواهد شد. / منبع: باشگاه خبرنگاران جوان [منادی سفیدان در مورد قطعی یا مثبت بودن تأثیر صحبتی نکرد و همچنین نگفت که رأی اکثریت نمایندگان مجلس تعیین کننده خواهد بود.]
(1 اردیبهشت95) محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی: اجرای قانون تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور مستلزم برگزاری امتحانات سراسری است. آموزشوپرورش ارادهی جدّی ندارد. برداشت دیوان عدالت اداری صحیح نبوده و اصلاحیهای آماده کردیم (!!!) مصوبهی دیوان بهزودی در صحن علنی مجلس بررسی میشود و سپس شورای سنجش و پذیرش دانشجو با توجه به نظر مجلس رأی خود را در رابطه با میزان تأثیر سوابق تحصیلی اعلام میکند. محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای قانون تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور مستلزم برگزاری امتحانات سراسری در سه پایه است و امیدواریم آموزش و پرورش عزم راسخی در این زمینه داشته باشد. [ در رابطه با چگونگی تعیین میزان تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور سال 95 ] با توجّه به طرحِ بررسیشده در کمیسیون آموزش و تحقیقات که در صحن علنی مجلس تصویب شد، قرار بود به صورت تدریجی آزمونهای استاندارد و سراسری در دورهی متوسطه برگزار و میزان تأثیر سوابق تحصیلی نیز متناسب با آن اعلام شود. متأسفانه دیوان عدالت اداری به این مسئله توجه نکرده در حالیکه حتّی در بخشی از قانون، واژهی به تدریج را به صراحت آوردهایم ولی برداشت دیوان عدالت اداری این بوده است که باید هر سه سال آزمون استاندارد اجرا شود و آن زمان قانون باید به اجرا در بیاید درحالیکه اگر این مسئله درست بود، میگفتیم پش از 5 سال قانون اجرا شود. نظر ما این است که برداشت دیوان عدالت اداری صحیح نبوده و اصلاحیهای آماده کردیم که بر روی آن کار میکنیم. در حال حاضر امتحانات دوره متوسطه در سال سوم به صورت سراسری برگزار میشود که باید در دو سال دیگر دورهی متوسطه نیز تعمیم داده شود، ولی آموزش و پرورش در اجرای این قانون تسامح به خرج داده و گویا ارادهی قوی در آموزش و پرورش برای برگزاری آزمونهای سراسری نیست، زیرا از سال 86 قرار است این مصوبه اجرایی شود و در سال 91 نیز بر اجرای آن تأکید شد ولی هنوز اجرا نشده است، مگر اجرای این قانون چقدر زمان میخواهد؟ امیدواریم آموزش و پرورش عزم راسخی داشته باشد که آزمونها را به صورت سراسری برگزار کند زیرا شورای سنجش و پذیرش دانشجو نیز آموزش و پرورش را موظّف کرده تا آزمونها به صورت سراسری برگزار شود. قرار است مسئله مصوبه دیوان عدالت اداری به زودی در صحن علنی مجلس بررسی شود و پس از آن شورای سنجش و پذیرش دانشجو با توجه به نظر مجلس رأی خود را در رابطه با میزان تأثیر سوابق تحصیلی اعلام میکند.
منبع: خبرگزاری فارس
پرسش دانش آموز در صفحه اینستاگرام نشر دریافت: آیا دکتر سبطی نظری ندارند؟ پاسخ:
. (30فروردین95)پاسخ مدیر اجرایی سایت به یک دیدگاه: ناشران آموزشی و مؤسسه های کنکوری سودمحور(!) از افزایش بازه ی زمانی کنکور از 1 سال به 3 تا 4 سال بسیار خوشحال تر خواهند شد! چرا که به جای چاپ کتاب یا برگزاری کلاس برای یک گروه، با خیل عظیمی از دانش آموزان نگران و مشتاق به ورود به دانشگاه در چهار مقطع تحصیلی روبرو خواهند شد! . (شب ۲۹ فروردین ۹۵) احمد عابدینی، معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش از روشن شدن وضعیت تاثیر سوابق در آینده ای نزدیک توسط مجلس خبر داد: http://www.yjc.ir/fa/news/5572021/%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D8%A7%D8%AB%DB%8C%D8%B1-%D8%B3%D9%88%D8%A7%D8%A8%D9%82-%D8%AA%D8%AD%D8%B5%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D9%86%DA%A9%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7
(شب ۲۹ فروردین ۹۵) خبرگزاری فارس (و خبرگزاری تسنیم با تقاوتی اندک: )
تعیین تکلیف تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون ۹۵ به جلسه آینده شورای سنجش و پذیرش موکول شد افزایش درصد پذیرش ظرفیت رشتههای فقط با سوابق تحصیلی
دکتر ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرد: تعیین تکلیف میزان تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون ۹۵ به هماهنگی سه وزیر علوم، بهداشت و آموزش و پرورش و رؤسای قوه قضائیه، مجلس و دیوان عدالت اداری موکول شد. امروز جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو برگزار شد و مصوبه اول این شورا این بود که آموزش و پرورش موظف شد نمرات سه سال آخر متوسطه دانش آموزان را به صورت نهایی و کشوری به سازمان سنجش ارسال کند. در مصوبه دوم این مسئله مطرح شد که با توجه به حساسیت و ملی بودن آزمون سراسری، هر گونه تغییری در این آزمون سبب بروز اختلال در تحصیل دانش آموزان و دانشجویانی که وارد دانشگاه شدهاند، میشود و تبعات اجتماعی وسیعی دارد، بنابراین در این شورا مصوب شد که از طریق سه وزیر علوم، بهداشت و آموزش و پرورش و روسای قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی و دیوان عدالت اداری برای تصمیم گیری در مورد نحوه اجرای رای دیوان عدالت اداری رایزنی شود. البته مجلس یک طرح استفساریه داشته است که امروز رایزنی صورت گرفته و با نام وزیر علوم تصمیم گیری شد که این مسئله به عنوان یک طرح دو فوریتی اعلام وصول شود. همچنین امروز شورای سنجش و پذیرش دانشجو [در سوّمین مورد]مصوب کرد درصد پذیرش ظرفیت رشتههای صرفاً با سوابق تحصیلی برای سال تحصیلی آینده به 80 درصد برسد. یعنی 80 درصد ورودیهای آموزش عالی صرفاً باید با سوابق تحصیلی باشد. به گفته وی این میزان در سال گذشته 75 درصد بود.
منبع: خبرگزاری فارس
همین خبر را خبرگزاری مهر کاملاً نامفهوم و ناقص اینگونه بازتاب داده است:
(عصر ۲۹ فروردین ۹۵)خبرگزاری مهر: دکتر ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: شورای سنجش و پذیرش برای ظرفیت پذیرش دانشگاه ها مصوبه جدیدی را اعلام کرد که بر اساس آن، درصد پذیرش رشته های صرفاً با سوابق تحصیلی در کنکور سراسری ۸۰ درصد شد و به این ترتیب ۸۰ درصد ظرفیت کل آموزش عالی باید صرفاً با سوابق تحصیلی و بدون کنکور پذیرش شوند. مصوبه دیگر برای دوره های کاردانی پیوسته و پذیرش دانش آموزان فنی و حرفه ای و کار و دانش در شورا به تصویب رسید که دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه فنی حرفه ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی در پذیرش رشته های کاردانی پیوسته باید پذیرش بر اساس دیپلم های مرتبط با خوشه و گروه مربوطه را رعایت کنند. نامه ای به امضای سه وزیر برای موضوع رأی کنکوری دیوان عدالت اداری به رئیس قوه قضاییه ارائه شده است. شورای سنجش و پذیرش دانشجو امروز با حضور اعضا تشکیل جلسه داد و معاونان حقوقی سه وزارتخانه علوم، آموزش و پرورش و بهداشت نیز حضور داشتند. شورای سنجش و پذیرش در جهت اجرای رأی کنکوری دیوان عدالت اداری که به موضوع حذف تاثیر «قطعی» سوابق تحصیلی در کنکور اختصاص داشت، سه مصوبه تصویب کرد. شورا وزارت آموزش و پرورش را موظف کرده است که نمره سه سال آخر متوسطه را که به صورت نهایی و کشوری و مطابق با قانون سنجش و پذیرش است ،باید به سازمان سنجش ارسال کند. مصوبه دوم این بود با توجه به اینکه کنکور سراسری خیلی مهم است و هر گونه تغییر باعث اختلال در برنامهریزی دانش آموزان آتی و اعتراض دانش آموزانی که قبلا وارد دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی شده اند، مشکلات و تبعات اجتماعی زیادی در پی دارد. [(!)] شورا مصوب کرد که سه وزیر آموزش پرورش، علوم و بهداشت یک رایزنی با رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس و رئیس دیوان عدالت اداری داشته باشند تا بتوانیم نحوه ی اجرای این مصوبه ی دیوان را روشن تر پیش ببریم. ما پیش از این پیگیری کرده بودیم و با توجه به اینکه طرح دو فوریتی درباره این استفساریه که به هیات رئیسه مجلس تقدیم شده، به دلیل بحث بودجه عقب افتاده بود یک پیگیری دیگر هم امروز انجام شد و مشخص شد هم رئیس مجلس و هم نائب رئیس مجلس دستور پیگیری آن طرح دو فوریتی را داده اند. اگر این موضوع در مجلس مطرح شود ممکن است مسیر راحت تر شود. به دلیل اینکه بحث اجرای این موضوع تبعات خاص خودش را دارد شورا تعیین میزان و نحوه ی تأثیر سوابق تحصیلی را به جلسه آتی و بعد از روشن شدن این رایزنی ها موکول کرد تا با مشورت و فکر بیشتر تصمیم گیری صورت بگیرد. البته تمام این موضوعات به فوریت در حال پیگیری است که بتوانیم در جلسه ی آتی تصمیم بگیریم که رأی دیوان عدالت اداری را چگونه اجرا کنیم.
منبع: خبرگزاری مهر
تفسیر خبر(نشر دریافت) : 1_ خبر خبرگزاری فارس را بخوانید، خبرگزاری مهر شتابزده و اشتباه خبر را بازتاب داده است. 2- روشن است که اجرا نکردن حکم دیوان پس از گذشت یک ماه از ابلاغ رسمی آن تبعاتی برای سازمان سنجش و همچنین فرهنگ قانونمداری دولتمردان دارد که همه ، از جمله رئیس محترم سازمان سنجش را نگران ساخته است. 3- شورای سنجش و پذیرش دانشجو با تصویب مصوبه ی اول درعمل پذیرفت که تبدیل معدل امتحانات نهایی سه سال پایانی دبیرستان به سال سوم دبیرستان، تفسیر درستی از قانون سال 92 نبوده است و در آینده باید معدل سه سال ملاک قرار گیرد نه سال سوم. 4- بنابراین خواستن استفساریه از مجلس موضوعیت ندارد زیرا قانون برای اعضای محترم شورا روشن است و در آینده قصد بر اجرای آن دارند. چه طور می شود برای قانونی که مبهم است و استفسار می خواهد مصوبه اجرایی تصویب کرد؟! 5- مشکل اصلی را جناب دکتر خدایی در مقدمه ی مصوبه ی دوم به روشنی مطرح نمودند امّا به اعتقاد ما پذیرش هرچه سریعتر رویه ی قانونی، پیشگیرانه ترین شیوه ای است که دربرابر اعتراضات احتمالی بعدی می توان درپیش گرفت و با نشان دادن حسن نیت و تمکین قانون، امید به سعه ی صدر و چشم پوشی طرف مقابل داشت که تا این جا صبر و اخلاق مداری و مصلحت اندیشی شان آن هم در این سن و سال فراتر از حد انتظار ما بوده است و بادا که چنین ماند. 5_ اما پافشاری بر رویه ی غیرقانونی، حس همکاری و همدلی را کمرنگ و کمرنگ و کمرنگ تر می نماید و می دانیم که تبدیل سه سال به سال سوم تقنین است نه تفسیر و قانون عطف به ما سبق نمی شود. 6_ مظلوم تر از سازمان سنجش در این میانه نمی بینم اما توضیحش را به بعد از روشن شدن تکلیف این ماجرا واگذار می کنم. خدا کمکمان کند!
ديدگاه شما (30 فروردین 95)
بسم الله الرحمن الرحیم
ریاست محترم و منتخب و حامی حقوق ملت جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکتر روحانی
با سلام و احترام ما جوانان کنکوری سال جاری با توجه به اینکه سال ٩٢ عمدتا به دلیل نرسیدن به سن قانونی نتوانستیم در انتخابات شرکت کنیم و به حضرتعالی رای دهیم ولی در جشن پیروزیتان در گوشه گوشه این خاک مشارکت داشتیم و امید داشتیم به ایرانی بهتر ایرانی همراه با عدالت و دولتی که قانون مد نظرش باشد دقیقا همانی که حضرتعالی بارها در برنامه های خود بر آن مانور میدادید و خود را حقوقدان و آشنا با قوانین میدانستید.
جناب رییس جمهور! در طول سه سال گذشته حامی شما بودیم و از افتخارات دولت شما همچون فرجام برجام و کاهش نرخ تورم و ایجاد آرامش و ثبات نسبی در کشور و حمایت از حقوق ملت در جریان انتخابات مجلس شورای اسلامی، در مقابل مخالفانتان دفاع نموده ایم ولی امروز گلایه مندیم از شما و از جمعی از منصوبین شما. قرار بر این بود که جنابعالی حامی ملت و مجری واقعی قانون باشید پس چگونه حال که دیوان عدالت اداری در حمایت از ما دانش آموزان شهرستانی و یا دانش آموزان با امکانات پایین تر در کلانشهرها حتی تهران و بدتر از ما مناطق محروم حکم به ابطال قانون ناقص تاثیر سوابق تحصیلی سال سوم در کنکور سراسری که میراث دولت گذشته بوده و در دولت شما با شدت بیشتری در دوسال گذشته ادامه پیدا کرده داده و با این حکم خود امید(دقیقا همان واژه ای که بارها در تبلیغات شما و توسط شخص شما تکرار شده) رو به اکثر داوطلبان کنکور سال جاری و سالهای آینده بخشیده، سه وزیر محترم خود آقایان دکتر فرهادی، دکتر هاشمی و دکتر فانی و رییس سازمان سنجش ….چگونه بر خود همچین اجازه ای داده اند که به طور کاملا زیرکانه ای سعی در تفسیری برخلاف دستور صریح حکم دیوان عدالت اداری داشته باشند و سخن از رایزنی با رییس قوه قضاییه و مسئولان دیوان عدالت اداری داشته باشند؟ شما که سخن حقوقدان بودنتان شهره عام و خاص است به ما جوانان از جمع ملت نجیب و مظلوم ایران بگویید که منطور از رایزنی به چه معناست؟ رایزنی به معنای دورزدن قانون؟ رایزنی به معنای سعی برای عقب نشینی و پس گیری رای قطعی و صادرهٰ به نفع ملت توسط دیوان عدالت اداری؟
جناب رییس جمهور! اگر امروز حضرتعالی برخوردی صریح با رییس سازمان سنجش جناب دکتر خدایی که به خود اجازه دادند که به جای عذرخواهی از ملت و داوطلبان کنکور در سالهای گذشته و اجرای بی چون و چرای حکم صریح و قطعی دیوان عدالت اداری که طبق قانون اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران لازم الاجراست تقاضای استفساریه از مجلس را نمایند و بالاتر از ایشان اگر برخوردی با شخص وزیر علوم جناب دکتر فرهادی که از جایگاه وزارت این مملکت با امضای این نامه درخواست استفساریه توهینی بزرگ به رای دیوان عدالت اداری، به قوه محترم قضاییه، به مردم و به نظام جمهوری اسلامی ایران نمودند نکنید عملا ثابت مینمایید که شما با مدرک دکترای حقوق هیچ تفاوتی با آن شخصی که در گذشته قوانین مصوبه را به دلخواه خود اجرایی میکرد ندارید و چه بسا بدترید که آنها حداقل ادعایی بر حقوقدان بودن نداشتند و شما همواره بر این جایگاه خود تاکید داشته و دارید. بنده حقیر هدفم از نوشتن این نامه که شاید هیچگاه به لطف موانع بر سر راه به دست مبارک حضرتعالی نرسد فقط یک نصیحت خیرخواهانه و برای اینکه دوستدار حضرتعالی و خواهان محبوبیت بیش از پیش شما هستم بود. هرچند که تردید دارم که حتی بر فرض محال بر رسیدن نامه به شخص شما بر خود این اجازه رو بدهید که به نوشته ی بعضا تند یک جوان همسال من توجهی بکنید…
ارادتمند و دوستدار حضرتعالی یک جوان کنکوری که از ترس مورد غضب واقع شدن توسط زیرمجموعه های حضرتعالی و سازمان سنجش در سال کنکور خود از نام بردن معذورم…!! بامداد ٣٠ فروردین ١٣٩۵
(صبح 29 فروردین95) عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزشوپرورش:
امکان ملغی شدن سهم سوابق تحصیلی در کنکور ۹۵ اعمال سوابق تحصیلی سه سال دوره متوسطه در کنکور ۹۸ عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزشوپرورش گفت: با توجه به اینکه روح حاکم بر قانون سنجش و پذیرش دانشجو حذف کنکور است، سوابق هر سه سال دورهی متوسطه در کنکور ۹۸ اعمال خواهد شد. [درخصوص اعمال سوابق تحصیلی در کنکور] سازمان سنجش با هدف حذف کنکور در سال 1352 تشکیل شد، سازمانی که هماکنون برگزار کننده کنکور و مدافع آن است، با هدف حذف کنکور و اعمال سوابق تحصیلی تأسیس شده است. در آن ایام با توجه به رشد جمعیت کشور و عدم امکان توسعهی زیرساختهای آموزشی و دانشگاهی در زمان جنگ، زمینهی حذف کنکور از بین رفت امّا باید توجه داشت که اِعمال سوابق تحصیلی و حذف کنکور سابقهای 40 سالهای در نظام آموزشی ایران دارد. یکی از دلایل تصویب قانون سنجش و پذیرش دانشجو ضرورت حذف کنکور و اعمال سوابق تحصیلی است. هماکنون بسیاری از ظرفیتهای دانشگاهی نیازی به رقابت شدید و برگزاری کنکور ندارند چراکه تعداد داوطلبان کاهش و ظرفیت دانشگاهها افزایش یافته است به عنوان مثال سال گذشته یک میلیون صندلی خالی در ظرفیتهای دانشگاهی وجود داشت. اعمال سوابق تحصیلی از الزامات قانون سنجش و پذیرش دانشجو است و مطابق این قانون، در سال نخست سوابق تحصیلی به میزان 25 درصد اعمال شد که هر سال باید افزایش یابد و طی مدت 5 سال 85 درصد ظرفیت دانشگاهها از طریق سوابق تحصیلی تکمیل خواهد شد. با توجه به اینکه قانون سنجش و پذیرش دانشجو سه روش را برای پذیرش دانشجو اعلام کرده است، این روشها براساس علاقه و اختیار داوطلب اِعمال شده است. در روش نخست، داوطلب در آزمون عمومی و اختصاصی کنکور شرکت کرده و سوابق تحصیلی نیز برای او اعمال میشود. روش دوم بدین صورت است که داوطلب در آزمون عمومی شرکت کرده و سوابق تحصیلی برای او اعمال میشود و در روش سوم داوطلب در آزمونهای عمومی و اختصاصی شرکت نمیکند و صرفاً سوابق تحصیلی برای او اعمال خواهد شد. قانون سنجش و پذیرش دانشجو اعلام کرده است که داوطلب میتواند در آزمونهای عمومی و اختصاصی کنکور شرکت نکند و صرفاً براساس سوابق تحصیلی به دانشگاه راه یابد. روح حاکم براین قانون حذف کنکور است. سوابق تحصیلی حاصل رقابت غربالگر نیست بلکه حاصل امتحان گرفتن از محتوایی معین است، تفاوت امتحانات نهایی با کنکور در این است که کنکور یک آزمون غربالگر است و صرفاً میخواهد داوطلبان را تفکیک کرده و اعلام کند کدام داوطلب رتبه بالاتری کسب کرده است امّا سوابق تحصیلی مربوط به خواندن محتوایی معین است یعنی دانشآموزانی که کتابهای درسی را به خوبی مطالعه کردهاند، تمام نمره امتحان را کسب خواهند کرد. دو رویکرد متفاوت را شاهد هستیم، نخست امتحانات نهایی که آزمونی از آموختههای دانشآموز است و کنکور که آزمونی غربالگر بوده و صرفاً میخواهد داوطلبان را رتبه بندی کند. برای برخی از ظرفیتهای دانشگاهی مانند رشتهها و دانشگاههای پُرطرفدار که رقابت برای آنها زیاد است از طریق سوابق تحصیلی نمیتوان تفکیک ایجاد کرد چون افرادی با یکدیگر رقابت میکنند که نمرات امتحانات نهایی آنها خوب بوده و محتوای آموزشی را در دوران تحصیلی به خوبی آموختهاند و برای اینکه بتوانیم دانشآموزان برتر را رتبهبندی کنیم نیاز به آزمون غربالگر یعنی کنکور داریم. وی ادامه داد: طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو 15 درصد از ظرفیت دانشگاهها باید از طریق کنکور تکمیل شود یعنی علاوه بر سوابق تحصیلی باید کنکور عمومی و اختصاصی نیز برگزار شود. روح حاکم براین قانون حذف کنکور است اما رقابت در برخی رشتهها و دانشگاهها به حدی زیاد است که سوابق تحصیلی تفکیکی ایجاد نمیکند. اخیراً دیوان عدالت اداری براساس شکایت یک داوطلب که از اعمال سوابق تحصیلی یک پایه تحصیلی شکایت کرده بود حکم به ابطال سهم سوابق تحصیلی داد. مطابق قانون سنجش و پذیرش دانشجو اعمال سوابق تحصیلی به صورت تدریجی است یعنی آنچه شورای سنجش و پذیرش دانشجو از این قانون برداشت کرد این بود که اعمال سوابق تحصیلی باید به صورت تدریجی باشد و در سال نخست اجرا، سوابق یک پایه تحصیلی (سوم دبیرستان) و در سالهای بعد به تدریج سوابق سالهای دیگر اعمال شده و به تدریج درصد اعمال سوابق افزایش مییابد. قبل از سال 93، اعمال سوابق تحصیلی با تأثیر مثبت بود، از سال 93 تأثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی به صورت قطعی اعمال شد ، شورای سنجش و پذیرش دانشجو در سال 94 مصوب کرد سهم سوابق تحصیلی همچنان 25 درصد باشد و برای کنکور 95 سوابق تحصیلی دوره پیش دانشگاهی با تأثیر مثبت 5 درصد اعمال شود. با توجه به مصوبه دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال سهم سوابق تحصیلی در کنکور ، شورای سنجش و پذیرش دانشجو از مجلس استفسار کرده و منتظر استفسار مجلس هستند. رأی دیوان لازم الاجراست و به محض اینکه به دستگاه اجرایی ابلاغ شود باید اعمال شود اما در رابطه با ابطال سهم سوابق تحصیلی با توجه به اینکه زمان اجرای این حکم، هنگام اعلام نتایج کنکور است تا آن زمان فرصت گفتوگو وجود دارد. با تأیید نظر دیوان عدالت اداری، مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو درخصوص سهم 25 درصدی سوابق تحصیلی ملغی میشود و باید منتظر بمانیم تا سوابق سه سال تحصیلی دوره متوسطه دوم تولید شود و این موضوع مستلزم آن است تا پایههای اول، دوم و سوم متوسطه به طور کامل مستقر و امتحانات نهایی برای آنها برگزار شود و در کنکور سال 98 میتوان سوابق هر سه سال دوره متوسطه را اعمال کرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم.
