دسته‌بندی نشده

برگزیده‌ی دیدگاه‌ها

سجاد نقی زاده  استان خوزستان. شهر ماهشهر 1396

سلام ! …. و کنکور تمام شد با همه تلخی‌ها و شیرینی‌ها و حالا فقط جعبه‌ای از خاطرات آن باقی مانده است. اما یک شیرینی از دوران کنکور هنوز زیر دندان‌های من مانده! کتاب قرابت معنایی و تناسب مفهومی . این کتاب بی نظیر آنقدر دوست داشتنی بود که در مواقع خستگی از درس و به ستوه آمدن از فرمول‌های خشک ریاضی و فیزیک به آن پناه می‌بردم و هم اکنون نیز این کتاب را به هر کس که دوست دارد از اشعار گذشتگان سر در بیاورد پیشنهاد می‌کنم. این کتاب همچنین به من کمک کرده که اشعار بهتری بسرایم و استعداد شعری‌ام شکوفا‌تر شود. بگذارید قطعه‌ای از یک شعرم را برایتان بنویسم:

عشق تو عامل آن است که اشتر از کوه / یا که نور از ید بیضاء به بیرون بزند

گر تو خواهی که کنی حفظ نبیّت ز گزند / مشکلی نیست اگر کفر شبیخون بزند

اکنون همیشه با خود می‌گویم که ای کاش می‌شد کتاب قرابت معنایی دیگری می‌بود که محدود به مطالب کتاب درسی نمی‌شد و کل ادبیات را در بر می‌گرفت که واقعاً مجموعه‌ی بی‌نظیری می‌شد‌. امّا در آخر از شما استاد گرانقدر و دکتر سبطی ، مصرانه می‌خواهم که چنین کتابی تألیف کنید و یا اگر چنین مجموعه‌ای می‌شناسید به من معرفی کنید.

نیم شرر ز عشق بس تا که ز جام عافیت / دود بر آسمان رسد خرمن اعتبار را !

خدا نگهدارتان

 

پاسخ استاد:  درود بر شما دوست خوب اهل دریافت آقاى نقى زاده‌ى عزیز.

سروده‌تان تا رسیدن به سرمنزل شعر راه چندانى نباید طى کند؛ کمى به وزن شعر باید بیشتر توجه داشته باشید.

اما آن‌چه از من خواسته‌اید مسئولیت بزرگان ادب این سرزمین است. پزشکانى همچون دکتر شفیعى کدکنى و آنانى که رفتند و جوانان ما را از وجود خودشان و چنین اثرى محروم گذاشتند.

راهشان پر رهرو باد.

سید محمد جواد طباطبایی   1395

سلام خدمت دکتر سبطی عزیز. دکتر، لطفاً پیگیر مسائل پیش آمده در امتحانات نهایی  و تقلّب گسترده و بی‌عدالتی باشید و نگذارید که تأثیر مستقیم در کنکور داشته باشد. به خدا که امید ما بعد از خدا به شما و همه دلسوزان است… شما در این راه حمایت ما دانش‌آموزان را دارید و واقعاً خدا اجر این کارتون رو در اجرای عدالت خواهد داد. رسول گرامی اسلام می‌فرماید:

ساعتى عدالت بهتر از هفتاد سال عبادت است که شب‏هایش به نماز و روزهایش به روزه بگذرد.

سحر کریمی    استان مرکزی، شهر اراک – تابستان95

با سلام
اینکه میخوان کنکورو حذف کنن هیچ دلیل منطقی نیست به دلایل زیر
1- توی کشور ما سطح همه‌ی دانشگاه‌ها یکی نیست و همین‌طور که می‌‌دونید به غیر از تعداد معدودی از دانشگاه‌ها بقیه محلی برای تفریح هست و همه هم دوست دارند که به به‌ترین دانشگاه‌هاکه معمولاً در تهران هستند بروند.
2- اگر این نماینده‌ها به فکر ما هستند و می‌خواهند که از هزینه‌های کلاس‌های کنکور و استرس ما بکاهند با این تصمیم‌گیری‌ها اوضاع را بدتر کردند چون هم این هزینه‌ها شامل 4 سال آخر شده و هم آن‌که استرسش به جای 1 سال به 4 سال افزایش پیدا کرده و از همه بدتر یک هزینه‌ی گزاف به نام ترمیم معدل به هزینه‌ها اضافه شده است.
3- اگر صرفاً بخواهیم مبنای کنکور را امتحانات بی‌کیفیت و پر تقلّب و جدیداً هم  لورفتن سؤالات آموزش و پرورش قرار دهیم این‌طور حداقل ده‌هزار نفر معدل 19 الی 20 داریم (حالا معدل‌های زیر19 را هم چشم پوشی می‌کنیم) که اکثر آن‌ها دوست دارند به دانشگاه های خوب بروند که البته دانشگاه‌ها این ظرفیت را نمی‌توانند بپذیرند.
4- در جواب اقای لاریجانی که گفته بودند کسی با تست ملّا نمی‌شود، باید گفت تست زدن مدیریت زمان مکان هوش و تمرین و مهم‌تر استرس را یکجا جمع می‌کند که یک نخبه در شرایط حساس باید همه را باهم مدیریت کند.
5-  اگر کنکور برداشته شود مطمئناً خیلی‌ها با پارتی بدون آنکه کسی بداند به به‌ترین دانشگاه‌ها می‌روند صرفاً به خاطر نفوذ پدرانشان هر چند که الاّن نیز شاهد این اتّفاق هستیم ولی کمتر.
6- یکی از افتخارات کنکور این بود که داوطلبان با هر سن و مدرک و هرمعدلی توی کنکور شرکت می‌کردند و حتّی کنکور ترغیبی برای ادامه تحصیل مردم به شمار می‌آمد و تبعیضی برای کسی وجود نداشت که با این طرح‌ها بعید می‌دانم دیگر چنین چیزهایی را شاهد باشیم.
7-  شاید ایران و معدود کشورهایی باشند در سطح جهان که حتماً باید تحصیلات دانشگاهی داشته باشی تا شأن اجتماعی پیداکنی شاید یکی از دلایل اصلی که در کشور‌های پیشرفته (تأکید می‌کنم پیشرفته، نه جهان سوم) چیزی به نام کنکور نیست بدین‌خاطر است که بدون مدرک هم می‌شود کار و منزلت اجتماعی داشت.
8-  بهتر نیست به جای قانون‌های بی منطق و الکی و پوچ به  فکر قانون‌های بهتر باشیم؟ مثلاً اگر تصمیم داریم کنکور را برداریم اوّل سطح همه‌ی دانشگاه‌ها را یکی کنیم یا اینکه لزوم پیدا کردن هر کار را تحصیلات قرار ندهیم و یا با ایجاد شغل و کارگاه‌های تحقیقاتی مانع خروج نخبه‌ها شویم و گامی در جهت آبادانی کشور برداریم.
9- اخر مگر تا به امروز که کنکور وجود داشت کشور ما نخبه کم داشت که به نظر من با برداشتن آن بعید می‌دانم دیگر نخبه‌ای کشف شود به دلیل تقلّب و پارتی‌بازی در رفتن به دانشگاه‌های خوب.
10-  و در آخر مگر کسانی که به هر دلیلی نمرات پایین دارند حقّ جبران اشتباهات خود و یا عوض کردن راه خود را ندارند؟ چرا می‌خواهند کسی را که معدل پایین دارد، همیشه پایین نگه دارند مگر خداوند نفرموده که انسان جایزالخطاست مگر دانشمندان  بزرگی نیستند که با نمرات پایین بهترین‌های زمان خود شدند؟ ممکن است هر آدمی در هردوره‌ای از زندگیش اشتباهاتی داشته باشد ولی ما آدم ها مگر کی هستیم که فرصت جبران اشتباهاتش و اصلاحش را به او ندهیم شاید همین فرصت‌ها و قطعاً همین فرصت‌ها انسانی را دگرگون کند و به گنجینه‌های پنهان وجودش پی ببرد و دیگران را نیز بهره‌مند کند.

با تشکر از اقای سبطی و سایت خوبشان

ابوالحسن فیوضی       خرداد95     استان همدان، شهر اسداباد

با سلام و عرض خسته نباشید خدمت دکتر سبطی و همکاران نشر دریافت و تشکر بابت تلاش‌های بی‌وقفه شما در مورد حلّ مشکل تأثیر معدل و زحمات بی‌دریغتان برای روشن‌شدن این موضوع که الحق مبارزه‌ی نفس‌گیری با تصمیم‌گیرانی که ذره‌ای با این معضل آشنایی نداشتن بود که اگر نبود راهکار پیامک دادن دانش‌آموزان و مبارزه‌ی پیامکی که ایده‌ی شما بود، معلوم نبود سرنوشت یک میلیون دانش‌آموز و چند میلیون خانواده‌ی آنان به کجا می‌رسید. کما‌اینکه اگر این مبارزات پیوسته و خستگی ناپذیر ادامه پیدا نمی‌کرد، همچنان مجلسیان محترم به دنبال احقاق حقوق از دست‌رفته‌ی خود در این مدّت پایان عمر مجلس می‌بودند و اگر سیل پیامک‌های بچه‌ها نبود، نمایندگان باز هم در خواب خرگوشی باقی می‌ماندند.