به نظر می رسد که این ایشان جندان درجریان امور کنکور و اتفاقات این چند ماه نیستند و اظهارنظرشان را نمی توان به کل مسئولان سرایت داد(28فروردین95) علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش: کمیته سنجش و پذیرش دانشجو، برگزاری سراسری امتحانات پایههای دهم و یازدهم را به آموزش و پرورش تکلیف نکرده است. علی اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش گفت: [در خصوص «موضوع سوابق تحصیلی در کنکور و اینکه عنوان میشود آموزش و پرورش آمادگی ندارد تا در تمام پایههای دوره متوسطه دوم، امتحان سراسری برگزار کند»، ] به موجب مصوبه مجلس، یک کمیتهای در وزارت علوم برای سنجش و پذیرش دانشجو وجود دارد که وزیر آموزش و پرورش و معاون آموزش متوسطه این وزارتخانه عضو این کمیته هستند.این کمیته تا به حال به ما تکلیف نکرده است که امتحانات تمام پایههای دوره متوسطه دوم به صورت سراسری برگزار شود اما ما آمادگی داریم که هر وقت این کمیته تکلیف کند که امتحانات کلاسهای دهم و یازدهم (در برخی درس ها) به صورت سراسری برگزار شود، اجرا کنیم. ما در این خصوص مشکلی نداریم منتها باید یک سال زودتر به ما بگویند که ما به دانشآموزان اعلام کنیم و آنها با آمادگی لازم، سال تحصیلی را آغاز کنند.
منبع: خبرگزاری فارس
(26 فروردین95) دکتر ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش از تشکیل جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو: 29 فروردین جلسهای راجع به سهم سوابق تحصیلی در کنکور 95 در سازمان سنجش تشکیل و تصمیم نهایی اتخاذ میشود.
درخصوص تأثیر سهم 25 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور 95 استفساریهای به مجلس ارائه شده ولی هنوز در دستور کار قرار نگرفته است. شورای سنجش و پذیرش دانشجو 29 فروردین جلسهای را با حضور اعضا و معاونان حقوقی سه وزارتخانه علوم، بهداشت و آموزشوپرورش تشکیل میدهد که در این جلسه راجع به سهم سوابق تحصیلی در کنکور 95 بحث خواهد شد و تصمیم نهایی اتخاذ میشود. رئیس سازمان سنجش در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است سوابق تحصیلی در کنکور 95 با تأثیر مثبت اعمال شود، گفت: فعلاً نمیتوانم در اینباره نظری را اعلام کنم چرا که تصمیم نهایی در جلسه مربوطه اتخاذ خواهد شد و شورای سنجش و پذیرش دانشجو باید مطابق با رأی دیوان عدالت اداری مصوبه را اصلاح کند. منبع: خبرگزاری تسنیم
نشر دریافت پیشنهاد میکند، نامه (ایمیل) نشر دریافت به نمایندگان مجلس را به دید اعضا و معاونان حقوقی سه وزارتخانه علوم، بهداشت و آموزشوپرورش برسانید!
(21فروردين93) متن ايميل شده به نمايندگان مجلس از سوي نشر دريافت:
این متن در این لینک نیز وجود دارد و Pdf آن قابل دانلود است: https://daryaftpub.com/name-majles-moaddel-konkoor/
به نام خدا
نمايندهي محترم مجلس شورای اسلامی با سلام و احترام؛ نظرتان را به نوشتههاي زير در مورد تأثير معدل در آزمون سراسري جلب ميكنيم و اميد است در تصميمگيري درست مجلس محترم شوراي اسلامي در مورد استفساريهي سازمان سنجش آموزش كشور، مؤثر افتد:
سخني با نمايندگان مجلس در مورد تأثير معدل در آزمون سراسري (نوشتهي دكتر هامون سبطي) :
به نام دانای توانا
مواردی که گواهیست بر ناعادلانه بودن تأثیر معدل در نتایج آزمون ورودی به دانشگاهها: ۱- هر سال جمعیت داوطلبان ورود به دانشگاهها متشکل از فارغالتحصیلان سالهای گوناگون است؛ برخلاف کنکور سراسری که تمامی این فارغالتحصیلان را با سؤالاتی یکسان مورد سنجش قرار میدهد, سؤالات امتحانات نهایی در سالهای مختلف, متفاوت است؛ بدیهی است که ملاک قراردادن نمرات امتحانات نهایی با درجات دشواری متفاوت در سنجش داوطلبان یک سال، امری به دور از منطق و عدالت است. بیشک یکی از دلایلی که در قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب ۱۳۹۲ نمرات امتحانات استاندارد(نهایی) سه سال پایان تحصیلات متوسطه مجاز به دخالت در نتایج آزمون ورود به دانشگاهها دانسته شده است,کاستن از این معضل ذاتی امتحانات نهایی بودهاست که با تقلیل سه سال به سال سوم این معضل بسیار شدیدتر چهره خواهدنمود. ۲- درجه ی دشواری و به تبع آن, درجهی تمییز سؤالات امتحانات نهایی بسیار پایین است و درنتیجه معیار مناسبی برای رتبهبندی داوطلبان کوشا و مستعد در دستیابی به رشتهمحلهای خاص و پرطرفدار نیست؛ گواه این مدعا چندهزار معدل ۲۰ است که هرساله از سوی وزارت محترم آموزش و پرورش به سازمان سنجش اعلام میشود.یعنی درنهایت این نتایج کنکور است که میتواند میان دانشآموزان طرازاول کشور تفکیک ایجاد نماید و دخالت دادن معدل درنتایج آزمون سراسری فقط مخل تأثیرگذاری شفاف و عادلانهی نتیجه کنکور در رتبهبندی داوطلبان است. ۳- تجربه نشان داده است که امنیت برگزاری امتحانات نهایی قابل اعتماد نیست و از زمان تاثیرگذاری قطعی نمرات نهایی در نتایج ازمون سراسری، دامنه ی تقلبات به شکل تاسفباری افزایش یافته است, در سه مقطع: الف- فروش سوالات امتحانات نهایی پیش از آزمون آن هم به قیمتهای نازل( چند ده هزار تومان) ب- تقلب دانشآموز- دانشآموز یا ممتحن- دانشآموز سر جلسه آزمون ج- مداخلات انسانی هنگام تصحیح برگههای آزمون.روشن است که این معضلات در برگزاری کنکور سراسری جایی ندارد. ۴- تجزیه و تحلیل کارنامههای کنکور در سالها ۱۳۹۳ و ۹۴ که با تاثیر خلاف قانون نمرات امتحان نهایی سال سوم داوطلبان در نتیجه آزمون سراسری همراه بودهاست ، نشان داد که عملا دستیابی به رتبههای زیر هزار که هدف غایی و دعوای اصلی داوطلبان واقعی است, برای معدلهای ۱۸ و پایین تر وجود ندارد یا به تلاشی توانفرسا نیازمند است. به عبارتی دانشآموزی با معدل ۱۷ حتی اگر در آزمون سراسری بسیار موفقتر از دانشآموزی با معدل نوزده و نیم ظاهر شود, امکان راه یابی به دانشگاههای معتبرتر و رشتههای پرطرفدارتر را ندارد؛ نمونهی بارز این این امر، آقای رستگار رحمانی است که در سال ۱۳۸۸ برای نخستین بار افتخار کسب رتبهی یک را هم در رشتهی تجربی نصیب خود کرد و هم در رشتهی زبانهای خارجی, اما نکتهی تأملبرانگیز در این جاست که معدل امتحان نهایی این دانشآموز ۱۳ بود! معدلی که سازمان سنجش را واداشت بار دیگر از او کنکور بگیرد و این بار موفق تر از بار قبل ظاهر شد! اگر خدای ناخواسته در سال ۸۸ تأثیر غیرقانونی معدل سال سوم بر رتبه کنکور از سوی سازمان محترم سنجش اعمال میشد, طبق محاسبات به عمل آمده، رتبهی این نابغهی ملی چیزی حدود ۱۰۰۰ از آب در میآمد و چنین استعدادی از تحصیل در رشتهی پزشکی در دانشگاههای معتبر کشور محروم میماند! باید توجه داشت که نتایج آزمون سراسری در رتبههای زیر سه هزار تفاوتهای بسیار ظریفی با هم دارد که با داخل شدن تأثیر بیستوپنجدرصدی معدل نهایی، درعمل انچه میان این چندهزار نفر داوطلب برتر تفاوت ایجادمیکند همین معدل است. همین نکتهی حساس و فنی است که در جمعیت میلیونی داوطلبان، به چشم افراد غیرکارشناس نمیآید اما درعمل زمینهساز حقکشیها و ناامیدیها و خسارتهای جبران ناپذیر در میان داوطلبان کوشا و واقعی ورود به مراکز عالی آموزشی گشتهاست. ۵- تجزیه و تحلیل کارنامههای کنکور در سالهای ۱۳۹۱ و ۹۲ که طبق قانونی نانوشته معدل در نتیجه آزمون سراسری تاثیر مثبت داشتهاست،ملاک بودن نتیجهی کنکور در رتبهبندی داوطلبان برتر را اثبات میکند: در بررسی بیش از ۲۰۰۰ کارنامهی رتبههای زیر پنج هزار در سال ۹۲، مشخص شد که تنها در ۲% موارد معدل داوطلبان باعث بهترشدن رتبهی آنان شدهاست. ۶- درنظرسنجی به عمل آمده ظرف این چند روز از قریب به چهار هزار داوطلب کنکور در سایت انتشارات علمی فار و تعدادی از کلاسهای درس در تهران و شهرستانها، ۷۰% موافق حذف کامل تأثیر معدل در نتایج آزمون سراسری بودهاند. ۱۸% با تأثیر مثبت آن موافق بودهاند و تنها ۱۲% به تأثیر قطعی معدل رای آری دادهاند. 7-تأثیردادن نمرات امتحان نهایی سال سوم در تعیین رتبهي کنکور داوطلبان، دورهی اضطراب آموزشی را از سال چهارم به سال سوم و چهارم دبیرستان گسترش داده است و این اضطراب اگر به سال دوم دبیرستان هم سرایت پیدا کند دورانی جانکاه و طاقت فرسا را برای دانشآموزان و خانوادهها رقم خواهد زد. 8-تأثیر نمرات امتحان نهایی سال سوم یا سه سال پایانی تحصیل دانشآموزان نهتنها بر شأن و پویایی کلاسهای درس دوران دبیرستان نخواهدافزود، که به فرهنگ نمرهمحوری و آزمونمداری دامن خواهدزد؛ همچنین سفرهی گشادهتری برای سودجویان بازار آموزشی فراهم خواهدآورد و غمانگیزتر از همه این که بابِ تقلّب و ناراستی را از همان ابتدای دبیرستان در ذهن دانشآموزان کشور بازخواهدکرد، حتّی اگر بدان اقدام ننمایند و این بهشدّت شأن دستگاه آموزش و پرورش را در مخاطره قرار میدهد. تمامی این عرایض نشانهي این است که علاوه بر غیرکارشناسانه بودن و ناعادلانه بودن تأثیر نمرات امتحانات نهایی در نتایج آزمون سراسری، این امر نقض همان اغراضی است که به هوای آنها این قانون وضع و به شکل ناقص اجراشده است.
سربلند و پیروز باشید. در پناه حق
دكتر هامون سبطي، مديرمسئول انجمن ناشران آموزشي و نشر دريافت
بخشهايي از مقالهي بررسي موشكافانه تأثير معدل امتحان نهايي بر نتيجهي كنكور (نوشتهي يونس حمّه صادقي) : […] هیچ کارنامهای را در سالهای ۹۲ و قبل از آن نخواهید دید که تراز بالاتر از ۱۱۰۰۰ کسب کرده باشد و دارای علامت ستاره به نشانه مثبت بودن تأثیر سوابق تحصیلی در نتیجهی آزمون باشد، حتی با معدل۲۰. این یعنی اینکه در تمام این سالها تراز سوابق تحصیلی کسی که تمام نمراتش ۲۰ بوده است از ۱۱۰۰۰ کمتر بوده است؛ حال آنکه رتبههای زیر ۵۰۰ در این سالها ترازی بالاتر از ۱۱۰۰۰ داشتهاند. […] اگر ترازِ کسبشده در آزمونِ سراسری بالاتر از ۱۱۰۰۰ باشد ( رتبهی زیر ۷۰۰ کشوری)، حتّی اگر معدّلتان ۲۰ هم باشد، تأثیر مثبت نخواهد داشت. سند این ادّعا دو چیز است [كه در مقالهي اصلي ميتوانيد بخوانيد]. [به طور خلاصه تراز معدل بالایی مثل ۲۰ (به دلیل تعداد بالای ۲۰ گرفتگان)از تراز کنکور رتبه های زیر ۵۰۰ کمتر خواهد بود و میانگین وزنی این دو پایین تر از تراز کنکور به تنهایی است و این باعث زیانِ معدل بالاهایی که کنکورشان را خیلی خوب داده اند نسبت به حالتی که فقط کنکور موثر است می شود. ] […] دو داوطلب را در نظر بگیرید؛ یکی با معدّل ۱۳ که با توجّه به سال اخذ دیپلم (قبل از ۸۴) و یا بهدلیل نوع مدرک تحصیلی (فنی و حرفهای یا …) سوابق تحصیلی برایش تأثیر دادهنمیشود و تنها، تراز کسبشده در آزمون سراسری ملاک قراردادهمیشود و داوطلبِ دیگر با معدل ۱۹ که سوابق تحصیلی برایش اِعمال میگردد. […] اگر این دو داوطلب هر دو در آزمون سراسری بدونِ اِعمال سوابق تحصیلی تراز ۱۱۲۰۰ کسب کنند ( حدود رتبهی ۵۰۰ کشوری)، در کارنامهی داوطلب اوّل همان تراز ۱۱۲۰۰ ثبت میشود و در کارنامهی داوطلب دوّم […]۹۶۰۰ […] [ميانگين وزني تراز سوابق تحصيلي و كنكورش 10800 ( حدود رتبه ۸۰۰ کشور) ميشود.] […] اگر معدل بهصورتِ مثبت اِعمال شود، برای هر دو داوطلب همان ۱۱۲۰۰ ثبت میشود و اگر به صورتِ قطعی اِعمال گردد، برای داوطلب دوم تراز ۱۰۸۰۰ ( حدود رتبه ۸۰۰ کشور) ثبت میگردد. [یعنی در صورتی که معدل تاثیر داشته باشد کسی که معدلش حتی 20 است نسبت به کسانی که معدل تاثیری در کنکورشان ندارد (دیپلم قبل از ۸۴یا نوع مدرک تحصیلی خاص مثل فنی و حرفهای یا …) ضرر میکند و تراز و رتبهاش در صورت برابری در آزمون کنکور بدترخواهد شد!)] در همین مثال فرض کنید برای داوطلب اوّل ( دارای معدل ۱۳) هم سوابق تحصیلی با تأثیر قطعی در نظر گرفته شود: اگر تراز سوابق تحصیلی را برای او ۴۰۰۰ در نظر بگیریم، […] [ميانگين وزني تراز سوابق تحصيلي و كنكورش ۹۴۰۰ ( حدود رتبه ۸۰۰۰ کشور) ميشود.] […] در هر دو مثال ایرادهای تأثیر معدل بهچشممیخورد، خودتان مقایسه کنید. درمثال اوّل با تأثیر قطعیِ معدل، هرچند داوطلب دوّم معدل خوبی هم دارد، امّا ترازش حدود ۴۰۰ و رتبهاش حدود ۳۰۰ نفر جابهجا میشود و در مقایسه با کسی که معدلش ۱۳ است و سوابق تحصیلیاش تأثیر داده نمیشود متضرّر میگردد. در مثال دوم امّا این تأثیر فاجعه است! یعنی رتبهی ۵۰۰ داوطلب را به ۸۰۰۰ تبدیل میکند. […] آقای رستگار رحمانی رتبه۱ رشته علوم تجربی و رتبه۱ رشته زبان در سال ۱۳۸۸ معدلشان ۱۳ بود!!! و بدانید اگر در سال ۸۸ تأثیر معدل به صورت قطعی اعمال میشد، اگر تراز آزمون سراسری ايشان را ۱۴۰۰۰ در نظر بگیریم و تراز سوابق تحصیلیاش را ۴۰۰۰ […][ميانگين وزني تراز سوابق تحصيلي و كنكورش۱۱۵۰۰ ( حدود رتبه ۵۰۰ تا 1000 کشور) ميشد.] […] عادلانه یا ناعادلانهبودن این اتفاق با شما … !!! كاملِ اين مقاله را ميتوانيد در لينك زير مطالعه و دانلود بفرماييد: https://daryaftpub.com/tasir-moaddel-sadeghi/
با سپاس از توجهتان و به اميد برقراري عدالت آموزشي /توفيق رفيق راهتان
نشر دریافت
(25 فروردین95) معاون وزیر علوم : تکلیف میزان تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور هفته آینده تعیین میشود
دکتر محمد روشن، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم گفت: اصلاح مصوبهی شورای سنجش براساس رأی صادره دیوان عدالت اداری و تکلیف میزان تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور هفته آینده تعیین میشود. [در جلسهی اعضای شورای سنجش و پذیرش دانشجو در روز یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵ در دفتر وزیر علوم] مطابق رأى صادره ديوان عدالت ادارى تصمیم مناسبی در زمینه اصلاح آييننامه اتخاذ خواهد شد. بر اساس ماده ٢ قانون سنجش و پذیرش دانشجو، پذیرش در مقاطع کاردانی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی، کارشناسی ارشد پیوسته، دکترای حرفهای و دکترای پیوسته براساس سوابق تحصیلی داوطلب و آزمونهای سراسری خواهد بود. تأثیر سوابق تحصیلی در هر سال نسبت به سال قبل افزایش می يابد بهنحوی که حداکثر تا پایان سال اول برنامه پنجسالهی پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران آزمونهای سراسری ورودی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی بهطور کامل حذف شده و دولت موظف است بسترهای لازم را جهت تحقق این ماده فراهم کند. [دربارهی آخرین وضعیت تعیین تکلیف تاثیر ۲۵ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور ] براساس مصوبهی مجلس شورای اسلامی مقرر بوده که سوابق تحصیلی، بهصورت تدریجی لحاظ شود، اما به علت اینکه امکان تاثیر این سوابق به طوری که در قانون گفته شده، میسر نبوده، شورای سنجش و پذیرش دانشجو برای کنکور سال های گذشته و جارى مصوبه ای داشته که بخش مربوط به سوابق تحصیلی این مصوبه به وسیله شکایت یکی از متقاضیان به دیوان عدالت اداری، ابطال می شود. با توجه به این مسئله که ما باید، کارمان را براساس قوانین و حقوق موضوعه تنظیم کنیم، از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درخواست کردیم، این ماده قانونی را تفسیر کرده و در این تفسیری که انجام می شود، راهکار مناسب و عملیاتی را با توجه به واقعيت هاى موجود و امكانات ملی به ما پیشنهاد کنند. ابتدا کمیسیون آموزش، یک برداشتی که مربوط به برداشت اعضای کمیسیون بود را ابلاغ کرد، ولی مستحضر هستید که تفسیر قوانین عادی به عهده مجلس است و کمیسیون به تنهایی نمی تواند دست به تفسیر بزند برای همین ابتدا درخواست استفساریه کردیم، ولی چون استفساریه زمان زیادی می طلبید، ۸۰ نفر از نمایندگان مجلس یک طرح دو فوریتی برای اصلاح قانون امضاء کردند. این طرح دو فوریتی اکنون توسط نمایندگان مجلس به هیات رئیسه مجلس تقدیم شده اما به دلايلی تاكنون اعلام وصول نشده است و امیدواریم اجراى تشريفات وصول در صحن علنی طرح و به موقع به تصویب مجلس برسد. در حال حاضر مجلس تمام وقت خود را در دو نوبت روزانه مصروف رسیدگی به بودجه سال ۹۵ کرده و پس از آن احکام دائمی برنامه توسعه که به دلیل لایحه بودجه نيمه كاره مانده است در دستور کار مجلس قرار می گیرد، سپس لایحه برنامه توسعه ششم بررسی می شود. از این رو ممکن است این طرح دو فوریتی در دستور کار این مجلس قرار نگرفته و مصوب نشود. البته به دلیل حساسیت این طرح و اینکه در تعیین حقوق داوطلبان کنکور تاثیر مستقیم دارد و اکنون در برنامهریزی های داوطلبان کنکور می تواند موثر باشد، باید مجلس شورای اسلامی اهتمام کرده و به هر شکل تلاش شود که قبل از انقضای این مجلس این طرح دو فوریتی مطرح و تصویب شود. برای همین منظور و با توجه به اینکه شورای سنجش و پذیرش دانشجو نیز بايد مصوبه خود را با نظر دیوان عدالت اداری اصلاح می کرد، جلسه روز یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵ در دفتر وزیر علوم با حضور اعضای شورا تشکیل می شود. یکی از مسائلی که باید در این جلسه مورد بحث قرار گیرد، تصمیمگیری در خصوص چگونگی اِعمال سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال ۹۵ با توجه به رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال تاثیر قطعی ۲۵ درصدی سوابق تحصیلی درآزمون سراسری است و امیدواریم تصمیم مناسبی دراین زمینه اتخاذ شود و حقوق داوطلبان کنکور مطابق قانون رعایت شود. [طرح دو فوریتی نمایندگان مجلس ] در واقع اشاره به این موضوع دارد که به جای محاسبهي سوابق تحصیلی ۴ سال گذشته، سوابق سال آخر و یا سال هایی که شورای سنجش و پذیرش کشور آن را قابل محاسبه بداند، جایگزین شده و به شورا چنین اختیاری داده شود. هیات عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ ۱۵ دی ماه سال ۹۴ با حضور رئیس، معاونین دیوان عدالت اداری، رؤسا، مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آراء به شرح زیر به صدور رأی مبادرت کرده است. مطابق مواد ۱ و۱۰ و تبصره های ذیل ماده ۵ قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ نتیجه امتحان سه سال آخر دوره متوسطه که به صورت سراسری و نهایی برگزار شده باشد در آزمون سراسری ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی قابل تاثیر می باشد و در صورت تحقق شرط مصرح در تبصره ۵ ماده ۵ قانون، امکان اجرای قانون فراهم است. نظر به این که در بند ۲ مصوبه مورخ ششم آذر ماه سال ۹۲ شورای سنجش و پذیرش دانشجو، قبل از تحقق شرایط قانونی از حیث برگزاری آزمون نهایی برای ۳ سال آخر دوره متوسطه، صرفاً در خصوص تاثیر نتیجه امتحان نهایی سال آخر در آزمون سراسری اتخاذ تصمیم شده است، این بند از مصوبه، مغایر احکام قانونی فوق الذکر است و به استناد بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می شود. منبع: خبرگزاری مهر .