 گفتگوی فربد امیری و نشر دریافت

فربد امیری   3دی1393:

با سلام!فربد امیری هستم رتبه ی 126 کنکور(منطقه ی 2) تجربی سال 1393 .علاقه مند به همکاری با انتشارات شما هستم

در حال حاضر دانشجوی رشته ی پزشکی در دانشگاه شهید بهشتی تهران هستم(ورودی بهمن 93)

پاسخ  و پرسش مدیر:

درود بر شما آقای امیری

آشنایی شما با نشر دریافت در چه حدی است؟ لطفاً كامل توضیح دهید كه چطور با ما آشنا شدید.

پاسخ فربد امیری 17دی1393:

قربان شما!

اولین آشنایی من با کتاب‌های شما برمی‌گردد به سال دوم دبیرستان، زنگ ادبیات فارسی! که معلم ادبیات وقتم کتاب تناسب مفهومی و قرابت را به عنوان یکی از مراجع بسیار خوب کنکور به کلاس معرفی کردند (با اینکه خود، مؤلف کتاب تست قرابت در انتشارات مبتکران هستند) و من هم از آن زمان تا 3 ماه قبل کنکورم ازش استفاده می‌کردم و درصد 75% را در کنکور کسب کردم.

سال سوم دبیرستان نیز، به پیشنهاد دبیر زیستم کتاب‌های همایش زیست شناسی (پایه و پیش) و به پیشنهاد دبیر ادبیاتم کتاب دو جلدی زبان فارسی را تهیه کردم .

بدون اغراق عرض می کنم، من 95% معلومات زبان فارسی خویش را مدیون این دو جلد کتاب هستم و مخصوصاً شیوه‌ی ارائه‌ی مطالبش… که شاهکار است، باعث شد نمره‌ی 20 را در امتحانات نهایی کسب کنم و در سال کنکور هم مهارت بسیار بالایی در سؤالات شمارشی به‌دست آوردم.

کتاب همایش زیست را به همه‌ی بچه‌ها و خانواده‌هایی که از من مشاوره در رابطه با این درس خواستند، پیشنهاد کردم و این کتاب را در زمره ی گویا‌ترین و ریزبین‌ترین کتاب‌های بازار می‌دانم و مخصوصاً کتاب همایش پیش2 که از منظر تست‌ها تحسینش می‌کنم!

از دید من،  متمایز‌ترین خصیصه‌ی انتشارات شما،تلاش خالصانه‌ی مؤلفان در کمک به دریافتن و درک عمیق مفاهیم هست که در جو سمّی کنکور و خیل عظیم کتاب‌های فرمول گرا و صرفاً کنکور محور، جای بسی تقدیر و افتخار دارد.

امیدوارم فرصت همکاری با تیم موفق شما را داشته باشم.

ارادتمند، فربد امیری

– دیدگاه دانش‌آموز:  محمد د. 12/90 

سلام من يك انتقاد به كتاب زبان فارسي آقاي سبطي دارم. لطفاً وقتي خواننده رو مي‌خواهيد خطاب قرار دهيد اين نكته رو در نظر بگيرد كه تقريباً نصف جمعيت ايران ترك‌زبان هستن و شما كه مي‌گوييد «ما فارسي‌زبانان» و جملاتي از اين قبيل من خودم رو مخاطب نمي‌دونم و احساس مي‌كنم مخاطب كتاب شخص ديگري‌ست. (يكي به شما بگه انگليسي‌زبان، اين‌طوري نمي‌شين؟!) در نتيجه نمي‌تونم با كتاب ارتباط برقرار كنم. (حتي فكر مي‌كنم يك‌جوري به من توهين مي‌شه) خيلي ممنون!

پاسخ استاد: درود بر شما فرزند پرشور ايران‌زمين. محمد آقا، مگر همه‌ي ما ايراني نيستيم؟ خُب اگر منِ مازندراني با شماي آذربايجاني يا آن هم‌ميهن سنندجي يا زابلي يا يزدي يا رشتي يا آباداني يا … بخواهم هم‌صحبت و هم‌دم شوم، مگر نبايد به زبان ديرپاي پارسي سخن بگوييم؟ آخر من فداي دل آزرده‌ي شما بشوم! چرا يك بلوچ يا كرد يا ترك يا مازني يا رشتي يا … از اين كه به او بگويند فارسي‌زبان بايد رنجيده شود؟ مگر همه شهر ايران سراي من و تو نيست و مگر زبان رسمي كشور عزيزمان فارسي نيست؟ عزيز دلم، فارسي‌زبان بودن هيچ منافاتي با آذري، كرد، لر، بلوچ و … بودن ندارد. ببينم مگر شما با خواندن شعرهاي فارسي شاعر دلسوخته‌مان شهريار منقلب نمي‌شويد؟ لذت نمي‌بريد؟ به ايراني بودن خود افتخار نمي‌كنيد؟ خُب، آيا به يك انگليسي يا يوناني يا ژاپني با شنيدن اين سروده‌ها نيز همين احساس دست مي‌دهد؟ مطمئناً نه؛ و چرا؟ چون آن‌ها فارسي‌زبان نيستند و شما و همه‌ي ما در كنار لهجه‌ها و زبان‌هاي محلي‌مان فارسي‌زبان هستيم و همين زبان رمز ماندگاري ما در برابر يورش‌ها و غارت‌ها و جفاهايي است كه در طول روزگار بر ما رفته است. پس پارسي را پاس بداريم و به آن افتخار كنيم.

دوست‌دار همه‌ي فرزندان ايران زمين، هامون سبطي

–  نظر دانش‌آموز:   فرهاد دهقاني از بوكان (آذربايجان غربي ) 12/90 بابت كتاب‌هاي خوبتون تشكر مي‌كنم و صد البته خرسند و خشنودم كه در مقطعي كنكور مي‌دم كه نشر دريافت با ااساتيدش حضور دارند و به حق عدالت آموزشي رو نسبت به ساير انتشارات رعايت كرده‌است. چون با اين وضع تأسف‌بار حوزه‌ي چاپ و نشر و گراني كتاب انتشاراتي وجود دارد كه تنها هدفشان سردرگم كردن دانش‌آموز و دور كردن او از منابع با ارزشي است كه مي‌تواند نه تنها به كنكور بلكه به زندگي او نيز ياري و جهت دهد. همت و تلاش جانانه‌تان رادر عرصه فرهنگ و هنر مي‌ستايم و از خداوند موفقيت‌تان رو خواستارم باشد كه داوطلبين حضور شما رو در اين عرصه ارج نهند و با خريد كتاب‌هاي ارزشمندتان در حفظ آن بكوشند.

– سؤال دانش‌آموز:   پريسا ق. 1/9/91 درود؛ در آغاز مي‌خواستم يه سپاس‌گزاري ويژه بكنم به‌خاطر كتاب‌هاي خوبتون اما يك گله كوچيكم ازتون دارم در مورد كتاب زبان فارسي آقاي سبطي: من كه به عنوان يك دانش‌آموز انساني دارم درس مي‌خونم همين الان تو اين مملكت كسي برامون ارزش قائل نيست. اگه كتاب‌هاي آموزشي هم اين‌جور باشه كه ديگه ما با چه اميدي درس بخونيم؟ توي تقسيم‌بندي درس‌ها اگه يك پانويس كوچولو هم بود كه اين درس، درس چندم انساني مي‌شه خيلي خوب بود. ميدونم نشر كتاب‌هاي اختصاصي براي انساني صرف‌نمي‌كنه ولي دست كم يك پانويس كوچيك باشه احساس مي‌كنم ما هم ارزش داريم. سپاس!

پاسخ استاد: درود بر شما دوست خوب و گرامي؛ پيشنهاد انتقادآميزتان كاملاً به‌جاست و حتماً در چاپ‌هاي بعدي رعايت مي‌شود، هم‌چنان كه در ديگر كتاب‌هاي نشر دريافت زيرنويس‌هاي بسياري ويژه‌ي دانش‌آموزان علوم انساني آمده‌است. به فكر تأليف كتاب‌هاي خاص رشته‌ي انساني هم هستيم و مشكل اصلي در اين زمينه پيداكردن مؤلف هوشمند، كارآمد و كوشاست نه صرفه‌ي اقتصادي.

پيروز و سربلند باشيد!

   – سؤال دانش‌آموز:   پوریا  1/2/92 سلام. يه كلمه حرف حساب دارم ببينم جوابي واسش دارين؟ وقتي من مي‌خواستم كنكور سال 90 رو بدم شما طرح كتاب‌هاي همايش رو راه انداختيد، مدام تبليغات كرديد كه به زودي منتشر مي‌شن، معرفيشونو كه خوندم تصميم گرفتم خلاصه‌نويسي نكنم و روي اونا سرمايه‌گذاري كنم. كنكور اومد ولي كتاب‌هاي جمع‌بندي اختصاصي تجربي نه. لطمه‌ي زيادي بهم خورد ولي بازم روزانه علوم آزمايشگاه قبول شدم بعد يه سال انصراف دادم واسه كنكور امسال 92 دارم آماده مي‌شم بازم خبري از كتاب‌هاي همايش نيست. واقعاً چاپ يه كتاب همايش عربي، 3 سال وقت مي‌خواد؟ چرا واسه‌ي جيب خودتون دانش‌آموزِ بنده‌ي خدا رو سركار مي‌ذاريد؟ شما رو به خدا اين فيزيك پيش 2 چند سال است كه توي قسمت به زودي منتشر مي‌شود گذاشتيد؟ به جاي يه همايش توي تهران نمي‌شه وقت گذاشت و كتابش رو نوشت واسه‌ي كل ايران؟؟ اين‌ها رو گفتم چون فكر مي‌كردم نشر دريافت با باقي انتشارات‌ها فرق داره هدفش فقط دانش‌آموزه ولي فهميدم كه نه همه به فكر … تند رفتم معذرت مي‌خوام ولي اگه جوابي داشتيد خوشحال مي‌شم بشنوم و تصوير انتشارات توي ذهنم خراب نشه هم‌چنان خودمو مديون نشر دريافت مي‌دونم و عزت زياد!

پاسخ استاد: درود بر شما دوست قديمي. آقا پوريا متأسفيم كه بدقولي يكي دو استاد عزيز باعث شده‌است كه ما را هم به چوبي از خود برانيد كه ديگران را؛ اما آن را كه حساب پاك است از محاسبه چه باك است. راستش را بخواهيد ما هم فقط كمي بيش‌تر از شما بر ميزان پيش‌رفت كار تأليف يك كتاب اشراف داريم. دبير طراز اولي به ما مي‌گويد كه تا پايان تابستان كار تأليفش به پايان مي‌رسد؛ ما هم شادمان به شما مژده مي‌دهيم كه به زودي منتشر مي‌شود! بعد آن دبير بزرگوار به ما مي‌گويند كه كمي از كار باقي‌مانده است و چند ماهي صبر كنيد. سپس مي‌فرمايند كه كار به پايان رسيده‌است. ما هم آن را صفحه‌بندي مي‌كنيم اما در پايان كار ايشان احساس مي‌كنند كه كار هنوز آني نشده‌است كه بايد باشد و باز هم از ما وقت مي‌خواهد. اگر شما جاي ما بوديد چه مي‌كرديد؟

دوستتان داريم و برايتان آرزوي پيروزي مي‌كنيم!

 – سؤال دانش‌آموز:    عليزاده   29/02/92 سلام. داوطلب كنكور 92 و واقعاً خوندن كتاب‌هاي دكتر سبطی برام لذت بخشه، امروز با آموزشگاه هدف تماس گرفتم و متوجه شدم كه استاد براي پسرها كلاس برگزار نمي‌كنند. واقعاً دليلش برام مبهمه و خوشحال مي‌شم دليلش رو بفهمم.ممنون.

پاسخ استاد: درود بر شما دوست خوب، دليلش ناآشنايي عميق دانش‌آموزان پسرِ شركت كننده در كلاس‌هاي نكته و تست با مفاهيم اوليه‌ي ادبيات و دستور فارسي است كه فشاري بيش از حد تحمل بر من وارد مي‌كرد و باعث شد كه بر خلاف ميل قبلي‌ام از تدريس ادبيات به شكل فشرده به پسران منصرف شوم؛ اما وضعيت دختران در اين مورد كمي بهتر از پسران است و هم‌چنين حرف شنوي‌شان. متأسفانه دانش‌آموزان پسر، پس از حضور در كلاس‌هاي نكته و تست ادبيات متوجه ضعف شديدشان در اين درس مي‌شوند و در واكنش، ناخواسته حرف شنوي‌شان را از دست مي‌دهند و حتي رعايت حرمت كلاس را.

– سؤال دانش‌آموز:  يلدا عسكرپور 02/03/92 سلام! خواستم ازتون به‌خاطر «نقد آزمون‌هاي سنجش» خيلي خيلي تشكر كنم! خيلي كامل و خوب همه‌ي ابعاد آزمون رو بررسي مي‌كنيد. فقط اگه ميشه واسه‌ي همه‌ درس‌ها، بگين چند درصد بزنيم خوبه؟ بازم خيلي خيلي خيلي ممنون!!

پاسخ استاد:  سپاس از اظهار نظرتان؛ چشم به نقد كنندگان منتقل‌ مي‌كنيم.

 

 – نظر دانش‌آموز:   پرستو.م از تهران 3/5/92 سلام كتاب‌ها و سايت‌تون عاليه، من خيلي تو كنكور موفق نبودم به دلايلي، ولي هر كنكوريه با پشتكاري رو مي بينم كتاب‌هاي نشر دريافت علي الخصوص كتاب قرابت رو بهش پيشنهاد مي‌كنم. اونا هم بعد از استفاده تشكر مي‌كنن. تنها ايراد كارتون اينه كه بچه‌‌ها اين انتشارت رو كم مي شناسن فقط كاشكي من هم زودتر با كتاباتون آشنا شده بودم. من فقط دوماه آخر رو كتاب همايش فارسي و كتاب خوشگل قرابتو خوندم ولي 30 درصد به ادبياتم اضافه شد! بازم بابت كتاباتون ممنون،‌ اميدوارم با پيشرفت‌تون بيشتر به بچه‌هاي كشورمون كمك كنين.

 

 – سؤال دانش‌آموز:   علي محبوبي‌مراد 10/5/92 آقای سبطی از کتاب‌های خوبتان واقعاً ممنونم. من با کتاب‌های شما از طریق جست و جو در اینترنت با موضوع«کتاب‌های مناسب برای کنکور» آشنا شدم. ولی ای‌کاش 2سال زودتر این کار را می‌کردم (در اینترنت جست و جو می‌کردم) هرچند به علت مطالعه‌ی زیاد (ولی نادرست) به درصد مطلوبم نرسیدم اما اگر من از دو سال پیش با کتاب‌های شما آشنا بوده و مطالعه می‌کردم همان سال اول کنکورم در ادبیات قبول می‌شدم. ولی انگار قسمت نبود. کاش فقط یک جلسه می‌آمدید و می‌دیدید که وضع کلاس‌های ادبیات ما چطور بود. دکترهایی که آبروی دکترها را می‌بردند. به هر حال از شما ممنون می‌شوم نظر خود را به من mail کنید. خدا نگهدار پاسخ استاد: سلام، زندگي مانند پيچي بي‌انتهاست كه هرگز به دوردست‌هاي آن نمي‌توان نگريست. چه مي‌دانيد شايد در آينده با آدم‌ها يا كتاب‌هايي آشنا شويد كه خيلي بيشتر از كتاب‌هاي من به شما ياري برسانند. باز از خدا سپاسگزار باشيد كه خلاصه اين كتاب‌ها دست شما را گرفتند و وظيفه‌ي شما اين است كه دست ديگر درماندگانِ راهِ دشوار كنكور را بگيريد و آن‌ها را از وجود هر كتاب خوب و سودمندي كه مي‌شناسيد آگاه كنيد تا به دام تاجرانِ‌ بازارِ مكاره‌ي كنكور گرفتار نمانند.

 از شما سپاسگزارم و برايتان آرزوي آينده‌اي سرشار از دلخوشي دارم. هامون سبطي

  – سؤال دانش‌آموز:  فائزه قاسمي 13/05/92 من يكي از داوطلبان كنكور 92 بودم. من تونستم با توكل بر خدا و تلاش خودم و با استفاده از كتاب‌هاي شما در كنكور سراسري ادبيات رو 92 درصد بزنم و من اين موفقيت رو بعد از خدا و خودم مديون شما هستم نميدونم چه‌جوري بايد ازتون تشكّر كنم بابت اين كتاب‌هاي عالي كه نه تنها به من كمك كرد تا درصد بالايي در درس ادبيات-كه مشكل خيلي‌هاست-به‌دست بياورم بلكه منو به درك بالايي از ادبيات سرزمين خودم رسوند و ديدگاه منو نسبت به ادبيات تغيير داد و منو به ادبيات پارسي بسيار بسيار علاقه‌مند كرد علاقه‌اي كه با كلاس‌هاي خشك و بي‌روح و پر شتاب ادبيات مدارس از اول راهنمايي در من از بين رفته بود، با مطالعه كتاب‌هاي شما مخصوصاً كتاب قرابت معنايي‌تون به من برگردونده شد تا جايي كه منو اونقدر به شعر و ادبيات علاقه‌مند كرده كه تصميم گرفتم ديوان حافظ رو حفظ كنم اما نه فقط حفظ! با كمك شما جرعه جرعه شعرهاشو با عشق سر مي‌كشم! فقط مي‌تونم بگم با تمام وجود ازتون سپاسگزارم. شايد بتونم با معرفي كتاب‌هاتون به ديگران و چيز‌هايي كه از شما ياد گرفتم يك ذره ازتون تشكر كنم! (اميدورام).