(23فروردين95) آخرین اظهار نظرهای دکتر خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در مورد تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور
« دو حالت متصور است؛ یکی اینکه [ رأی دیوان عدالت اداری اجرا شود و ] تأثیر سوابق را حذف کنیم و [دیگری اینکه] ممکن است تحت شرایطی به قانون سال 86 برگردیم [یعنی تأثیر مثبت اِعمال شود]، در نتیجه هفته آینده جلسه اضطراری تشکیل خواهیم داد و تا آخر فروردین تعیین و تکلیف خواهیم کرد.» در خصوص سوابق تحصیلی، یک استفساریه دو فوریتی را تقدیم هیأت رئیسه مجلس کردیم که منتظر اعلام وصول آن هستیم و در هفته آینده نیز جلسه اضطراری تشکیل خواهیم داد تا این موضوع را تعیین و تکلیف کنیم. […] سازمان سنجش آموزش کشور دو وظیفه پذیرش دانشجو و ارزشیابی و اعتبارسنجی دانشگاه را برعهده دارد و آزمونهای استخدامی مختلفی را نیز در نظام استخدامی برگزار میکند. [درمورد عدالت آموزشی] میدانیم که امکانات آموزشی یکسان توزیع نشده است و به همین دلیل ما مناطق یک، 2 و 3 داریم. [در مورد حفاظت آزمون] یکی از انتقادات جدی بعد از رأی دیوان عدالت اداری که ایجاد شد حفاظت از آزمون بود و 70 تا 80 درصد از دانشآموزان از سیستم ارزشیابی ناراضی بودند. بحث حفاظت آزمون فقط سربرگ ورقه را بریدن نیست؛ سازمان سنجش آموزش کشور در سال 62-63 آموزش ورودی دانشگاهها را در دو مرحله، تستی و تشریحی برگزار میکرد که پس از بررسی به این نتیجه رسیدیم که در آزمون تشریحی و تستی نقاط ضعف و قوتی وجود دارد. بحث حفاظت آزمون انواع مختلفی دارد. سیستمی طراحی شد که منحصراً برای سازمان سنجش آموزش کشور انجام شد و در نهایت به نقطهای رسیدیم که در بحث حفاظت آزمون کسی سؤال را نمیبیند و فرایند طرح سؤال مداوم است. شعار اصلی ما در سازمان سنجش آموزش کشور شفافیت، سرعت و حفاظت آزمون است. سازمان سنجش در نقطه خروجی ایستاده است و سازمان مردمراضیکنی نیست اما سعی کردهایم با دادن اطلاعات شفاف، اعتماد مردم را جلب کنیم. سال 86 قانونی تصویب شد که میگوید طی 5 سال کنکور حذف شود و به جای آن سوابق تحصیلی یعنی امتحانات نهایی جایگزین شود؛ نهایتاً سال 92 قانون اصلاح شد و تکالیفی برعهده سازمان سنجش آموزش کشور و آموزش و پرورش گذاشته شد و شورایی تشکیل شد. در قانون میگوید ظرف 5 سال، 85 درصد کل ظرفیت آموزش عالی با اعمال سوابق تحصیلی باشد و هرجا تقاضا زیادتر است امتحانات را سختتر بگیریم و در سال 92 تأثیر 25 درصد سوابق تحصیلی برای سال سوم داشتیم. امسال با کلی بحث مقطع پیشدانشگاهی با 5 درصد تأثیر مثبت آوردهایم که در نهایت با رأی دیوان عدالت اداری مواجه شدیم؛ استدلال دیوان این است که سابقه تحصیلی نمرات نهایی کشوری دانشآموزان براساس قوانین در 3 سال آموزش متوسطه به دست آید. عدهای موافق و عدهای مخالف بودند و موافقین رأی دیوان عدالت اداری بیشتر هستند؛ الان رقابت برای ورود به دانشگاه نیست بلکه در خصوص ورود به نوع صندلی دانشگاه است و روح این قانون این بود که به تدریج درصد سوابق تحصیلی افزایش یابد و ما میگفتیم براساس تحت پوشش قرار گرفتن سوابق تحصیلی باشد. در نهایت رأی دیوان عدالت اداری 11 اسفند به بنده ابلاغ شد و گفتند یک ماه مهلت دارید رأی را اجرا کنید. یک استفساریه دو فوریتی را تقدیم هیأت رئیسه مجلس کردیم که منتظر اعلام وصول آن هستیم و دو حالت متصور است؛ یکی اینکه [ رأی دیوان عدالت اداری اجرا شود و ] تأثیر سوابق را حذف کنیمو [دیگری اینکه] ممکن است تحت شرایطی به قانون سال 86 برگردیم [یعنی تأثیر مثبت اِعمال شود]، در نتیجه هفته آینده جلسه اضطراری تشکیل خواهیم داد و تا آخر فروردین تعیین و تکلیف خواهیم کرد. مشکلات زیادی از جمله ظرفیت، هدایت تحصیلی و ارزشیابی در ورود به دانشگاه وجود دارد؛ سال گذشته 760 هزار نفر ظرفیت دانشگاه داشتیم که 428 هزار نفر قبولی اعلام کردیم و 332 هزار نفر ظرفیت خالی ماند. […] [در مورد حفاظت آزمون و درصد صحت برگزاری آن] 120 هزار عوامل اجرایی داریم و حداقل کمنقصترین آزمون را داریم و تقلب و تخلف سیستماتیک در آن انجام نمیشود برای اینکه ما راه آن را بستهایم. [در مورد سنجش دانشآموزان فقط در چند تست در آزمون] همینکه کشور از لحاظ توسعه و فناوری در نقطه افتخار است از همین سیستم ورودی دانشگاههاست. [در مورد معیاربندی مناطق یک،2 و 3 و عدم تناسب بین امکانات این مناطق] اگر بتوانیم هرچقدر مناطقبندی را ریزتر از بخش انجام دهیم بهتر است؛ سازمان سنجش آموزش کشور منطقهبندیها را براساس 36 شاخص انجام میدهد و اگر بتوانیم اطلاعات آنها را ریزتر کنیم بهتر است. [در مورد تکلیف رأی دیوان عدالت اداری در سوابق ] رأی دیوان عدالت اداری لازمالاجرا است تا زمانی که مجلس در این خصوص نظری نداده و در قانونش تغییری ندهد و تا آخر فروردین نیز به طور رسمی در این خصوص اعلام نظر میکنیم. منبع: خبرگزاری فارس
(23فروردین95) رضا صابری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: استفساریه مربوط به بررسی سهم سوابق تحصیلی در کنکور ۹۵ در دستور کار مجلس قرار نگرفته و بعید است در مجلس فعلی بررسی شود. استفساریه مربوط به وضعیت سهم سوابق تحصیلی در کنکور 95 هنوز در دستور کار مجلس قرار نگرفته و بعید است بررسی آن در مجلس فعلی انجام شود. [در مورد وضعیت تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور 95 چنین شرایطی] وزارت علوم و سازمان سنجش باید خود با برگزاری جلسه این موضوع را بررسی کرده و چارهای بیاندیشند در حقیقت دولت باید خودش مشکل را حل کند. منبع: خبرآنلاین / خبرگزاری تسنیم
(19فروردين95) گفتگوي روزنامه شرق با دكتر توكلي (سخنگوي سازمان سنجش)، دكتر سبطي و مهندس جوانمرد پيرامون تأثير معدل در كنكور كليك نماييد . (19فروردين) ديدگاه شما(دانيال) : http://rc.majlis.ir/fa/agenda/download/957886.pdf بازم نرفت توی دستور کار مجلس که بره صحن علنی. تاهفته دیگه هم نمیره . البته خب تا وقتی نره رای دیوان باید اجرا شه. .
(18 فروردين) استفساریه نحوه تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور در نوبت طرح در صحن علنی/ تعیین تکلیف برای کنکور۹۵
عبدالوحید فیاضی، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس و نماینده مردم نور و محمودآباد از تلاش کمیسیون خود برای تعیین تکلیف تأثیر ۲۵درصدی سوابق تحصیلی در کنکور۹۵ خبر داد و تصریح کرد: استفساریه این موضوع در نوبت طرح در صحن علنی است. […] بعد از بلاتکلیفی ایجاد شده برای خانواده ها، سازمان سنجش استفساریه ای به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارائه کرد که در همان جلسات پایانی سال گذشته کمیسیون، آن استفساریه [در كميسيون] بررسی و تصویب شد. در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه این استفساریه در نوبت طرح در صحن علنی قرار دارد گفت: به زمان برگزاری کنکور 95 نزدیک می شویم و بسیاری از داوطلبان و خانواده های آنها نگران نحوه تأثیر معدل در کنکور هستند از این رو تمام تلاش خود را کرده و رایزنیها را صورت داده ایم تا پیش از برگزاری کنکور این موضوع تعیین تکلیف شود. وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که اگر استفساریه در مجلس رأی نیاورد تکلیف چگونه است، بیان داشت: در نهایت اگر استفساریه مربوط به نحوه تأثیر سهم سوابق تحصیلی در کنکور در صحن علنی حائز رأی کافی نشود، قطعا حکم دیوان عدالت اداری اجرایی می شود که آن نیز حذف تأثیر سوابق تحصیلی از کنکور خواهد بود. افزایش سهم 25 درصدی تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور به 35 درصد در حال حاضر امکانپذیر نیست فیاضی همچنین در خصوص افزایش 10 درصدی سهم سوابق تحصیلی در کنکور یادآور شد: در قانونی که سال 92 در مجلس به تصویب رسید قرار شد به صورت تدریجی سهم سوابق تحصیلی در کنکور افزایش یابد تا در نهایت به حذف کنکور برسیم البته لازم به ذکر است تا زمانی که ظرفیت پذیرش دانشگاهها بر اساس تأثیر سوابق تحصیلی نشود، کنکور نیز حذف نخواهد شد. سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: زمانی قرار شد سهم تأثیر معدل در کنکور به 35 درصد افزایش پیدا کند اما شورای سنجش و پذیرش با آن موافقت نکرد اما باز هم تلاش بر این است که این سهم افزوده شود اما همچنان حداقل برای کنکور 94 بر 25 درصد باقی خواهد ماند. به گزارش خانه ملت، سال گذشته هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در پی شکایتی بند دوم مصوبه شورای سنجش مبنی بر تاثیر ۲۵ درصدی معدل سال سوم متوسطه در کنکور برای داوطلبانی که طی سالهای ۸۴ تا ۹۲دیپلم گرفتهاند را مغایر قانون دانست وابطال کرد که به دنبال آن استفساریه ای از سوی سازمان سنجش به مجلس رسید تا در این خصوص تعیین تکلیف شود. منبع: خبرگزاري خانه ملت http://www.icana.ir/Fa/News/296421 . (17 فروردین95) ديروز در اینستاگرام نشر دریافت daryaftpub نوشتههاي زير قرار گرفت و اين پيشنهادها مطرح شد:
.
از بین تمامی نمایندگان مجلس، نمایندگانی که عضو کمیسیون آموزش مجلس هستند، بهترین افرادی هستند که میتوانید نظرات خود را با آنها در میان بگذارید. اما جهت ارسال پیامک های اصولی و مفید لازم است که به نکات زیر توجه کافی داشته باشید: . 1- تا حد امکان پیامک کوتاه باشد. چون با توجه به مشغله زیاد نمایندگان، امکان مطالعه پیامکهای طولانی وجود ندارد. 2- حتما پیامک خود را با سلام و تبریک سال نو آغاز کنید. 3- لحن پیامک باید مودبانه و محترمانه باشد. فراموش نکنید که هدف ما و شما و نمایندگان محترم مجلس اتخاذ درستترین تصمیم و گشودن گرهی از گرههای آموزشی کشور است. 4- اعضای محترم کمیسیون آموزش نیز همچون ما و شما هدفشان ارتقا و بهبود وضع آموزش در کشور است. برای رسیدن به این هدف باید یک همکاری دوستانه بین مردم و منتخبین شکل بگیرد. اطلاع رسانی از ما و شما، تصمیم درست از آنها. بنابراین درخواستها و توضیحات شما به هیچ عنوان نباید رنگ و بوی سیاسی داشته باشد. مقام علم و آموزش فراتر از سیاستورزیهای جناحی است. 5- جهت تسهیل و سادهسازی ارسال پیامکها، بهتر است تقسیم کار صورت گیرد. به این منظور #دریافت یک تقسیمبندی ساده را پیشنهاد میدهد. در این تقسیمبندی مسئولیت ارسال پیامک به هر دو نماینده، به متولدین یکی از ماهها سپرده میشود. این روش، کار را برای شما راحتتر و ارسال پیامکها را منظم تر میکند. کافی است به پست بعدی مراجعه کنید. در این پست بر اساس ماه تولد شما، نمایندگانی را که باید به آنها پیامک بفرستید مشخص کردهایم. بسته به اینکه متولد چه ماهی هستید، پیامک کوتاه و مودبانه خود را به همراه نظرتان درباره تاثیر معدل به دو تن از نمایندگان محترم ارسال نمایید.
.
. https://www.instagram.com/daryaftpub/ ايميل نمايندگان مجلس: f.ajorloo@parliran.ir, r.ashtiani@parliran.ir, a.aghazade@parliran.ir, aa.aghaei@parliran.ir, h.ebrahimi@parliran.ir, abtahi_smj@parliran.ir, m.ahmadi@parliran.ir, e.ekhtiari@parliran.ir, akhavan@parliran.ir, a.adyani@parliran.ir, a.larijani@parliran.ir, y.asadi@parliran.ir, gh.esmaeili@parliran.ir, v.esmaeili@parliran.ir, mm.afshari@parliran.ir, sh.akbarnejad@parliran.ir, a.akbarian@parliran.ir, z.elahiyan@parliran.ir, mr.amiri@parliran.ir, j.ansari@parliran.ir, m.baoujlahouti@parliran.ir, mr.bahonar@parliran.ir, mt.bakhtiyari@parliran.ir, a.borojerdi@parliran.ir, am.bozorgvari@parliran.ir, r.beglarian@parliran.ir, ma.partovi@parliran.ir, hr.pashang@parliran.ir, sh.pouladi@parliran.ir, mr.tabesh@parliran.ir, f.tajari@parliran.ir, a.torabi@parliran.ir, mr- servati@parliran.ir, r.abaspour@parliran.ir, s.jafarzadeh@parliran.ir, kazem.jalali@parliran.ir, a.jamshidzehi@parliran.ir, j.jahangirzade@parliran.ir, mr.hajiasghari@parliran.ir, hr.hajbabaei@parliran.ir, gh.hadad@parliran.ir, aa.hasani@parliran.ir, h.hasani@parliran.ir, a.hoseini@parliran.ir, h.hoseini@parliran.ir, n.hoseini@parliran.ir, gh.hoseinipour@parliran.ir, m.hoseini@parliran.ir, ma.hayati@parliran.ir, a.heidarpour@parliran.ir, f.heidari@parliran.ir, s.khodadadi@parliran.ir, h.khasteband@parliran.ir, drdastgheib@parliran.ir, k.delkhosh@parliran.ir, f.dalghpoosh@parliran.ir, e.dehghani@parliran.ir, ar.dehghani@parliran.ir, s.zaker@parliran.ir, h.zolanvar@parliran.ir, a.rajaei@parliran.ir, h.rahmani@parliran.ir, ah.rahimi@parliran.ir, r.rahiminasab@parliran.ir, ma.rezaei@parliran.ir, mr.rezaei@parliran.ir, m.rezahoseini@parliran.ir, a.ranjbarzadeh@parliran.ir, aa.zarei@parliran.ir, zakani@parliran.ir, m.sadatebrahimi@parliran.ir, j.saedi@parliran.ir, h.sobhaninia@parliran.ir, mr.sajadiyan@parliran.ir, h.saadat@parliran.ir, h.savari@parliran.ir, n.sudani@parliran.ir, r.shojaei@parliran.ir, a.shabani@parliran.ir, mk.shahrzad@parliran.ir, ha.shahriyari@parliran.ir, mm.shahriyar@parliran.ir, j.sabour@parliran.ir, sh.sadr@parliran.ir, m.zabeti@parliran.ir, a.taherkhani@parliran.ir, mk.abedi@parliran.ir, a.abasi@parliran.ir, r.abdollahi@parliran.ir, a.ezati@parliran.ir, gh.alikhani@parliran.ir, m.ghazanfarabadi@parliran.ir, h.fadaei@parliran.ir, ma.farajzadeh@parliran.ir, mh.farhangi@parliran.ir, hr.fouladgar@parliran.ir, j.ghaderi@parliran.ir, y.ghasemi@parliran.ir, a.gharekhani@parliran.ir, d.ghanbari@parliran.ir, hr.katoziyan@parliran.ir, a.karami@parliran.ir, gh.karami@parliran.ir, ma.karimi@parliran.ir, a.karimi@parliran.ir, j.karimi@parliran.ir, m.kavakebian@parliran.ir, j.kochakinejad@parliran.ir, n.kouhi@parliran.ir, a.geranmayepour@parliran.ir, h.garousi@parliran.ir, a.lotfi@parliran.ir, mr.mohseni@parliran.ir, b.mohammadi@parliran.ir, m.mohammadi@parliran.ir, b.mohamadyari@parliran.ir, j.mahmoudzadeh@parliran.ir, s.marashi@parliran.ir, ar.marandi@parliran.ir, a.motahari@parliran.ir, a.motahhari@parliran.ir, h.moghaddasi@parliran.ir, aa.moghimi@parliran.ir, h.malekmohammadi@parliran.ir, ar.monadi@parliran.ir, a.mahdavi@parliran.ir, m.mahdizade@parliran.ir, f.mousavi@parliran.ir, y.mousavi@parliran.ir, n.mousavi@parliran.ir, mr.mirtajeddini@parliran.ir, gh.meigolinejad@parliran.ir, a.naseri@parliran.ir, m.naserinejad@parliran.ir, a.nategh@parliran.ir, y.najafi@parliran.ir, mh.nejadfalah@parliran.ir, s.nasiri@parliran.ir, me.nekonam@parliran.ir, b.nobaveh@parliran.ir, h.norouzi@parliran.ir, h.hashemi@parliran.ir, e.hashemi@parliran.ir, g.vartan@parliran.ir, j.yahyazadeh@parliran.ir, e.yousefiyan@parliran.ir, m.isazadeh@parliran.ir, r.alizadeh@parliran.ir, n.kamaliyan@parliran.ir, khosravimajles9@yahoo.com, info@abotoraby.ir, omedkarimian@yahoo.com, info@drjghaderi.com, h_amirik@yahoo.com, info@sobhaninia.com, info@nmousavi.com, amehdi57@yahoo.com, info@biglari53.ir, dr.farhangi@yahoo.com, mdr_dehghan@yahoo.com, Servati.daftar@gmail.com, info@dresmaeily.ir, info@drdastgheib.com, Haji.1357@yahoo.com, Hafa313@yahoo.com, info@drsalahi.ir, info@amirabadi.ir, info@mohammadrajaei.com, info@fooladgar.ir, info@moghtadaei.ir, majles9.esfahan@gmail.com .
(14فروردین95) آخرین روند بررسی استفساریه خبرگزاری تسنیم: برای مطلع شدن از آخرین روند بررسی استفساریه سازمان سنجش در خصوص سهم 25 درصدی سوابق تحصیلی با عبدالوحید فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفتوگو کردیم که وی نیز نسبت به تأخیر در روند بررسی این موضوع ابراز نگرانی و تأسف کرد.
فیاضی در پاسخ به این پرسش که استفساریه سازمان سنجش از مجلس در چه وضعیتی قرار دارد، میگوید: متأسفانه این موضوع هنوز در مجلس بررسی نشده است، این درحالی است که استفساریه سازمان سنجش قبل از برگزاری انتخابات به مجلس ارسال شده و جزو موارد اضطراری بود چرا که بسیاری از دانشآموزان منتظر مشخص شدن وضعیت سهم سوابق تحصیلی در کنکور هستند.
وی افزود: استفساریه به هیئت رئیسه مجلس ارائه شده است اما همزمان با بررسی بودجه در مجلس بود و فرصتی برای رسیدگی به دست نیامد. کمیسیون آموزش و تحقیقات پیگیر بررسی شدن این موضوع در صحن علنی مجلس است چرا که بسیاری از دانشآموزان نگران و بلاتکلیف هستند اما هنوز پیگیریهایمان نتیجهای نداشته است.
فیاضی مطرح میکند: به نظر میرسد در این رابطه حق با دیوان عدالت اداری است.
(26 اسفند) جلسه استفساره مجلس در آخرین جلسهی سال 1394 (26 اسفند) استفساریه مطرح نشده و موضوع، بار دیگر به كمیسیون آموزش واگذار شد. همفكری و اطّلاعرسانی مؤثر میان مردم و نمایندگان مجلس، بهویژه اعضای محترم كمیسیون آموزش، در تعطیلیهای پیشِرو میتواند زمینهسازِ یك تصمیمگیری خردمندانه و پایدار در زمینهی ابطال و یا تأثیر عادلانهی معدل در نتیجهی آزمون سراسری باشد. دیدگاه شما (مهدی): روز ۲۶ اسفند اصلا حرفی راجب استسفاریه زده نشده تو مجلس اولا
دوما اینکه اون طرح به هیئت رئیسه داده شده حالا تو پورتابل مونده تا نوبتش بشه
(26 اسفند) ابلاغ طرح ترميم معدل آموزش و پرورش این بخشنامه اقدام خردمندانهی آموزش و پرورش است برای جلوگیری از ضایع شدن حقّ داوطلبان كنكور، درصورتیكه به نحوی قرار شود معدل به شكل مثبت یا قطعی در نتیجههای كنكور تأثیر بگذارد. البتّه این بخشنامه هیچ ارتباطی با تصویب قانونها در مجلس ندارد و تصمیمگیرنده مجلس است كه در آخرین جلسهی سال 1394 (26 اسفند) بر سر این مسئله به نتیجه نرسیدند و موضوع، بار دیگر به كمیسیون آموزش واگذار شد. همفكری و اطّلاعرسانی مؤثر میان مردم و نمایندگان مجلس، بهویژه اعضای محترم كمیسیون آموزش، در تعطیلیهای پیشِرو میتواند زمینهسازِ یك تصمیمگیری خردمندانه و پایدار در زمینهی تأثیر عادلانهی معدل در نتیجهی آزمون سراسری باشد.
مدیر سایت | در پاسخ به کسری:
بخشنامه آموزش و پرورش یک ابلاغ داخل سازمانی است و هیچ معنای قانونی ندارد. آموزش و پرورش خواسته است خودش را برای شرایطی که احیاناً تاثیر کنکور قطعی شود از قبل آماده سازد.
(24اسفند) نامهي دوّم دكتر سبطي به مجلسيها (20 اسفند) خبر 20:30 شبکه 2 سیما
منبع:
http://www.telewebion.com/fa/5684/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-20-30.html .
(19 اسفند) رئیس کمیسیون آموزش مجلس خبرداد: طرح دو فوریتی مجلس برای استفساریه (تفسير قانون) رای کنکوری دیوان عدالت اداری محمد مهدی زاهدی(رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس) گفت: … طرح دو فوریتی که ۶۰ نماینده مجلس تهیه کرده اند برای استفساریه (تفسير قانون) درخصوص رای کنکوری دیوان عدالت اداری که به هیات رئیسه مجلس ارائه شد و هفته آینده در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت. در این طرح دو فوریتی تاکید شده است که تاثیر سوابق تحصیلی دانشجویان در کنکور سراسری متناسب با تعداد دروسی که به صورت استاندارد برگزار می شود، است. مهم این نیست که دروس از چه سالی و از چه مقطعی باشد. در این طرح نمایندگان تاکید دارند که تاثیر سوابق تحصیلی به تناسب دروسی از سه سال پایانی دوره دبیرستان که به صورت استاندارد برگزار میشود قرار است بر آن اساس معدل آنها در کنکور موثر باشد. امیداوریم در هفته آینده این طرح دو فوریتی در دستور کار مجلس قرار گیرد. به گزارش مهر، پیش از این هیات عمومی دیوان عدالت اداری بند دوم مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشگاهها مبنی بر تاثیر قطعی ۲۵درصدی معدل سال سوم متوسطه درکنکور برای داوطلبانی که طی سالهای ۸۴ تا ۹۲ دیپلم گرفتهاند را مغایر قانون دانست و ابطال کرد. پس از آن دکتر ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش درباره این رای گفته بود: موضوع رأی کنکوری دیوان عدالت اداری به منظور ابطال تاثیر قطعی ۲۵ درصد سوابق تحصیلی در انتظار استفساریه مجلس است و اگر مجلس نظری نداشته باشد، رأی دیوان را اجرا می کنیم. موضوع رأی دیوان عدالت اداری درباره ابطال یک بند از مصوبه تأثیر قطعی ۲۵ درصد سوابق تحصیلی، انعکاس زیادی در بین داوطلبان داشت. اما نکته مهم این است که قوانین الزامآور هستند و این موضوع که ما بحث هیأت عمومی دیوان عدالت اداری را اجرا کنیم یا نه؛ به موضوع قوانین بازمیگردد. هیأت دولت و شورای سنجش و پذیرش موضوع تاثیر سوابق تحصیلی را به اینگونه مطرح کرده بودند که این تاثیر از ۲۵ درصد آغاز شود و به تناسب سالهایی که نمرات پیشدانشگاهی و سالهای تحصیلی افزایش پیدا میکند، بیشتر شود. اختلاف در برداشت قانون در این زمینه بوجود آمده که از همین رو ما نامهای با امضای وزیر علوم به مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم و از مجلس درخواست استفساریه کردهایم. اگر مجلس برداشت دیگری به ما ارائه ندهد، ما همان رأی دیوان را اجرا خواهیم کرد (مدير اجرايي سايت: با توجه به ذكر صريح واژهي «سه سال» در قانون، اميدواريم نمايندگان مجلس به اين نكته توجه نمايند) منبع: خبرگزاري مهر
(17 اسفند) تلاش دكتر سبطي و آقاي حجازي در راستاي شفافسازي موضوع براي نمايندگان مجلس : در رايزنيها و نامهنگاريهاي صورتگرفته از سوي آقاي دكتر سبطي و آقاي سجاد حجازي با نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي جنابان دكتر احمد توكلي و دكتر محمدمهدي زاهدي (رياست كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نهم) اين نتيجه به دست آمد كه «قانون پذيرش دانشجو مصوب 1392» روشن و به دور از ابهام است، بنابراين موضوعيت تفسير ندارد؛ در نتيجه حكم ديوان عدالت اداري لازمالاجرا است. البته اگر از سوي دولت لايحهاي جديد در اين خصوص به مجلس تقديم گردد و در كميسيون آموزش مورد بررسي قرار گيرد، در نهايت به صحن علني مجلس خواهدآمد، اما تفسير قانون فعلي به صحن علني نخواهدآمد، زيرا قانون روشن است و نيازي به تفسير ندارد. (و اگر هم استفساريه به صحن مجلس برود به احتمال زياد نظر ديوان عدالت اداري تأييد خواهد شد.) (توضيح بيشتر: تبديل تأثير معدل سه سال به سال سوم، تقنين است نه تفسير و نياز به طرح لايحه و قانوني جديد دارد كه مسير بررسي و تصویب و اجراي آن نيز بسيار طولاني است و امّاواَگرهاي بسياري در آن است، زيرا در اين دو سال و با نتايج غيرمنتظره برآمده از تأثير مستقيم معدل در نتايج آزمون ورودي دانشگاهها، نسبت به عادلانهبودن تأثير معدل سه سال آخر دبيرستان نيز شك و شبههي فراوان به وجود آمدهاست، چه رسد صرفاً تأثير معدل سال سوم كه خلاف قانون مصوب مجلس نيز هست.) بنابراین معدل سال سوم در کنکور سال 95 و 96 به احتمال بسیار تأثیر نخواهدداشت. تأثیر معدل امتحانات نهایی سه سال آخر دبیرستان در سال 97 درگرو این است که وزارت آموزش و پرورش امسال امتحانات سال دوم دبیرستان را به شکل نهایی ( نه فقط کشوری) برگزار نماید. دیگر باید منتظر اعلام رسمی مجلس و سازمان محترم سنجش باشیم.
. ديدگاه شما (علي فرشيديان) …….!تمام زور خودشون رو دارن میزنن که تاثیر قطعی بمونه!یعنی بعضی مواقع آدم دیگه حرفش نمیاد!اصلا تو این جا حقوق شهروندی رعایت نمیشه!خیلی راحت قوانینو دور میزنن!یکبار به طور دقیق تر مصاحبه رو بخونید!گفته در این طرح دو فوریتی تاکید شده است که تاثیر سوابق تحصیلی دانشجویان در کنکور سراسری متناسب با تعداد دروسی که به صورت استاندارد برگزار می شود، است. مهم این نیست که دروس از چه سالی و از چه مقطعی باشد. رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عنوان کرد: در این طرح نمایندگان تاکید دارند که تاثیر سوابق تحصیلی به تناسب دروسی از سه سال پایانی دوره دبیرستان که به صورت استاندارد برگزار می شود قرار است بر آن اساس معدل آنها در کنکور موثر باشد. اگه اینطوری بشه که کلا هر درسی که نهایی برگزار شده (مهم این نیست که دروس از چه سالی و از چه مقطعی باشد.)چه از سال دوم به اینور تاثیر(اونطوری که سنجش میخواد باید قطعی بمونه) داره و گل بود به سبزه نیز آراسته شد! در ثانی باید گفت که میزان تاثیر بر حسب تعداد دروسی است که به صورت استاندارد برگزار شده؛یعنی ممکنه از۲۵% هم فراتر بشه.که این هم یعنی از بد رفت به بدتر! مهم این نیست که دروس از چه سالی و از چه مقطعی باشد. این جمله جمله سرنوشت سازیه.تفسیر کمیسیون اموزش اینه. دوستان دکتر خدایی خیلی با سیاسته و از نفوذ وزارت علوم داره استفاده میکنه..الان طرح دوفوریتی داده میدونید یعنی چی یعنی سریع میخوان قال قضیه رو بکنن. معنی طرح دو فوریتی ب) طرح ها ولوایح دوفوریتی دراین گونه طرح هاولوایح پس از تصویب دوفوریت ان بلا فاصله به طبع وتوزیع ان بین نمایندگان اقدام می شودو بیست وچهار ساعت پس ازتوزیع درمجلس مطرح می گردد.این گونه طرح هاو لوایح به کمسیون ارجاع نمی گردد. در این جا فقط یک شانس برامون باقی میمونه که اونم احتمالش کمه که عملی بشه اما ما باید تلاش خودمون رو بکنیم اونم اینه که این هفته ی اینده در مجلس نمایندگان مجلس رای ندن به این طرح! این شماره کامل نماینده های مجلس در دوره ی نهم هست؛تماس بگیرید /پیام بدید که تذکر شفاهی بدن و رد کنن کلا این استفساریه رو یا ازشون بخواین که رای ندن به این طرح!اگر خیلی خوش شانس باشیم و این طرح رای نیاره تو صحن مجلس تاثیر معدل حذف میشه که میگم که احتمالش کمه چون همین الان ۶۰ تا نماینده میخوان به این طرح رای موافق بدن!البته یگم که تو این یک هفته وقت هست و باید تمام تلاشمون رو بکنیم که با دلایل منطقی اون ها رو قانع کنیم که به این طرح رای ندن! زنگ بزنید به کمیسیون اموزش مجلس زنگ بزنیم کمیسیون آموزش ! **کمیسیون آموزش و تحقیقات ۱-عباس مقتدایی ۰۹۱۳۳۱۱۳۳۴۷ ۲-قاسم احمدی لاشکی ۰۹۱۱۱۹۵۴۳۷۸ ۳-عبدالوحید فیاضی ۰۹۱۱۱۵۲۱۹۴۶ ۴-میر قسمت موسوی اصل۰۹۱۲۱۴۸۲۳۰۳ ۵-اسفندیار اختیاری۹۱۳۱۵۱۵۳۰۷ ۶-زهرا طبیب زاده ۷- علیرضا منادی ۰۹۱۴۳۱۵۴۷۶۲ ۸-علی اصغر زارعی ۰۹۱۲۱۲۵۶۴۳۹ ۹-جواد هروی ۰۹۱۵۵۱۹۵۲۷۳ ۱۰- جبار کوچکی نژاد۰۹۱۱۲۳۷۳۲۱۵ ۱۱- محمود نگهبان سلامی۰۹۱۵۳۲۸۴۱۴۴ ۱۲-کارن خانلری ۱۳-غلامعلی حداد عادل ۱۴- رضا صابری ۰۹۱۱۳۷۴۴۰۰۸ ۱۵-سید محمود نبویان ۱۶- محمد مهدی زاهدی – رییس کمیسیون آموزش مجلس ۰۹۱۲۸۱۰۳۸۰۶ ۱۷- فرهاد بشیری۰۹۱۲۳۴۹۶۸۲۱ ۱۸- عطاءالله سلطانی۰۹۱۸۳۱۴۸۴۹۴ ۱۹-قاسم جعفری ۰۹۱۵۳۱۱۶۹۰۸ ۲۰-مهدی کوچک زاده ۰۹۱۲۱۲۰۸۶۹۲ ۲۱-علیرضا منتظری توکلی۰۹۱۳۱۹۶۲۱۲۶ ۲۲-ابوالقاسم خسروی۰۹۳۷۳۴۵۶۷۹۰ ۲۳-سید محمد باقر عبادی ۲۴-حجتالله درویشپور ۰۹۱۶۱۱۱۸۸۵۴ ۲۵-علیرضا سلیمی۰۹۱۸۸۶۶۳۴۶۰ در اخر از نشر دریافت هم میخوام که هم چنان تلاش خودتون رو انجام بدین و با نمایندگان بیشتری جلسه بزارید و یا زنگ بزنید بهشون باهاشون صحبت کنید تا این طرخ نره تو صحن مجلس و به رای گزاشته نشه چون اگر به رای گزاشته بشه تو صحن مجلس خیلی احتمالش کمه که رای نیاره چون نمایندگان مجلس نمیان قانونی که خودشون تصویب کردن رو ببرن زیر سوال و به احتمال قوی به این طرح رای میدن!توی این طرح گفته شده که مهم این نیست که دروس از چه سالی و از چه مقطعی باشد. یعنی در واقع با همین حرف و همین بند رای دیوان عملا بی تاثیر میشه!و دکتر سبطی و تمام عزیزان از هر طریقی که میتونید با نماینده ها در ارتباط باشید اون ها رو قانع کنید که حتی اگر در صحن جلس هم این طرح به رای گزاشته بشه بهش رای ندن!مطمئن باشید که هر تلاشی در این راستا انجام بدید سود و پاداش اخروی بسیار زیادی خواهد داشت و..امیدوارم لااقل این دم عیدی نماینده ها یه عیدی به بچه ها بدن نه این که با یک طرح عجیب و غریب و با خبر باقی ماندن تاثیر قطعی معدل در کنکور در روزهای نزدیک به عید ؛عید و سال جدید رو بر کام بسیاری از دانش اموزان تلخ نکنند و جوانان این مرز و بوم رو با ناامید نکنن…در حالی که حذف تاثیر معدل در کنکور سراسری باعث ایجاد شادابی و نشاط در بین جوانان و اجتماع شده و علاوه بر ایجاد امید و انگیزه در بین همه ی جوانان باعث میشه که جوان ایرانی و جامعه از بسیاری از آسیب های اجتماعی در امان بمونه. خدایا چنان کن سرانجام کار….تو خشنود باشی و ما رستگار
(18 اسفند) نحوهی تصویب قانون در مجلس در صورت منتفی شدن استفساریه / سجاد حجازی جهت اطلاع دوستانی که در خصوص نحوهی تصویب قانون در مجلس سال کردند، باید عرض کنم که در صورتی که موضوع استفسار « قانون نحوهی سنجش و پذیرش دانشجو» منتفی بشود و وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری قصد داشته باشدکه قانون مذکور را تغییربدهد، میبایست نخست قانون جدید راکه احتمالاً « قانون اصلاح قانون نحوهی سنجش وپذیرش دانشجو » خواهد بود به تصویب هیئت وزیران برسانند و با امضای رئیس جمهور و وزیر مربوطه تقدیم هیئت رئیسهی مجلس بنماید . هیئت رئیسه مکلّف است لایحهی تقدیمی را اعلام وصول و آن را جهت بررسی و اعلامِنظر در اختیار کمیسیون تخصّصی قرار دهد. پس از این ارجاع، موضوع در نوبت رسیدگی کمیسیون تخصّصی قرارخواهد گرفت. پس از رسیدگی، لایحه در کمیسیون به رأی گذاشته میشود و نتیجهی رأیگیری و جمعبندی نظرات کارشناسی به هیئت رئیسهی مجلس تقدیم میگردد. هیئت رئیسه مکلّف است با در نظرگرفتن فوریت لوایحِ در دستِ اقدام، رسیدگی به آنها را در دستور کارمجلس قرار دهد. مدّت زمان رسیدگی و تصویب لایحهها و طرحهای تقویمی به هیئت رئیسه با توجه به اینکه به صورت عادی یا با قید یک فوریت یا دو فوریت یا سه فوریت تقدیم شده باشد متفاوت خواهد بود که معمولاً بهدلیل ازدحام بسیار زیاد لوایح و طرحهای موجود در مجلس از یک سال تا حتّی چند دوره مجلس شورای اسلامی هم ممکن است که به درازا بکشد؛ بنابراین با توجّه به مطالب گفته شده و همچنین با توجه به اتمام دورهی مجلس شورای اسلامی و شروعبهکار مجلس جدید، به نظر نمیرسد امکان عملی تصویب قانون تا زمان برگزاری کنکور سراسری وجود داشته باشد.