پاسخ استاد: راستي رشته‌ي تحصيلي و رتبه‌تان را هم به ما بگوييد. خانم قاسمي احتمالاً خودتان مي‌دانيدكه با اين حرف‌ها چه احساس خوبي در من پديد آورديد. من‌هم از شما سپاسگزارم كه به آن هدفي كه در نشر دريافت و كتاب‌هاي ادبياتش داشتم، رسيديد و مطمئناً نتيجه‌ي 92 درصد ادبيات كم‌ترين آن بود. هم‌چنان كه خودتان دريافته‌ايد شاهكار‌هاي ادبيات فارسي – چه ادبيات كلاسيك و چه ادبيان نوين – تراوش ذهن و احساس هوشمندترين ايرانيان در طول روزگار است و بي بهره‌ماندن از اين اندوخته‌ي فكري و فرهنگي براي فرزندان ايران ضربه‌اي بزرگ به حساب‌ مي‌آيد و كتاب تناسب مفهومي دريچه‌اي به باغ پر هياهوي و رنگين ادب فارسي است در‌میانِ ديوار فرسوده‌ي كلاس‌هاي خشك و بي‌روح و پر شتاب ادبيات در مدارس ايران به قول خودتان!

آسمان ذهنتان پُِرپرواز!‌

– سؤال دانش‌آموز:    زهرا اميني  27/09/92 : استاد سبطى عزيز سلام فقط ميخواستم بگم ازتون متشكرم! متشكرم كه يه كار عادى و روزمره رو براى من و خيلياى ديگه تبديل كردين به خودآگاهی و اين نهايت لذته؛ هميشه از غرق شدن تو روزمرگى ميترسم و شناختن زبانمون، زبان زيبامون، و آشنايى با ظرافت‌هاش كه باحوصله يادمون دادين، يكى از راه هاى رهاييدن از روزمرگى بوده براى من! زبان هارو دوست دارم جداى اينكه طبق فرموده ى شما ابزار فكر كردنمونه، دوستش دارم چون خيلى خيلى دنياش بزرگه و آدم ميتونه با محدود، نامحدود خلق كنه! ازتون خيلى ممنونم كه بسيار بخشنده اطلاعاتتون و همينطور هنرِ معلميتون رو با همه شريك شديد!

پاسخ استاد: درود بر شما. اميدوارم كه نشر دريافت، خانه‌اي امن و آرام باشد براي ايرانياني كه تنها، بودن برايشان مهم نيست، شدن آرمانشان است؛ داناترشدن، مهربان تر شدن، انسان تر شدن.

سپاسگزارم!

 – سؤال دانش‌آموز:  پريسا فرد 30/09/92 درود، آقاي زارع از دست شما و موسسه خيلي عصباني شده ام كتابي كه قرار بود آخر شهريور چاپ بشه تبديل شد به آخر آبان (منشي انتشارات به من گفته بود)و حالا شده نامعلوم!!من به خاطر نشر دريافت 4 ماه صبر كردم و توقع يك اپسيلون احترام متقابل از نشر دريافت چيز زيادي نيست.ميدونيد گفتن اينكه فقط بخش 5 مونده براي من چه حكمي داره؟ يك ماه ديگه كلنجار رفتن با تانك تست لعنتي و خيلي سبز و …..تا نكات ناقص رو از دل اونها بيرون بكشم.اتلاف وقتم رو فداي كتاب عالي در راه كردم كه بر باد رفت .اگر از ابتدا وعده سر خرمن نداده بوديد اين جور حال ما گرفته نميشد.امروز منشي در كمال بي اعتنايي به من ميگه نميتونم بگم حدودا كي حاضر ميشه شايد 3 هفته ديگه!!!و اين همون احترام به حقوق مصرف كننده از ديدگاه يك جهان سومي بود.تلخ هست وقتي به انتشارات زنگ بزني و پاس داده بشي به سايتي كه دو هفته يكبار ميگه به زودي. امروز براي آخرين بار به سايت اومدم تا براي آخرين بار يك جواب از شما بگيرم اين كتاب چند هفته ديگه چاپ ميشه ؟تا امروز لطفا جوابم رو بديد چون ديگه براي تعلل وقت ندارم. و بايد تا شب انتخاب بكنم.در ضمن به منشي خودتون كمي اطلاعات بديد منشي يعني سخن گوي انتشارات و برخورد اون با تماس گيرنده در حكم برخورد كل انتشارات تلقي ميشه.

پاسخ مدیر تولید: سلام خانم پريسا فرد. از همان ابتدا موضعمان را نسبت به اعتراض شما مشخص مي‌‌كنيم: حق با شماست اما از ديدگاه خودتان؛ واقعاً اگر ما هم جاي شما بوديم (كه خيلي هم از آن روز‌ها‌ي كنكور ما نگذشته است)از تأخيردر انتشار كتابي كه به آن اميد بسته‌ايم كلافه مي‌شديم. اما از سوي ما هم واقعاً دروغ و تقلبي صورت نگرفته است. جناب دكتر عمارلو چهار بار متوالي است كه مطالب كتاب را تغيير داده‌اند، درست زماني كه ما فكر مي‌كرديم كتاب آماده‌ي چاپ است. همين امروز آقاي دكتر سبطي با ايشان اتمام حجت كردند كه ديگر امكان تكميل و تغيير كتاب را ندارند.به همين دليل شنبه‌ي آينده كتاب براي چاپ آماده مي‌شود و دو هفته‌ي بعد از آن منتشر خواهد شد. (راستي! اگر كتاب‌هاي همايش ما اين همه با دقت و وسواس نوشته نمي‌شدند، باز هم شما به دليل تأخير در انتشارشان اين همه عصباني مي‌شديد؟)

اميدوارم به موقع بتوانيم همراهتان شويم!

   – سؤال دانش‌آموز:  امير محمد شاهرخي 14/10/92 با سلام آقاي دكتر سبطي، اميدورام حالتون خوب باشه وقتي متوجه شدم شما پزشك هستيد خيلي شوكه شدم، چه‌جوري از پزشكي به آموزش ادبيات رسيديد؟

پاسخ استاد: درود بر شما آقاي شاهرخي.چه‌جوري‌اش را نمي‌شود در يكي دو خط پاسخ گفت اما «چرايش» را چرا! علاقه به شعر و هنر از كودكي و همچنین بزرگ ‌شدن در ميان كتاب. حدوداً تمام ديوار‌هاي اتاق‌هاي ‌خانه ما به قفسه‌هاي كتابِ پدرم اختصاص پيدا می‌كرد آن هم تا خود سقف! البته شنيدن شعر حافظ و مولانا و نيما با صداي جادويي احمد شاملو از يكي دو سالگي نيز بسيار در شيفتگي من نسبت به ادبيات قديم و معاصر تأثير گذار بود و … . اين را هم ناديده نبايد گرفت كه آشنايي من با علوم تجربي و رياضي و فيزيك در ايجاد ارتباط ميان دنياي ادبي و دنياي واقعي در ذهن دانش‌آموزانم بسيار تأثير‌گذار است و ادبيات فارسي را براي آن‌ها ملموس‌تر و واقعي‌تر مي‌نمايد.

سربلند باشيد!

 – سؤال دانش‌آموز: طيبه اسدي مفرّح 27/10/92 سلام و خسته نباشيد آقاي دكتر. من فارغ‌التحصيل كارشناسي ارشد در رشته‌ي زبان و ادبيات فارسي هستم و رتبه 6 كنكور سراسري ارشد و المپياد ادبي. مدت 12 ساله كه دو درس ادبيات و ‌زيان فارسي و عربي رو در مدارس مختلف تدريس مي‌كنم. مي خواستم به اطّلاعتون برسونم كه من دو ساله كه كتاب قرابت معنايي شما رو از سال دوم دبيرستان در كنار كتاب درسي به بچه‌ها تدريس مي‌كنم زيرا همچون خود شما اعتقاد دارم موفقيت در اين درس در كنكور‌هاي مقاطع مختلف تا حدّ زيادي به دانش ادبي كه در طي سال‌ها آموخته مي‌شود بستگي دارد. خدا رو شكر آن‌قدر كتاب كامل و پر محتوايي تأليف كرده‌ايد كه جواب‌گوي تمام نياز‌هاي دانش آموزان است. بسيار بسيار ممنونم از زحماتي كه در تأليف كتاب‌هاي مختلف در حوزه‌ي درس ادبيات كشيده‌ايد. (زبان فارسي، قرابت، املا و …)

از خداوند مهربان برايتان سلامتي و سربلندي آرزومندم.

پاسخ استاد: درود بر شما خانم اسدي و سپاسگزار از ابراز لطفتان. بسيار خوش‌حالم كه با تأليف شدن اين كتاب فرزندان اين مرزو بوم به زيبايي‌ها و مفاهيم انساني ادبيات كشورمان يك دو گامي نزديك‌تر شده‌اند و شك ندارم كه در پيمودن اين مسير، تأثير گذاري آموزگاراني درد آشنا و توانمند چون شما – كه كارنامه‌ي درخشان از خودتان ارئه داده‌ايد؛ وگرنه من اهل تعريف و تمجيد‌هاي بيهوده و تعارف‌هاي بي اساس نيستم – بسيار كارآمد خواهد بود.

خدايتان مزد‌هاد و پيروز باشيد!

   – سؤال دانش‌آموز:  نوشين شاكري 22/10/92 مرسی خیلی دنبال کتاب فیزیک استاد ذهبی گشتم ولی پیدا نکردم توی شیراز, شما خیلی درس می خوندین که رتبه 33 شدین? یا باهوش بودین ? تا حالا با یه رتبه برتر کنکور رو به رو نشدم واقعا دوست دارم بدونم چطوری درس می خوندین! بابت پست کتاب خیلی خیلی ممنون هستم!

پاسخ استاد: سلام خانم شاكري. كتاب فيزيك استاد ذهبي را از فروشگاه اينترنتي ما مي‌توانيد تهيه كنيد. در مورد من هم فكر كنم مهم‌ترين دليل موفقيت علاقه به دانستن بوده‌است. من حدوداً روزي 8 تا 10 ساعت درس مي‌خواندم اما يا علاقه و اعتماد به نفس به حرف اين و آن هم كاري نداشتم و به آزمون‌هاي آزمايشي هم توجه نمي‌كردم. هر كتاب و جزوه‌اي كه به نظرم علمي ومفيد مي‌آمد و با نوع تست‌هاي كنكور چند سال اخيرهماهنگ بود مطالعه و دوره مي‌‌كردم. كمي هم باهوش بودم البته و باز هم مي‌گويم، درس مي‌خواندم چون از مطالبي كه ياد مي‌‌گرفتم لذت مي‌بردم و براي علم و فرهنگ ارزشي قائل بودم.

سربلند باشيد!

 – سؤال دانش‌آموز: مهدی محمدی دستجا از تهران 1/12/92

با عرض سلام خدمت شما ، زمانی که بنده کتابهای قرابت معنایی و لغت املای شما رو مطالعه می کردم ، در انتهای کتاب به یک پرسشنامه پستی برخوردم که خیلی وجودش خوشحالم کرد ، به ویژه اون سوالی که من باب مباحثی که باید بیشتر براش کار بشه ، امّا مسئله ای که سبب شده بیام و اینجا نظر خودم را بیان کنم ارتباط سریع تر و دریافت سریع تر پاسخم بود… بنظر من یک مسئله ای که خیلی براش کم کار شده و تقریبا میشه گفت کتاب کاملی چه از نظر تست چه از نظر اموزش تستی و کامل براش تالیف نشده بحث آرایه های ادبی هست … ازونجایی که کتابهای شما خیلی عالی و دارای محتوای مفید و مختصر هستند قطعا میتونید کتاب خوبی هم درباب ارایه های ادبی تالیف کنید و حالا که آب از سر ما گذشت این کتاب رو برای دانش اموزان سالهای بعد تالیف کنید تا مثل ما با مشکل در ارایه ها مواجه نشن….ممنون….یاعلی

پاسخ استاد: آقا مهدی سلام، نمك بر زخم من نپاش. خودم می‌دانم كه چقدر دانش‌آموزان كشور نیازمند یك كتاب خوب در زمینه‌ی آرایه‌های ادبی هستند و اگر روزگار كوچك‌ترین فرصتی برایم فراهم كند، مطمئناً آن را برای نوشتن این كتاب كنار خواهم گذاشت.

پاینده باشید!

 – دیدگاه دانش‌آموز:     12/92 واااااااااااااااااااااااااااااااای استاد سبطی… واقعا حسرت اینو میخورم که چرا تا الان سایت انتشارات رو خوب زیر و رو نکردم… عجب قسمت فوق العاده ایه این قسمت نقد آزمون ها… مرسی از اینکه وقت گذاشتین و با حوصله جواب تک تک سوالامو دادین. من یه دانش آموز شهرستانی هستم که توی یه شهر به شدت محروم زندگی میکنم اما انگیزه فوق العاده ای واسه تک رقمی آوردن دارم واقعا اگه کتابای شما نبود، من نمیدونستم توی این شهر لعنتی چیکار کنم واقعا باید دستتونو …  

 – دیدگاه دانش‌آموز:  طوبي شيخ شاپ( رتبه 3 کنکور  و بالاترین درصد ادبیات در کنکور هنر ایران)    18/1/93

اومده بودم اينجا كارنامه‌ي كنكورمو يه لحظه يه نگاه كنم كه خيلي هيجان زده شدم از شكل و شمايل تازه‌ي سايت. خوبه الان ميشه گفت برازنده‌ي يه اورگان خوبه. فقط ميمونه صفحه‌آرايي و جلد كتاب‌ها و اينا! لوگو رو هم كه فك كنم كاريش نميشه كردو ولي همينشم خوبه.

 – دیدگاه دانش‌آموز: سرانجام    21/3/93

سلام جناب آقای هامون سبطی

شهرت کتاب های شما به خارج ازکشور هم رسیده است من در مدرسه ی ایرانی خارج از کشور درحال تحصیل هستم…همیشه درمورد کنکورم نا امید بودم وفکر می‌کردم ادبیات رو زیر چهل می‌زنم اما باوجود کتاب‌های شما دیگه چنین تفکری ندارم. آقای دکتر عمارلو که با کتاب همایش زیستشون کولاک کردن. هرچندم که دسترسی به جلد دوم کتابشون خیلی سخت بود، اما ارزشش رو داشت….قول میدم اگه پزشکی دانشگاه جندی شاپور قبول شدم تلاشمو کنم تاشاید بتونم بخشی از زحمات شما رو جبران کنم. واقعا ازتون ممنونم.

– دیدگاه دانش‌آموز: آوا فرخی ( رتبه 7 کنکور زبان و زیر100 تجربی منطقه 1) از  گلپایگان 92/5/27

ادبیات و عربی 78 درصد. دو درسی که واسه 100 خونده بودم. عربی که یه‌دونه غلط داشت، اما بقیه‌ش حماقت بود! ادبیات رو هم که نگو! من هیچ مشکلی با قرابت‌های سخت نداشتم، حتی اون «رخش و رستم» رو هم درست زدم. من نمی‌فهمم!!! چرا کسی که ادبیات بلد نیست االآن باید با افتخار به من بگه 94 زدم. بعداً من که سنجش‌هامو 85 و آخری‌شو 94 زدم باید از خانواده‌م خجالت بکشم. نتیجه‌ی کنکورم فاجعه شد! 129 !!! این حقم نبود! من باید دانشگاه تهران قبول می‌شدم نه جای دیگه! کم‌کم کارم به روانپزشک می‌کشه! هرشب گریه می‌کنم!!!

پاسخ استاد: آوا خانم سلام. من دکتر سبطی هستم و تصمیم گرفتم قبل از آنکه کارت به روانپزشک بکشد – که البته داشتن روانپزشک برای هر فرد فرهیخته‌ای در شهرهای صنعتی و بزرگِ امروز امر واجبی است که هنوز برای تحصیل‌کردگان ایران جا نیفتاده است – خودم اقدام به مداوای شما کنم! دختر خوب! رتبه‌ی 129 رشته‌ی تجربی یعنی شاهکار؛ یعنی هوش فراوان و تلاش بسیار و برنامه‌ریزی درست و یعنی قبولی 100 درصد در پزشکی تهران. سال گذشته یکی از دانش‌آموزان سخت‌کوش من با رتبه‌ی سیصد و خرده‌ای در پزشکی تهران قبول شد و مشغول تحصیل است و درصد ادبیاتت هم‌ در طراز شاگردان اهل درک و فهم ادبی در کلاس‌های درس خودم هست. لطفاً احساسات را کنار بگذارید و واقع‌بینانه به پیروزی بزرگی که به‌دست آورده‌اید نگاه کنید و هیچ‌کاری به حسودان و نارفیقان نداشته باشید. آفرین برشما و پیروز باشید! (البته با بروز تغییرات اساسی در پذیرش دانشجویان در سال 92، خانم فرخی در حال تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند.)