موفق و پیروز باشید. / سجادحجازی (وکیل پایه یک دادگستری)
(۱۴ اسفند ۱۳۹۴) ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش گفت: اگر مجلس به استفساریه مطرح شده در خصوص سهم ۲۵ درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری رأی ندهد، حکم دیوان عدالت اداری (ابطال سهم 25 درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری) عیناً اجرا میشود.
خبرگزاری تسنیم: ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش … در خصوص اعمال سهم 25 درصدی سوابق تحصیلی برای آزمون سراسری سال آینده اظهار داشت: « قبل از اینکه رای دیوان عدالت اداری در این رابطه عمومی شود از مجلس درخواست استفساریه کردیم. در جلسهي اخیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس قرار شد تا استفساریه بررسی شود و همانگونه که رئیس این کمیسیون مصاحبه کرده است هماکنون در حال نهایی کردن متن اصلاحیه هستیم و اگر تا هفتهي آینده به توافق برسیم این موضوع برای بررسی نهایی به صحن علنی مجلس ارسال میشود. اگر مجلس به استفساریه رای نداده و این موضوع را تغییر ندهد، رأی دیوان عدالت اداری در این خصوص عیناً اجرا خواهد شد، چرا که رأی دیوان لازمالاجراست.» اخیرا دیوان عدالت اداری حکمی را در خصوص ابطال سهم 25 درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری صادر کرده است.
منبع:
http://www.tasnimnews.com/fa/news/1394/12/14/1018369 .
(3اسفند) نگران نباشيد! هنوز تا مجلس جديد انتخاب و تشكيل شود هيچ اتفاق جديدي نيفتاده است. و خبر اخبار 20:30 به دليل پخش نشدن كامل مصاحبه، فاقد اعتبار است، چون جملهي پاياني (قرمزرنگ) متن زير از خبر آنها حذف شده كه باعث نگراني برخي واقع شده است!
عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت آموزشوپرورش در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم گفت:
طبق نظر شورای سنجش و پذیرش دانشجو سهم سوابق تحصیلی سال سوم دبیرستان و پیشدانشگاهی در کنکور اعمال میشود و اگر این شورا از آموزش وپرورش بخواهد، امتحانات نهایی را به سایر پایههای دوره متوسطه تسری میدهیم.
عبدالرسول عمادی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درخصوص تاثیر 25 درصدی سهم سوابق تحصیلی در کنکور 95 اظهار داشت: طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو،سهم سوابق تحصیلی باید به صورت سالانه افزایش یابد.
وی افزود: برای افزایش سهم سوابق تحصیلی در کنکور باید تعداد درسهايي که به عنوان سابقه تحصیلی محسوب میشوند، افزایش یابد. تاکنون شورای سنجش و پذیرش دانشجو سوابق تحصیلی سال سوم دبیرستان را از ما درخواست کرده بود و امسال نیز سهم سوابق تحصیلی دوره پیش دانشگاهی را برای تاثیر مثبت در کنکور 95 درخواست کردهاند.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر شورای سنجش و پذیرش دانشجو مصوب کند، امتحانات نهایی را در سال دوم دبیرستان برگزار کرده و سهم سوابق تحصیلی را برای سازمان سنجش ارسال خواهیم کرد.
ادامه داد: طبق مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، فعلاً سوابق تحصیلی سال سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی در کنکور اعمال میشود و آموزشوپرورش این آمادگی را دارد تا امتحانات نهایی را به سایر پایهها تسری دهد.
وی گفت: بر اساس آخرین مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مقرّر شد سوابق تحصیلی دانش آموزان سال سوم متوسطه با تاثیر 25 درصد قطعی و سوابق تحصیلی دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی با 5 درصد مثبت در آزمون سراسری سال 95 اعمال شود امّا با رای دیوان عدالت اداری هنوز وضعیت تأثیر سوابق تحصیلی مشخص نیست.
.
مشاوره حقوقي (29بهمن) جناب آقاي سجاد حجازي (وكيل پايه يك دادگستري و داري سابقه ي فعاليت در زمينه ي آموزش و كنكور) طبق خواهش ما براي پاسخگويي به پرسشهاي حقوقي شما و رفع ابهامها، صفحهي اينستاگرام زير را راهاندازي كردهاند كه شما دوستان ميتوانيد به طور مستقيم پرسشهايتان را مطرح كنيد؛ امّا خواهشمنديم ابتدا مطالب اين صفحه و سپس مطالبي كه ايشان در اينستاگرامشان نوشتهاند و پرسش و پاسخ دانشآموزان ديگر در اينجا و آنجا را بخوانيد تا پرسشهاي تكراري مطرح نشود كه احتمالاً به پرسشهايي كه قبلاً پاسخ دادهشده ترتيب اثر داده نخواهد شد.
برخي از نوشته ها و پرسش و پاسخهاي اين صفحهي اينستاگرام وكيل محترم را در انتهاي اين صفحه ميآوريم، ولي ممكن است به روز نباشد و بهتر است به صفحه ي اصلي مراجعه نماييد!
همچنين ميتوانيد پيگير خبرهاي ديگر در اينستاگرام نشر دريافت نيز باشيد:
نظرسنجي سايت انتشارات فار (29بهمن)
سايت انتشارات فار، نظر سنجي كوتاهي را براي تاثير مثبت، قطعي يا عدم تأثير معدل در پايين صفحهي نخست خود گذاشته است. ميتوانيد به اين سايت به نشاني
مراجعه كنيد و گزينهي موردنظرتان را ارسال نماييد.
نتيجهي نظرسنجي تا 11 اسفند 1394: (جديدترين نتيجه را در سايت انتشارات فار، پس از ثبت نظر خود مشاهده خواهيد كرد.)
رتبهي 1 تجربي سال 88 درصورت تأثير قطعي معدل در آن سال به رتبهي 500 كنكور نزول ميكرد!
(در مقالهي زير بيشتر بخوانيد!)
آقاي یونس حمه صادقی (لينك مقالهي كامل: 26 بهمن)
بررسی موشکافانه تأثیر معدل امتحان نهایی بر نتیجه کنکور كليك نماييد!
. يونس حمه صادقي (28 بهمن) سخنی با نمایندگان محترم مجلس و دیگر مسئولان بزرگوار
بسم تعالی
بیایید با قبول اینکه در هر بازی و ماجرا و داستان و حادثهای شاید گروهی به ناحق و به هزاران دلیل منطقی به حقّ خود نرسند، منصف باشیم. راهی انتخاب کنیم که در این بازی یا ماجرا یا رویداد طبیعی تلفات کمتری بدهیم و آگاهانه راهی را که تعداد ظلم دیدهها در آن بیشتر خواهد بود را انتخاب نکنیم. با قبول این دو واقعیت که کنکور در 4 ساعت برگزار میشود و شاید خیلیها در این محدودهي زمانی آنچه در توان دارند را به هزاران دلیل منطقی نتوانند نشان دهند و شایستگیشان نادیده گرفته شود و اینکه شاید کسی در سال سوم و امتحانات نهایی به هزاران دلیل منطقی نتوانسته نتیجهي دلخواهش را کسب کند، امّا در محدودهي زمانی 4 ساعته لیاقتش را به نحو احسن نشان دهد. پس یکطرفه قضاوت نکنیم. مشکل اصلی این ماجرا چیست؟ نقطه کور کجاست؟ اینکه نحوهي اِعمال سوابق تحصیلی چگونه باشد بهتر است و آیا واقعاً کنکور به این منوال بهترین راهِحلّ سنجش است و اینکه چه راهِحلهایی وجود دارد، مورد بحث من نیست و در این زمینه همگان را به خواندن مقالهي راه حلّی واقعبینانه برای کنکور از استاد بزرگوارم جناب آقای دکتر هامون سبطی دعوت میکنم. امّا به نظر اینجانب، اینکه سوابق تحصیلی (یکسال یا سهسالش هم مهم نیست) در نتیجهي کنکور تأثیر داشته باشد، بهخودیِخود آنچنان ایرادی ندارد که اینگونه روح و روان جوان ایرانی را برآشفته و شعورشان را برافروخته. پس مشکل چیست؟ بگذارید اینگونه شروع کنم: میخواهیم به تناسب تلاشی که دانشآموز در طی تحصیل کرده و نتیجهي آزمونی بینهایت فنی به نام کنکور، حق به حقدار برسد. به این منظور تصمیم میگیریم که از 100 نمرهي نهایی، 75 نمره را به کنکور و 25 نمره را به سوابق تحصیلی اختصاص دهیم. قبول دارید معنی صریح این تصمیم این است که به کسی که نمرهي کامل کنکور را میگیرد 75 نمره بدهیم و به کسی که نمرهي کامل سوابق تحصیلی را کسب میکند 25 نمره؟ به نظر کاملاً معقول میآید نه؟ بلی کاملاً معقول و منطقی است. خب به این مثالها دقت بفرمایید: دانش آموزی نمرهي سوابق تحصیلی را كامل میگیرد (25 از 25 درصد) و در کنکور نصف نمره را(37.5 از 75 درصد). دانش آموز دیگری نصف نمرهي سوابق تحصیلی را میگیرد(12.5 از 25 درصد) به همراه 70 درصد نمره کنکور را (52.5 از 75درصد).. خب منطق میگوید نمرهي نفر اول 62.5 درصد و نمرهي نفر دوّم 65 درصد میشود. کجای این کار ناعادلانه است؟ چرا اعتراض دارید؟ کسی که سوابق تحصیلی خوبی ندارد، حتّی با معدل 10 میتواند با کسب درصدهای خوب در کنکور آنرا جبران کند، چون سوابق تحصیلی تنها 25 درصد تأثیر دارد و 75 درصد باقیمانده به کنکور دانشآموز بستگی دارد. این پاسخِ اکثر کسانیست که به هر دلیلی از تأثیر سوابق تحصیلی آن هم به صورت قطعی و آن هم تنها مربوط به یکسال دفاع و حمایت میکنند و در ادامه آن مثال واضح و بینقص بالا را هم خدمتتان ارائه میکنند. وای بر کسی که به این نحوهي اِعمال سوابق تحصیلی معترض است؛ … امّاااااااااا به ولله اگر این چنین باشد… دوستان مشکل کار دقیقاً همینجاست! دقیقاً همینجا… نه یک ذرّه اینورتر، نه یکذرّه آنورتر!!! تأثیر سوابق تحصیلی جدا از قانونی بودن و نبودن آن، جدا از منطقی بودن و نبودن آن به این منوال با این روال نیست عزیزان. قرار است 25درصد الف و 75 درصد ب با هم جمع شود و ج نتیجه کار باشد. شاهد اینگونه نبودن ماجرا نتایج همین دو سال اخیر کنکور سراسری است عزیزان. ندیده اید؟ نمیشناسید؟ کسی را که معدلش پایین است و درصدهای کنکورش عالی امّا راه بهجایی نبرده است؟ امّا با معدل بالای19 و درصدهایی نهچندان خوب قرار است پزشک شود ( هرچند درصدهای کنکور انسانیت ما را بههیچعنوان نشانه نگرفته است، امّا باز هم بی عدالتی است). ندیده اید؟ نمیشناسید؟ خوش بهحالتان اگر ندیدهاید و نمیشناسید، چون به خدا قسم بسیاربسیار دردناک است برای یک وجدان بیدار و منصف. قرار است 25 درصد سهم کسی باشد که معدلش 20 است. سهم معدل 18 چقدر است؟ سهم معدل 16 چهطور؟ ویا سهم معدل 13؟ شاید شما هم همچون بسیاری از عزیزان، نسبتی ساده برقرار کنید و ضرب و تقسیمی کنید و جواب دهید … امّا به انسانیت و وجدانمان قسم اینگونه نیست! دوستان عزیزم در نوشتار قبلیام (كه در سايت اينترنتي نشر دريافت با عنوان «بررسی موشکافانه تأثیر معدل امتحان نهایی بر نتیجه کنکور» منتشر شده است) سعی کردم با زبانی بسیار بسیار ساده و عامیانه نشان دهم که این 25 درصد تأثیر سوابق تحصیلی که میگوییم، بسیاربسیار بیشتر از آنی است که ما فكر ميكنيم. مشکل دقیقاً همینجاست. ترازبندی درسهاي نهایی سال سوم اصول منطقی و عادلانهي کنکور سراسری را نهتنها برهم زده، بلکه در این دو سالی که تأثیر سوابق تحصیلی بهصورت قطعی بود، میدانی بس ناعادلانه شده است. قیاسی بس اشتباه است و تجمیعی بس ناعادلانه و غیرکارشناسانه. تراز سوابق تحصیلی و کنکور سراسری از دو جنس متفاوتاند و نمیشود با 25 آن بعلاوه 75 این آنها را خویشاوند کرد بخدا. گاهی فکر میکردم دستانی پشت پرده ماجرا باشد، امّا خوب که مینگرم خیلی از مشاوران عزیز که نان شب و روزشان از درصد و کارنامه و تراز است این مسئله را (با توجیه اینکه شاید ناامیدی را در دانشآموز القا نکنند) بهخوبی درک نکردهاند و همانند عوام در پاسخِ جوانی با نشاط و هزار آرزو میگویند 75درصد در کنکور ذخیره داری نگران نباش! (غافل از آنکه این جوان بعد از نتایج کنکور واقعیتی تلخ و شاید جبران نشدنی را خواهد دید). پس از عزیزانی که قرار است در این مورد قانون وضع کنند چه انتظاری میرود که عمق این مشکل را درک کنند. چون ایشان هم به ظاهر رأی به این میدهند که قرار نیست سرنوشت یک جوان در 4 ساعت رقم بخورد و باید سوابق طول تحصیلش را هم دخیل بدانیم و کاملاً منطقی است سوابق سه سال او را لحاظ کنیم. اکنون که سوابق سه سال موجود نیست از یکسال شروع میکنیم و بهتناسب آنرا افزایش میدهیم. آری چون سوابق یکسال موجود است در سال اول با 25درصد شروع میکنیم و بهتناسب وجود سوابق تحصیلی آنرا افزایش خواهیم داد…!!! امّا غافل از اینکه به ولله قسم با این فرمول خطی نمیشود این دو گونهی ناهمگون را پیوند داد و از این پیوند زادهای زیستا و زایا انتظار داشت. دوستان، دانش آموزان، دبیران و استادان عزیز، رئیس محترم سازمان سنجش آموزش کشور، وزیر محترم علوم، رئیس محترم دیوان عدالت اداری کشور و رئیس محترم مجلس و نمایندگان مجلس بزرگوار و فهیم! هرچند دیوان محترم عدالت اداری رأی به ابطال تأثیر قطعی سوابق تحصیلی بنابر ایراد قانونی آن در مورد عدم وجود سوابق تحصیلی سه سال داده است، امّا خدمت همه شما بزرگواران عاجزانه عرض میکنم که مشکل اصلی کار چیز دیگریست که در این نوشتار و نوشتار قبلی خاضعانه خدمتتان عرض نمودم. و با زبانی آغشته به یقین و بنا به مستندات و نتایج کنکور 93 و 94 و بسیار ساده مجدداً خدمتتان عرض میکنم که نمیشود تراز سوابق تحصیلی و کنکور سراسری را با هم تجمیع کرد و ادّعا کرد که این تأثیر فقط 25درصد است. امیدوارم که همگان به این موضوع منصفانه و با منطقی برآمده از صداقت و شرافت بنگرند و به آن ترتیب اثر دهند. با سپاس فراوان ارادتمندتان، یونس حمه صادقی
مهندس عمران درویش (مشاور آموزشی) (شب19بهمن) یک تجربه ی مهم
دوستان عزیزم، سلام این روزها بحث تأثیر معدل نهایی و لغو قانون تأثیر مستقیم، نقل مجالس کنکوری است و هرجا که میروی در این مورد از ما سؤال می شود. انصافاً سایت و اینستاگرام نشر دریافت با دقّت و جدّیت این موضوع را دنبال و گزارش های بسیار خوبی را در این مورد تهیّه و منتشر کرده است؛ امّا باز هم سؤال هایی به ویژه در رابطه با تأثیر مستقیم یا مثبت مطرح می شود که نشان می دهد این موضوع، ذهن شما را به شدّت به خودش مشغول کرده است. من در این نوشته میخواهم تجربهی بسیار مهمّی را در همین مورد با شما در میان بگذارم. در سالهای گذشته نیز در کنکور همیشه تأثیر مثبت معدل اجرا میشد. بهاینصورت که رتبهی داوطلب را یکبار با تأثیر معدل و یکبار هم بدون آن محاسبه میکردند و هرکدام بهتر بود را معیار رتبه قرار میدادند. در آن سالها وقتی کارنامههای کنکور صادر میشد، هرگاه دانشآموزی از تأثیر معدل استفاده کرده بود، یعنی در واقع معدل او تأثیر مثبت داشت، در کارنامهاش یک ستاره درج میشد به نشانهی اینکه در رتبهی او معدّل تأثیر مثبت داشته است. من خاطرم هست که در آن زمان همیشه از کارنامهی دانشآموزان، آرشیوی تهیّه میکردم تا از اطّلاعات آماری آن استفاده کنم و یکی از آن اطّلاعات آماری هم همین تأثیر معدل بود؛ یعنی چند نفر در کارنامهی خود ستاره دارند. این آرشیو در بسیاری از دبیرستانهای مهم و بزرگ مثل دانش، سوده، بصیرت، کوثر، کوثران، فرهیختگان و … در زمانی حدود 10 سال تهیه میشد و کارنامهی حدود 5000 دانش آموز در آن جمعآوری شده بود. نکتهی جالبی که در آن سالها همیشه به بچهها میگفتم این بود که تعداد کارنامههای ستارهدار کمتر از 2 درصد کل کارنامهها بود. توجّه کنید که این عدد یک عدد دقیق و محاسبهشده است و نهتنها حدس و احساس من. جالبتر آنکه در اکثر این مدارس معدل دیپلم دانشآموزان از سطح بالایی (بالاتر از 18) برخوردار بوده است. پس میبینید که همانطور که در این روزها در سایت و اینستاگرام نشر دریافت هم نوشته شده، تأثیر مثبت معدل در واقع بیتأثیر بودن آن است و این با محاسبه نیز قابل اثبات است، چرا که با توجه به تعداد بسیار بالای معدل 20 دیپلم، واضح است که حتّی معدل 19 هم تأثیر مثبت خود را در رتبههای بالا از دست خواهد داد و در رتبههای میانی هم تأثیر عملاً رتبه را به اندازهی قابلتوجّهی جابهجا نخواهد کرد. امیدوارم این تجربه و توضیح خلاصه شما را با اصل موضوع آشنا نماید و نگرانیهایتان را رفع کند. همچنان در اینستاگرام نشر دریافت و اینستای خودم پاسخگوی پرسشها و نگرانیهای شما خواهم بود. ما در کنار شما هستیم همچون همیشه.
آرزومند سربلندی همه ی فرزندان وطنم عمران درویش
سجاد حجازي، وكيل پايه يك دادگستري
(شب 17 بهمن) توضیحاتی در خصوص اظهارات رئیس محترم سازمان سنجش آموزش کشور درباره ابطال بند 2 مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو
رئیس محترم سازمان سنجش آموزش کشور در واکنش به ابطال بند 2 مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو که توسط دیوان محترم عدالت اداری صورت گرفت اظهاراتی را بیان نمودند که از نظرحقیرجای بحث داشت وبنده دراین چند سطر سعی می نمایم اظهارات ایشان را از دیدگاه حقوقی مورد بررسی و موشکافی قرار دهم . ماحصل اظهارات جناب دکتر خدایی اینست که اگرچه دیوان عدالت اداری بند 2 مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو را ابطال نموده اند- موضوع تأثیر قطعی معدل سال سوم در کنکور سراسری- ولی تأثیر مثبت معدل بر نتایج کنکور به استناد قانون پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب9/8/86 همچنان به قوّت خود باقی است و سازمان سنجش به استناد این قانون همچنان معدل داوطلبان را به صورت تأثیر مثبت در نتایج کنکور تأثیر خواهد داد . در این خصوص توجه شما و جناب آقای خدایی را به ماده 11 قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب 10/6/1392 جلب مینمایم که صراحتاً بیان داشته است : «از زمان لازمالاجرا شدن این قانون ، قانون پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب9/8/86 به جز احکام مرتبط مذکور در ماده 20 قانون برنامه پنجم پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران درمدّت اجرای برنامه لغو می گردد» بنابراین استناد به قانونی که صراحتاً به موجب قانونِ لاحق برآن، نسخ شده است بههیچوجه محمل قانونی ندارد، به عبارت بهتر اصولاً قانون پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب9/8/86 وجود ندارد تا سازمان محترم سنجش بخواهد به استناد آن دست به اعمال تأثیر مثبت معدل داوطلبان درکنکور بزنند . همانطوری که آقای دکترخدایی در ابتدای اظهارات خود تأکید کردهاند قانون سنجش و پذیرش دانشجو ابطال نشده است. ( و واضح است که نمیتوانست ابطال هم بشود، چراکه دیوان عدالت اداری مرجع ابطال قوانین نیست) و صرفاً بند 2 مصوبه ی شورای سنجش و پذیرش دانشجو توسط دیوان محترم عدالت اداری ابطال شده است و راه حل موضوع نیزمراجعه به قانون سابق فسخ شده نیست بلکه تصویب مصوبه ای بر مبنای قانون حاکم است . سازمان محترم سنجش به جای اینکه با اصرار به دنبال راهی برای اعمال معدل داوطلبان در کنکور باشند(احتمالاً بر خلاف میل باطنیشان) می بایست قانون مصوّب مجلس را که صراحتاً اعمال معدل را منوط به احراز شرایطی کرده است ، اجرا نماید . قانون حاکم و بدون نقص مجلس شورای اسلامی درسال 1392به صراحت اعلام داشته که زمانی می توانید معدل را در کنکور تأثیر بدهید که سوابق تحصیلی سه سال داوطلبان مطابق استاندارد های قانونی وجود داشته باشد و سازمان سنجش هم مکلّف است همین قانون را که حاکم بر همه ی امور مربوط به سنجش و پذیرش دانشجو است اجرا نماید. بنابراین استناد به قانون پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب 9/8/86 و کارگروه ماده 4 آن قانون، کاملاً برخلاف حکم صریح ماده 11 قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب 10/6/92 است چرا که قانون اخیرالذّکر صراحتاً قانون سابق و کلیه ی موادّ آن و از جمله کارگروه ماده 4 آن را نسخ صریح نموده است و بازگشت به قانون سابق که در بیان آقای دکتر خدایی آمده است به نظر حقیر کاملاً برخلاف قانون و فاقد وجاهت حقوقی است . در آخر امیدوارم توضیحات داده شده توانسته باشد مفید فایده باشد.
سجاد حجازی / وکیل انجمن فرهنگی ناشران آموزشی
. همانطور که وکیل محترم انجمن ناشران آموزشی در متن بالا توضیحات حقوقی ای را ذکر کرده بود، ساعاتی پیش نیز رئیس دیوان عدالت اداری به اظهارات سازمان سنجش واکنش نشان داده و ساز و کار قانونی را خاطرنشان کرد و هر گونه عملی خلاف قانون را قابل پیگرد خواند که در ادامه می خوانید:
رئیس دیوان عدالت اداری: اگر در کنکور ۹۵ خلاف حکم دیوان عمل شود، برخورد میکنیم (18بهمن)
خبرآنلاین: تسنیم نوشت: رئیس دیوان عدالت اداری میگوید چنانچه در آزمون سراسری مورد باشد که بر خلاف حکم دیوان عدالت، سابقه تحصیلی را تاثیر بدهند، قطعا برخورد کرده و اقداماتشان ابطال میشود. … (ادامهي مطلب در: ) http://www.khabaronline.ir/detail/507554/society/judiciary .
توضیحات توکلی درباره مصوبه دیوان عدالت اداری برای تاثیر ۲۵ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور
(صبح 19 بهمن)
خبرآنلاین: میزان نوشت: مشاور رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: میزان و نحوه درصد تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری 95 بر اساس قوانین مصوب خواهد بود. حسین توکلی در گفت و گوی زنده در شبکه خبر در سخنانی در رابطه با رای دیوان عدالت اداری بر تاثیر درصد معدل سال سوم متوسطه در کنکور آزمون سراسری 95 اظهار کرد: پی گیریهای لازم در رابطه با رای دیوان عدالت اداری مبنی بر تأثیر مثبت 25 درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال 95 ، صورت گرفته و ما این موضوع را در دفترچه راهنما درج کرده و موثر میدانیم. وی با تاکید بر اینکه سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال 95 موثر خواهد بود، ادامه داد: میزان و نحوه اعمال سوابق تحصیلی بر اساس قوانین الزام آوری است که به سازمان سنجش ابلاغ خواهد شد و بعد از ابلاغ به سازمان قبل از توزیع کارت به داوطلبان اطلاع داده میشود.
واکنش سازمان سنجش به راي ديوان – اعمال تاثير مثبت سوابق
(17 بهمن)
http://www.sanjesh.org/FullStory.aspx?gid=1&id=2439 .
رضا صابری، عضو شورای سنجش و پذیرش دانشجو در گفتوگو با تسنیم (18بهمن) :
هماکنون نمیتوان به طور قاطع اعلام کرد که سوابق تحصیلی در کنکور تأثیر ۲۵ درصدی دارد یا خیر؛ مجلس به ابهام موجود در قانون سنجش و پذیرش دانشجو در این رابطه پاسخ خواهد داد. (متن کامل در: ) سایت خبرگزاری تسنیم .
مجلس سهم ۲۵ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور را بررسی میکند. (18بهمن) متن خبر در خبرآنلاين: http://www.khabaronline.ir/detail/507433/society/education .
وضعیت سهم سوابق تحصیلی در کنکور 95 پس از رأی دیوان عدالت اداری (17بهمن) خبرآنلاين: تسنیم نوشت: رئیس سازمان سنجش با اشاره به استفساریه از مجلس درخصوص رأی دیوان عدالت اداری گفت: تا زمانی که نظر مجلس اعلام شود سهم سوابق تحصیلی در کنکور سال ۹۵ به صورت تأثیر مثبت است. … (ادامهي مطلب در: ) http://www.khabaronline.ir/detail/507254/society/education .
لغو مصوبه تاثیر ۲۵ درصدی معدل در کنکور و نفس راحت کنکوری ها/ تکلیف آزمون سراسری سال ۹۵ چیست؟ (17بهمن) خبرآنلاين: سخنگوی سازمان سنجش از تشکیل جلسه برای بررسی رای دیوان عدالت اداری در لغو تاثیر 25 درصدی معدل در کنکور خبر داد. … (ادامهي مطلب در: ) http://www.khabaronline.ir/detail/507096/society/education
. نوشتهي آقاي سجاد حجازي، وكيل پايه يك دادگستري (وكيل انجمن ناشران آموزشي) (16بهمن) : به نام خدا با سلام به داوطلبان عزیز و کلیهي فعّالان در عرصهي آموزش کشور خبر بسیار مهمی که امروز در فضای مجازی و سایت های خبری منتشر شد ، این بود که دیوان عدالت اداری بند 2 مصوبه مورخ 6/9/1392 شورای سنجش وپذیرش دانشجو را ابطال کرده است . بنده میخواهم سابقهي موضوع و دلایل قانونی ابطال این موصوبه را برای شما تشریح کنم : موضوع از این قرار است که قانونی در مورخ 10/6/1392 در مجلس شورای اسلامی به تصویب میرسد به نام« قانون سنجش دانشجو» که مطابق آن قانون مقرر میشود که از سال 1393-1394 به صورت تدریجی و صعودی و طی یک دوره 5ساله شیوهي جدیدی در کنکور سراسری اعمال شود که مطابق آن پس از 5 سال حداقل 85% ظرفیت پذیرش دانشجو در کل کشور بر مبنای سابقه تحصیلی صورت بگیرد . پس تا اینجا مشخص شد که اصل موضوع چیست . امّا پس از تصویب این قانون آقایان مذکور در ماده 2 این قانون که شامل وزرای آموزش و پرورش ، علوم ، بهداشت ، معاونین آموزشی آنان ، رییس سازمان سنجش ، رییس دانشگاه آزاد و کلّی شخصیت مهم دیگر بودهاند «شورای سنجش و پذیرش دانشجو» را تشکیل و در مورخه 6/9/1392 مصوّبهای را تصویب میکنند که در بند 2 آن مقرر می شود: «پس از بحثهای مفصّل مقرّر گردید سوابق تحصیلی مرتبط، موجود و تراز شده ( سال سوم آموزش متوسطه- دیپلم) دانشآموزانی که طی سالهای 1384 تا 1392 دیپلم خود را در رشتههای ریاضیفیزک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی بر اساس امتحان نهایی و کشوری اخذ نمودهاند حداکثر تا 25 درصد تأثیر قطعی داشته باشد.» این تصمیم در حالی گرفته میشود که مطابق تبصره 5 مادّه 5 قانون سنجش و پذیرش دانشجو :در سال اوّل اجرای این قانون تأثیر سابقه تحصیلی در پذیرش داوطلبانی که دارای سابقه تحصیلی میباشند حداقل 25 % میباشد. به عبارت « دارای سابقهي تحصیلی میباشند » توجه کنید، چرا که در مادّه یک قانون مذکور سابقهي تحصیلی اینگونه تعریف شده است : نمرات دروس سه سال آخر دورهي متوسطه است که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازهگیری توسّط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری، نهایی و استاندارد مطابق مصوّبات شورای عالی آموزش و پرورش برگزار شده باشد. این یعنی سابقهي تحصیلی مساوی است با نمرات سه سال آخر متوسطه، نه سال سوم متوسطه بهتنهایی، و همین تخلّف آشکار شورای سنجش و پذیرش دانشجو باعث شکایت یکی از داوطلبان عزیز شده و هیأت عمومی دیوان عدالت اداری هم به درستی حکم به ابطال این مصوّبه خلاف قانون داده است . نتیجهي نهایی رأی هیات عمومی دیوان عدالت اداری این میشود که چون در مادّهي 10 قانون سنجش دانشجو اجرای قانون مشروط به محقق شدن شرط موجود در تبصره 5 ماده 5 یعنی وجود سابقهي تحصیلی داوطلبان (سابقهي سه سال آخر نه فقط سال سوم) شده است، بنابراین بند 2 مصوّبه شورای پذیرش دانشجو خلاف قانون است و تا زمانی که سابقه سه سال آخر مطابق استانداردهای قانونی وجود نداشته باشد امکان اعمال معدل در کنکور وجود ندارد .
موفق و پیروز باشید
سجاد حجازی
وکیل پایه یک دادگستری
لطفاً برای شخص جناب هامون سبطی ارسال شود : (17بهمن) با درود ؛ جناب دکتر سبطی ، بنده یکی از دانش آموزان کنکوری 95 هستم و زیان دیده از هرج و مرج این کشور ! با این که همیشه بر این اعتقاد بوده ام که اعتراض و سخن گفتن کاملاً کاری بیهوده و عبث است (و البتّه هنوز هم بر این عقیده پایبندم ) اما با توجّه به شناختی که از شما دارم و با توجه به ماجرای سئوالات خارج کشور تصمیم گرفتم برای یک بار در زندگیم این کار بیهوده را انجام دهم ! باشد که حداقل سهم خود را ایفا کرده باشم . واضح است که زندگی کردن بدون ثبات معنا ندارد! و این دقیقاً همان چیزی است که امروزه در کشور ما اتفاق میافتد .مشخص است که در هرکشوری مهمترین رکن زندگی اجتماعی قانون است، متأسّفانه در کشور ما قانون جنگل حاکم است! قانونی تصویب میشود (خوب یا بد) برای عدّه ای اجرا میشود و سپس به دلایل مختلف (دوست ندارم بحث سیاسی کنم) لغو میشود . در مورد این قانون معدل هم وضع به همین صورت است . از همان روزی که وارد سوّم دبیرستان شدیم ، هر کس از راه میرسید بر این تأکید میکرد که “آقا جان ! نهایی !” خب ما هم از آنجایی که فقط در این کشور رقصندهایم ! به سازهای مختلف و گاهی هم سیاهی لشکر و بعضاً عروسک خیمهشببازی! به این مهم پرداختیم . چرا که قرار بود تأثیر معدل در کنکور ما 25 درصد بصورت قطعی باشد و این قانون برای پیشینیان هم اجرا شده بود پس ما غیبگو نبودیم که بدانیم این قانون ممکن است به ذائقه احتمالاً … خوش نیاید و لغو شود. نمرات خود من به قرار زیر بود : ادبیات 20 عربی 20 زبان 20 دینی 19.5 حسابان 20 فیزیک 20 شیمی 19.5 جبر و احتمال 19.5 هندسه 19 پس میتوانید خشم مرا درک کنید! ممکن است بگویید دراین جریان شما ضرری نکردهاید . من در پاسخ خواهم گفت : چرا ! به شدت ضرر کرده ایم! ببینید ، اهمیت نمرات نهایی بر همگان واضح بود . اینطور نبود که امتحانات برگزار شود و بعد اعلام شود که این نمرات مؤثر هستند . پس همهی دانشآموزان با علم به اهمّیت بالای امتحانات نهایی وارد سال سوم شدند . و در نتیجه اگر کسی نمرات بالایی اخذ نکرده است آیا میتوان از آن به غیر از غفلت خود دانشآموز تعبیر کرد؟ حال چه دلیلی میماند که بگوییم این ابطال عادلانه است؟ (بنده اصلاً به این کاری ندارم که خود قانون تأثیر معدل ذاتاً عادلانه بوده یا نه) شاید دلیلتراشیها و مسائلی همچون مشکل دانشآموز در امتحان و تقلّب و … مطرح شود که بهنظرم از راههای خیلی سادهتری قابل رفع بود تا بیچارهکردن دانشآموزان درسخوان ! پس در این میان این اتفاق افتاد که ما مجبور بودیم برای کسب نمرات خوب تلاش کنیم و حتّی بعضاً از رقبا عقب ماندیم . چرا که همهی همکارانتان ما را به کار تشریحی سوق میدادند . و این به معنای تلاشی بیهوده است . چون خودتان هم واقفید که نمیتوان به این سادگی گفت که “خب تو اگه نهاییتو خوب دادی پس حتمن درسو بلدی و توی کنکور 100 میزنی ” کنکور چیزی است کاملاً متفاوت … (این را گفتم چون میدانم که در آینده این جمله را از مسئولین مطلع (!) کشورمان خواهیم شنید ) یک چیز واضح منطقی است که نمیتوانم بیان کنم! ببینید همهی دانش آموزان در بدو ورود به سال سوم از اهمّیت امتحانات نهایی آگاه بودند و میتوانستند نمرات بالایی کسب کنند . پس اگر کسی در این میان این کار را نکرد ربطی به عادلانه یا غیر عادلانه بودن این قانون نداشت . و نباید برابری وجود داشته باشد بین من که بهخاطر حجم کار زیاد درسال سوم به مشکلات عدیده ای دچار شدهام (مشکلات روانی ، مفصلی و …!!!) و کسی که میدانست باید تلاش کند و نکرد و حالا به من میخندد ! آقای سبطی باور کنید ما کنکوریها ( و امروزه باید گفت دبیرستانیها ) انسان هستیم ، حق زندگی داریم ،نه ربات هستیم و نه بازیچهی دست بیتدبیران این کشور . بیشتر از این توضیح را جایز نمیبینم و میدانم که خودتان همهی این موارد را از قبل دریافتهاید . و صدْالبتّه ، این ، کاری بیهوده است ! بی شک همه برابرند امّا بعضیها خیلی برابرترند ! …. با تشکر .
پاسخ دكتر هامون سبطي (18بهمن) :
به نام خدا عرض سلام وخسته نباشید خدمت مدیریت محترم انتشارات دریافت اقای هامون سبطی ازانجایی که نباید درمورد موضوعی یک طرفه قضاوت شود ودرجواب دانش اموزی که نمرات بالایی درامتحانات نهایی به دست اورده بود این مطالب را برای شما ارسال میکنم ازانجایی که در کشورما همیشه انتخاب بین بد وبدتر بود اعمال سوابق تحصبلی را ناعادلانه تر ازاعمال نکردن ان می دانیم به دلایل زیر ازنحایی که حوزه های امتحانی در کشور شرایط یکسانی ندارند وامکان تقلب در موارد زیادی وجود دارد وازانجایی که نمرات دروس در سال های مختلف داری تراز یکسانی نیستند مثلا کسی که سال ۹۲ در درسی نمره ۱۹ گرفته باشد و شخص دیگری در همین درس در سال ۹۳ نمره ۱۸ را به دست اورده و با توجه به اینکه سوالات هر سال سخت تر میشوند شخص اول درصد بیشتری را از این نمره به دست می اورد واین درحالی است که ممکن است از لحاظ سختی سوالات و نمرات سایر دانش اموزان در ان سال تراز یکسانی داشته باشند و در ادامه می خوام واقعیتی را بیان کنم که از گفتنش شرمنده ام البته قصد توهین یا تهمت به قشر فرهنگی جامعه را ندارم و خود نیز فرزند فرهنگی هستم و کاملا از وضعیت اقتصادی و شان اجتماعی ای قشر در جامعه امروز اطلاع دارم ولی معلمی بوده که درقبال دریافت پول نه به بخاطر وضعیت اقتصادی بدش چون تمکن مالی بالایی هم داشه و شاید به خاطر نداشتن وجدان کاری با سایر دوستان معلم دیگر خود به جای فرزند یک نماینده مجلس امتحان داده است این دانش اموز در تمامی درس ها نمرات کامل رو به دست اوره به جز در یک درس که ۱۹۰۷۵ شده حال با توجه به این مطالب ایااعمال تاثیر سوابق تحصیلی را عادلانه تر میدانید یا اعمال نکردن انرا؟!و دراخر گفت روزی به من خدای بزرگ نشدی از جهان من خشنود! این همه لطف و نعمتی که مراست چهرهات را به خندهای نگشود! این هوا، این شکوفه، این خورشید عشق، این گوهر جهان وجود این بشر، این ستاره، این آهو این شب و ماه و آسمان کبود! این همه دیدی و نیاوردی همچو شیطان، سری به سجده فرود! در همه عمر جز ملامت من گوش من از تو صحبتی نشنود! وین زمان هم در آستانه مرگ بیشکایت نمیکنی بدرود! گفتم: آری درست فرمودی که درست است هرچه حق فرمود خوش سراییست این جهان، لیکن جان آزادگان در آن فرسود جای اینها که بر شمردی، کاش در جهان ذرهای عدالت بود. فریدون مشیری به خاطر وفتی که گذاشتید ممنون ازدست اندرکان سایت دریافت خواهشمندم این مطلب را به سمع ونظر اقای هماون سبطی برسانند .بانتشکر . طبق خبری که در سایت تسنیم آمده عضو شورای سنجش و پذیرش دانشجو آقای رضا صابری می گویند تاثیر ۲۵ درصدی سابقه تحصیلی در کنکور حتمی بوده و تاثیر مستقیم باید در کنکور داده شود در ضمن ایشان از حامیان این طرح بودند کنکوری های عزیز می توانند برای اعتراض با دفتر این نماینده تماس فرمایند; آدرس دفتر تهران: تهران، میدان بهارستان، مجلس شورای اسلامی تلفن: ۰۲۱۳۳۵۲۳۹۸۳
.
استاد بزگوار جناب آقای دکتر سبطی نشر عزیز دریافت خدا قوت و خسته نباشد همچون همیشه شرافت و دلسوزی هایتان سوداگران عرصه کنکور را شرمنده کرد ؛ هرچندخود ندانند یا به آن اقرار نکنن و هرچند عده ای چنان نان بی وجدانی به مزاجشان دلچسب بوده که از آزمون دادن کودکی خردسال ابتدایی هم نمی گذرند و در راستای اعتلای دانشش و آمادگی اش برا کنکور از هیچ تلاشی فرو نمیگذارند !!!! باشد که مورد قبول حق قرار گیرد…!!! شاید یکی از نعمات بزرگ خداوندی عادت کردن و سازگاری باشد اما افسوس از تناقضی که در دیارمان از این عادت دیده ایم…….. به ذات و طبیعت و دست پنهان انتخاب طبیعی همه موجودات در راه اعتلا و ماندگاری و بقا ساز میابند امااااااااا ما را در این دیار چه شده؟ هرچند این اتفاق نامیمون اولین و آخرین توهین به شخصیت و روح وروان جوان و نوجوان ایرانی نیست اما من از آن خوشحالم !!!!! گاهی نیاز است انگار بدجور در خوابیم انگار یادمان میرود انگار آستانه درکمان بسیار نزول کرده انکار آستانه دردمان بسیار اوج گرفته استاد عزیزم جناب آقای دکتر سبطی از بابات هدایت این نشر به سوی اعتلای شرافت جوان ایرانی از شما سپاسگذارم هرچند از بزرگانی چون شما و استادان اندیشه سازان جز این هم انتظار نیست هرچند بیماری این عزیز جان بس پیشرفته تر از این حرفهاست که به این راحتی ها درمان شود اما طبیبانی چون شما هم نباشید دیگر هیچ………. برایتان سلامتی …سلامتی و سلامتی و عمری با عزت همچون این روزهایتان آرزو دارم
سلام و هزاران درود به آنان که به دنبال دریافتنند سپاس فراوان نشر وزین دریافت که چون همیشه نشان داد در هیاهوی کنکور گم نشده است و صد البته با وجود سکان داری چون استاد بزرگوارم جناب آقای سبطی این امر بدیهی است…… میخواهم اندکی در مورد تاثیر قطعی معدل توضیح دهم و عمق فاجعه را برایتان بیان کنم !!!! شاید حرفایم اندکی طولانی شود اما امیدوارم تا حدودی روشنگر باشد: نحوه اعمال اثر نمرات دروس سال سوم را تقریبا همه ما شنیده ایم اما اثر آن را معدود افرادی رصد کرده اند و صد البته درک!!!! در سال گذشته برای نمرات هر درس نمره ترازی لحاظ میشد و در نهایت ۲۵% این تراز ها با ۷۵ درصد تراز کسب شده در کنکور سراسری جمع و به عنوان تراز نهایی اعلام میشد اما ایراد فنی این کار صرف نظر از تمام بحثای مربوط به نحوه کسب نمرات و تقلب و عدم یکسان بودن امکانات و قانونی بودن با نبودن این کار و…… چیست؟ تراز نهایی = (تراز کنکور)۷۵%+(تراز سوابق تحصیلی)۲۵% دانش آموزی که کل نمراتش ۲۰ است تراز سوابق تحصیلی اش چند است دوستان تراز این فرد هرکز به ۱۱۰۰۰ نمیرسد از کجا بدانیم؟ کافی است چند کارنامه از سالهای قبل را نگاهی بندازید که در آن معدلهایی که اثر مثبت داشته اند را با ستاره مشخص میکردند…..بنده این کا را به تعداد فراوان انجام داده ام . هیچ کدام از افرادی که معدل ۲۰ داشتند و در کنکور سراسری ترازی بالای ۱۰۵۰۰ داشتند باریشان تاثیر مثبت نداشته است (لازم به ذکر است با توجه به فرمول محاسبه تراز و و جامعه آماری کشور ترازهای سوابق تحصیلی و آزمون کنکور چندان تغییر نمیکند هر ساله….به عنوان مثال اگر کارنامه دو نفر با رتبه یکسان را در دو سال مقایسه نمایید میبینید که ترتز آنها اختلاف بسیار بسیار اندکی با هم دارد) خب مشکل چیست؟ میتوانید نگاهی به کارنامه سالهای قبل روی سایت گزینه دو بندازید….خواهید دید که کسانی که تراز کنکورشان بالای ۱۰۰۵۰۰ است هیچ کدام معدل ۲۰شان تاثیر مثبت نداشته است این یعنی تراز سابقه تحثیلی کسی که معدل ۲۰ دارد از ۱۰۰۵۰۰ کمتر است. خب؟ مشکل چیست؟ فرض کنید که بنده دیپلمم را سال ۸۲ گرفته ام یا مدرم فنی و حرفه ای یا کار دانش دارم من و شما هر دو در کنکور سراسری رتبه ۹۰۰ منطقه دو حدود ۱۹۰۰ کشوری که ترازی حدود ۱۰۴۰۰ کسب میکند می آوریم شما معدلتان ۱۹ است و بنده ۱۲ تراز سابقه تحصیلی معدل۱۹ با توجه به تمام کارنامه هایی که دیده ام زیر ۱۰۰۰۰ است پس برای بنده همان نتیجه کنکور یعنی تراز ۱۰۴۰۰ لحاظ میشود و برای شما اگر بگوییم تراز سوابق تحصیلیتان ۹۵۰۰ است ۹۶۲۵ ( ۲۵% سوابق + ۷۵% کنکور) حال پیدا کنید پرتقال فروش را این یک مشکل مشکل بعدی باز هم مربوط به تراز بندی دزوس نهایی است…مثلا کسی که معدلش ۱۳ است ( همانند برادر عزیزمان رستگار رحمانی که رتبه یک کنکور هم شد) تراز سوابق تحصیلی اش چند است؟ باور کنید زیر ۸۰۰۰ و خیلی خیلی هم کمتر در حدی که اگر کسی بدون اعمال سوابق تحصیلی قرار بود رتبه اش ۱۰۰۰ منطقه دو باشد با معدل ۱۳ ۷۰۰۰ و شاید بالاتر هم شود سند حرفای بنده را میتوانید با نگاهی به کارنامه سالهای گذشته ببینید هرچند در این دیار این تنها و تنها گوشه از بی تدبیری مسئولان است و مشتی از خروار مهم نبودن سرنوشت و روح و روان جوانان این مرز و بوم پس از اعلام قطعی شدن تاثیر معدل چند باری با مدارک و سند به سازمان سنجش مراجعه کردم تا این مسئله را با آنها در میان بگذارم اماااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا…… بگذریم عزیزان امیدوارم توانسته باشم اندکی روشنگری کرده باشم هر چند به قول احمد آقای عطار این را هم درست کردی آن بقیه را چی……………….برایتان زندگی در دیاری بی ” درد ” = دروغ +ریا+دزدی را آرزو دارم
روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور (17بهمن) :
واکنش سازمان سنجش به راي ديوان – اعمال تاثير مثبت سوابق دکتر ابراهیم خدایی : رای دیوان عدالت درباره تاثیر ۲۵ درصدی معدل سال سوم متوسطه در کنکور رای به ابطال قانون مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو نیست بلکه رای به ابطال بندی از این مصوبه به معنی تاثیر قطعی ۲۵ درصدی معدل در سنجش و پذیرش است. وی افزود: برعکس آنچه که در رسانه ها عنوان شده است ابطال قانون سنجش و پذیرش نیست و تنها بندی از این قانون ابطال شده است. خدایی یادآور شد: وزارت علوم و سازمان سنجش منتظر ابلاغ رسمی رای است تا بر اساس آن تصمیم گیری کند. البته رای هیات عمومی دیوان اگر در روزنامه رسمی چاپ شود به منزله ابلاغ هم محسوب می شود. در نتیجه ما منتظر هستیم که روند ابلاغ رسمی رای طی شود تا ما وارد فرآیند بررسی و نوع تصمیمی که باید بگیریم شویم. وی یادآور شد: البته سازمان سنجش از قبل در جریان روند بررسی این موضوع بود و چون پیش بینی می کردیم ما طی نامه ای به وزیر علوم اطلاع دادیم. وزیر علوم نیز در ۱۲ بهمن ماه ۹۴ این موضوع را از مجلس شورای اسلامی استفسار کرد. در واقع درخواست تفسیر کرده ایم. نظر تفسیری مجلس را خواسته ایم رئیس سازمان سنجش گفت: وزیر علوم رئیس شورای سنجش و پذیرش دانشگاه ها است و در نامه به رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شدیم که دیوان چنین بحثی را پیش برده است و نظر تفسیری مجلس را خواسته ایم. وی گفت: برداشت این است که هدف قانونگذار و روح این قانون این است که چون یکسال فقط سابقه تحصیلی وجود دارد در زمان تصویب این قانون، تاثیر سوابق با ۲۵ درصد شروع شود و متناسب با افزایش پوشش سابقه تحصیلی این درصد افزایش پیدا کند. خدایی خاطرنشان کرد: کما اینکه ماده ۷ آیین نامه اجرایی هیات دولت مورخ اول مرداد ۹۳ می گوید میزان تاثیر سوابق تحصیلی سالانه موضوع تبصره ۴ ماده ۵ قانون متناسب با میزان تحت پوشش قرار گرفتن دروس سالهای مختلف به صورت تدریجی افزایش پیدا می کند. این مصوبه هیات دولت به مجلس هم ارسال شده است و مجلس هم ایرادی نگرفته است. وی افزود: در نتیجه برداشت شورای سنجش و برداشت هیات دولت، این بوده است که چون روند ایجاد سابقه تحصیلی تدریجی است باید روند افزایش درصد آن هم تدریجی بوده است. سناریو برای اجرای قانون تأثیر گذاری سوابق تحصیلی در کنکور رئیس سازمان سنجش تاکید کرد: حال رای هیات عمومی دیوان صادر شده است و در حکم قانون است و لازم الاجرا. دو حالت در این زمینه متصور است. یا مجلس شورای اسلامی نظر تفسیری دیگری به ما می دهد و ما بر اساس نظر مجلس عمل می کنیم و یا اینکه نظری اعلام نمی کند و ما بر اساس همان گذشته عمل می کنیم. وی خاطرنشان کرد: رای هیات عمومی دیوان ناظر بر ابطال تاثیرسوابق قطعی ۲۵ درصد معدل است. تاثیر مثبت ۲۵ درصدی معدل ناظر بر قانون سال ۸۶ که مصوبه کارگروه ماده ۴ آن قانون است. خدایی یادآور شد: با توجه به اینکه ثبت نام کنکور ۹۵ از ۱۹ بهمن ماه ۹۴ آغاز می شود می توانیم به داوطلبان کنکور بگوییم که تاثیر مثبت سرجای خودش است. اگر مجلس نظر دیگری به ما اعلام نکند؛ مصوبه کارگروه ماده ۴ که تاثیر مثبت ۲۵ درصدی معدل در کنکور است کماکان بر قوت خودش باقی می ماند. وی افزود: اگر مجلس شورای اسلامی نظر دیگری اعلام کند و یا استفساریه وزارت علوم را به گونه ای اعلام کند که به معنی تصحیح این موضوع باشد و یا تبصره ای بزند که ناظر به تاثیر سوابق ۲۵ درصدی باشد بر اساس آن عمل می کنیم. قانون جدید ثبت نام کنکور ۹۵ را تحت تأثیر قرار نمی دهد رئیس سازمان سنجش تاکید کرد: می توانم به داوطلبان کنکور ۹۵ اعلام کنم که این مسئله ثبت نام کنکور ۹۵ را تحت تاثیر قرار نخواهد داد و ثبت نام از ۱۹ بهمن شروع می شود. ما هم در دفترچه کنکور سراسری گفتیم که تاثیر خواهد داشت. مثبت يا قطعی آن مشخص نیست و منتظر هستیم که این مسئله قانونی حل شود و بر اساس آن به داوطلبان اطلاع رسانی کنیم. وی گفت: با توجه به تعطیلی یک ماهه مجلس پس از آغاز به کار مجدد این استفساریه مجلس مشخص می شود. خدایی یادآور شد: پیش از این در رسانه ها اعلام می شد که چرا تاثیر بیشتری درنظر گرفته نمی شود و ما نیز اعلام کرده بودیم که چون سوابق تحصیلی همه دروس تحت پوشش قرار نگرفته است ما تنها ۲۵ درصد را محاسبه می کنیم. به گزارش خبرگزاريها، روز گذشته موضوعی مبنی بر ابطال ماده قانونی درباره تاثیر معدل در کنکور سراسری عنوان شده است. بر اساس رای هیات دیوان عدالت اداری : «مطابق مواد ۱ و۱۰ و تبصره های ذیل ماده ۵ قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۱۳۹۲/۰۶/۱۰، نتیجه امتحان سه سال آخر دوره متوسطه که به صورت سراسری و نهایی برگزار شده باشد در آزمون سراسری ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی قابل تاثیر می باشد و در صورت تحقق شرط مصرح در تبصره ۵ ماده ۵ قانون، امکان اجرای قانون فراهم است. نظر به این که در بند ۲ مصوبه مورخ ششم آذر ماه سال ۹۲ شورای سنجش و پذیرش دانشجو، قبل از تحقق شرایط قانونی از حیث برگزاری آزمون نهایی برای ۳ سال آخر دوره متوسطه، صرفاً در خصوص تاثیر نتیجه امتحان نهایی سال آخر در آزمون سراسری اتخاذ تصمیم شده است، این بند از مصوبه، مغایر احکام قانونی فوق الذکر است و به استناد بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می شود.»
روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور
ابطال تاثیر ۲۵ درصدی معدل سال سوم در کنکور توسط دیوان عدالت اداری (16بهمن) خبرآنلاين: مهر نوشت: هیئت عمومی دیوان عدالت اداری بند دوم مصوبه شورای سنجش مبنی بر تاثیر ۲۵ درصدی معدل سال سوم متوسطه در کنکور برای داوطلبانی که طی سالهای ۸۴تا ۹۲دیپلم گرفتهاند را مغایر قانون دانست وابطال کرد… (ادامهي مطلب در: ) http://www.khabaronline.ir/detail/506923/society/education .
دیدگاه شما (ارغوان طهماسبی): ((جوابیه)) هوالحکیم سلام بر استاد سبطی فهیم. دکتر جان ، شما و بعضی از دوستان ادعا کردید که ابطال تاثیر معدل نهایی عملی ناعادلانه می باشد چون دانش آموزانی که در سال سوم متوسطه سخت کوشی کرده اند، تلاششان حبط و بی ارزش شده است… استاد گرامیم لازم می دانم نکاتی را یادآور شوم : ۱) طبق مکاتب اسلام هیچ تلاشی در دنیا بی پاسخ نمی ماند و قطعاً نتیجه اش را می بینیم ۲) این نکته بر همگان واضح است که افرادی که با پایه قوی وارد پیش دانشگاهی می شوند ، کارشان نسبت به بقیه راحت و آرامش خاطر دارند چون مفاهیم اساسی پایه را یادگرفته اند، در ضمن کنکور هم در ۴ سال اخیر به شدت مفهومی شده است. ۳) بعضی از دوستان گفته اند که نتیجه ی پایین بودن معدل بعضی از دانش آموزان به دلیل غفلتشان(گمراهی) بوده است ، و ابطال تاثیر معدل در حق ما سخت کوشان نا عدالتیست، خوب دوست عزیز ما در دوران متوسطه غافل بوده ایم ولی حالا سرمان به سنگ خورده و می خواهیم توبه کنیم اما تاثیر ۲۵ درصدی معدل بر کنکور توبه پذیر نیست، پس تمام وجودمان را غذاب و اضطراب فرا گرفته. که چرا در آن دوران تلاش نکرده ام… و دیگر توبه ام را کسی نمی پذیرد . اما خدا همانقدر که عادل می باشد همانقدر هم توبه پذیر است. ۴) دکتر جان در شهر ما بیش از ۵۰ مرکز پیش دانشگاهی وجود دارد که غیر از ۴تای آن معدل نهایی دانش آموزان بقیه مراکز زیر ۱۶ می باشد پس ما را هم ببینید(مشت نمونه خروار) و در آخر…پس ابطال تاثیر معدل کار عادلانه ای می باشد تا ما توابین از غفلت هایمان درگذشته خویش در غذاب نباشیم….و قطعاً تلاش دوستان سخت کوش نزد پروردگارشان محفوظ و گرامیست. خواهشاً برسد به دست استاد سبطی عزیز ارادتمند شما- کنکوری ۹۵ ارغوان طهماسبی
پاسخ استاد: ارغوان عزیز مقاله ی راه حلی واقع بینانه برای کنکور را مطالعه کن تا بدانی که من از دوسال پیش هرکاری که از دستم ساخته بود، انجام دادم تا معدل کم اعتبار امتحانات نهاییی سرنوشت تحصیلی شما عزیزان را به بازی نگیرد. به حضور نمایندگان مجلس هم رسیدم اما آنچه البته به جایی نرسد فریاد در برابر درهای همیشه بسته ی سازمان محترم سنجش است!
دیدگاه شما (علی) (18بهمن) :
دیدگاه شما (امیر حسین) (18بهمن) : اصلا با این کار نداریم که منه معدل پایین چرا سال سوم درس نخوندم.بهانه زیاد هست.پام شکست سرما خوردم میخواستم تستی بخونم اصلا بهم نگفته بودن قراره تاثیر معدل مستقیم بشه اصلا نمیدونستم عمق تاثیرش اونقدر زیاده که میتونه چند هزار نفر رتبم رو جا به جا کنه.همشون شاید بهانه باشن.شاید بعضیاشون درست باشن بعضیاشون توجیه اما حتی اگه همه این حرفا توجیه باشه و دروغ هیشکی نمیتونه به این اشکال بگیره که این فردی که داره بهانه های رنگارنگ میاره و شاید دروغ میگه به خاطر این داره این حرفا رو میزنه که گناهش اینه که میخواد جبران کنه.جبران چیزی نیست که کسی به خاطرش شرم کنه حتی اگه بهش انواع تهمت ها رو بزنن.عادت کردیم به این حرف مشاورا که روی خانواده هامون هم تاثیر گذاشته:تاثیر معدل خیلی مهم نیست کنکور رو خوب بزنی تمومه.در نهایت واسه اثبات حرفش از بین ۳ هزار تا کارنامه میگرده و یه کارنامه با معدل پایین پیدا میکنه میزاره جلوت میگه دیدی معدل تاثیر نداره؟اما ای کاش در کنارش فقط به چند سوال ساده جواب میداد.اینکه آقای مشاور که آوازه ات همه جارو پر کرده و پول آن چنانی میزنی میشه بهم بگی اگه تاثیر معدل نبود با این درصدا چه رتبه ای می آوردم؟میشه بگی کسی که دقیقا رتبه منو با معدل بالا آورده درصدهاش چه کسری از درصدای منه؟میشه بگی با توجه به درصدا زحمت من چند برابره اون فرد معدل بالا بوده؟میشه بگی واقعا؟میشه یه بارم شده فارغ از اظهارنظرت به خاطر جلب مشتری یه کارنامه هم بزاری که قرار بوده رتبش ۲ هزار بشه اما شده ۶ هزار و مجبور شده سرکوفت بخوره؟نه نمیگی چون به نفع کارت نیست. شاید بگین خوب اون ۱ ماهی که ما داشتیم شب و روز درس میخوندیم تو داشتی خیابونا رو متر میکردی اما شاید این جواب منطقی به نظر برسه اما معدل پایین ها هم جواب دارن اینکه اگه شما ۱ ماه درس خوندین عوضش ۱ سال راحتین ولی منی که یه ماه را نخوندم شاید چند سال در عذابم.مگه غیر اینه؟پر تکرارترین کامنت از دیشب تا الان این بوده:من دلمو به معدل خوش کرده بودم و خوب نخونده بودم حالا چیکار کنم؟این کامنت که کم کمش ۱۰ بار تکرار شده نشانگر واقعیتیه به اسم زیر پا گذاشتن عدالت.تنها دلیل مخالفت با لغو کامل تاثیر معدل اینه که من تا حالا درس نخوندم چون میدونم کافیه ۴۰ درصد از هر درس بزنم و پزشکی قبول بشم.خوب منم شب و روز درس میخونم و سعی میکنم ۲۰ درصد بالاتر بزنم اما متاسفانه بازم نمیدونم قبولم یا نه!داد معدل بالا ها به خاطر این بالا رفته چون میدونن کم کاری کردن داد معدل پایین ها بالا رفته چون جواب پرکاریشون رو شاید نگیرن کدوم قانون عادلی همچین شرایطی رو رقم میزنه؟ بحث دیگه اینه که منی که سال سوم درس خوندم نباید با تویی که سال سوم الواتی کردی یکی باشم.بر منکرش لعنت!منم میگم منی که ۱ سال بیشتر از تو خوندم و اتفاقا درصدام هم بالاتره نباید با تو یکی باشم!حرف ۱ ماه و ۱ ساله.حرف تفاوتی ۱۱ ماهه است.اگه پشت کنکور نمونم ناقابل میشه ۳۳۰ روز تفاوت! میگن نباید سرنوشت تو ۴ ساعت تعیین بشه من میگم کنکور ۴ ساعت نیست.کنکور امسالت از ۲۳ خرداد ۹۴ شد و ۲۴ تیر ۹۵ تموم میشه.خوب نگاه کنی خیلی بیشتر از ۴ ساعته!اگه هم این جواب قانعت نمیکنه تو هر وقت دلت خواست هر موقع ارادی کردی هر موقع سرت به سنگ خورد هر سال اون ۴ ساعت رو میتونه تکرار کنی و اگه خوب بخونی میتونی تو اون ۴ ساعت سرنوشت رو به بهترین شکل رقم بزنی اما این امکان رو من ندارم من نمیتونم هر موقع دلم خواست امتحان نهایی بدم.فقط ماشین زمان میتونه به من امکان جبران بده که متاسفانه فعلا موجود نیست! میگن ملاک حال فعلی افراد است اما تو مملکت ما قوانینی وجود داره که ملاک رو بر گذشته گذاشته.میگن از تاریخ عبرت بگیر اما اینجا جوری کردن که قراره خودمون تاریخ بشیم.میگن به گذشته نگاه کن الان انجام بده و اینده رو بساز اما اینجا برعکسه آینده تو گذشته ساخته شده و تنها کاری که نمیتونی بکنی استفاده از زمان حاله.همه جا میگن آینده خواهم ساخت که گذشته ام در برابرش زانو زند اینجا گذشته ای داریم که آینده در برابرش زانو که چه عرض کنم به گل نشسته!به واقع مملکتی داریم به شدت بی نظیر و پدیده ای عجیب و دست نیافتنی در سطح جهانی که مثال بارزه پارادوکس در حد کنکور ۹۴ هست!
دیدگاه شما (18بهمن) :
بنده یکی از اون افراد ظلم دیده هستم که دقیقا در سال سوم دبیرستان به دلیل حجم سنگین درسها و همچنین حجم سنگین المپیاد دچار بیماری مفصلی سختی شدم به طوری که به هیچ عنوان نمیتونستم درس بخونم چون که به هیچ عنوان قادر نبودم حرکتی کنم ( نشستن و راه رفتن وحتی ایستادن به طرز وحشتناکی برام سخت شده بود)!شاید باورش براتون سخت باشه ولی من امتحاناتمو به ناچارسرپا ایستاده و در مدت ۵دقیقه برگه مو تحویل میدادم چون بیشتر از این نمیتونستم بیاستم و دچار درد شدید مفاصل میشدم! تمامی امتحانات سال سوم دبیرستان رو با نمره های بسیار بد پاس کردم! طوری که تمامی دبیران ازبنده که دانش اموز درسخونی بودم شاکی شدن!و خیلی از دوستان به بنده پوزخندی زدن که ووهم نتونستنی ۲۵درصدو بگیری!!! و همین باعث شد که بنده دیگر تلاشم و امیدم برا پیش دانشگاهی و برا کنکور به مرور کم بشه ! چون مدام این جمله رو میشنیدم از دوستان که تو ۲۵درصد سهمیه معدل رو نگرفتی! پس هرچه قدر تلاش کنی با ما در یک سطح قرار نمیگیری و عقب تر از مایی! الان از این ماحرا ۴سال میگذره….و بنده در رشته ای که اصلا مد نظرم نبود قبول شدم روزانه…ولی حق من این نبود! من که تمام دبیران به امید گرفتن بهترین نتیحه از کنکور تشویقم میکردن!!!! امیدوارم بقیه دوستان به این بی عدالتی دچار نشن! موفق و سربلند باشید ممنون نشر دریافت
دیدگاه شما (17 بهمن) :
سلام…اطلاعیه ی سازمان سنجش را دیدید… طبق مصوبه ی دیوان عدالت نباید معدل تا کنکور ۹۷ به هیچ وجه در کنکور تأثیرگذار باشه و صد درصد باید نتیجه ی کنکور ملاک باشه پس چرا سازمان رنجش اومده گفته تا این لحظه ۲۵ درصد تاثیر مثبت سوابق برای سوم و ۵ درصد تاثیر مثبت سوابق برای پیش دانشگاهی در کنکور اعلام میشه و تازه گفته باید مجلس اعلام کنه و ما تابع مجلسیم..یعنی اگر مجلس بگه ۲۵ درصد تاثیر قطعی اونو اعمال میکنن!..یعنی تا یک ماه که مجلس تعطیله تازه ده اسفند مجلس باز میشه…و تازه اصلا معلوم نیست میخوان چیکار کنن…الان اومدن گفتن اگه مجلس چیزی به ما اعلام نکنه میایم تاثیر مثبتو میزاریم اگر مجلس یه چیز دیگه بگه میایم تاثیر قطعی رو اعمال میکنیم…خب این یعنی چی!ما تا کی بشینیم ببینیم مجلس میخواد چیزی اعلام بکنه یا نکنه!!!چرا برای دانش اموزان دغدغه ی فکری و ذهنی ایجاد میکنن..چرا با روح و روان دانش اموزا بازی میکنن…به خدا هر روز داریم یه خبر جدید میشنویم هر روز یه مصوبه هر روز یه قانون…بابا ماها چه گناهی کردیم که باید توی اتیش عده ای که خودشونم دارن قانونای خودشونو دور میزنن بسوزیم!!!.یعنی الان سنجش رای دیوان عدالت رو داره نادیده میگیره و میخواد طبق خواسته ی خودش و مجلس عمل بشه..!!..ترو خدا وکیلتون رو بفرستید از حق ماها دفاع کنه اخه ما دستمون به جایی بند نیست:(باید تاثیر معدل کامل برداشته شه پس چرا اینا همچین صحبتی کردن!!قا لطفا تروخدا جواب بدید ما تکلیفمون چیه؟؟ .
متن كامل شكايت و رأي ديوان عدالت اداري . . برخي نوشتهها و پرسش و پاسخهاي صفحهي اينستاگرام وكيل كنكوري، آقاي سجاد حجازي: konkur.vakil@
-
konkur.vakilداوطلبان عزیز کنکور ،اینجانب سجاد حجازی وکیل پایه یک دادگستری که خود از سال ها قبل از فعالین در عرصه کنکور بوده ام به توصیه دوستان این صفحه را جهت اطلاع رسانی و پاسخ گویی به شما در خصوص سوالات حقوقی تان اختصاص داده ام . امیدوارم که مطالب عرضه شده مورد توجه شما قرار بگیرد و برایتان کارگشا باشد .
- arghazaviبه نظر شما استاندارد های قانونی چیست؟
- arash.m.75سلام به نظرتون جریان تاثیرمعدل اخرش چی میشه.
- konkur.vakil@arash.m.75 سلام خدمت دوستان . امید مسوولین سازمان سنجش این هست که بتوانند از طریق استفساریه قانون از مجلس شورای اسلامی مجوز اعمال معدل رو بگیرند ولی با توجه به اینکه این مجلس روزهای پایانی خود را می گذراند و مجلس بعدی هم بعد از تشکیل و شروع به کار احتمالا فرصت تصویب چنین قانونی را نخواهد داشت بنابراین بنده فکر میکنم به احتمال زیاد امسال امکان تصویب قانون وجود ندارد و سازمان سنحش محبور به تمکین از رای دیوان خواهد بود . م
- arash.m.75@konkur.vakil یعنی به نظرشماامسال تاثیرمعدل قطعی می شه یامثبت ویااصلاکلابرداشته می شود.شمادیگه بااین تجربه ای که دارین قطعاازهمه بهتر می فهمین
- siavash__hasanzadehچ انگیزهای هست که وقتی دیوان عدالت با آن همه قدرت درسال۱۳۹۲ به سازمان سنجش دستور لغو اعمال معدل را داده ولی سازمان سنجش با اوج بی توجهی و زیر پا انداختن دستورات تا سال۹۴ به کارشان ادامه داده؟
- siavash__hasanzadehآیا لغو اعمال معدل برای کنکور ۹۵ حتمی ست؟
- asoshamamiباعرض سلام وادب و ممنون از پیگیرهاتون .یکی دیگه از بندهایی کە دیوان رای به ابطالش داده مربوط بە شکایت آقای مجتبی رضایی است.ایشون با مدرک کارشناسی دندانپزشکی سرارسری قبول شدە اند اما ازشون شهریه میگرفتند در رای دیوان کە در روزنامه رسمی هم چاپ شده فقط صحبت از افرادی است که با مدرک کارشناسی دوبارە کنکور دادەاند وصحبتی از کارشناسی ارشد نشده است در حالی کە آنچە آقای رضایی بە آن استناد کردە یعنی داشتن 11سال حق تحصیل رایگان درمورد کارشناسی ارشد هم صادق است حال آنکه بندە مدرک کارشناسی ارشدم و دوره شبانه بودم که شهریه پرداخت میکردم ورایگان نبودە .سوال بندە این است که آیا ما هم مانند آقای رضایی بە دیوان نامه بزنیم وخواهان پیگیری در مورد کارشناسی ارشد باشیم یا میتوانیم به رای دادگاەدر موردآقای رضایی استناد بکنیم؟سپاس از لطفتون
چهارمين نوشته: …
- thisisnafas_quotesسلام ممنون میشم این سوالو حتما جواب بدید…من دانش اموز سوم دبیرستانم و از الان دارم برای کنکور میخونم…اگر این قانون اعمال بشه پس تا وقتی که از سه سال امتحان نهایی نگرفتن نباید معدل تاثیر داشته باشه…به این ترتیب برای من که امسال کنکور ندارم و سال نود و شش کنکور دارم هم طبیعتا تاثیر نداره درسته؟؟؟چون من هم فقط سال سوم دبیرستانو نهایی امتحان میدم.یا حداقل تاثیر مثبت داره.درست میگم؟…و این روند ادامه داره تا زمانی که از اول دبیرستان شروع به امتحان نهایی کنن و اونا به پیش دانشگاهی و کنکور برسن.درسته؟
- konkur.vakilسلام بر اساس قانون و رای دیوان همین طور هست که شما گفتین.
پنجمين نوشته: …
- sara13741995@konkur.vakil باسلام ببخشیدمن سوالی ازخدمت شماداشتم الان که برای کنکورسراسری ثبت نام کردیم کدسوابق تحصیلی دیپلم وپیش دانشگاهی روخواسته بودیعنی معدل توکنکوراثرداره هم دیپلم هم پیش دانشگاهی مگه صحبت نشده بودکه تاثیرمعدلوبردارن؟؟؟یه مصاحبه هم ازآقای خدایی دیدم که گفته بودمعدل تاثیرداره ممنون میشم جواب بدین باتشکرازشما
- konkur.vakilسلام . سازمان سنجش به خاطر اینکه امیوار است بتواند از مجلس مصوبه قانونی برای اعمال معدل بگیرد سوابق را اخذ کرده تا در صورت تصویب قانون آن ها را اعمال کند .
- malihe.195کی جواب قطعی میاد که تاثیر میدن یا نه؟
- erfan_mehdipourسلام آقای حجازی ممنون که ماجرای ابطال معدل رو برای ما کنکوری ها دنبال میکنین.میخواستم بدونم اگه قانون ابطال معدل اجرا بشه فقط برای کنکور ۹۵ هسته یا شامل کنکور های ۹۶ و ۹۷ هم میشه؟ینی مثلا سازمان سنجش میتونه این قانون رو دوباره برای کنکور ۹۶ لغو کنه و معدل رو به طور مستقیم و قطعی اعمال کنه؟ممنون
- sara13741995@konkur.vakil ممنون ازشما
- sed.sa.sonof135سلام آقای حجازی
امسال سازمان رشته پنبه کنی سنجش به داوطلبان که دو تا دیپلم دارن اجازه نمیده با دیپلمی بجز دیپلم همنام با گروه آزمایشی توی آزمون شرکت کنه و اجازه عوض کردن کد سابقه تحصیلی رو هم نمیده! این عملشون رو میشه مورد پیگیری قانونی قرار داد؟ - konkur_vartan@sed.sa.sonof135 شما مطمئنید؟؟؟؟؟
- armin5096@konkur.vakil آقای حجازی به نظرتون مجلس میتونه دلیل قانع کننده ای برای دیوان بیاره؟همچنین اگه تو کنکور سوابق مستقیم اعمال بشه دست ما کجا بنده؟
- sed.sa.sonof135@konkur_vartan بله بدبختانه! من الآن چهار روزه درگیر نتایج همین کارهاشونم
- konkur_vartan@sed.sa.sonof135 این رو دقیقا کجا نوشتند
- sed.sa.sonof135@konkur_vartan بند دال دفترچه تبصره۵..البته خیلی ابهام داره که اگه جناب حجازی کمک کنن فکر کنم بشه به سازمان رنجش رو دست زد
- sed.sa.sonof135آقای حجازی شما رو بخدا قسم یکبار بند دال دفترچه رو مطالعه بفرمایید ببینید از واژه”هر” در عبارت “هر داوطلب” که در ابتدا اومده میشه برداشت حقوقی کرد که این بند با تبصره۵ خودش در تضاده یا نه؟ اگه میشه پیگیری حقوقی کنیم
- konkur.vakilسلام .چشم بررسی میکنم . نتیجه رو خدمت دوستان خواهم گفت .
- konkur.vakilسلام .چشم بررسی میکنم . نتیجه رو خدمت دوستان خواهم گفت .
- erfan_mehdipourآقای حجازی به نظرتون چند درصد مجلس تصویبش میکنه و اونو لغو میکنه؟
- erfan_mehdipourو اینکه اگه تصویبش کنه قانون برای همیشه میمونه یا مثلا برای کنکور ۹۶ و ۹۷ دوباره میان یه قانون دیبگه تصویب میکنن؟آقای حجازی تورو خدا جوابمن بدین
- erfan_mehdipourو اینکه اگه تصویبش کنه قانون برای همیشه میمونه یا مثلا برای کنکور ۹۶ و ۹۷ دوباره میان یه قانون دیبگه تصویب میکنن؟آقای حجازی تورو خدا جوابمن بدین
- sed.sa.sonof135@konkur.vakil خدا خیرتون بده آقای حجازی…خدا از برادری کمت نکنه، یه نکته دیگه! در دفترچه صریحاً از واژه “مرتبط” استفاده شده! اما بسیاری از داوطلبان اون رو “هم نام” تلقی کردند! این رو هم بی زحمت مدنظر قرار بدید
- sed.sa.sonof135آقا سجاد ببخشید باز هم مزاحم میشم ولی لازم بود مدرکی رو هم خدمتتون ارائه بدم تا شاید در بررسی هاتون مؤثر باشه!
yon.ir/CwHC - sed.sa.sonof135@konkur_vartan@konkur.vakil من یکبار دیگه بند مزبور از دفترچه رو با کمک یکی از دوستان مطالعه کردم، به این نتیجه رسیدم منظور سازمان این بوده که داوطلب با بیش از یک دیپلم با هر کدام که ثبت نام کند فقط دیپلم مرتبط با گروه آزمایشی مدنظر برای سابقه تحصیلی لحاظ میشه و این برداشت رو برای سازمان فرستادیم تا اون رو تأیید یا رد کنند
- armin5096@sed.sa.sonof135 اینکه این تصمیماتی که یه شبه به وجود میاد به ضرر هست کاملا درسته اما این قانون جدید خیلی هم خوبه.یا همه باید تاثیر یکسان داشته باشن یا کلن نداشته باشن.نمیشه تاثیر رو دور بزنی و بشینی به بقیه بخندی.عین یارانه است یا باید به همه بدن یا به هیشکی ندن
- konkur_vartan@sed.sa.sonof135 بله دقیقا همینه و جای نگرانی نیست.
- sed.sa.sonof135@armin5096 نه اتفاقا بر عکس! همه فکر میکنند اگه برن یه دیپلمی بگیرن که تأثیرش حداقل باشه هنر کردن! اما وقتی میزان سختی و کم بود وقت کنکور رو در نظر بگیریم برای معدود افرادی ممکنه تأثیر پایین خوب باشه! برای اکثریت به ضرره
- shiva_.1997ببخشید من پیام نور کارتشو گرفتم اما نمیدونم چه جور باید ثبت نام کنم میشه بگین لطفا
- konkur.vakilدوستان لطفا سوالات مشاوره ای تونو با آقای درویش در میون بگذارید.
- konkur.vakilدوستان لطفا سوالات مشاوره ای تونو با آقای درویش در میون بگذارید.
- konkur.vakilدوستان لطفا سوالات مشاوره ای تونو با آقای درویش در میون بگذارید.
- konkur.vakilسلام اگرچه متن تبصره خیلی مبهم و بد تنظیم شده است ولی منظور اینست که داوطلبی که دو دیپلم دارد مثلا هم تجربی و هم ریاضی اگر در کنکور ریاضی شرکت کرد و معدل دیپلم تجربی اش بهتر از ریاضی اش بود نمی تواند از دیپلمی که معدل آن بهتر است استفاده کند و باید از دیپلمی که میخواهد کنکور را هم بر پایه آن بدهد برای احتساب معدلش استفاده کند . ولی با شما موافقم که متن خیلی بد تنظیم شده است . و با صدر بند هم متناقض است . @sed.sa.sonof135
- konkur.vakilسلام اگرچه متن تبصره خیلی مبهم و بد تنظیم شده است ولی منظور اینست که داوطلبی که دو دیپلم دارد مثلا هم تجربی و هم ریاضی اگر در کنکور ریاضی شرکت کرد و معدل دیپلم تجربی اش بهتر از ریاضی اش بود نمی تواند از دیپلمی که معدل آن بهتر است استفاده کند و باید از دیپلمی که میخواهد کنکور را هم بر پایه آن بدهد برای احتساب معدلش استفاده کند . ولی با شما موافقم که متن خیلی بد تنظیم شده است . و با صدر بند هم متناقض است . @sed.sa.sonof135
- konkur.vakilسلام اگرچه متن تبصره خیلی مبهم و بد تنظیم شده است ولی منظور اینست که داوطلبی که دو دیپلم دارد مثلا هم تجربی و هم ریاضی اگر در کنکور ریاضی شرکت کرد و معدل دیپلم تجربی اش بهتر از ریاضی اش بود نمی تواند از دیپلمی که معدل آن بهتر است استفاده کند و باید از دیپلمی که میخواهد کنکور را هم بر پایه آن بدهد برای احتساب معدلش استفاده کند . ولی با شما موافقم که متن خیلی بد تنظیم شده است . و با صدر بند هم متناقض است . @sed.sa.sonof135
- pym_hshmzdeاقای حجازی بالاخره ما میتونیم با دیپ مجدد انسانی کنکور تجربی شرکت کنیم یا همون معدل خراب دیپ تجربیمونو باید بزنیم؟! اینجور که بدبختیم اگه تاثیر مستقیم بمونه
- m.o.p.7سلام آقای حجازی به نظر شما این تاثیر معدل به کجا میرسه؟؟ آیا مثبت میشه؟؟ من نظرم اینه که مجلس با استفساریه رای دیوان رو دور خواهد زد و معدل رو تاثیر خواهد داد
- mssaeedian@pym_hshmzde نه نمیتونید
- amousavi._.76اخبار که زد زیره همه چی!
- aarryaa1خواهشن يكي راجب حرف اخبار يه چيزي بگيد @konkur.vakil
- majid_roostayeمملکت بی درو پیکریه هر کی یه پستی داره یه قانون و یه نظر داره..یه ساعت پیش گفتن تاثیرش ب جاس..نمیدونم اصلا تو باغ نبود یا خود صاب باغ بود
- f.abbasi23لطفا راجبه خبر دیشب توضیح بدین استاد …
.
نشر دريافت https://daryaftpub.com/
اينستاگرام نشر دريافت https://www.instagram.com/daryaftpub/
اتاق دانش نشر دريافت http://otaghedanesh.ir/
كاشف داروي سرطان و مؤلف دو كتاب نشر دريافت http://fa.sistanin.com/
نشر دريافت، پشتيبانِ پارسیگويي و پارسینويسي http://www.beparsi.com/
همكاران نشر دريافت در تأليف چند كتاب http://www.pharepub.com/ و http://www.bordpub.com/
هنرمندان حمايت شونده http://instagram.com/haamoonhashemi , https://telegram.me/haamoonhashemi , http://www.haamoonhashemi.ir/ ,