 

 

دیدگاه دانش‌آموز: ز-روستایی از تهران  1/5/93

سلاااااااااام و یه خدا قوت حسابییییییییییییییییی خدمت استاد خستگی ناپذیرم جناب آقای دکتر بابایی……من امسال کلاسهای نکته و تست و همایشتونو اومدم و پا به پاتون پیش رفتم و داد زدم!!! متاسفانه نتونستم کلاس های در طول سالتون رو بیام ولی تو همون 12_13جلسه نکته و تست و 3روز همایش چنان انقلابی درونم ایجاد کردین غیرقابل وصف…..بهتون گفته بودم 100% میزنم شیمی رو…که واقعا توانایی اش هم داشتم اما سرجلسه وقت کم اوردم و 4سوال رو نزده رها کردم….. فقط خواستم بدونین که انرژی تون معرکه است و هیچ جای دنیااااا نظیر ندارین…… هرچند نمیشه با کلمه تشکر واقعی کرد ولی تنها کاریه که از دستم برمیاد….. منووووووووووووووننننم باباجون

 

 

– سؤال دانش‌آموز: امير  از تهران  31مرداد1393 

سلام با تشكر از شما و خيلي خيلي ممنون بابت مشاوره‌هاتون. ببخشيد، من تا الآن طبق برنامه‌ی قلم‌چي ادبيات رو درس‌به‌درس خوندم و تست زدم (‌از گاج)؛ امّا الآن كه خشت اول رو خوندم، فهميدم كه اشتباهه و ممنون كه اين پست رو گذاشتيد. (هر چند دير اما بالاخره فهميدم… .) چند تا سؤال داشتم. ممنون ميشم جواب بديد: 1- من كتاب موضوعي گاج و ادبيات نقره‌اي سوم گاج رو دارم؛ امّا توش هيچّي توضيح راجع‌به املا و تاريخ ادبيات و به‌خصوص زبان فارسي ننوشته(امروز رفتم زبان فارسي بخونم ديدم يااااااا اباالفضل، اينا ديگه چيه؟!) (معدل نهاييم هم 18.75 شد، فقط به‌خاطر ادبيات و زبان فارسی كه جفتش رو 16 شدم. تصور كنيد ديگه وضعيتم تو اين دو تا درس چيه! البته چون علاقه‌اي به اين دو درس ندارم، حتي براي امتحان دادن، یک دور هم كتاب رو نخوندم و فقط نمونه سؤال‌های امتحاني سال پيش رو خوندم… .) حالا با توجه به اين كه كتاب گاج موضوعي رو به قيمت خيلي بالا خريدم + كتاب هاي ديگه + هزينه دو تا كلاسي كه ميرم + هزينه‌ی مدرسه و … به‌نظرتون چي‌كار كنم؟! آرزومه رتبه‌م 2 رقمي يا تك‌رقمي بشه و هركار بگيد مي‌كنم ولي ترجيحاً يك راه حل كم‌خرج‌تر، چون خيلي نمي‌تونم هزينه كنم… . 2-ادبيات به‌صورت موضوعي كه مي‌گيد يعني چي؟! يعني مثلاً شنبه قرابت بخونم، يكشنبه املا و … يا هرروز قرابت و املا… (چه‌جوري برنامه‌ريزي بايد كرد؟!)

پاسخ استاد:درود بر شما امیر آقای خوب! من واقعاً به جای نویسندگان و ناشران کتاب‌های تجاری و بازاری شرمنده ام . امیر جان علت بی‌علاقگی شما به ادبیات و زبان میهنتان همین کتاب‌ها و روش‌های بازاری است که محیط علم و فرهنگ را آلوده کرده است، عین آلودگی محیط زیست که دچارش شده ایم! مطالعه‌ی موضوعی ادبیاتتان را براساس برنامه‌ی تست‌های دوره‌ای سایت برنامه‌ریزی کنید. برای تهیه‌ی کتاب‌ها هم از دفتر انتشارات با شما تماس خواهند گرفت. سربلند باشید!

 

– دیدگاه دانش‌آموز: علی محبوبی

سلام آقای سبطی. همان‌طور که خودتان گفتید ممکن است در آینده آدم‌ها یا کتاب‌هایی پیدا شوند که بیشتر از این کتاب‌ها به من یاری رسانند؛ ولی کمک شما فراموش‌نشدنی است؛ زیرا در یکی از عرصه‌های مهم زندگی‌ (کنکور) به یاری‌ام شتافتید. برای همین هم اوّل از خدا سپاس‌گذارم و بعد از شما. چه‌بسا دانش‌آموزانی که (یا به گفته‌ی شما دانش‌آموزان درمانده‌ای که) با خرید پی‌در‌پی کتاب‌های به‌درد‌نخور (و نشناختن کتاب خوب و کامل) در عرصه‌ی کنکور سردرگم‌تر می‌شوند و همچنین به‌خاطر انباشتن کتاب با انتقاد خانواده مواجه می‌شوند. از طرفی دیگر عدم تدریس خوب و کافی معلمان در مدرسه باعث گرفته‌شدن وقت و انرژی دانش‌آموز می‌شود. درنتیجه این دو عامل باعث ایجاد تنش در روحیه‌ی دانش‌آموز می‌شود و چه‌بسا که خانواده و اطرافیان تنبلی را باعث عدم پیشرفت دانش‌آموز تلقی می‌کنند. بنده هم سعی می‌کنم با معرفی کتاب‌های شما و بهترین کتاب‌ها در سایر درس‌ها به اطرافیان بخشی از دِین خود را ادا کنم. غرض من از نوشتن این نامه ارائه‌ی نظرهایی است که هنگام نوشتن نظرسنجی کتاب تناسب مفهومی و قرابت معنایی یادم نبود که بنویسم. 1- جای خالی را که در قسمت فرم نظرسنجی گفته بودم می‌توانید در انتهای هر موضوع و قبل از موضوع بعدی بیاورید که دانش‌آموز فکر نکند توضیح شما ناقص است. یکی دیگر از مزایای این کار این است که دانش‌آموز بعد از اینکه تفاوت موضوعات مشابه را فهمید برای این که فراموش نکند می‌تواند در همان قسمت بنویسد، مثلاً نوشته‌ی من بعد از مطالعه‌ی دو قسمت با موضوع «غنیمت شمردن جوانی» و «حسرت بر جوانی گذشته» این بود: در موضوع اوّل شاعر می‌گوید که جوانی ما رفت که رفت ولی در قسمت دوّم ساعر علاوه بر آن می‌گوید که جوانی ‌مان چگونه رفت. 2- به دانش‌آموزان پیشنهاد دهید که خلاصه‌ای از هر قسمت را در آن موضوع و در قسمت فهرست (به سلیقه‌ی خودشان) بنویسند و بعد از دوره و قبل از تمرین یا تست، نگاهی به آن بیندازند. این کار خیلی برای به‌خاطر سپردن موضوع‌ها مفید است. (به من که خیلی کمک کرد.) 3- برای افزایش دایره‌ی لغات دانش‌آموزان و همچنین بررف شدن ابهام‌های واژه‌های برخی از بیت‌ها (و درنتیجه از بین رفتن بهام کل بیت) به شما پیشنهاد می‌کنم به انتهای کتاب، واژه‌نامه‌ای از کلّ بیت‌های موجود در کتاباضافه کنید. (چه بیت‌های قسمت آموزش و چه بیت‌های قسمت تست). این‌هایی را که به شما گفتم فقط نظر و پیشنهاد بود نه چیز دیگر. آن هم یک نظر آماتور. برای همین هم بعید نیست که هیچ یک از نظرهایم به درد کتابتان نخورد.، ولی از اینکه وقتتان را برای خواندن این قسمت گذاشتید متشکرم.

سربلند باشد.

پاسخ استاد: درود بر شما، هر دو پیشنهاد شما سنجیده و سودمند است، امّا برای دانش‌آموزانِ اهلِ دریافت و اندیشیدن، و واقعیت این است که بسیاری (اغلبِ) خوانندگانِ این کتاب دانش‌آموزان معمولی هستند که مهم‌ترین اظهارنظرشان درباره‌ی کتاب تناسب مفهومی این است: «وای چقدر حجمش زیاد است!». در دنیای نشر باید میان آرمان‌های فرهنگی و ضروریات اقتصادی تعادلی برقرار کرد. بسیاربسیار از همفکری شما سپاسگزارم دوست خوب!

هامون سبطی

 

– دیدگاه دانش‌آموز: محمدجواد 23 آذر 1393   ،   استان زنجان، شهر طارم

نمی دونم چی شده، دریافت و تهدید کردن و یا خودش ترسید؟ … اون مقاله‌ی جنجالی در مورد گروه احمدی اینها رو پاک کردین. واقعاً جلوی این کلاهبردارهای کنکور باید ایستاد. نه اینکه بخاطر پرستیژ کاری و تهدید صد تا یغاز ترسید و جا خالی داد. بازم اون رو بذارین … درد بی درمان بچه کنکوری ها وجود فاسدانی مثل کنکور آسان است‌ه. یا حق

پاسخ مدیر:درود بر شما آقا محمد جواد عزيز نه به هيچ وجه كسی جرئت تهديد نداشت و ندارد. خودمان فكر كرديم استفاده از سايت در اين حد كافي است و بايد به فكر بهره گرفتن از راه‌های مؤثرتری باشيم. با شما هستيم تا هستيم!

 

– دیدگاه دانش‌آموز:   19آذر1393  –   mma77iran :   به نام خداوند قادر متعال راستش می‌خواستم تشکر خودم را به خاطر پاسخ مفید و نوع‌دوستانه تان برای سؤال هندسه‌ام که زحمت دادید به خودتون و انتظار مارو از یه سری مؤلف معظم کتابهای هندسه جواب گو بودین (!) ابراز کنم. فکر نکنم یه سؤال جواب دادن و فکر کردن اینقدر براتون چیز جانکاهی باشه. به خودتون زحمت ندین انتشارات با شعار دریافت. انتشاراتی که با اون دم و دستگاه یه سؤال‌و جواب نده جوهره‌ش معلوم میشه. اونوقت صفحه راه بندازین و علیه کنکور آسان است اجازۀ کامنت گذاری بدین. آه مسکین بگیرد چمن دهر تو را / نصیحت می‌کنم شمارو به دوری از نفاق و دو رویی. خسته نباشین. انتشارات علمی فار تو کتابش مثل همین سؤال‌و داره و این شبیه سؤال مسابقات دبیرستانی ایالات متحدۀ امریکا بوده. ضمناً شما که با آقای موئینی در ارتباط هستین محض اطلاع برای ایشون هم این سؤالو ارسال نمودم و جوابشون مثل شما بزرگواران راه گشا بود. فی امان الله. خداوند زبان عربی را از ما نگیرد و ما را بر زبان ناقص قومی مجوس گبر غره نگرداند.

پاسخ مدیر: درود بر شما فرزند خشمگين سرزمين ما . منظورتان از “زبان ناقص قومي مجوس گبر” زبان فارسي است؟ چرا اين همه خشمگين و دل آشفته هستيد ؟ آدم به زبان مادري خودش توهين مي كند؟ با چه هدفي؟ آيا اعراب هم با زبان خودشان همين طور رفتار مي كنند كه شما از آن‌ها الگو برداري كرده ايد؟ به هر حال برايتان آرزوي آرامش و بهروزي مي كنيم. علت پاسخ ندادن به سؤال هندسي شما هم فوت نابه هنگام مادر بزرگوار برادران خطيبي بوده است. كه همين جا از جانب همه‌ي اهالي دريافت براي روح ايشان از درگاه يزدان پاك طلب آمرزش مي كنيم.

پايدار باشيد!

– پرسش دانش‌آموز: امیرحسین قائم 24آذر1393 استان تهران، شهر تهران

سلام استاد. این سومین سالیه که قراره کنکور بدم.واقعاً از مادرم شرمنده‌م که این همه سال، تنهایی، من و برادرم رو بزرگ کرد ولی من نا‌امیدش کردم. استاد چرا شما به کنکور آسان است گیر می‌دید؟حداقل اونا برای دادن دی‌وی‌دی هاشون شرط نمیذارن. چند وقت کلی بند کردم که می‌خوام درس بخونم بریم کلاس فیزیک ثبت نام کنیم.مادرم هم گفت عیب نداره پول قرض کرد با هزارتا امید و آرزو پاشدیم رفتیم آموزشگاه هـــــــــدف.یعنی یه‌جور منو جلوی مادرم تحقیرم کردند که توی راه دیگه نمی‌تونستم با مادرم دیگه صحبت کنم.چرا؟ چون معدل کتبیم 13 شده. کسی که درسش ضعیفه و می‌خواد درس بخونه چیکار کنه؟ درس نخونه؟ باقی آموزشگاه‌ها هم که یا معلمش رو نمی‌شناسیم یا n تومن پول می‌خوان.من رفتم از یکسری آدم که زنگ میزنی میگی دی‌وی‌دیتون خرابه یا چرا بقیه دی‌وی‌دی هام رو نمیدید صداشون رو برات بلند می‌کنند دی‌وی‌دی خریدم.واقعاً بعید می‌دونم با این  همه مشغله وقت کنید دیدگاه بنده رو بخونید. سایت خیلی خوبی دارید استاد. ان شاء الله خدا همه چیز رو درست کنه و فقط این کار از دست یک نفر برمیاد.

پاسخ مدیر: درود بر شما آقا اميرحسين عزيز بابت برخوردهاي تند اوليای آموزشگاه هدف، فقط شما دلگير نيستيد، خيلی‌ها تجربه‌ی شما را دارند؛ امّا حداقل تفاوت آن‌ها با ديگران اين است كه برای علم و تحصيلات و آموزش ارزش قائلند. تمركزشان روی  معدل هم با همين فلسفه است امّا مشكل دانش‌آموزان خوبی مانند شما را درنظر نمی‌گيرند. به‌هر‌حال توصيه‌ی من اين است كه نااميد نشويد. با حوصله و اميد به آينده كتاب پيش 1 و پيش 2 استاد ذهبی را  بخوانيد و زيرو رو كنيد. بعد از كتاب فيزيك انتشارات فار و الگو استفاده كنيد و نهايتاً همايش فيزيك مهندس ميرحسينی . ثبت نام کلاس‌های همايش با سخت گيری همراه نيست. حتماً در آن‌ها شركت كنيد.

پيروز باشيد!

– پرسش یک دوست: آقای صادقی/ بهمن ۹۳

 

استاد بزرگوارم جناب آقای دکتر هامون سبطی خدا قوت «زندگی صحنه یکتای هنرمندی ماست هر کسی نغمه خود خواند و از صحنه رود صحنه پیوسته به جاست خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد» ——————————- بعد از 6سال تحصیل در دانشگاه و رشته ای که به آن علاقه نداشتم دوباره تصمیم گرفته ام کنکور سراسری شرکت کنم !!! امااااااااااااااااا اینجا چه خبر است استاد؟ اندیشه سازان کجاست؟ اندیشه سازانی ها کجایند؟ اهداف والایشان چه شد؟ اندیشه سازان به ما آموخت “نخوانیم کتابی که در آن باد نمی آید” ! برای تهیه کتاب های کمک آموزشی و تست، کتابهای موجود در بازار را ورق می زدم اما نمیدانم چرا آنها را نشانی از نسیم هم نبود! … همایش ادبیات و زبان فارسی … “دکتر هامون سبطی” … جانم … یاد کتاب ادبیاتتان در اندیشه سازان افتادم که در آن آرایه های ادبی را آموزش داده بودید. فقط خدا میداند چقدر خوشحال شدم. در آن لحظه همه خاطرات شیرین اندیشه سازان از ذهنم خطور کرد.  خدا رو شکر …زبان انگلیسی… دکتر شهاب اناری کم‌کم احساس وزیدن نسیم شروع شد با دیدن کتاب فوق العاده شیمی دکتر بابایی و مهندس بازرگان خیالم راحت شد که هنوز هستند کتابهایی که بشود از خواندنشان هم لذت برد و هم در حین خواندن صداقت و عشق نویسنده را هم احساس کرد.

اماااااااااااااااااا یک سوال به شدت ذهنم را درگیر کرد !!! نشر دریافت؟ انتشارات فار؟ مبتکران؟ چرا استاد؟ مگر تحولی که اندیشه سازان در نگرش بچه های این مرز و بوم ایجاد کرد بد بود؟ مگر جز این بود که اندیشه سازان تنها انتشاراتی بود که کتابهایش بوی پول و سمبل کاری نمیداد؟ مگر جز این بود که اندیشه سازان هدفی بسیار والاتر از بازار پر از رنگ و لعاب کنکور داشت؟

میدانم که میدانید اما میگویم تا برای خودم یادآوری شود که اندیشه شازان چنان رابطه عمیقی با روح بچه ها برقرار کرده بود که انگار همه از نزدیک با دکتر میثمی، دکتر سبطی، دکتر اسلامی، دکتر بوذری، دکتر اناری سالهای سال کلاس داشته اند و از نزدیک آنها را میشناسند. کاش میدانستید که بعد از خواندن کتابهای اندیشه سازان چقدر دعایتان میکردند کاش میدانستید که الان هم بسیاری از دکترها و مهندس ها خودشان را مدیون صداقت اندیشه سازان میدانند. اما استاد چرا اوضاع این چنین است؟ چرا همه به موسسه ای یا موسساتی روی آورده اند که بعد از خواندن چند برگ از کتابهایشان همه چیز میشود یافت جز صداقت جز عشق استاد عزیز وبزرگوارم حیف است به ولله حیف است علم به همراه عشق،صداقت و تعهد را به راحتی میشود در کتابهایتان دریافت و از این بابت یقین داشته باشید تا ابد دعای خیر فرزندان این دیار به همراهتان خواهد بود. اما به راستی استاد چرا اندیشه سازانی ها همچون آن روزها دست به دست هم نمیدهند اصلا چطور دلتان آمد آن خانه را اینگونه چند سهمش کنید ؟!!!! آزمونهای اندیشه سازان خدای من! استاد این ملت را چه شده شما اندیشه سازانی ها را چه شده کاش و هزار ای کاش میدانستم چرا مشکل کار کجاست استاد چرا همه بزرگواران با هم اندیشه سازان را نمیسازید؟ به راستی در کنار هم بهتر به اهداف والای انسانیتان نمیرسید آیا ؟ به خدا قسم که فرزندان این دیار خوب و بد را نیک تشخیص میدهند استاد! میدانم که اینکه به صداقت ناصادقان روی آورده اند از اجبار است!!! امیدوارم توانسته باشم احساس و هدفم را رسانده باشم هرچند عزیزانی که این سالها کنکور دارند اندیشه سازان را نمیشناسند!!!

و در پایان از صمیم قلب برای شما و همه همکارتان که الحق میشود صداقتشان را به راحتی احساس کرد آرزوی بهترین و بزرکترین نعمت الهی یعنی “سلامتی” را میکنم به امید سر برآودن آفتابگردان !!! ارادتمندتان “یک اندیشه سازانی”

پاسخ مدیر مسئول: 

درود بر شما یار قدیمی آقای صادقی

اگر کمی دیرتر از این جنبیده‌بودیم( دریافت و فار) همین اندک نسیم یافتن و دریافتن و عشق‌ورزیدن به علم و هنر و انسانیت هم در گردبادهای زوزه‌کش به‌پاخاسته پس از فروریختن اندیشه‌سازان، فرو‌می‌مرد و با برهوت کاملی پر از خوش‌رقصی سراب‌ها بچه‌های کشور را تنها می‌گذاشتیم. بعضی‌ها چند شب پس از اعلام رسمی فروریختن انتشارات اندیشه‌سازان از ذوق خوابشان نبرد!

اما دلیل اتمام کار اندیشه‌سازان تصمیم شخص دکتر میثمی بود به دلایل پزشکی و بالینی که البته حاصل تلاش بسیاری از ما را بی‌محابا بر باد داد و رفت! در آن وضعیت که مدیرمسئول سابق نه اجازه‌ی ادامه‌ی‌ چاپ کتاب‌های ادبیات اندیشه‌سازان را به منِ مؤلف  می‌دانند و نه حتا آن را به ناشر دیگری مثل مبتکران واگذار می‌کردند( بلایی که برسر کتاب‌های فیزیک و عربی اندیشه سازان هم آمد و حاصل سالها تلاش دکتر محمد محتشم، دکتر فرین کمانگر، دکتر بوذری و  … بربادرفت!) یا باید اجازه‌می‌دادیم کتاب‌هایمان در زیر آوار اندیشه‌سازان در خاک شود و یا باید خودمان جوانه‌می‌زدیم و ازنو می‌ساختیمش که زدیم و ساختیم و سربرکشیدیم. وخوش‌بختانه در نشر دریافت علاوه بر بسیاری از یاران دیرین اندیشه‌سازانی( عطا صادقی، پیمان بوذری، شهاب اناری،محمد چلاجور – که خودش نشر برد را  نیز اداره می‌کند – رضا بابایی، سجاد حجازی، پویا سلطان‌تبار و خودم  و…) برخی از دبیران بسیار شریف و توانا و خوش‌نام  ایران نیز قلم به دست گرفته‌اند از جمله استادان ذهبی، مشفق، کاغذی، هاشمی و… ) خلاصه جمعمان جمع است و شما هم به جمع ما خوش‌آمدید!

 

دیدگاه دبیر: سید حسین میرشجاعی از ساری بهمن1393

بِسم اللهِ الرّحمنِ الرّحیم
الثّناءُ بأكثَرَ مِنَ الاستحقاقِ مَلَقٌ، والتّقصیرُ عنِ الاستحقاقِ عِی أو حَسَدٌ «نهج‌البلاغه»

پیش از هرچیز، از این‌كه انتشارات علمی «فار» و نشر «دریافت» برای من به عنوان یك معلم ارجی قایل شده‌اند و قطره‌ی دانش مرا در كنار دریای بی‌كران صاحب‌نظران محفل خویش به چیزی گرفته‌اند، با تمام دل خود سپاسگزارم.
به راستی كه یادآور «هدیه بردن سبوی آب باران به سوی بغداد، از مثنوی مولوی است»

«كای عجب لطف، این شه وهّاب را               و آن عجب‌تر كو ستد آن آب را
چون پذیرفت از من آن دریای جود                 آن چنان نقد دغل را زود زود»

اما بعد ؛

«نه در هر سخن بحث كردن رواست خطا بر بزرگان گرفتن خطاست»

یكی از درخشان‌ترین پدیده‌های معرفت در ایران، ادبیات فارسی است با گذشته‌ای هزار ساله.
زمانی پیری به شیخ و شاب صلا می زد كه :

«شكرشكن شوند همه طوطیان هند زین قند پارسی كه به بنگاله می‌رود»

روزگاری جاذبه این درّ دریای ادب دَری تا آن‌جا بود كه كسانی چون نیكلسن، براون، برتلس، ژكوفسكی، یان ریپكا، ولف و كریستین سن و صدها صاحب نظر دیگر را حیران خویش می‌نمود.
دورانی در این سرزمین معلمان ادبیات ما بزرگانی همانند علامه قزوینی ، دهخدا، فروزانفر، محمد معین و غلامحسین یوسفی و … بوده‌اند و دِین خود را به این آب و خاك ادا كرده‌اند . اما امروز «كارها از لونی دیگر پیش گرفتند»
از طرف دیگر به ما آموخته‌اند كه برای ایجاد علاقه و رغبت در درس ادبیات فارسی، ضرورت دارد كه دانش‌آموز در فرایند یاددهی و یادگیری فعّال باشد. معلم باید در كلاس موقعیّتی ایجاد كند كه دانش‌آموزان با موضوع درس به طور عینی و ذهنی درگیر باشند، با یكدیگر گفتگو كنند و به سؤال‌های طرح شده پاسخ دهند.
به قول مولانا:

« آنچه یك دیدن كند ادراك آن          سال‌ها نتوان نمودن با بیان »

اما چه سود از هر ابتكار و خلاقیت، وقتی كه هنوز نظام ارزشیابی ما بر اساس محفوظات پی‌ریزی می‌شود. آگاهیم كه پدیدآوردن چنین كتاب‌هایی در قلمروی تعلیم و تربیت به شجاعت و جسارت لازم و پشتوانه‌ای علمی نیازمند است. چه در این‌جا باید ذوق و سلیقه‌ی هزاران هزار مخاطب مبتدی و منتهی در نظر گرفته شود. اقناع و پاسخگویی به این همه سلیقه‌های گوناگون و رنگارنگ كار چندان ساده‌ای نیست.
با این همه، همّت والا و زحمت فراوان و تهوّر پدیدآورندگان كتاب، به ویژه همشهری عزیزم، جناب آقای دكتر سبطی، كه طرحی نو در انداخته‌اند و سخنی نو آورده‌اند تا حلاوتی دیگر به كام دانش‌پژوهان بخشند، ستودنی است. اگر چه، چشم به‌راه اثری در خور نام آن بزرگ مرد، در كنار دیگر آثار ارزشمند ایشان، مانند «قرابت معنایی» و «زبان فارسی3» بوده‌ایم.
آن پهلوان عرصه‌ی تاریخ نویسی یاد باد كه می‌گفت:«هیچ نبشته نیست كه آن به یكبار خواندن نیرزد». امروز در كنار این همه كتاب‌های تجاری منتشر شده، با اندك تصرف در كلام بیهقی باید گفت:«این، آن نبشته است».

چند پیشنهاد درباره‌ی كتاب بیست زبان و ادبیات فارسی، دوره‌ی پیش‌دانشگاهی:
1- اصلاح برخی اشتباهات تایپی در متن.
2- از آن‌جایی كه بسیاری از دانش‌آموزان از سختی و خشكی سؤالات «زبان فارسی3» می‌نالند و برخی همكاران از نبود منبع و مرجعی قابل اعتماد و اعتنا شِكوه دارند، می‌توان در كنار این كار، با توجّه به توانایی آقای دكتر سبطی بر مطالب «زبان فارسی3»، بخشی از كتاب را هم به تجزیه و تحلیل بعضی از عبارات و جملات «زبان و ادبیات فارسی» سال چهارم، از لحاظ دستوری اختصاص داد.
پس از آن:

«خسروا گوی فلك در خم چوگان تو باد          ساحت كون و مكان عرصه‌ی میدان تو باد»

3- برای اینكه كتاب جامع و جدا نشدنی در كنار كتاب‌های درسی داشته باشیم و از دیگر كتاب‌ها فارغ گردیم، بهتر بود به آرایه‌ها بیشتر اشاره می‌شد.
4- این كتاب را برای استفاده‌ی دانش‌آموزان حضوری و غیر حضوری، در‌نظر گرفته‌اند. در پایان هر فصل، سؤالاتی را با عنوان «برای اندیشه و گفت‌‌وگو در كلاس»مطرح كرده‌اند. شاید معلمان دل‌سوخته و با تجربه از عهده برآیند و دانش‌آموزان حضوری به پاسخ مطمئن برسند امّا دانش‌اموزان غیر‌حضوری بی‌نصیب می‌مانند. بهتر آن است كه پاسخی مختصر به همراه منابعی جهت مطالعه‌ی بیشتر برای معلم و دانش‌آموز ارائه شود.
امیدوارم دست‌اندركاران «انتشارات علمی فار» و «دریافت» پاداش خود را از بخشندگی و بخشایندگی حق‌تعالی دریافت كنند.

دوستدار شما : سید حسین میرشجاعی از ساری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *