دسته‌بندی نشده

اعتراض پزشکان به پیامدهای سهمیه پنج درصدی افزوده شده به سهمیه بیست و پنج درصدی ایثارگران

لطفاً پزشکان و دانشجویان پزشکی، دیدگاه خود را با ذکر نظام پزشکی یا شماره دانشجویی بگذارند.

.

اعتراض به سهميه ي ٥درصدي جديد فرزندان رزمندگان

بسمه تعالي
حضور ریاست محترم مجلس شوراي اسلامي
با عرض سلام و احترام
همانطور که مستحضرید، متاسفانه دی ماه ۹۵ در مجلس قانونی به تصویب رسید که ۵% سهمیه جدید به فرزندان رزمندگان دارای سابقه ي ۶ ماه جبهه و افراد داراي زير ٢٥٪‏ جانبازي اختصاص یافته و اخيرا اجرا شد.
موضوعي كه بر عمق این فاجعه  می افزاید، تبصره ی اضافه شده به آن می باشد. چون تا كنون آن ميزان از سهميه ٢٥درصدي شاهد و ايثارگر كه خالي ميماند به سهميه ي آزاد اضافه ميشد،ولي متاسفانه طبق این تبصره سهمیه ۵% با استفاده از تعداد خالی مانده سهمیه شاهد و ایثارگر تا ۳۰% قابل افزایش است.
لازم به ذکر است رزمندگان این مرزوبوم دارای ارزش خاصی بوده و همواره قدردان رشادت های آنان خواهیم بود، و به مصداق فرموده ی امام حسین(ع) که در شب عاشورا به یاران خود فرمودند” هر کس از شما حق الناسی بر گردن دارد برود”. امام حسین(ع) به جهانیان فهماند که حتی کشته شدن در کربلا هم حق الناس را از بین نمیبرد.

همگی معتقدیم حقوق این عزیزان از طرق منطقی دیگری باید پرداخت گردد، چرا که نمی توان حق کسی را با زیر پای گذاشتن حقوق دیگران ادا کرد، و آینده نخبگان، دندان پزشكان و پزشكان و ساير فارغ التحصيلان رشته هاي علوم پزشكي که بهترین سالهای عمر خود را صرف تلاش برای پذیرفته شدن در آز‌مون دستیاری و كارشناسي ارشد رشته هاي علوم پزشكي کرده اند، نابود کرد.
لازم به ذكر است تا كنون اعمال همان سهميه ي ٢٥ درصدي شاهد و ايثارگر شرایطی را به وجود آورده است که تفاوت هاي بسيار زيادي بين افراد دارا و فاقد سهميه كه در يك رشته و شهر پذيرفته شده اند ايجاد نموده كه با مراجعه به كارنامه ها و مقايسه ي آن خود به اين مقدار از تاثير سهميه پي خواهيد برد.

با تصويب دوباره ي قانون افزايش سهميه كه طبيعتا ظرفيت پذيرش افراد فاقد سهميه را به ميزان چشمگيري كاهش ميدهد،بار ديگر اميدمان براي به دست آوردن ثمره ي تلاشهايمان كاهش يافته و اين حجم از نابرابری ،سبب موجی از ناامیدی و سرخوردگی بین نخبگان کشور شده و آنان را ناگزیر به مهاجرت به کشورهاي دیگر نموده تا بتوانند به جایگاهی که شایسته آن هستند دست یابند

.
نکته بعدی اینکه این قانون و تبصره آن به والله در درجه اول حق الناس را زایل نموده است چرا که خصوصاً در حرفه حساس پزشکی و دندانپزشکی و همچنين ساير رشته هاي علوم پزشكي که با جان و سلامت انسان ها سر و کار دارند،مردم ما به افراد خبره با دانش علمی بالا نياز دارند، نه افرادی که به لطف استفاده از سهمیه با پایه علمی ضعیف تر نسبت به سایرین در حوزه درمان و آموزش کشور وارد ميشوند.
تبعات این قانون و تبصره باعث شد در آزمون دستیاری دندانپزشکی امسال از ۳۰۰ نفر پذیرفته شده ،طبق آمار وزارت، ٩٨نفر در مجموع با سهميه پذيرفته شوند كه ازين تعداد ٥١ نفر بصورت خاص از طريق همين قانون جديد ٥درصدي پذيرفته شده اند كه به وضوح ثابت ميكند تاثير اين قانون خيلي بيشتر از ٥ درصد مي باشد.
لذا ما گروه امضا كننده گاه ابن نامه ،مراتب اعتراض خود را نسبت به قانون ۵% و تبصره آن اعلام داشته و خواهان حذف کامل این قانون هستیم
. امیدواریم با بذل توجه و تدبیر جنابعالی جلوی این بی عدالتی در سیستم درمانی و آموزشی کشور گرفته شده و شرايطي ايجاد شود كه با رقابت سالم روز به روز شاهد افزايش سطح علمي دانشگاه ها و پيشرفت علمي كشور باشيم.
با تشكر
پزشكان ،دندان پزشكان دانشجويان پزشكي و دندان پزشكي و كارشناسان علوم پزشكي  سراسر كشور

رونوشت:
دفتر رياست محترم جمهوي جناب آقاي دكتر روحاني
رياست محترم كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس
نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي
شوراي عالي انقلاب فرهنگي

 

.

دانلود نامه‌ی جمعی از پزشکان به کمیسیون آموزش مجلس در مورد تأثیر معدل

.

لينك امضا كردن نامه‌‌ توسط پزشكان و دانشجويان پزشكی

(شماره‌ی نظام پزشکی یا دانشجویی پزشکی و کد ملی الزامی‌ست)

PEZESHKI LOGO

(18مرداد95) وزیر بهداشت: تاثیر سوابق تحصیلی بدون اطلاع داوطلبان منصفانه نیست.
حسن هاشمی در حاشیه نشست رصد تحقق بسته‌های تحول و نوآوری در آموزش پزشکی که با حضور معاونان آموزشی و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار شد، تصریح کرد: ما به همه داوطلبان قولی داده بودیم و چند بار در مصاحبه‌های معاون آموزشی و من گفته بودیم که اثر سوابق تحصیلی در رتبه آزمون درصورتی‌که مثبت باشد، دخالت خواهد داشت اما زمانی که سوابق محاسبه شد،دیدیم که معدل کل دوره در کسب رتبه تأثیر می‌گذارد و در برخی موارد این تأثیر جدی بود.
هاشمی، در ادامه صحبت های خود گفت «قبلا قول داده‌شده بود در شرایطی که رتبه دو داوطلب یکسان بود، سابقه تحصیلی برای اولویت انتخاب تأثیرگذار باشد اما در عمل مشخص شد ۱۵ درصد از نمره دستیاری به اثر نمره پیش کارورزی و متوسط معدل مربوط می‌شود. با توجه به اینکه اگر قرار بود متوسط معدل بعد از تراز شدن مؤثر شود، باید از قبل به دانشجویان اعلام می‌کردیم.»
وزیر بهداشت تصریح کرد: «ما از الان می‌توانیم اعلام کنیم تا دانشجویان بدانند برای آزمون دستیاری که قرار است ۵ سال بعد برگزار شود، نمراتی که کسب کرده‌اند و حاصل آن معدل کل می‌شود، در ورودشان به دوره‌های تخصصی مؤثر است. این منطقی است ولی اگر بنا باشد امروز تصمیم بگیریم درحالی‌که شرکت‌کنندگان در ۵ یا ۶ سال گذشته نمی‌دانستند که معدلشان برای ورود به آزمون دستیاری مؤثر است، منصفانه نیست.»
وی در مورد اینکه اولین سالی که تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری محاسبه خواهد شد، چه زمانی است، هم گفت: «شورای آموزش پزشکی باید تصمیم بگیرد اما تصور من این است که نباید جز این تصمیمی بگیرد و اگر تصمیم دیگری بگیرد،عادلانه نیست.»
هاشمی بابیان اینکه امسال هم مشابه سال‌های قبل که در صورت نمره مساوی به آزمون پیش کارورزی رجوع می‌شد، عنوان کرد: «امسال هم به همان شکل عمل خواهد شد. به نظر می‌رسد این روش به عدالت نزدیک‌تر است و نگرانی که تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان داشتند به‌حق و درست بود بنابراین علی‌رغم آنکه کارنامه‌ها فرستاده‌شده بود، با دکتر لاریجانی تصمیم گرفتیم به شکلی عمل شود که ظلمی در حق کسی نشود.»
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از نظرات نمایندگان مجلس درمورد تاثیر سوابق تحصیلی بر رتبه آزمون دستیاری اطلاعی داشتید، این‌گونه پاسخ داد: «نه. من اطلاعی نداشتم. تصمیماتی که گرفته می‌شود در حوزه دانش و آموزش است، البته از تمام کسانی که مشفقانه کمک می‌کنند هم استفاده می‌کنیم.»
این درحالی است که نمایندگان مجلس به معترضان تاثیر سوابق تحصیلی گفته بودند که موضوع اعتراض داوطلبان را با وزیر بهداشت مطرح کرده‌اند.

منبع: effortlessmedicine.com

(17مرداد95) لغو تأثیر معدل در آزمون دستیاری پزشکی با دستور وزیر بهداشت پس از اعمال آن در کارنامه‌ها توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت

یگان خبر نشر دریافت: به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان محمدحسین پورکاظمی رئیس مرکز سنجش و آموزش پزشکی وزارت بهداشت گفت:

انتشار کارنامه‌ی آزمون دستیاری ،بدون لحاظ سوابق تحصیلیانجام می‌شود.
با توجه به اطلاعیه‌ی جدید دبیرخانه‌ی شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت ، روز گذشته پس از انتشار نتایج آزمون دستیاری پزشکی روی سایت سازمان، به دستور وزیر بنا شد تأثیر سوابق تحصیلی از نتایج این آزمون حذف شود. برخی از نمایندگان داوطلبان چندی پیش به تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری گلایه داشتند امّا معاون آموزشی وزارت بهداشت (آقای لاریجانی) نظر آن ها را تغییر داد. مجدد روز گذشته عدّه ای از نمایندگان به دیدار وزیر بهداشت رفته و پس از برگزاری جلسه ، وزیر بهداشت به حذف تأثیر سوابق دستور داده است. سعی داریم تا روز سه شنبه بازنگری ها به پایان برسد و کارنامه مجدد روی سایت سازمان سنجش و آموزش پزشکی قرار گیرد.
[با این حال وی در انتها] یادآور شد: در هیچ کجای دنیا نتایج آزمون کنکور بدون تأثیر سوابق تحصیلی اعلام نمی شود. [ ولی به این اشاره نکرد که بسترهای لازم در کشور ما برای این کار فراهم نیست]

.

(17مرداد95) نامه‌ی دکتر هامون سبطی به وزیر بهداشت و علوم پزشکی
پارسیان، وزیر را دستور می‌خواندند و چه عنوان برازنده‌ای برای وزیری که با دستور حماسی خود نشان داد که صدای دادخواهی فرهیختگان این سرزمین هنوز گوش شنوا بسیار دارد و به آنانی که در این پنجاه روز این بیت را سرلوحه رفتار خود قرارداده بودند که

گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله ی ما               آنچه البته به جایی نرسد فریاد است،

این کلام بلندپایه را اثبات نمود که

تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف                  مگر اسباب بزرگی همه آماده کنی

دستور اصلاحات دستور اصلاحات داد و مصوبه‌ی سرتاپا اشکال شورای آموزش پزشکی را باطل کرد. دست مریزاد! در همین جا از حضور پرارجتان خواهشمندم که دست حمایت خود را از دانش‌آموزان این سرزمین نیز دریغ مدارید و اجازه ندهید نمرات امتحانات نهایی امسال که طبل تقلبش را در آفاق کوفته اند، در تعیین سرنوشت فرزندان ایران نقشی نامیمون بازی کند.
جادارد همین جا از نمایندگان دردآشنا و فهیم مجلس، استادان بزرگوار، جناب دکتر توکلی، مدیرهای پرتلاش و بی ادعای کمپین پزشکان، جناب سجاد حجازی، خبرگزاری ایسنای خوزستان، روزنامه سپید، روزنامه اعتماد،سایت الف، عزیزان سایت نشر دریافت و همه‌ی خوبانی که در به کرسی نشاندن سخن حقمان یاریمان رساندند از صمیم قلب سپاسگزاری نماییم.

به امید فرداهایی بهتر

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، محمدنعیم امین فرد :
تاثیر ۱۵ درصدی معدل در آزمون دستیاری را منطقی نمی دانیم

سلامت آنلاین – سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره تاثیر معدل بر آزمون دستیاری گفت : با شیب ۱۵ درصد، موافق اعمال معدل در این آزمون نیستیم .

محمدنعیم_امین_‌فرد نماینده مردم ایرانشهر در این باره افزود : اعمال سوابق تحصیلی بخصوص در رشته پزشکی که یک رشته ای است که مسائل عملی در آن مطرح است منطقی و قابل قبول است اما مهم است که با چه شیبی و چگونه انجام شود.

وی با بیان اینکه کمیسیون تا حدی با این موضوع موافق است، تصریح کرد : اصل قضیه را تایید می کنیم و این سوابق تحصیلی تنها سوابق تحصیلی صرف نیست و مشکلاتی در این باره وجود دارد. ما نگرانی هایمان را درباره اینکه استانداردهای مشابهی در رابطه با امتحانات وجود ندارد و این موضوع را به وزارت بهداشت و درمان و معاون آموزشی ایشان دکتر لاریجانی اعلام کرده ایم .

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: در این زمینه قرار شده است که توضیحاتی به کمیسیون بهداشت و درمان و هم کمیسیون آموزش و تحقیقات ارائه شود .

وی گفت : وزیر و معاون وزیر اعلام کرده اند که معدل تنها تاثیر مثبت داده می شود و اگر سه نفر رتبه مشابه بیاورند در مورد آنها و نه به شکل عام اعمال می شود . ما موافقیم که یک تاثیر برنامه ریزی شده ای داشته باشیم در حال حاضر ۱۵ درصد را اعلام کردند و ما موافقیم که درصد پایین تری مثل ۵ درصد اعمال شود.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان خاطر نشان کرد : البته این نظر کمیسیون بهداشت و درمان است و کمیسیون نمی تواند نظر خود را تحمیل کند ولی به وزارت بهداشت تاکید کرده ایم که امتحانات خود را استاندارد کنند .

امینی فرد افزود : البته این موضوع قانون نیست که عطف مابه سبق نشود بلکه آیین نامه است و ما به عنوان نمایندگان مجلس یک نقش نظارتی داریم و تکلیف نمی توانیم بکنیم اما نظرمان را اعلام کرده ایم و معتقدیم که اگر این شرط معدل می خواهد اعمال شود با شیپ پایین تری اعمال شود و پلکانی بالا برود .

.

خلاصه‌ای از داستان تاثیر معدل آزمون دستیاری پزشکی تا امروز:

سپید: چهل و سومین آزمون دستیاری پزشکی تغییرات زیادی داشت که همه اجرا شد اما وزارت بهداشت درمورد آخرین تاثیر سوابق تحصیلی عقب نشست.تثبیت ظرفیت پذیرش دانشجو، تدوین 5 زیرگروه و دسته‌بندی دروس ذیل آن و برگزاری آزمون صلاحیت بالینی بعد از پایان دوره کارورزی در آزمون امسال اعمال شد اما یک تغییر یعنی تاثیر سوابق تحصیلی بر محاسبه رتبه زیرگروه آزمون دستیاری تنها چند ساعت پس از اعلام رتبه‌ها، در نیمه‌شب شنبه با دستور وزیر بهداشت لغو شد.از وزارت‌خانه انکار و از دانشجویان اصرار
تاثیر سوابق تحصیلی در چهل و سومین آزمون دستیاری اگرچه از اسفندماه سال 1393 از سوی معاون آموزشی وقت وزارت بهداشت، امیرحسین ضیایی مطرح‌شده بود اما اعتراض‌ها زمانی جدی شد که داوطلبان در آزمون شرکت کردند و از روند تغییرات در محاسبه رتبه‌های زیرگروه مطلع شدند.داوطلبان آزمون دستیاری اولین قدم برای پیگیری این موضوع را بعد از طرح موضوع با مسئولان آموزشی، با ارائه شکایتی به دیوان عدالت اداری شروع کردند. بعد از صدور رای دیوان عدالت اداری، شکایات خود را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح کردند.علی‌رغم سکوت اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اما برخی از اعضای کمیسیون بهداشت،‌ دغدغه‌های داوطلبان با مسئولان وزارت بهداشت را مطرح کردند و خواستار لغو تاثیر سوابق تحصیلی شدند.در پی ادامه اعتراضات داوطلبان، رئیس سازمان نظام پزشکی هم اواسط تیرماه در نامه‌ای از معاون آموزشی وزارت بهداشت خواستار اجرای اقدامات مقتضی در این زمینه شد.

اوج واکنش مسئولان آموزشی وزارت بهداشت را شاید بیش از همه باید در همایش تقدیر از دانشجویان استعداد درخشان سال جاری دنبال کرد. در کنار تلاش برای جمع‌آوری امضا و اعلام از تریبون رسمی آن برنامه برای حمایت از تاثیر سوابق تحصیلی، باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت که برای پاسخ به سوالات دانشجویان پشت تریبون آمده بود، وقتی به موضوع آزمون دستیاری رسید، گفت: «چرا ما این‌قدر اجازه می‌دهیم وارد آموزش بشوند این خودش بحثی است. آنها از ما چه می‌خواهند؟ می‌گویند چرا تاثیر سوابق تحصیلی را اعمال می‌کنید؟ سه سال است که این تصمیم در وزارت بهداشت رفت‌وآمد اما کسی جرات نکرد آن را اجرا کند. ما سال گذشته اعلام کردیم که سال آینده این تغییرات را اجرا می‌کنیم.»

او تصریح کرد: «فکر نکنید ما ترازبندی بلد نیستیم. تیم قوی برای این کار به کار گرفته‌شده‌اند. عده‌ای هم رفته‌اند وکیل گرفته‌اند و به دیوان عدالت اداری و مجلس شکایت کرده‌اند و ما باید برویم پاسخ دهیم.»

بعدازاین اظهارنظر صریح، ‌19 تیرماه خبری به نقل از باقر لاریجانی، در پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت قرار گرفت و در بخشی از آن به تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری اشاره‌شده بود: «در آزمون این دوره به‌منظور ارتقای پذیرش افراد پذیرفته‌شده ترتیبی اتخاذشده تا 10درصد نمره کل پذیرش دستیار با استفاده از نمره پیش کارورزی تراز شده و 5 درصد برمبنای معدل تراز شده کل دوره پزشکی عمومی محاسبه شود البته قابل‌ذکر است این تاثیر به دو شرط صورت می‌گیرد. اولا خود داوطلب باید اعلام تمایل نماید که می‌خواهد این 15 درصد در نمره کل وی در نظر گرفته شود و ثانیا پس از بررسی مرکز سنجش مشخص شود این اعمال برای ایشان تاثیر مثبت دارد.» موضوعی که قائم‌مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت و رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی نسبت به آن اظهار بی‌اطلاعی کردند.

فشارهای بیرونی، نظر وزارتخانه را تغییر داد
حالا، رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی با تایید اعلام این خبر به خبرنگار سپید می‌گوید: «سنجش یک مرکز اجرایی است. تصمیمات از طرف معاونت آموزشی طرح و به ما ابلاغ می‌شود.» دیشب ساعت 11 قبل از نیمه‌شب اعلام کردند که تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری اعمال نشود. به ما هم دسترسی نداشتند و دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی اعلامیه را منتشر کرد.»به گفته محمدحسین پورکاظمی «در کارنامه اولی که منتشر شد، تاثیر مثبت سوابق تحصیلی اعلام‌شده اما در پی این دستور، باید تمام این تاثیرات مثبت را از رتبه‌های زیرگروه حذف کنیم. سعی می‌کنیم رتبه‌های جدید را تا سه‌شنبه این هفته اعلام کنیم.»رئیس سنجش آموزش پزشکی درخصوص دلیل این تغییر ناگهانی درزمانی که تمام رتبه‌ زیرگروه‌ها اعلام‌شده بود، توضیح می‌دهد: «امروز کسی با انجام این طرح مخالف نیست اما بعد از اعلام تاثیر سوابق تحصیلی برخی از نمایندگان مجلس آمدند و گفتند که دانشجویان از این تاثیرگذاری خبر نداشتند. درواقع فشارهای بیرونی بر وزارتخانه باعث این کار شد. دیروز یکی از نمایندگان مجلس به دفتر وزارتی و می‌گفت که من مخالفم چون رتبه‌ها خیلی تغییر می‌کند بنابراین این موضوعات باعث شد که امسال تاثیر سوابق تحصیلی لغو شود.»پورکاظمی با تاکید بر اینکه نظر وزیر بهداشت در اجرای این طرح مثبت است، می‌گوید: « استدلال خیلی از مسئولان آموزشی که با اجرای تاثیر سوابق تحصیلی موافق بودند، این است که در دانشگاه‌های دولتی که با پول بیت‌المال اداره می‌شوند باید از ورود دانشجویانی که درس نخوان هستند و نمره پایینی دارند به سیستم درمانی جلوگیری کرد چون اثرات نامطلوب زیادی خواهد داشت.»

اظهارات معاون آموزشی وزیر بهداشت و عکس‌العمل کمپین اعتراضی پزشکان در نامه‌ای به مجلس:
باسمه تعالی

سخنگوی محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی،
جناب آقای دکتر محمد نعیم امینی فرد
با سلام و عرض احترام

پیرو بذل توجه حضرتعالی به درخواست پزشکان عمومی داوطلب آزمون دستیاری در مورد اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی، اظهارات دکتر باقر لاریجانی، معاونت محترم آموزشی وزارت بهداشت بر نگرانی داوطلبین افزوده است.
«معاون آموزشی وزارت بهداشت درخصوص نحوه محاسبه نمره کل آزمون اظهار داشت: می دانیم در تمام دنیا سوابق تحصیلی از عوامل مهم پذیرش در دانشگاهها است. در آزمون این دوره به منظور ارتقای پذیرش افراد پذیرفته شده ترتیبی اتخاذ شده تا 10
درصد نمره کل پذیرش دستیار با استفاده از نمره پيش كارورزي تراز شده و 5 درصد برمبنای معدل تراز شده كل دوره پزشكي عمومي محاسبه شود. که البته قابل ذکر است این تاثیر به دو شرط صورت می گیرد. اولا خود داوطلب باید اعلام تمایل نماید که می
خواهد این 15 درصد در نمره کل وی در نظر گرفته شود و ثانیا پس از بررسی مرکز سنجش مشخص شود این اعمال برای ایشان تاثیر مثبت دارد.
وی اضافه کرد: در صورتی که شرایط فوق وجود داشته باشد نمره آزمون کتبی متمرکز کشوری با در نظر گرفتن نمره تراز برای سوالات دروس گروه بندی شده در پنج زیر گروهی که ذکر شد و تولید نمره تراز نهائی با 85 درصد تاثیر برای محاسبه نمره کل
، منظور خواهد شد و در غیر این صورت 100 درصد نمره کل بر اساس نمره تراز شده آزمون پذیرش محاسبه می گردد.»

استنباط معترضین از این سخنان اجرای نوعی نظرخواهی و مشروعیت بخشیدن به اعمال سوابق تحصیلی است. با یک بررسی ساده درمیابیم که اکثر داوطلبین با اعمال سوابق تحصیلی شامل افزایش نمره میگردند اما این مقدار افزایش متفاوت است. عدم موافقت
با نظرخواهی مد نظر وزارت بهداشت موجب عدم افزایش نمره ی آزمون دستیاری و به تبع آن اجرای ظلم مضاعف به صورت خودخواسته است. به عبارت دیگر دو گزینه ی تمایل به زیان کم و زیان زیاد به صورت تمایل به اعمال سوابق یا عدم اعمال سوابق
پیش روی داوطلبین قرار می گیرد‌. متاسفانه به نظر می رسد این مساله به مانند عبارت ((تاثیر مثبت است، داوطلبین نگران نباشند)) مفری برای عدم پاسخ توسط وزارت محترم بهداشت است‌. به نظر می رسد نظرخواهی جبری جهت استفاده ی تبلیغاتی و
متاسفانه در نظر گرفتن مخاطب با عدم توانایی تفکر روش مناسبی از سوی وزارت محترم بهداشت نباشد.
در خاتمه ذکر سیاست وزارت بهداشت در مورد تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری در سال ۹۱ را نیز خالی از لطف نمی‌بینیم.
از توجه و عنایت ویژه ی حضرتعالی به دغدغه ی پزشکان عمومی داوطلب آزمون دستیاری کمال امتنان را داریم.

.

اينستاگرام و تلگرام«سلامت آموزشي» @salamateamuzeshi و کمپین لغو سوابق تحصیلی

يگان خبر نشر دريافت: اينستاگرام «سلامت آموزشي» @salamateamuzeshi توسط پزشكان و دانشجويان پزشكي مخالف تأثير معدل با هدف پيگيري برقراري عدالت آموزشي به آدرس زير آغاز به كار كرد:

https://www.instagram.com/salamateamuzeshi/

پيش‌تر آدرس كانال تلگرام https://telegram.me/moadelcancel و اَبَرگروه تلگرامي «كمپين لغو اعمال سوابق تحصيلي بر آزمون دستياري (پزشكي)»  https://telegram.me/joinchat/Bih_2z9HtjzYjoRXRndVcQ  توسط اين گروه از پزشكان آغاز به كار كرده بود.

.

 اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم:
محسن علیجانی زمانی / مسعود پزشکیان / بشیر خالقی / سیامک مره صدق / یعقوب شیویاری / بهروز بنیادی / ابوالفضل سروش / همایون یوسفی / منوچهر جمالی سوسفی / محمد حسین قربانی / محمد نعیم امینی فرد / علی نوبخت حقیقی / حسینعلی شهریاری / احمد همتی / حیدر علی عابدی / اکبر رنجبرزاده / اکبر ترکی / سیدمرتضی خاتمی / احمد حمزه‌ای / اصغر سلیمی / عباسعلی پوربافرانی / امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی

.

PEZESHKI

منبع تصویر: تلگرام کمپین  لغو اعمال سوابق تحصيلي بر آزمون دستياری

(26تیر1395) درخواست نایب رییس مجلس از رییس کمیسیون آموزش

برای پیگیری اعتراض دانشجویان به اعمال سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری؛

یگان خبر نشر دریافت: به گزارش رویش: در حالی که بیش از ۲۰۰۰ نفر از پزشکان عمومی داوطلب آزمون دستیاری نسبت به اعمال سوابق تحصیلی در آن آزمون معترضند، همچنان معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پاسخ قانع کننده ای به آنان نداده است. پزشکان معترض که پیش از این از مجاری قانونی همچون نگارش نامه به وزیر بهداشت، کمیسیون بهداشت و درمان و کمیسیون آموزش، شورای عالی انقلاب فرهنگی و ارایه ی دادخواست به دیوان عدالت اداری سعی در احقاق حق کرده اند، همچنان خواهان لغو مصوبه ی شورای آموزش پزشکی و تخصصی هستند که به موجب آن معدل دوره ی پزشکی عمومی و نمره ی آزمون پیش کارورزی در آزمون دستیاری موثر خواهد بود. در این بین حمایت های مکتوب و شفاهی نمایندگان عضو کمیسیون های بهداشت و درمان و آموزش و تحقیقات همچنان از سوی وزارت بهداشت بی پاسخ مانده است.
در آخرین اقدام مجلس، دکتر مسعود پزشکیان نایب رییس مجلس، از محمدمهدی زاهدی، رییس کمیسیون آموزش خواستار اعمال حق و پیگیری این پرونده شده است‌.
یکی از داوطلبین معترض در گفتگو با رویش نیوز گفت: در جلسه ی کمیسیون بهداشت قول بررسی موضوع و انتخاب یکی از نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت برای بررسی سریعتر پرونده به معترضین داده شده است. اما علی رغم تمام کمک های نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت، متاسفانه اقدام عملی از سوی وزارت بهداشت انجام نشده است.
در گفتگویی دیگر یکی از پزشکان متقاضی آزمون دستیاری با اشاره به سخنان معاونت آموزشی وزارت بهداشت، دکتر باقر لاریجانی گفت: مسوولین وزارت بهداشت در آخرین سخنان، مدعی نظرخواهی از داوطلبین جهت تمایل به تاثیر یا عدم تاثیر سوابق در آزمون دستیاری هستند. به گفته ی این داوطلب با یک بررسی ساده مشخص است که اعمال سوابق تحصیلی موجب افزایش نمره ی اکثر داوطلبین می شود اما مقدار افزایش متفاوت است. قطعاً با مخالفت با اعمال اثر سوابق، ظلم دوچندان آن هم به صورت خودخواسته انجام می شود و با این وسیله مشروعیت بخشیدن از سوی داوطلبین به این مصوبه صورت میگیرد. به نوعی نظر خواهی به صورت جبری میان تمایل به ضرر کمتر یا ضرر بیشتر از داوطلبین معترض انجام می گردد.
گفتنی ست پیش از این دکتر محمدعلی محققی، معاون آموزشی سابق وزارت بهداشت در سال ۹۱ در همین ارتباط در مصاحبه ای اظهار داشته بود: موضوع اعمال معدل پزشکی عمومی پس از بررسی های فراوان و نظرخواهی از ذینفعان منتفی شد چرا که روش عادلانه ای برای اعمال این نمره برای تمام دانشجویان وجود ندارد. در حال حاضر نمره دهی دانشگاه های مختلف با یکدیگر تفاوت هایی دارد که موضوع را دچار مشکل می کند. ما برای بسیاری از موضوعات موثر در پذیرش دستیاری، از 2 هزار دانشجو، 400 دستیار تخصصی، یک جمعیت داوطلب در آزمون های کشوری و 4 هزار استاد نظرخواهی کردیم. با وجودی که همچنان معترضین معتقدند نسبت به دلایل اصلی اعتراض آنان یعنی عدم اطلاع قبلی و عدم وجود نظام ارزشیابی یکپارچه و متمرکز جهت قیاس نمرات آنان، پاسخی داده نشده است، همچنان امیدوار به پاسخگویی وزارت بهداشت هستند.

.
(دوشنبه 14 تیر 1395)دکتر یوسفی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:
اعمال سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری، باعث تضییع حقوق داوطلبان می‌شود.

یگان خبر نشر دیافت: به گزارش رویش: عضو کمیسیون بهداشت مجلس از آمادگی این کمیسیون برای همفکری با وزارت بهداشت جهت دستیابی به راهکاری مناسب درخصوص آزمون دستیاری سال 95 خبر داد.
به گزارش رویش نیوز، دکتر همایون یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان درباره تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری 95 ضمن اشاره به لزوم پیش بینی و تامین تمهیدات لازم جهت اجرای هرگونه مصوبه و قوانین در جامعه که با حقوق مردم در ارتباط باشد، گفت: باید مقدمات و شفاف سازی لازم در خصوص مصوبه وزارت بهداشت در اعمال سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری از قبل تامین شود و ورود غیر منتظره و یکدفعه جهت اجرای این طرح باعث تضیع حقوق داوطلبان خواهد شد.
وی با تایید اصل موضوع و اینکه اجماع داوطلبان و وزارت بهداشت در خصوص اصل اعمال سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری مشروط به اجرای مقدمات آن وجود دارد، خواستار رسیدگی وزارت بهداشت به این ایراد جدی و جلوگیری از تضییع حقوق داوطلبین شدن و آمادگی کمیسیون بهداشت و نمایندگان مجلس در جهت همفکری و مشاوره جهت دستیابی به راهکار مناسب خبر داد.
لازم به ذکر است این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در نامه اخیر 40 نفر از نمایندگان مجلس خطاب به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار توقف این مصوبه شده است.
بیش از 2300 نفر از داوطلبان آزمون دستیاری 95 طی نامه ای خطاب به مسولین وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت و درما ن مجلس به مصوبه جدید تغییرات در نمره دهی آزمون دستیاری 95 اعتراض نموده و معتقدند طرح اعمال اثر مثبت سوابق تحصیلی در این آزمون به معنای ارتقا نمرات گروهی از داوطلبان و زیان گروهی دیگر در این آزمون رقابتی شدید خواهد بود و می بایست قبل از اجرا اطلاع رسانی لازم و استاندارد ها ی آن تامین شود.

.

(12تیر95) رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با دانشجویان

یگان خبر نشر دریافت: رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برخی دیگر از انتقادات دانشجویان درخصوص تصمیم‌گیری‌های جاری دستگاه‌ها در کشور گفتند: براساس قانون و منطق، رهبری نمی‌تواند در تصمیم‌گیری‌های جزئی و اجرایی دستگاه‌ها وارد شود و اگر مسئولین اجرایی دچار اشتباه شوند، باید مجلس از ابزارهای نظارتی همچون استیضاح استفاده کند و یا اینکه رئیس‌جمهور مانع از اجرای آن تصمیم اشتباه شود.

.

(تير1395) نامه به رئيس جمهور: دکتر حسن روحانی رویکرد ویژه ی دولت دهم به مقوله ی سلامت، با عنایت ویژه ی حضرتعالی و پایه گذاری طرح تحول سلامت به همت وزیر محترم بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در میان جامعه ی پزشکی تحسین برانگیز است و جای قدرشناسی بسیار دارد. در بعد درمان از موفق ترین اقدامات طرح تحول سلامت می توان به کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان‌های دولتی، حفاظت مالی از بیماران صعب العلاج، خاص و نیازمند، حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم با ارائه ی بسته های تشویقی، حضور پزشکان متخصص مقیم در بیمارستان‌های دولتی و برنامه ی ترویج زایمان طبیعی اشاره کرد که رضایت قاطبه ی جامعه را در پی داشته است. ریاست محترم جمهوری و وزیر شایسته ی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اهمیت آموزش پزشکی به خوبی واقفند و اجرای تحول آموزش پزشکی در گام چهارم طرح تحول سلامت گویای عزم وزارت بهداشت در اجرای عدالت آموزشی است. یکی از مهمترین ارکان آموزش پزشکی تربیت نیروی متخصص و پذیرش پزشکان داوطلب در این مرحله بر اساس عدالت و شایسته سالاری است. متاسفانه وضع مصوبات اخیر توسط شورای محترم آموزش پزشکی و تخصصی، اجرای عدالت آموزشی را تهدید می کند و نارضایتی چند هزار پزشک متقاضی تحصیل در رشته های تخصصی پزشکی را موجب شده است که بسیاری از آنها سالها در مناطق محروم کشور مشغول خدمت رسانی به مردم بوده اند و اکنون برای ادامه تحصیل در رشته ای که پس سالها کسب تجربه خود را در آن موفقتر میدانند در آزمون دستیاری شرکت کرده اند اما قرار است نمرات سالها پیش آنها که آن زمان هیچ اطلاعی از تاثیر آن بر آینده ی پیش روی خود نداشتند، در نتیجه ی زحمات فعلی شان تاثیر ناروا گذارد. نیک می دانیم که قانون عطف به ما سبق نمیشود و نمرات نوزده بیست سالگی یک دانشجوی پزشکی که ممکن است با انواع و اقسام چالش های اقتصادی و خانوادگی و روحی و جسمی دست به گریبان بوده باشد، نباید در تعیین رشته ی تخصصی پزشک میان سال کنونی که بسیار سختی ها از سرگذرانده و تجربه ها آموخته است موثر باشد. وانگهی تعریف و ماهیت امتحانات دانشگاهی و امتحان پیش کارورزی حدنصابی بوده است نه رقابتی. برخی از دانشجویان پزشکی همین که مطمئن می شدند نمره حد نصاب آزمون پیش کارورزی را کسب کرده اند پاسخ نامه خود را تحویل داده و جلسه را ترک می کرده اند.حال چگونه می شود این نمره ی حدنصابی را مبنای محاسبه ی رتبه ای رقابتی قرار داد؟ نبود تاثیر نمره منفی در امتحانات پیش کارورزی و یکسان نبودن سولات این آزمونها در دانشگاه های مناطق مختلف کشور از دیگر دلایل غیراستاندارد بودن این آزمونها برای تاثیرگذاری در نتیجه آزمون جامع دستیاری است. همچنین ایرادات حقوقی و فقهی دیگری به این مصوبه وارد است که از ٱن جمله می توان به قاعده ی مسلم فقهی قبح عقاب بلا بیان، اصل برابری و رفع تبعیض ناروا و قاعده ی احترام به حق مکتسب مردم اشاره نمود. استدلال برخی مسئولین محترم مبنی بر این که “عدم اطلاع از امری کسی را از اشتباه انجام شده مبرا نمی کند” قابل تامل است. این بدین معناست که آن که در امتحان پیش کارورزی اش مثلا نمره صدوپنجاه از دویست آورده، نسبت به آنکه نمره صدو پنجاه و یک آورده خطا و به عبارتی جرم مرتکب شده است و باید سال ها بعد تاوان آن خطا را حتی اگر طبق قوانین در آن زمان خطا محسوب نمیشده است بپردازد و تنبیه شود! و این که این مقرره نوع تاثیر را مثبت در نظر گرفته است نه قطعی، پاسخ اعتراضات پزشکان نیست زیرا این پاسخ خود گویای این است که مسئولان محترم به ناعادلانه بودن این مصوبه واقف اند اما مثبت بودن تاثیر سوابق تحصیلی این ناعدالتی را برطرف نمی سازد. برای مثال اگر نمره تراز سوابق تحصیلی داوطلب الف از نمره تراز آزمون جامع دستیاری اش کم تر باشد، همین نمره کارورزی برایش در نظر گرفته میشود و رتبه اش کاهش نمی یابد اما نکته این جاست که اگر نمره تراز سوابق تحصیلی داوطلب ب از نمره تراز آزمون دست یاریش بهتر باشد بر روی رتبه آزمونش تاثیر مثبت گذاشته رتبه او را افزایش میدهد. بدیهی است که در یک آزمون رقابتی، کمک به پیش افتادن یک شرکت کننده نتیجه ای جز عقب ماندن شرکت کنندگان دیگر ندارد. . لازم است در انتهای این درخواست اشاره ای شود به پیشینه این مصوبه که در سال 1391 به عنوان یک طرح مطالعاتی با نظرسنجی از قریب 2400 نفر از دانشجویان داوطلب و 4000 هزار نفر از استادان دانشگاههای علوم پزشکی انجام گرفت و نهایتا نتیجه آن غیر عادلانه بودن و رد کلیات این تغییرات بوده است. اینک بخش حداکثری از جامعه پزشکان عمومی کشور که معتقد است زحمات و همت دولت یازدهم در ارتقای شان و منزلت نخبگان و فرهیختگان جامعه ممتاز بوده و امید زیادی در شکوفایی کشور به دولتمردان خود داشته، انتظار دارد با اتکا به همان شعار تدبیر در تصمیمات نسبت به  به مطالبات این بخش از همراهان دولت در عرصه سلامت کشور توجه بیشتری شود.

 

(تير1395) نامه جمعی از استادان پزشکی کشور به وزیر محترم بهداشت: وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جناب آقای دکتر حسن قاضی زاده هاشمی با سلام و احترام درخصوص اعتراضات اخیر جمعی از دانش آموختگان و دانشجویان پزشکی سراسر کشور به مصوبه شورای محترم آموزش پزشکی و تخصصی، مبنی بر تاثیر نمرات سالهای تحصیل دانشجویان طب در رتبه آزمون جامع دستیاری آنان، به نظر می رسد اجرای این مصوبه می تواند در درازمدت پیامدهای نامطلوبی به همراه داشته باشد که مهم ترین آنها شیوع اخلاق نمره گرایی در میان دانشجویان پزشکی و به تبع آن، کم توجهی به بالین بیماران و کسب مهارتهای لازم کلینیکال باشد. هم چنین بعید است تراز کردن نمرات بتواند تفاوت چشمگیر میان محتوا و درجه دشواری آزمونهای داخلی دانشکده ها در اقصا نقاط ایران را مرتفع سازد که دراین صورت این مصوبه – که به ظاهر آغاز روندی دامنه دارتر از تاثیر سوابق تحصیلی بر نتیجه آزمون جامع دستیاری است- اجرای عدالت آموزشی را تهدید می کند و نارضایتی پزشکان متقاضی تحصیل در رشته های تخصصی را موجب خواهدشد. همه می دانیم که بسیاری از این پزشکان سالها در مناطق محروم کشور مشغول خدمت رسانی به مردم بوده اند و اکنون برای ادامه تحصیل در رشته ای که پس کسب تجربه، خود را در آن موفقتر میدانند در آزمون دستیاری شرکت کرده اند و برای زندگی و آینده خود برنامه ریزی نموده اند. از آن جا که قانون عطف به ما سبق نمی شود، دخالت دادن نمرات نوزده بیست سالگی یک دانشجوی پزشکی که ممکن است با انواع و اقسام چالش های اقتصادی، خانوادگی و روحی و جسمی دست به گریبان بوده باشد، بدون اعلام قبلی به او، در تعیین آینده ی حرفه ای او در میان سالگی امری قابل توجیه به نظر نمی رسد. لازم به یادآوری نیست که این مصوبه در سال 1391 به عنوان یک طرح مطالعاتی با نظرسنجی از قریب 2400 نفر از دانشجویان داوطلب و 4000 هزار نفر از استادان دانشگاههای علوم پزشکی انجام گرفت و نهایتا نتیجه آن غیر عادلانه بودن و رد کلیات این طرح بوده است. با توجه به این که در چند سال اخیر تغییر خاصی در شرایط آموزشی و حرفه ای پزشکان روی نداده است، از حضور جناب عالی تقاضا می کنیم که در اجرای مفاد این مصوبه تحقیق و تامل بیشتری را لحاظ بفرمایید.

 

(11تير1395) نامه دکتر سبطی به وزیر محترم بهداشت: جناب آقای دکتر حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی، با سلام و احترام فراوان این جانب هامون سبطی دانش آموخته پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و مولف و مدرس زبانشناسی و ادبیات فارسی که بیش از دودهه است به شغل دوست داشتنی معلمی روآورده ام و گویا افتخار معلمی بسیاری از پزشکان جوان این مملکت را دارم، به دعوت دوستان جوان پزشکم و به واسطه فعالیتم در به سامان رساندن ماجرای رای دیوان عدالت اداری بر ابطال مصوبه شورای سنجش و آموزش کشور در کنکور 93 و 94 و نهایتا ختم به خیر شدن اعتراضات صدهاهزار دانش آموز – بدون کشیده شدن اعتراضات به مجاری غیرقانونی و تنش برانگیز – وظیفه ی خود دانستم که مواردی خاص را درباره ی اعتراضات اخیر بیش از دوهزار داوطلب تخصص پزشکی به تاثیر مثبت سوابق تحصیلی بر رتبه آزمون جامع دستیاری، به خدمت شما عرض نمایم : 1- بر خلاف گفته ی آقای دکتر حمید اکبری در مصاحبه با خبرنگار صدای پزشکان در تاریخ 28 خرداد 95 که : “وقتی دو نفر رتبه یکسان کسب می‌کنند، برای اینکه مشخص کنیم اولویت برای پذیرش در یک رشته-محل با کدام فرد است، معدل دوره عمومی و آزمون پیش کارورزی را تأثیر می‌دهیم ” ، اعمال تاثیر مثبت ربطی به این موارد خاص و نادر ندارد و رتبه ی تعداد زیادی از داوطلبان را به شکل معنی داری ارتقا می بخشد. و فقط درمواردی که سابقه تحصیلی داوطلبی رتبه او را ارتقا ندهد، از اعمال آن صرف نظر می شود – برخلاف تاثیر قطعی که در این موارد نیز رتبه داوطلب را به ضرر او جابه جا می کند – بدیهی است که در یک آرمون رقابتی، ارتقای رتبه گروهی از داوطلبان به منزله زیان کردن رقیبان آنهاست و برخلاف اظهارات مسئولان نباید اندیشید که تاثیر مثبت در آزمون دستیاری فقط به برخی کمک می کند اما حقی از کسی ضایع نمی نماید. 2 – بر این اساس و برخلاف گفته آقای دکتر پورکاظمی در مصاحبه با ایرنا در تاریخ 2 تیر 95 که : ” اکنون شاهد این هستیم داوطلبانی که نمره پایین داشته اند و امید زیادی به قبولی ندارند، اعتراض کرده اند ” ، منطقا بسیاری از معترضان داوطلبانی هستند که اتفاقا در آزمون جامع دستیاری با موفقیت ظاهر شده اند – از جمله آقای دکتر کیان علی پسند رتبه دوم آزمون امسال – و نگران جا به جا شدن رتبه ها و از دست رفتن شرایط مطلوبشان برای راه یابی به رشته – محل های مورد نظرشان هستند. 3 – با توجه به یکسان نبودن سوالات امتحامات دانشکده های مختلف و همچنین آزمون پیش کارورزی در کل کشور، تراز کردن این نمرات پبش از اعمال تاثیر آن ها در رتبه های فعلی امری ضروری است اما با توجه به این بخش از گفته های جناب دکتر پورکاظمی در مصاحبه یادشده با ایرنا که : ” در ثبت نام آزمون دستیاری نیز اعلام شده که داوطلبان خودشان به صورت خود اظهاری معدل دوره پزشکی عمومی و نمره آزمون پیش کارورزی را اعلام کنند، برخی از این معترضان به دروغ نمره 20 درج کردند و اگر هم قبول شوند، از دانشگاه اخراج می شوند، زیرا حتی اگر اشتباه کرده باشند، نیز بعدا فرصت ویرایش و اصلاح را داشتند” چگونه ممکن است بر اساس نمرات نامعتبر و استعلام نشده که بروز تقلب در آن بنابر همین اظهارات محرز است، معدل و نمره پیش کاروزی داوطلبان امسال را تراز کرد و بر اساس آن رتبه آزمون جامع دستیاری را جابه جا نمود؟ درضمن اخراج دانشجوی خطاکار پس از استعلام سوابق تحصیلی، چه دردی از دانشجویان صادق و راستگوی زیان دیده دوا می کند؟ جای خالی رزیدنت اخراج شده را چه کسی پرخواهدکرد و سازوکار انتخاب جانشین او چیست؟ وانگهی براساس کدام مدرک و دلیلی به برخی از پزشکان محترم معترض اتهام جعل اطلاعات رسمی و دروغگویی زده شده است؟ آیا منطق خلاف این را حکم نمی کند؟ داوطلبی که بنا بر ادعای یادشده فرضا به دروغ معدل خود را بیست درج کرده باشد، باید جزو کدام دسته از داوطلبان ورود به دوره دستیاری باشد؟ موافقان تاثیر معدل یا مخالفان این امر؟ 4- آقای دکتر پورکاظمی در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان در تاریخ 6 تیر 95 گفته اند: “هدف ما تربیت متخصص است و ارتقای افرادی که از پایه به درس اهمیت نمی دادند، به درد جامعه نمی خورد” آیا واقعا معدل سالیان سال قبل این پزشکان که اغلب آنها سالهای زیبای جوانی خود را به خدمت در مناطق محروم کشور مشغول بوده اند، تعیین می کند که این عزیزان به درد جامعه می خورند یا نمی خورند؟! مقاله ها و تحلیل های گسترده و جامعی در صفحه اینستاگرامی @salamateamuzeshi دراین راستا بارگذاری شده است و سخن ها بسیار است اما امیدوارم که این مختصر، مواردی شاید کمتر شنیده را به سمع شما بزرگوار دردآشنا رسانیده باشد و در راه اتخاذ تصمیمی واقعبینانه تر و نزدیک تر به عدالت و سلامت آمورشی، از سوی حضرت عالی و معاونان و مشاوران فرهیخته و ارجمندتان مورد توجه واقع شود.

تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد در پناه یزدان

.

(12 تير ۱۳۹۵) سیاه و سفیدهای تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری يگان خبر نشر دريافت: به گزارش خبرگزاري صدا و سيما: امسال مرکز سنجش و آموزش پزشکی بنا دارد تا نمره‌ی پیش‌کارورزی و معدل دوره‌ی پزشکی را در پذیرش آزمون دستیاری سال 95 دخالت دهد امّا این اقدام با اعتراض گسترده‌ی داوطلبان مواجه شده است. بیش از هزار نفر از پزشکان و دانشجویان مقاطع مختلف پزشکی در نامه‌ای سرگشاده خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ابطال تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری را خواستار شدند. در بخش هایی از این نامه داوطلبان اعلام کرده‌اند که امتحان پیش کارورزی قبل از ورود دانشجو به دوره کارورزی برگزار می‌شود و نمره‌ی آن نمی‌تواند معیاری برای قبولی در آزمون دستیاری باشد از طرفی معدل نمرات دوره‌ی پزشکی عمومی حاصل امتحاناتی با کیفیت‌های متفاوت در شهرهای مختلف است، همچنین تراز کردن نمرات دانشجویان حتّی در یک دوره‌ی زمانی و در یک دانشگاه عملاً امکان پذیر نیست. میثم رضایی از پزشکان عمومی و داوطلب آزمون دستیاری گفت: با توجّه به رقابت فشرده و ظرفیت محدود رشته-شهرهای قابل انتخاب، اعمال اثر سوابق تحصیلی تأثیر شگرف و جبران‌ناپذیری بر نتایج نهایی آزمون می‌گذارد و صحبت‌های متناقض مسئولان شورای آموزش پزشکی هم حاکی از احاطه نداشتن آنان بر نحوه‌ی این تأثیرات است.

(9 تیر ۱۳۹۵) در پی انتشار اعتراض جمعی از داوطلبان به نتایج آزمون کارشناسی ارشد پزشکی، کمیته‌ی بازنگری نتایج این آزمون به دستور معاون آموزشی وزارت بهداشت تشکیل شد. (تمدید مهلت انتخاب رشته) یگان خبر نشر دریافت: به گزارش ایسنا: دکتر باقر لاریجانی طی نامه‌ای به دبیرخانه‌ی شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی و مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور را موظف به برگزاری کمیته‌ای جهت بررسی مجدّد نتایج و کارنامه‌های علمی شرکت‌کنندگان آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های علوم پزشکی کرد. به گزارش وب دا، متن نامه‌ی معاون آموزشی وزیر بهداشت به این شرح است: «آزمون‌های ملی در حوزه علوم پزشکی از جمله حیطه‌های بسیار حساس و مهم است که نقش اساسی در ارزیابی توان‌مندی‌های داوطلبان و گزینش متناسب دانشجویان برای رشته‌ها و مقاطع مختلف دارند. در این میان آزمون کارشناسی ارشد رشته های علوم پزشکی به لحاظ تعداد زیاد شرکت‌کنندگان و تعدّد رشته‌ها از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است. نظر به اظهارات تعدادی از شرکت‌کنندگان آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های علوم پزشکی سال 1395 مبنی بر بروز برخی اشتباهات در روند نمره‌دهی و صدور کارنامه‌ی آزمون، مقتضی است به منظور جلوگیری از تضییع حقوق داوطلبان عزیز از هر حیث و با اطمینان‌بخشی به جامعه‌ی محترم دانشجویی در خصوص امنیت برگزاری آزمون از طرح سؤال تا اعلام نتایج نهایی، هرچه سریع‌تر کمیته‌ای را جهت بررسی مجدّد نتایج و کارنامه‌های علمی شرکت‌کنندگان تشکیل داده و ضمن بررسی مجدّد این فرآیند، نسبت به صدور کارنامه‌های اصلاح‌شده اقدام و نتیجه را به این‌جانب منعکس فرمایید. در این راستا ضروری است بازه‌های زمانی لازم برای انتخاب رشته و موارد دیگر از این قبیل تمدید گردد تا داوطلبان با آرامش لازم در این زمینه اقدام نمایند.» . (7تیر95) تاثیر مثبت و تراز کردن، اعتراف ضمنی به استاندارد نبودن سابقه تحصیلی! یگان خبر نشر دریافت: پویش اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی پزشکان کشور متن زیر را منتشر کرد: *و ما کنا معذبین حتی نبعث رسولا* قران کریم اعتراض به شیوه اعمال سابقه تحصیلی و تاثیر آن در رقابت حساس آزمون تخصص پزشکی با پاسخی از سوی مدیران محترم دست اندرکار این آزمون روبرو گردیده که خود اثبات کننده ناکارآمدی این سابقه برای سنجش صلاحیت داوطلبان آزمون است، چرا که در صورت عادلانه و استاندارد بودن آن، نه تنها نیازی به تراز کردن و یا صرفا تاثیر مثبت آن نبود، بلکه بر تاثیر بیش از 15درصد یا تاثیر منفی نیز خللی وارد نکرده و چه بسا نیازی به امتحان دیگری برای پذیرش دستیاری هم نبود! به عبارت دیگر ‘اختلاف بر سر اصل ناعادلانه بودن سابقه’ نیست، بلکه سوال این است که آیا صرفا با تراز کردن و یا اعمال سابقه مثبت میتوان به سطحی از اطمینان رسید که آن را معیاری برای سنجش ورود به دوره تخصص دانست یا خیر؟ باید خاطر نشان کرد که امتحانات و ارزشیابیهای زمان تحصیل پزشکان تاکنون *تنها برای طی مرحله ای از تحصیل دانشجویان به مرحله دیگر* طراحی گردیده و *نه برای سنجش برتری فردی بر دیگری*، بخصوص که شرایط در بین دانشگاههای مختلف و حتی بخشها، اساتید و سطح راحتی و سختی که هر دانشجو در چرخشهای اتفاقی بین بخشهای بیمارستانی نسبت به دانشجوی دیگری تحمل میکند، متفاوت است. اگر از ابتدا طراحی لازم برای رقابت پذیر کردن و یکسان سازی ارزشیابیهای زمان تحصیل انجام میشد، بدقت آیین نامه های مربوطه تدوین میگردید و از دانشگاهها هم خواسته می شد دقیقا مفاد آن را رعایت کنند، آنگاه شاید میشد این سابقه را تازه بعد از تراز کردن و یا با تاثیر مثبت در آزمون دستیاری اعمال کرد. در آن صورت خود دانشجویان نیز با آگاهی از تاثیر این سابقه، مهمترین ناظر برای رعایت اصل عدالت و جلوگیری از هر گونه انحراف قابل تصور در کسب نمره، خواهند بود. دانشجویان پزشکی در طی تحصیلات خود، سه سال، یعنی تقریبا نیمی از مدت دوران تحصیل را در بیمارستان سپری میکنند و از بدو ورود به بیمارستان، همزمان با آموزش به اداره بیمارستان و درمان بیماران کمک شایانی میکنند. به نحوی که بدون حضور آنان بسیاری خدمات متوقف و یا کند خواهد شد. بسیاری آنچنان درگیر کار درمان بیماران و بخش های بیمارستانی میشوند که فرصتی برای پیگیری نمرات خود ندارند و در واقع شوق بر بالین بیمار بودن، علاقه ای هم برای تعقیب نمرات و نمره گرایی باقی نمیگذارد. اما در صورت تاثیر نمرات در سرنوشت آزمون دستیاری آنان، بناچار باید تغییر این رویه دانشجویان پزشکی را شاهد بود. ایشان باید بیشترین تمرکز را بر کسب نمره کنند و شاید از آن مهمتر به طور پیوسته چالشهای بین دانشجویان و نظام آموزشی برای عادلانه و استاندارد سازی ارزشیابیها و نظارت بر آن بوجود آمده، نمره گرایی جای اشتیاق دانشجویان برای درمان بیماران و سیستم خدمات رسانی و کمک به اداره بیمارستانها را خواهد گرفت و.. این که گفته شود اعمال این تاثیر فقط به صورت مثبت خواهد بود نیز همانند تراز کردن، تاثیر چندانی در عادلانه کردن سابقه موجود ندارد و مانند آن است که کشتی گیری با چند امتیاز بیش از رقیب وارد گود کشتی گردد و مسابقه ای را شروع کند که از ابتدا مثلا 5 امتیاز جلوتر باشد، در این صورت حتی اگر موفق شود رقیب را ضربه فنی هم بکند! ارزشی نخواهد داشت. باید اجازه داد کشتی گیران مسابقه آزمون دستیاری نیز تمام امتیازات را در همان زمانی کسب کنند که از اول برای این رقابت در نظر گرفته شده و اضافه کردن ‘امتیاز کسب شده در دوران آموزش و تمرینات آماده سازی با رقیبان ‘ که تحت شرایط خاص دیگری انجام شده به ‘امتیازات مسابقه اصلی با رقیبان اصلی’ منطقا پذیرفتنی نیست! مگر آنکه از همان آغاز اطلاع رسانی کامل انجام شده، طرفین شرایط را پذیرفته و مهمتر آنکه بر اساس آن برای رقابتهای تمرینی نیز به مانند مسابقه اصلی استانداردسازی های لازم صورت گرفته باشد.

پویش اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی پزشکان کشور

(5تیر1395) پاسخ‌ دکتر سبطی به مصاحبه‌ی شتابزده آقای پور کاظمی، رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت به کار گیری این نوع ادبیات از سوی جناب دکتر پورکاظمی هم شأن ایشان را خدشه‌دار می‌کند هم از سوی جامعه پزشکی هضم نمی‌شود و یک اعتراض مدنی و کاملاً قانون‌مدار را خدای ناکرده دچار خشم و پرخاش‌جویی خواهد کرد. با چندهزار پزشک در حال تعامل و گفتگو هستیم و طبعاً باید نوع ادبیاتمان به لحن ناظمان مدارس راهنمایی در برنامه‌های صبح‌گاهی نزدیک نشود. «پزشک به دردنخور» چه اصطلاحی است آن هم از زبان یک مسئول عالی رتبه‌ی وزارت بهداشت و درمان! حذاقت و مهارت پزشکان را مردم با توجه به معدل و ریز نمرات آنها می‌سنجند؟ درست است که دکتر پورکاظمی عزیز دکتر ریاضی هستند نه طب امّا وقتی بر چنین مسندی تکیه می‌زنند باید از حوزه‌ی مربوط به مسئولیت خود اطلاعات درست و واقعی کسب کنند. آن چه ایشان در این مصاحبه بیان کرده اند پر است از اطلاعات غیرواقعی و نادرست. اطلاعاتی که درمورد تأثیر نمرات درسی در رتبه‌ی آزمون سراسری و علت اعتراض دانش‌آموزان و نمایندگان مجلس بیان کرده‌اند به هیچ رو نزدیک به واقع نیست. چطور یک مسئول دولتی برای اثبات درستی مصوبات خود از رد یا اصلاح مصوباتی موازی در مجلس و دولت سخن می‌گوید درحالی که اطلاعی در این مورد ندارد و اطلاعات نادرستی ارائه می دهد. واقعا این شتابزدگی در پاسخگویی ناشی از شتابزدگی در تصمیم گیری نیست؟ دکتر سبطی . (5تیر1395) پاسخ پویش اعتراض به تأثیر سوابق تحصیلی پزشکان کشور به اظهارات آقای پورکاظمی رئیس سازمان سنجش آموزش پزشکی واقعیات و موهومات پیرامون یک مصوبه به گزارش یگان خبر نشر دریافت پویش اعتراض به تأثیر سوابق تحصیلی پزشکان کشور به اظهارات رئیس سازمان سنجش آموزش پزشکی این‌گونه واکنش نشان داد: همان‌طور که می‌دانیم درآزمون دستیاری پزشکی دوره‌ی چهل و سوم ، وزارت محترم بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بر اساس مصوبه هشتادمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی مورخ 1/9/93 در قسمت بند «ب» و «ج» از موضوع 7 آن و اعمال این مصوبه در دفترچه‌ی راهنمای آزمون پذیرش دستیار تخصصی در قسمت بند 4 و 5 قسمت «ی» مربوط به شماره 2-۲ تصمیم به اعمال تأثیر ۱۵ درصدی سوابق تحصیلی داوطلبان این آزمون گرفته است. از بعد حقوقی به این مصوبه دارای ایرادات فراوانی‌ست که می‌توان به تعدادی از آنها اشاره کرد از جمله قاعده‌ی عطف‌ به ما‌سبق نشدن قوانین و مقررات، قاعده مسلم فقهی قبح عقاب بلابیان، قاعده‌ی احترام به حق مکتسب مردم و اصل برابری و رفع تبعیض ناروا اشاره کرد. اخیراً جناب آقای دکتر محمدحسین پورکاظمی، رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی که دکتری خود را در رشته‌ی ریاضیات و مدیریت کسب کرده‌اند ، مصاحبه‌ای را با خبرگزاری ایرنا انجام داده‌اند که متأسفانه گفته‌هایشان نه‌تنها از بُعد حقوقی قابل پیگرد است بلکه از نظر عقلی نیز وجاهت لازمه را ندارد. در این مصاحبه از قول ایشان می‌خوانیم: «اکنون شاهد این هستیم داوطلبانی که نمره‌ی پایین داشته‌اند و امید زیادی به قبولی ندارند، ‌اعتراض کرده‌اند ». معیار و ملاک تقسیم‌بندی معترضان و اتهام‌زنی ایشان به معترضان بر چه مبنایی‌ست؟ چه شواهدی در دست ایشان است که بر معترضین پوشیده ست؟ آیا ایشان کارنامه‌ی افراد معترض به تأثیر اعمال سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری را یک به یک بررسی کرده و چنین نتیجه‌ای را گرفته اند؟ یا بر اساس حدسیات خود این مطلب را بیان داشته اند؟ و اگر بر اساس حدسیات است تخصص ایشان که در حوزه ریاضیات ـ علم جبر و منطق مطلق ـ است را باید به حوزه‌ی حدسیات تغییر مختصات دهیم و اگر معترضان مصوبه‌ی مذکور ، کارنامه‌های درخشان خود را منتشر کنند آیا ایشان حاضر به عذرخواهی هستند؟ در جایی دیگر می‌فرمایند : «علت این تأثیر نیز این است که چون آموزش عالی رایگان است و افراد به‌صورت مجازی با پول بیت‌المال در دانشگاه‌های دولتی درس می‌خوانند، وظیفه داریم بهترین‌ها و قوی‌ترین را انتخاب کنیم تا حقّی از کسی ضایع نشود ». بیان چنین کلماتی از زبان عالی‌رتبه‌ترین مقام مرکز سنجش آموزش پزشکی وزات بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تنها تعجّب‌برانگیز است چرا که برای ادای دین فارغ‌التحصیلان رشته پزشکی به بیت‌المال هزینه شده برای تحصیل آنان در این رشته راهکاری دیگر اندیشه شده است به نام «طرح خدمت پزشکان و پیراپزشکان » که یا این مقام عالی‌رتبه از آن بی‌اطلاع‌اند یا اجرای این طرح برای ادای دین پزشکان به جامعه را مکفی نمی‌دانند و خود را در مقامی دیگر از وزارت مربوطه‌شان می‌بینند. در جای دیگری از مصاحبه‌شان می‌خوانیم : «اگر مردم بدانند یک پزشک متخصص با نمرات ضعیف مثلا 12قبول شده است‌،‌ کمتر تمایل دارند برای درمان نزد او بروند و اگر بدانند یک پزشک با معدل 19 قبول شده است، نزد او می‌روند.» ادای چنین جملاتی از مقامی با چنین مرتبه و سطح تحصیلاتی، جز حیرت چیز دیگری نمی‌زاید که اگر چنین جمله‌ای صحت عقلایی داشت ، نمره‌ی معدل تحصیلات پزشکان در پروانه‌ی طبابتشان درج می‌شد و اگر ایشان در‌این‌باره مقاله‌ی تحقیقی ارائه داده‌ند (که البته در سال ۱۳۹۱ چنین طرح تحقیقاتی با شرکت ۲۴۰۰ دانشجو و ۴۰۰۰ نفر از استادان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام گرفته است و نتایج آن خط بطلان قاطعی بود بر تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری پزشکی ) و این جملات استنتاج از آن است ، بهتر از هرکس می‌دانند که فرمول‌های آماری همواره دچار خطای محاسباتی ست و این مطلق گویی آن هم از «جانب مردم » خطایی ست که باید از رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت به دور باشد. مرور مصاحبه ایشان و بررسی این گفتارهای سراسر غیرکارشناسی و گاه حیرت‌آورشان، آن‌هم از زبان چه کسی؟! رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ، نه‌تنها به نگرانی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دوره‌ی عمومی رشته پزشکی ، پیرامون آزمون دستیاری پزشکی دامن می‌زند بلکه این را به ذهن همگان متبادر می‌کند که سرنوشت پزشکان در دست چه کسانی‌ست؟ خودشان یا تبصره و ماده‌واحده های غیرکارشناسی مصوب مرکزی که رئیسش بر هیچ یک از امور و جنبه‌های رشته پزشکی وقوف کامل ندارد. از طرفی دیگر ورود ایشان به بحث کنکور سراسری و مسائل پیرامون تأثیر معدل دانش‌آموزان در کنکور سراسری هم تعجّب‌برانگیز است، چرا که چند ادعای کذب در سه پاراگراف؟ ا- قانون تأثیر سوابق تحصیلی در نتیجه‌ی آزمون سراسری مصوب مجلس شورای اسلامی در نهم آبان سال 1386 است و نه وزارت محترم علوم که در سالهای 1392 و 1395 باز هم در صحن علنی مجلس اصلاح شده است. 2- نهایت تأثیرگذاری معدل در نتایج کنکور 25٪ بوده آن هم در سال‌های 1393 و 1394 و با تأثیر قطعی که شکایت خانم فاطمه کریمی را به دیوان عدالت اداری درپی داشت و رأی دیوان بر غیرقانونی بودن این تأثیر قرار گرفت و در پی اعتراضات شکل گرفته ، نوع و میزان تأثیر در سال جاری به حالت سال 1392 و 1391 برگشت، یعنی بیست و پنج درصد تأثیر مثبت. در سال‌های 1390 و 1389 نیز تأثیر مثبت معدل به قدر پانزده درصد اعمال شد! کدام پنجاه درصد و هفتاد درصد؟! «یک سال اعمال نشد» یعنی چه؟! ایشان درمورد کدام آزمون در کدام کشور حرف می‌زنند؟ 3- از همان سال 1386 قانون سنجش و پذیرش دانشجو، تأثیر معدل امتحانات استاندارد و نهایی سه سال پایان دبیرستان را در نمره کنکور مجاز می‌داند نه فقط نمرات امتحانات نهایی سال سوم دبیرستان را و دلیل حکم دیوان بر ابطال مصوبه کمیسیون آموزش و سنجش همین نص صریح قانون مجلس بوده است و اتفاقاً امسال این قانون دست کاری شده است و قید سه سال را از آن حذف کرده‌اند! 4- علت اعتراض چند صد هزار دانش‌آموز و دلایل ذکر شده از سوی جنابان دکتر احمد توکلی ، مهرداد لاهوتی و قاسم احمدی لاشکی در مجلس شورای اسلامی و دکتر هامون سبطی در مطبوعات و صدا‌و‌سیما و وکیل سجاد حجازی به عنوان نماینده‌ی افتخاری دانش‌آموزان کشور و جمعی دیگر از مسئولان و صاحب نظران ، نه تغییر میزان درصد تأثیر سوابق تحصیلی بر نمره‌ی کنکور در سال‌های مختلف که اصولاً واقعیت ندارد، بلکه ایراداتی بسیار اساسی و جدّی بوده است از جمله ترویج اخلاق ناشایست نمره‌پرستی در میان دانش‌آموزان، رواج تقلب و ناراستی میان نوجوانان و جوانان، گرم‌تر شدن بازار دلّالان سؤال و مؤسسات سودجو و بعضاً خلافکار آموزشی و کنکوری، عطف به ما سبق نشدن قوانین، ناعادلانه بودن این نوع رتبه بندی و… بوده است. نمی‌دانم اگر مصاحبه‌ی آقای دکتر محمد حسین پور کاظمی،رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت با خبرگزاری ایرنا ادامه پیدا می‌کرد ، با ادّعاهای بی پایه و اساسشان طومار کدام آزمون دیگری را در هم می‌پیچاندند؟

پویش اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی پزشکان کشور

. (4تیر1395) گفته‌های تأمّل برانگیز محمدحسین پورکاظمی رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت يگان خبر نشر دريافت: به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدحسین پورکاظمی رییس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت گفت: جامعه باید به دنبال اجرای قانون تأثیر سوابق تحصیلی باشد چراکه هدف ما تربیت متخصص با معلومات است. ‍[در پاسخ به درخواست برخی داوطلبان آزمون دستیاری مبنی بر لغو قانون تأثیر سوابق تحصیلی: ] هدف ما تربیت متخصص است و ارتقا افرادی که از پایه به درس اهمیت نمی‌دادند، به درد جامعه نمی‌خورد. به هرحال جامعه از منابع مالی خود برای تحصیل دانشجویان هزینه می کند و باید نتیجه‌ي این هزینه را ببیند. افرادی که از ابتدا دقیق درس نخوانده‌اند و در آزمون نیز موفق نبودند، در تصمیم برای لغو این قانون نقشی ندارند. سالهاست در دوره‌ی PHD و کارشناسی ارشد 20 درصد تأثیر معدل اعمال می‌شود. قانون اعمال سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری نیز از سه سال پیش تصویب شد و دلیلی برای لغو آن وجود ندارد. نحوه‌ی تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون اینگونه است که 85 درصد نمره‌ی اعلام شده‌ی آزمون دستیاری امسال، نمره‌ی دانشجو در آزمون ، 10 درصد آن نمره پیش کارورزی و 5 درصد نیز معدل دوران تحصیل وی است. در آزمون دستیاری امسال، شش هزار و900 نفر مجاز به انتخاب رشته شدند و کارنامه این افراد منتشر شده است. از این تعداد بیش از سه هزار نفر پذیرفته می شوند. يگان خبر نشر دريافت: به گزارش ایرنا، محمد حسین پور کاظمی،رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاثیر معدل و سوابق تحصیلی پزشکان در آزمون دستیاری قطعی است و تغییر نخواهد کرد و اکنون شاهد این هستیم داوطلبانی که نمره پایین داشته اند و امید زیادی به قبولی ندارند، اعتراض کرده اند. تاثیر معدل دوره پزشکی عمومی و نمره آزمون پیش کارورزی در آزمون دستیاری مصوبه سال 93 شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت است که بالاترین نهاد تصمیم گیرنده درباره این آزمون است. به طور کلی تاثیر معدل و سوابق تخصیلی سال هاست که در کنکور سراسری با 25 درصد اعمال می شود و علّت این تاثیر نیز این است که چون آموزش عالی رایگان است و افراد به صورت مجازی با پول بیت المال در دانشگاه های دولتی درس می خوانند، وظیفه داریم بهترین ها و قوی ترین را انتخاب کنیم تا حقی از کسی ضایع نشود. در مورد کنکور سراسری نیز تصمیم گیری درباره دخالت معدل در آزمون سراسری در وزارت علوم انجام شده و علت اینکه مجلس وارد این قضیه شده نیز این بود که در چند سال متوالی در وزارت علوم درصدهای مختلفی بین 50 یا 70 درصد درباره تأثیر سوابق تحصیلی اعلام کردند و در یک سال نیز معدل را تأثیر ندادند؛ امّا وزارت بهداشت چنین تغییراتی را نداشت. به همین علت و به‌خاطر تصمیم‌گیری‌های متعدد و تغییرات مکرر، مجلس وارد شد تا جلوی تغییرات مکرّر در روند تأثیر معدل در کنکور سراسری وزارت علوم را بگیرند و گرنه اصل تاثیر معدل در کنکور نیز مصوبه‌ی قانونی است و مطابق آن باید معدل سه سال تحصیلی دبیرستان در کنکور مؤثر باشد. در گذشته فقط نمره‌ی امتحان نهایی سال آخر دبیرستان در کنکور مؤثر بود امّا در قانون جدید در مجلس مصوب شد که معدل سه سال تحصیلی دوران دبیرستان در کنکور سراسری تأثیر داشته باشد تا افرادی باهوش‌تر و درس‌خوان‌تر وارد دانشگاه شوند. در مورد آزمون دستیاری که پزشکان عمومی وارد دوره‌ی تخصص می‌شوند نیز همین‌طور است و بلکه اهمیت بیشتری دارد زیرا همه تمایل دارند نزد پزشکی بروند که در دوره‌ی تحصیل نمرات بالایی داشته است و اگر مردم بدانند یک پزشک متخصص با نمرات ضعیف مثلا 12 قبول شده است ، کمتر تمایل دارند برای درمان نزد او بروند و اگر بدانند یک پزشک با معدل 19 قبول شده است، نزد او می‌روند. تأثیر معدل در آزمون کارشناسی ارشد به میزان 20 درصد نیز سال‌هاست که هم در وزارت علوم و هم وزارت بهداشت اجرا می‌شود و اصل تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون ورودی دانشگاه ها یک اصل ارزشمند و پذیرفته شده است. در آزمون دکترا نیز سال هاست، 50 درصد نمره از سوابق تحصیلی، مقاله و کارهای علمی داوطلبان به دست می آید. اگر فردی بخواهد در یک دانشگاه معتبر خارجی نیز تحصیل کند، به معدل، سوابق تحصیلی و اطلاعات او در مصاحبه توجه می کنند نه اینکه بر اساس یک آزمون تستی با 200 سوال او را پذیرش کنند. تأثیر معدل در آزمون دستیاری که در سال 93 تصویب شد، حتی در آزمون سال 94 نیز اعمال نشد تا داوطلبان فرصت کافی برای تطبیق خود با شرایط جدید داشته باشند و اگر معدل آنها پایین است بیشتر درس بخوانند. در آزمون دستیاری امسال قطعا معدل دوره پزشکی با 5 درصد و نمره آزمون پیش کارورزی (پره انترنتی) با 10درصد در صورت تاثیر مثبت اعمال می شود، اکثر داوطلبانی که نمره بالایی کسب کرده اند نیز اعتراضی ندارند و فقط کسانی که نمره لازم را اخذ نکرده اند و می دانند قبول نمی شوند، جوسازی می کنند و اعتراض داشته‌اند. تصمیم وزارت بهداشت برای تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری قانونی است و باعث می‌شود، افراد توانمندتری وارد دوره تخصص پزشکی شوند و کیفیت دوره دستیاری بالاتر برود. اگر هر نهادی از جمله کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یا دیوان عدالت اداری در این زمینه از نماینده‌ی وزارت بهداشت برای پاسخگویی دعوت کند، حاضر می‌شویم و ادلّه علمی و قانونی لازم را ارائه می‌کنیم. در ثبت نام آزمون دستیاری نیز اعلام شده که داوطلبان خودشان به صورت خود‌اظهاری معدل دوره پزشکی عمومی و نمره آزمون پیش‌کارورزی را اعلام کنند، برخی از این معترضان به دروغ نمره 20 درج کردند و اگر هم قبول شوند، از دانشگاه اخراج می شوند، زیرا حتّی اگر اشتباه کرده باشند، نیز بعداً فرصت ویرایش و اصلاح را داشتند. معدل اکثر داوطلبان آزمون دستیاری نیز در حد متوسط بین نمرات 15 تا 17 است و در عمل در قبولی اکثریت داوطلبان تاثیر ندارد. مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت برای شفافیت در آزمون کارنامه تمام داوطلبان و همچنین کلید سوالات را منتشر کرده است و خود داوطلبان می توانند، نمراتشان را حساب کنند. مصوبه تأثیر سوابق تحصیلی شامل معدل دوره پزشکی و نمره آزمون پیش کارورزی در آزمون دستیاری امسال قطعی است و حتما اجرا می شود. . (5تير1395) مخالفت دکتر عابدی، نماینده مجلس دهم و عضو کمیسیون بهداشت و آموزش پزشکی با تأثیر دادن سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری يگان خبر نشر دريافت: به گزارش رویش نیوز، حاشیه‌های آزمون دستیاری امسال همچنان ادامه دارد و تصمیم سازمان سنجش پزشکی برای تأثیر دادن معدل، واکنش بسیاری از متخصصین را در پی داشته است. در هفته های گذشته نامه های جمعی از پزشکان به نمایندگان کمیسیون های بهداشت و آموزش مجلس دهم را منعکس کردیم. نامه‌هایی که در آن‌ها به تفصیل درباره‌ي ناعادلانه و غیرکارشناسی بودن این تصمیم صحبت شده بود. دکتر عابدی نماینده مجلس دهم و عضو کمیسیون بهداشت و آموزش پزشکی نیز مانند بسياری دیگر از متخصصان، تأثیر معدل در شرایط فعلی را ناعادلانه و انجام این تصمیم را نیازمند پروسه‌ي زمانبندی شده و با برنامه‌ریزی قبلی می‌داند. در ادامه مصاحبه کوتاهی با ایشان را می خوانید: – آیا شما اقدام سازمان سنجش پزشکی در تأثیر دادن سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری را صحیح می‌دانید؟ *** خیر. بنده با این اقدام به دو دلیل مخالفم. اول آنکه از قبل به دانشجویان اطلاع داده نشده است و دوم اینکه دانشگاه‌های مختلف در زمان برگزاری امتحانات از یک استاندارد واحد برخوردار نبوده و نظارتی هم بر برگزاری امتحان صورت نمی‌گرفته است. ممکن است آزمون بعضی از دانشگاه‌ها نسبت به برخی دیگر سختی بیشتری داشته و نمره دانشجو بالطبع کمتر شده است. بنابراین اگر قرار است چنین اتفاقی هم بیفتد باید در طی یک پروسه‌ی زمانبندی شده با نظارت منطقه‌ای تحت نظارت مرکزی انجام شود.، امّا الآن و به‌این‌صورت واقعاً حق بسیاری از افراد ضایع می‌شود. – رئیس سازمان سنجش پزشکی در مصاحبه‌ای عنوان کرده است که دانشجویانی که در طول مدت تحصیل نمرات ضعیف کسب کرده‌اند، به درد جامعه نمی‌خورند. نظر شما در این خصوص چیست؟ *** این نظر شخصی ایشان است. البته چون پزشکی شغل حساسی است، دانشجویان پزشکی باید همیشه بالاترین نمره را داشته باشند. ولی خود نمره ملاک سواد نیست. چرا که از لحاظ دیدگاه آموزشی، معدل را تنها ملاک سواد قرار نمی‌دهیم، چرا که فاکتورهای دیگری هم دخیل هستند. مثلاً نحوه‌ی طراحی سؤال‌ها، اینکه ارزش‌یابی کتبی بوده است یا تستی، از همه‌ی فصول امتحان گرفته شده یا برخی فصول، آیا نظرات شخصی اعمال نشده است؟ فاکتورهای بسیاری وجود دارد تا بتوانیم مشخص کنیم که آیا این نمره منعکس کننده سطح سواد دانشجو هست یا نه. بنابراین نمره را به تنهایی نمی‌توان به عنوان ملاک سواد قرار داد.   . (5تیر1395) تقاضای پزشکان عمومی از دیوان عدالت اداری جهت ابطال دو بند از دفترچه آزمون دستیاری یگان خبر نشر دریافت: به گزارش خبرگزاری سلامت ایران (سینا) : وکیل دادگستری ضمن بیان اعتراض بیش از ۲۳۰۰ نفر از پزشکان عمومی شرکت کننده در آزمون دستیار تخصصی امسال با ذکر ادله خود تقاضای ابطال دو بند از دفترچه آزمون را از دیوان عدالت اداری خواستار شد. متن خبر: http://www.sinanews.ir/detail/converstation/422631/2030 . ( تير ۱۳۹۵) سجاد حجازی، وکیل پایه یک دادگستری: سرانجام نحوه پذیرش آزمون دستیاری: منتظر جواب دیوان عدالت اداری هستیم / امیدواریم رای به ابطال باشد یگان خبر نشر دریافت، به گزارش سایت الف، آزمون دستیاری ۱۳۹۵ با حاشیه‌‌های زیادی همراه بود چرا که مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور، معدل دوره پزشکی عمومی و نمره آزمون پیش کارورزی داوطلبان شرکت کننده را در نتیجه‌ی نهایی آزمون بدون اطلاع قبلی به داوطلبان لحاظ کرده که این امر موجب نارضایتی دانشجویان شده است. هفته گذشته ۱۵۰۰ دانشجوی پزشکی عمومی طی نامه‌ای به وزارت بهداشت خواستار عدم تاثیرگذاری معدل بر نتیجه آزمون دستیاری شدند اما ظاهراً به گفته وکیل آن‌ها تصمیم‌گیری شورای آموزش پزشکی و تخصصی که در مورخ یکم آذر ۹۳ انجام و سپس در دفترچه آزمون دستیاری امسال عملیاتی و لحاظ شده است، در زمانی صورت گرفته که این دانشجویان قبلاً امتحانات خود را گذرانده‌اند و چنین مقرری در هنگام تحصیل و طول دوره پزشکی عمومی و امتحان پیش‌کارورزی وجود نداشته است.اکنون مصوبه‌ای از سوی شورای آموزش پزشکی و تخصصی ابلاغ و اعلام شده که به دانشجویان سابق عطف به ماسبق شده و این خلاف قواعد حقوقی است؛ ضمن آن‌که خلاف قواعد فقهی و شرعی نیز هست زیرا در فقه نیز قاعده‌ای تحت عنوان «قبح عقاب بلابیان» وجود دارد، اما داوطلبان معتقدند که این تکلیف باید قبل از برگزاری امتحان پیش‌کارورزی و ورود آن‌ها به دوره پزشکی ابلاغ می‌شد که اکنون آن را از آنان مطالبه می‌کردند. سجاد حجازی وکیل داوطلبان معترض به آزمون دستیاری گفت: ما این موضوع را در دیوان عدالت مطرح کردیم و منتظر جواب آنها هستیم، امیدواریم که رأی به ابطال صادر شود. قائم مقام دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی این‌طور پاسخ داد که معدل در نمره داوطلبان مجاز آزمون دستیاری سال ۹۵، تاثیر مثبت دارد و معدل های مختلف با هم تراز می‌شوند و داوطلبان نگرانی نداشته باشند، چرا که معدل دوره پزشکی عمومی بدون احتساب معدل دوره پیش کارورزی است و به صورت تاثیر مثبت در نمره افراد تاثیر دارد. تاثیر مثبت به این معنی است که دو نفر نمره ۱۵۰ گرفته اند و یکی از آنها نمره معدل دوره پزشکی عمومی و پیش کارورزی اش بالاتر و دیگری پایین تر است، حال در این مرحله آن فردی که معدل بالاتری دارد تاثیر مثبت معدل خود را دریافت می کند. تاثیر سوابق تحصیلی داوطلبان در نتایج آزمون دستیاری ۱۵ درصد تعیین شده است. از سوی دیگر پزشکان و دانشجویان مقاطع مختلف پزشکی در نامه‌ای سرگشاده خطاب به کمسیون بهداشت و درمان مجلس، خواستار ابطال تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری امسال شده بودند و اکنون تعداد داوطلبانی که این نامه را امضا کرده‌اند به بیش از ۲ هزار نفر رسیده و به گفته وکیل این داوطلبان پیگیری حقوقی این پرونده در مراجع قانونی ادامه دارد. پیش‌تر وکیل، سجاد حجازی با بیان این‌که ایرادات بسیار زیادی به مصوبه‌ی شورای آموزش پزشکی و تخصصی مطرح است و از سوی دیگر اقدام مرکز سنجش پزشکی در تفسیر به رأی این مصوبه حتی مبنای قانونی ندارد و از جهات مختلف محل اشکال است، به ایسنا گفته بود که این مصوبه بر خلاف حقوق مکتسبه این داوطلبان است زیرا برای عده‌ای سود غیرموجه بلادلیل و برای عده‌ای دیگر ضرر غیرموجه بلادلیل ایجاد می‌کند. داوطلبان به بند ۴ و ۵ قسمت “ی” مربوط به بخش دوم دفترچه این آزمون تحت عنوان «نمره‌دهی آزمون و محاسبه نمره‌‌ی کل» که معدل دوره پزشکی عمومی را به میزان پنج درصد و نمره امتحان پیش‌کارورزی را به میزان ۱۰ درصد در نتایج آزمون دستیاری به‌صورت تأثیر مثبت قلمداد کرده است، معترض هستند. با مصوبه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، دانشجویی که دارای معدل پایین‌تری است در مقابل دانشجویی با معدل بالاتر در یک فضای رقابتی متضرر می‌شود زیرا رتبه و نمره‌کل او نسبت به داوطلب با معدل بالاتر، پایین‌تر می‌آید؛ اهم اعتراض داوطلبان هم این است که چرا باید نسبت به موضوعی ضرر کنند و مجازات شوند که هیچ‌وقت به آن‌ها گفته نشده است. وکیل این داوطلبان معترض با بیان این‌که امروز ابطال این مصوبه را از دیوان عدالت اداری تقاضا می‌کنیم، خاطرنشان کرد: این شورا اگر هم مصوبه‌ای را می‌خواست لحاظ کند باید از تاریخ مصوبه به بعد نسبت به دانشجویانی که مشمول آن باشند، آن را اعمال می‌کرد، نه نسبت به دانشجویانی که سال‌ها پیش امتحان پیش‌کارورزی خود را گذرانده‌اند که یک امتحان حدنصابی بوده و همه دانشجویان پزشکی هم تنها می‌خواهند از این امتحان عبور کنند و کسی گمان نمی‌کند که ممکن است روزی این امتحان در نتیجه آزمون تخصصی او ۱۰ درصد تأثیر مثبت داشته باشد و شاید او را از رفتن به رشته مورد نظر خود باز دارد. حجازی این مصوبه را خلاف حقوق مکتسبه این دانشجویان پزشکی دانست و گفت: در واقع این دانشجویان زمانی که در حال تحصیل بودند و این نمرات را اخذ کردند، قانون این حق مکتسب را برای آن‌ها قائل شده که با همان نمرات بتوانند در آزمون تخصصی شرکت کنند بدون آن‌که این نتایج موجب ضرر آن‌ها شود اما اکنون این مصوبه برخلاف حقوق مکتسبه آن‌ها است. با این وجود هنوز باید منتظر ماند و دید که با ایراداتی که وزارت بهداشت در این خصوص گرفته است، دیوان عدالت اداری چه پاسخی خواهد داد آیا به نفع داوطلبان رای را ابطال می‌کند یا اینکه به نفع وزارت بهداشت این مصوبه را اجرایی می‌کند. شما می‌توانید دیدگاه خود را در مورد این متن در لینک زیر زیر مطلب سایت الف بگذارید و نظرهای دیگران را نیز بخوانید: http://alef.ir/vdcipwap3t1aqw2.cbct.html?365539

.

(تیر1395) ورود نمایندگان مجلس به مورد تأثیر معدل در آزمون دستیاری پزشکی

یگان خبر نشر دریافت: به گزارش صدای پزشکان، ۳۲ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با امضای نامه هایی جداگانه خطاب به دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار بررسی مجدد موضوع تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون پذیرش دستیاری شدند. در این نامه آمده است:

جناب آقای دکتر قاضی زاده هاشمی

وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

احتراما با آرزوی قبولی طاعات و عبادات جنابعالی، به پیوست اعتراض جمعی از پزشکان داوطلب آزمون دستیاری ۹۵ و تقاضای توقف طرح اعمال اثر معدل و کارورزی در این آزمون به خدمتتان ارسال می گردد. خواهشمند است با توجه به اهمیت موضوع و لزوم رفع دغدغه  و نگرانی داوطلبان این آزمون دستور فرمایید نسبت به بررسی جامع و ارائه راهکار جایگزین در این خصوص اقدام و نتیجه را اعلام نمایید.

۳۲ نماینده مجلس این نامه را امضا کرده اند که اسامی آنها به شرح زیر است:

۱) جناب آقای عابدی ۲)جناب آقای علی اکبر کریمی ۳)جناب آقای سید مهدی مقدسی ۴)جناب آقای حسینعلی حاجی ۵)جناب آقای جمشید جعفرپور  ۶)جناب آقای قرجه طیار ۷)جناب آقای محمد مهدی برومندی ۸)جناب آقای مسعود گودرزی ۹)جناب آقای رحیم زارع ۱۰) جناب آقای کورش کرم ‌پور حقیقی ۱۱)جناب آقای رضا انصاری ۱۲)جناب آقای علی اکبری ۱۳)جناب آقای علی سلیمی ۱۴)جناب آقای علی نجفی ۱۵)جناب آقای محمد دامادی ۱۶)جناب آقای علی اصغر یوسف نژاد ۱۷)جناب آقای شمس الله شریعت نژاد ۱۸)جناب آقای عبدالله رضیان ۱۹)جناب آقای عزت الله یوسفیان ۲۰)جناب آقای سید علی ادیانی ۲۱)جناب آقای قاسم احمدی ۲۲)جناب آقای نانوا کناری ۲۳)جناب آقای نیازآذری ۲۴)جناب آقای مسعود رضایی ۲۵)جناب آقای رامین نورقلی پور ۲۶)جناب آقای حسینی کیا ۲۷)جناب آقای علیرضا محجوب ۲۸)جناب آقای احمد مرادی ۲۹)جناب آقای محمدرضا رضایی ۳۰)جناب آقای حمید بنائی ۳۱)جناب آقای محمد مفتح ۳۲)سرکار خانم سیده حمیده زرآبادی

تصاویر امضای نمایندگان مجلس در فایلهای زیر قابل دسترسی است:

اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی – ۱۱

اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی – ۱۰

اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی-۹

اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی -۸

اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی -۷

اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی -۶

اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی -۵

اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی -۴

اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی-۳

اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی – ۲

اعتراض به تاثیر سوابق تحصیلی -۱

 MAJLES PEZESHKAN_Page_01 MAJLES PEZESHKAN_Page_02 MAJLES PEZESHKAN_Page_03 MAJLES PEZESHKAN_Page_04 MAJLES PEZESHKAN_Page_05 MAJLES PEZESHKAN_Page_06 MAJLES PEZESHKAN_Page_07 MAJLES PEZESHKAN_Page_08 MAJLES PEZESHKAN_Page_09 MAJLES PEZESHKAN_Page_10 MAJLES PEZESHKAN_Page_11 MAJLES PEZESHKAN_Page_12 MAJLES PEZESHKAN_Page_13 MAJLES PEZESHKAN_Page_14 MAJLES PEZESHKAN_Page_15 MAJLES PEZESHKAN_Page_16 MAJLES PEZESHKAN_Page_17 MAJLES PEZESHKAN_Page_18 MAJLES PEZESHKAN_Page_19 MAJLES PEZESHKAN_Page_20 MAJLES PEZESHKAN_Page_21 MAJLES PEZESHKAN_Page_22 MAJLES PEZESHKAN_Page_23

  تا این لحظه:

اسامی نمایندگان مجلس شورای اسلامی حمایت کننده از لغو تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری:

1) جناب آقای عابدی
2)جناب آقای علی اکبر کریمی
3)جناب آقای سید مهدی مقدسی
4)جناب آقای حسینعلی حاجی
5)جناب آقای جمشید جعفرپور
6)جناب آقای قرجه طیار
7)جناب آقای محمد مهدی برومندی
8)جناب آقای مسعود گودرزی
9)جناب آقای رحیم زارع
10) جناب آقای کورش کرم ‌پور حقیقی
11)جناب آقای رضا انصاری
12)جناب آقای علی اکبری
13)جناب آقای علی سلیمی
14)جناب آقای علی نجفی
15)جناب آقای محمد دامادی
16)جناب آقای علی اصغر یوسف نژاد
17)جناب آقای شمس الله شریعت نژاد
18)جناب آقای عبدالله رضیان
19)جناب آقای عزت الله یوسفیان
20)جناب آقای سید علی ادیانی
21)جناب آقای قاسم احمدی
22)جناب آقای نانوا کناری
23)جناب آقای نیازآذری
24)جناب آقای مسعود رضایی
25)جناب آقای رامین نورقلی پور
26)جناب آقای حسینی کیا
27)جناب آقای علیرضا محجوب
28)جناب آقای احمد مرادی
29)جناب آقای محمدرضا رضایی
30)جناب آقای حمید بنائی
31)جناب آقای محمد مفتح
32)سرکار خانم سیده حمیده زرآبادی
33)جناب آقای دکتر بهرام پارسایی
34)جناب آقای مهندس فرج اله رجبی
35)جناب آقای علی گلمرادی
36)جناب آقای شهرام غراوی
37)جناب آقای همایون یوسفی
38)جناب آقای علی اسدی کرم
39)جناب آقای محمد بیرانوندی

40)جناب آقای اعزازی ملکی
41)جناب آقای علیرضا سلیمی
42)جناب آقای عبدالحمید خدری

اسامی اساتید محترم دانشگاه های علوم پزشکی حمایت کننده از لغو تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری:

آقای دکتر نادر فیاضی فوق تخصص بیماری های ریه و ICU
 خانم دکتر هاجر اقبالی فوق تخصص گوارش و کبد
 آقای دکتر عنایت الله حمزه ای متخصص بیماری های مغز و اعصاب
آقای دکتر علی اصغر ابریشمی زاده متخصص بیماری های مغز و اعصاب
خانم دکتر الهه بهبودی متخصص جراحی گوش و حلق و بینی
خانم دکتر سیما مسعودنیا متخصص پوست و مو
آقای دکتر مجدید درودگر متخصص عفونی و بیماری های تب دار
خانم دکتر فریبا منصوری متخصص داخلی
 آقای دکتر حمیدرضا محمودی متخصص طب اورژانس
آقای دکتر مرتضی نوری متخصص ارتوپدی
آقای دکتر امیر مومنی زاده فوق تخصص آنژیوپلاستی
خانم دکتر سپیده وهابی متخصص بیهوشی
آقای دکتر هرمز محمودوند متخصص جراحی عمومی
خانم دکتر سمیه حسینی متخصص گوش و حلق و بینی
خانم دکتر خاطره حسنوند متخصص ارتوپدی
آقای دکتر آرش آموزنده جراح مغز و اعصاب
آقای دکتر امین روشنایی متخصص رادیولوژی
آقای دکتر بهزاد روزبهانی متخصص رادیولوژی
آقای دکتر کوروش قنادی فوق تخصص گوارش و کبد
دکتر فراشاهی متخصص عفونی
دکتر داوودی متخصص عفونی
آقای دکتر کریم پسیوده جراح و متخصص ارتوپدی
آقای دکتر مجید درکاهیان فلوشیپ کاردیولوژی
آقای دکتر نادر رضائی فوق تخصص بیماریهای ریه
آقای دکتر ملاحسینی متخصص و جراح مغز و اعصاب
خانم دکتر طناز احدی متخصص طب فیزیکی
خانم دکتر زهرا میرزاعسگری متخصص داخلی مغزو اعصاب
خانم دکتر مرجان فتحی متخصص بیهوشی
دکتر اصغر خسروی فوق تخصص کبد و گوارش و آندوسکوپی

دکتر آزیتا ظفرمحتشمی فوق تخصص کلیه

 

.

(2تیر1395) ایرنا : آزمونی دیگر برای آزمون دستیاری/ شکایت به دیوان عدالت رفت http://www3.irna.ir/fa/News/82121971/ کلیک کنید . IMG_20160622_070930 (2تیر 95) دکتر هامون سبطی و وکیل سجاد حجازی نمره و پزشكی! روزنامه اعتماد، چهارشنبه 2/4/95 ، صفحه8 موضوع تاثیر سوابق تحصیلی یک بار دیگر مورد توجه قرارگرفته است. این بار در آزمون دستیار تخصصی یا همان آزمون تخصص پزشکی، که در آن بیش از دوهزار پزشک عمومی شرکت کننده به دو بند از دفترچه راهنمای آزمون که معدل دوره پزشکی عمومی و نمره امتحان پیش‌کارورزی پزشکان را به میزان پنج و ده درصد در نتیجه آزمون دستیاری موثر دانسته است، معترض هستند . این موضوع در هشتادمین نشست شورای آموزش پزشکی مصوب شده است.  اعتراض این گروه از پزشکان که صدها دانشجوی پزشکی نیز با آنها همراه شده اند در چند جمله حقوقی خلاصه می‌شود: «قانون را نباید عطف به ما سبق کرد و کسی را بدون بیان قبلی عقاب نمی‌کنند و قانون جدید نباید حقوق مکتسب افراد جامعه را تحدید یا سلب نماید». به بیان دیگر ایشان معترض هستند که در زمان گذراندن امتحانات دوره پزشکی و امتحان پیش‌کارورزی چنین مصوبه‌ای نبوده و مقرره جدید نباید در حق کسانی که قبل از تصویب آن، این دوره‌ها را گذراندند اعمال گردد. از طرفی آزمون‌های پزشکی در هر دانشگاه، دانشکده و کلاسی شکل و سیاق ویژه خود را دارد و نمره اعلام شده بسیار به روش و منش استاد، منابع امتحانی و متغیرهای دیگر وابسته است که امکان ترازکردن و هم‌سنجی این نمرات را در کل کشور و به تبع برقراری عدالت را بین داوطلبان غیرممکن می‌سازد. در نهایت نتیجه امتحانات در صورتی می‌تواند ملاک انتخاب بین داوطلبان باشد که مطابق قوانین مشابه به صورت سراسری، نهایی، استاندارد و مطابق ضوابط مقرر در قانون برگزار شود. از سویی دیگر چند قطبی بودن امتحانات پیش‌کارورزی و عدم تاثیر نمره منفی در آن، استاندارد بودن این آزمونها را کاملا مخدوش میسازد و اگر این  رویکرد نمره گرایانه در رشته پزشکی دامنه‌دار شود و مسئولان بر تاثیر نمرات ناهمسنج پافشاری کنند و مثلا برای رفع این ناهمسنجی  به یکسان‌سازی منابع و آزمون‌ها رو بیاورند، حس استقلال استادان صاحب سبک و صاحب نظر از میان رفته آموزش پزشکی به حد آموزش از راه دور رشته های کم کاربرد پیام نور قابلیت تنزل پیدا می کند. در آن صورت دانشجو از استاد نگاه حکیمانه و روش‌های طبیبانه نمی‌جوید  بلکه نمونه سوال  و پیش‌بینی سوالات امتحانات می‌خواهد و این میراثی نیست که پورسیناها، رازی‌ها و چرا دور برویم دکتر قریب‌ها و دکتر فرزان‌ها و صدها استاد صاحب سبک پزشکی کشور به امانت سپرده‌اند. آزمون جامع دستیاری با همه کاستی‌هایش مورد حمایت دانشجویان پزشکی است. زیرا مهمترین پارامتر یک آزمون رقابتی یعنی عدالت را خوب رعایت می‌کند. این در فرهنگ ما پذیرفته است که ظلم بالسویه عدل است. آزمون فراگیر دستیاری حتی اگر گهگاه سوالات ناقص یا سلیقه‌ای در آن مطرح شود بسیار عادلانه تر است تا تاثیر دادن نمرات هزار و یک آزمون متفاوت در بزنگاهی که قرار است جمعی از نخبگان کشور در تصدی گری آنچه به سلامت تک تک افراد جامعه مربوط است با هم رقابتی فشرده و تنگاتنگ داشته باشند. از آن جا که آزمون دستیاری یک آزمون با رقابت بسیار فشرده و سخت است، تاثیر مثبت معدل در نمره و تراز یک داوطلب، عملا و منطقا موجب تاثیر منفی در رتبه داوطلب دیگر خواهد شد. چرا که بالا رفتن هر داوطلب باعث پایین آمدن فرد و افراد دیگری می‌شود و این دادن امتیاز به عده‌ای و عمل نمودن به ضرر عده‌ای دیگر خواهد بود، که این امر بدون حکم قانون‌گذار از مصادیق تبعیض ناروا تلقی می‌شود.  مشکل آموزش در کشور ما با نخبه گرایی حل میشود نه نمره گرایی. اما مسئولان و قانون‌گذاران محترم در چند دهه گذشته سعی داشتند از نمره به عنوان ابزاری برای ارتقای سطح آموزش بهره ببرند. برخلاف تمام شعارهای تکرارشده آنچه در روند و قوانین در این یکی دو دهه به چشم می‌خورد توجه روزافزون به نمره و دورشدن از هدف‌های والای آموزشی است. همانگونه که آموزش و پرورش برای بالابردن سطح فرایند یاددهی- یادگیری در مدارس خود نیاز به معلمان و دبیرانی دارد نخبه و داری سابقه تحصیلی درخشان تا بتوانند دانش آموزان را با علم و هنر آشتی دهند، وزارت محترم بهداشت و آموزش پزشکی نیز تا بین دو مقوله پرورش پزشکان توانمند و پرورش استادان توانمند – که شیوه‌های آموزشی خاص و مبتکرانه‌ای در امر یاددهی دارند – تفکیک قائل نشود، مشکل رخوت و سستی آموزشی دانشجویان پزشکی حل نخواهدشد. استفاده از نمره به عنوان ابزاری قهری و تهدیدی برای واداشتن نخبگان جامعه به تحصیل به نظر روشی نسنجیده و نافرجام می‌آید. البته صدای اعتراضات داوطلبان به گوش مسئولین رسیده است و شکواییه ای نیز به دیوان عدالت اداری تقدیم شده است. امیدواریم که با لغو این مصوبه نگرانی‌های داوطلبان مرتفع گردد و برای تاثیر سوابق تحصیلی در سال‌های آینده نیز راهکارهای عادلانه‌تر و قابل دفاع تری اندیشیده شود. . ( 1 تیر 95) دکتر همام سبطی آزمون دستیاری در دانشگاه‌هاى صاحب نام دنیا مانند UCSF کالیفرنیا  در دانشگاههاى صاحب نامى چون UCSF کالیفرنیا که برترین یا یکی از برترین مراکز آموزش علوم پزشکی در ایالات متحده امریکا به شمار می آید، رويكرد ارزشيابى عملى بر اساس  آزمون معيار صلاحيت ( CE يا Competency Exam ) انجام مى شود و در آن نمره جايگاهى ندارد. استاد بر اساس معيارهايى با جزئيات مشخص و قابل بررسى, دانشجو را ارزيابى و در نهايت صلاحيت دانشجو را در داشتنِ مهارت انجام يك  پروسه درمانى، تاييد يا رد مى كند. هر واحد درسى هم متشكل از تعداد مشخصى پروسه درمانى ست. براى قبولى در يك واحد، دانشجو بايد در  تمام پروسه ها بوسيله اساتيدى كه گاه بايد و گاه به انتخاب مى توانند متفاوت باشند، تاييد شود. در صورت رد شدن بصورت نامحدود امكان آزمون مجدد وجود دارد. در امتحانات نظرى هم نمره منظور يا اعلام نمى شود، معدلى موجود نيست. نمره فقط براى اطلاع دانشجو صرفا به دانشجو اعلام مى شود و معيار قبولى  كسب امتيازلازم براى داشتن صلاحيت لازم است. معمولا اين نمره ٧٥/١٠٠ تعيين مى شود و معيار دانشگاه صرفا رد يا قبول است .( pass/fail) فضايى كه به واسطه اين روش ايجاد مى شود بيشتر به فضاى علمى نزديك مى شود و دانشجويان دغدغه رقابت و حواشى آن كه نقشى در صلاحيت علمى فرد در آينده نمى تواند داشته باشد، نخواهند داشت. دانشجويان در اين فضا بيشتر به دنبال كسب صلاحيت حداقلى و يا حداكثرى خود  براى درمان بيماران هستند و نه رقابت. جالب اينجاست كه با وجود اينكه مشخصا دانشگاه UCSF معدلى در هنگام فارغ التحصيلى در كارنامه ارائه نمى كند و ريز نمرات در اين دانشگاه جايگاهى ندارد، بيش از ٩٠٪‏متقاضيان دستيارى كه از اين دانشگاه فارغ التحصيل مى شوند وارد رشته هاى تخصصى در دانشگاههاى سراسر آمريكا مى شوند و نداشتن معدل در كارنامه تاثيرى منفى بر آينده آنها نمى گذارد.  صلاحيت آنها در مصاحبه دستيارى بر اساس توانايى در نمايش علاقه واقعى به رشته مورد نظر، تواناييهاى عملى فرد در آن رشته بخصوص، ميزان موفقيتها و دستاوردهاى پيشين، توانايى كار گروهى، هماهنگى با اهداف و كارگروه دانشگاه مورد نظر  عوامل ديگر، بررسى مى شود. معدل در شرايط معمول جايگاه خاصى در اين ميان پيدا نمى كند. در بسيارى از رشته ها و دانشگاه ها متقاضى آزمون دستيارى بايد امتياز خاصى در آزمون GRE كسب كند. اين آزمون تركيبى از رياضى، درك ادبى و توانايى نگارش متن علمى است. دانشگاه ها بيشتر به منظور محك توانايى فرد براى انجام تحقيق،نگارش مقاله و ارائه علمى تز نهايى كه جزء قابل توجهى از برنامه دستيارى ست، نمره اين آزمون را مد نظر قرار مى دهند. جالب اينجاست كه متقاضى بصورت نا محدود قادر به شركت در اين امتحان براى بالا بردن امتیاز خود خواهد بود و اين آزمون چون امتحانات دانشگاهى ايران حكم مرگ و زندگى يا  ندارد. يك مورد اساسى  به نظر در اين بحث مغفول مانده است؛اصولا چه چيز سيستم آموزشى يا گزينشى كشور ما بخصوص در زمينه مديريت انتخاب دانشجو با آمريكا يا كشورهاى پيش رفته دنيا تطابق دارد كه به ما توانايى مقايسه اين دو سيستم غير قابل قياس را بدهد. هر قياس مستقيم اين دو سيستم متفاوت گزينش دانشجو براى بهره بردارى در جهت اثبات مدعا يا اعمال تبصره هاى قانونى جديد، به قول قدما قياسى مع الفارق و نابسود خواهد بود. جالب تر آنكه به اين وانفساى قياس ناممكن ، استدلال و قياس بر پايه داده هاى غلط هم افزوده شده، آنجا كه مى گويند در تمام كشورهاى پيشرفته اين معدل است كه بخش بزرگى از سرنوشت گزينش متقاضيان دستيارى علوم پزشكى را رقم مى زند!! که واقعیت ندارد و قابل استناد نیست. در اين مختصر نوشته سعيم بر اين بود كه با ديدگاه فردىِ كسى كه مشغول تحصيل در شاخه اى از علوم پزشكى در آمريكا ست آشنا شويد. امید که به کار آید. دکتر همام سبطی دانش آموخته دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مشغول به ادامه تحصیل در دانشگاه ucsf کالیفرنیا . (30 خرداد 95) دکتر هامون سبطی:  نمره و پزشکی! اصولاً آزمون های فراگیر،استاندارد و یکپارچه فلسفه‌ای جز برقراری عدالت یا – بانگاهی دقیق‌تر- جلوگیری حداکثری از بروز ناعدالتی ندارند. وقتی جمعی از آدمیان طعم عدالت را در زمینه‌ای چشیدند دیگر با هیچ توجیه و تمهیدی زیر بار روشی نمی‌روند که عدالت را کمتر و ناقص‌تر از حالت قبل برقرار سازد. نمونه‌اش تلاش بی‌سرانجام شماری از نمایندگان محترم مجالس قبلی برای حذف کنکور بود که دیدیم به چه کلاف سردرگمی تبدیل شد. جمع عظیم دانش‌آموزان، دبیران، متخصصان و مسئولان و نمایندگان مخالف با رویکردها و منافع و مقاصد گوناگون و بعضاً مخالف گرد هم آمدند تا از اجرای چنین قانون پرآسیب و گزندی جلوگیری کنند که تا حدودی نتیجه‌بخش هم بود و به امید خدا امسال به نتیجه قطعی خواهدرسید. دلیل این یکپارچگی و یکزبانی انگیزه‌ی پرقدرت دفاع از عدالت یا پرهیز از گسترش ناعدالتی بود وگرنه هیچ دانش‌آموزی از کنکور خوشش نمی‌آید اما از بی‌عدالتی منزجر است، چون بی‌عدالتی شیرازه‌ی دفتر زندگی اجتماعی‌اش را از هم می‌گسلد پس با تمام توان از همین کنکور پرکاستی دفاع می‌کند تا دیو تقلّب و تبعیض و بی‌عدالتی راه بر آینده‌اش نبندد. در ماجرای شما بزرگواران که باافتخار می‌توانم همچنان خود را همکار یا دست کم همراه و همدرد شما بشمارم، موقعیت خطیرتر هم هست: از یک‌سو اگر امتحانات نهایی به شکل یکپارچه و کشوری برگزار می‌شود، آزمون‌های پزشکی در هر دانشگاه و دانشکده و کلاسی شکل و سیاق ویژه‌ی خود را دارد و نمره‌ی اعلام شده بسیار به روش و منش استاد و منابع امتحانی و متغیرهای بسیار دیگری وابسته می‌شود که امکان ترازکردن و همسنجی این نمرات را در کل کشور و به تبع برقراری عدالت را بین داوطلبان غیرممکن می سازد و اگر قرار باشد این رویکرد نسنجیده در رشته‌ی پزشکی دامنه‌دار شود و مسئولان بر این تأثیر نمرات پابفشارند و مثلاً برای رفع این ناهمسنجی  به یکسان‌سازی منابع و آزمون‌ها رو بیاورند، حس استقلال استادان صاحب‌سبک و صاحب‌ظر از میان رفته، آموزش پزشکی به حد آموزش از راه دور رشته‌های مدیریت پیام نور قابلیت تنزل پیدا می‌کند. پزشکی رشته‌ی دل است، رشته‌ی جان است نمی‌شود آن را یکسان‌سازی کرد زیرا در آن صورت دانشجو از استاد نگاه حکیمانه و روش‌های طبیبانه نمی‌جوید بلکه نمونه‌سوال می‌خواهد و پیش‌بینی سؤالات امتحانات. و این میراثی نیست که پورسینا‌ها و رازی‌ها و چرا دور برویم دکتر قریب‌ها و دکتر فرزان‌ها  و دکتر اعلمی‌ها و صدها استاد صاحب سبک پزشکی کشور  به ما به امانت سپرده‌اند. اگر به جای رابطه‌ی انسانی استاد و شاگرد و بیمار و پزشک بخواهد بساط نمره‌گرایی و- مبادا -نمره گدایی! در دانشکده‌های پزشکی ایران گسترده شود چه پیامدهای شوم و رسوایی که در کمین استادان و دانشجویان پزشکی کشور در آینده نخواهد بود. کمی دور برویم! آیا از وضعیت نمره‌گیری از استادان برای ورود به رشته پزشکی از سوی دانشجویان مقطع کارشناسی در نظام دانشگاهی کشور کانادا خبر داریم؟! آزمون جامع دستیاری با همه کاستی‌هایش مورد حمایت دانشجویان پزشکی است زیرا مهمترین پارامتر یک آزمون رقابتی یعنی عدالت را خوب رعایت می‌کند، این در فرهنگ ما پذیرفته است که ظلم به السویه عدل است. آزمون فراگیر دستیاری حتی اگر گهگاه سؤالات ناقص یا سلیقه‌ای در آن مطرح شود بسیار عادلانه‌تر است تا تأثیر دادن نمرات هزار و یک آزمون متفاوت و ناهمسنج  در آزمونی که قرار است جمعی از نخبگان کشور در تصدّی‌گری آنچه به سلامت تک تک افراد جامعه مربوط است با  هم  رقابتی فشرده و تنگاتنگ داشته باشند. مشکل این جاست که مسئولان و قانونگذاران محترم در چند دهه گذشته سعی داشته‌اند از نمره به عنوان ابزاری برای ارتقای سطح آموزش بهره ببرند. برخلاف تمام شعارهای تکرارشده آنچه در روند وضع قوانین در این یکی دو دهه به چشم می‌خورد توجّه روزافزون به نمره و دورشدن از هدف‌های والای آموزشی است. آموزش و پرورش برای بالابردن سطح فرایند یاددهی- یادگیری در مدارس خود نیاز به معلمان و دبیرانی دارد که باهوش باشند و داری سابقه تحصیلی درخشان. فقط کسی که از درس خواندن در دوره مدرسه لذت برده و مورد تشویق قرارگرفته می‌تواند با رو و روحی به‌واقع گشاده وارد کلاس درس شود و دانش‌آموزان را در تجربه‌ی عقلی و احساسی مثبتی که از آن درس دارد با خود همراه و سهیم سازد. مشکل آموزش و پرورش با نخبه‌گرایی حل می‌شود نه نمره‌گرایی و ای دریغ که چه  غریبگی عمیقی است میان دانش‌آموزان نخبه و صندلی‌های دانشگاه های تربیت معلم کشور! در آموزش پزشکی اما مشکل، معلم نبودن استادان است! بسیار نادر است دانشجوی پزشکی که استادی قصد آموختن موضوعی را به او داشته باشد و او طفره رود و حوصله یادگرفتن نداشته باشد! استادان ما بسیار دانشمند و توانا هستند، امّا در امر طب نه آموزش. من به یاد دارم که بسیاری از کلاس‌های ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران به روخوانی از  مطالب اسلایدی می‌گذشت که از یکی از صفحات کتاب نلسون یا سیسیل برداشته شده بود، آن هم در فضای تاریکی که به ضرورت نمایش اسلاید فراهم شده بود و صدای مونوتن و سرانجام تلنگرهای شرماگین یکی از هم‌کلاس‌ها که دکتر بیدار شو کلاس درس تمام شد! به باور من تا وزارت محترم بهداشت و آموزش پزشکی بین دو مقوله پرورش پزشکان توانمند و پرورش استادان توانمند که شیوه‌های آموزشی خاص و مبتکرانه‌ای در امر یاددهی داشته باشند تفکیک قائل نشود مشکل رخوت و سستی آموزشی دانشجویان پزشکی حل نخواهدشد و استفاده از نمره به عنوان ابزاری قهری و تهدیدی برای واداشتن نخبگان جامعه به تحصیل به نظر روشی نسنجیده و نافرجام می‌آید که به پیامدهای ناگزیر و ناگوار آن پیشتر اشاره شد.

خرد رهنمای و خرد رهگشای         خرد راه جوید به هردو سرای

 

(خرداد95) نامه‌ی جمعی از پزشکان به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در مورد تأثیر معدل

یگان خبر نشر دریافت: نامه‌ی جمعی از پزشکان به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در مورد تأثیر معدل دوره پزشکی عمومی و نمره آزمون پیش کارورزی (پره انترنی) را در زیر می‌خوانیم:

به نام خدا

  اعضای محترم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی   « و ما کان الله لیضل قومآ بعد اذ هداهم حتی یبین لهم ما یتقون » سوره توبه آیه 115 «چنین نبوده است که خداوند گروهی را پس از هدایت گمراه سازد تا این که آنچه را که باید از آن بپرهیزند برای آنها تبیین کند» با سلام و تقدیم احترام : به استحضار عالی می رساند ؛ اینجانبان امضاکنندگان این نامه که بالغ بر دو هزار نفر از پزشکان عمومی شرکت کننده در چهل و سومین دوره آزمون دستیاری تخصصی امسال می باشیم به رای صادره در هشتادمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی مورخ 1/9/93 در قسمت بند  «ب» و «ج» از موضوع 7 آن و اعمال این مصوبه  در دفترچه راهنمای آزمون پذیرش دستیار تخصصی در قسمت بند 4 و 5 قسمت «ی» مربوط به شماره 2-2 تحت عنوان «نمره دهی آزمون و محاسبه نمره کل» «بخش دوم آزمون  » ، معترض می باشیم و مطابق شرح آتی آن را خلاف اصول متعدد قانون اساسی و اصول مسلم حقوقی و فقهی و قوانین جاری کشور می دانیم و  پیگیری موضوع توسط آن کمیسیون محترم تا احقاق حقمان را استدعا داریم. موضوع اعتراض به این شرح است که شورای آموزش پزشکی و تخصصی در هشتادمین  نشست خود در بند  ب وج موضوع 7 مصوب نموده است که : معدل دوره پزشکی عمومی و نمره آزمون پیش کارورزی (پره انترنی) داوطلبان شرکت کننده در آزمون تخصص  به میزان به ترتیب 5 % و 10% در نتیجه نهایی آزمون ایشان موثر باشدو این امر در دفترچه آزمون امسال منعکس و مقرر گردیده است که این دو مورد در نتیجه داوطلبان  به میزان مذکور تاثیر مثبت داشته باشد. این در حالیست که این امر قبلا به اطلاع داوطلبان نرسیده بوده و ایشان در زمان گذراندن این امتحانات در دانشگاه  از این امر بی اطلاع بوده اند و هم اکنون با مقرره ای مواجه شده اند که قرار است در باره آنان عطف به ما سبق شود . اعمال این نمرات در نتیجه نهایی داوطلبان منجر به این می گردد که تاثیر مثبت برای داوطلب با معدل بالا ، باعث بهتر شدن نمره کل و رتبه آن داوطلب و عملا باعث پایین آمدن رتبه داوطلب رقیب گردد ، که در واقع به ضرر داوطلب با معدل پایین ، و نوعی تنبیه و اعمال مجازات در حق وی می باشد چرا که در آزمون بسیار سخت و پر رقابت تخصص ، بعضا جابجایی یک یا چند رتبه می تواند داوطلب را به طور کلی از هدفش دور کند. تبیین جهات مخالفت مصوبه با قوانین و اصول حقوقی : 1- اصل حق انحصاری مجلس شورای اسلامی برای تقنین : همانطور که مطلع هستید موضوع تاثیر سوابق تحصیلی در امتحانات کنکور ، موضوع تازه ای نیست و قبلا توسط مقام قانون گذاری در قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب1392 و اصلاح آن در سال 1395 و قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مصوب 1395 مورد نظر قرار گرفته است بنابراین ملاحظه می فرمایید که هرجا که قانون گذار نظر بر لزوم تاثیر سوابق تحصیلی داشته است موضوع را آنقدر مهم دانسته که آن را فقط در شأن خود دانسته و هر بار خود در موضوع ورود نموده و تصمیم گیری کرده است. به تصریح اصول متعدد قانون اساسی از جمله اصول 71 و شق اول اصل85 نهاد صالح برای وضع قانون و قواعد آمره موجد حق و تکلیف، مجلس شورای اسلامی است. بنابراین مقام اداری در مقام وضع نظامات دولتی به منظور انجام وظایف اداری و تامین اجرای قوانین و تنظیم سازمان های اداری حق ورود به حوزه تقنین و صلاحیت های اختصاصی قانون گذار را ندارند. ایجاد حق و تکلیف برای مردم از وظایف خاص قانون گذار و خارج از صلاحیت مقام اداری می باشد. ممنوعیت ، سلب یا تحدید حقوق مردم به موجب تصمیمات دولتی لاحق بر خلاف  امنیت حقوقی شهروندان است  و چون این مصوبه عملا موجب سلب حق و نوعی تنبیه و مجازات در حق داوطلبان شده است  و ایجاد تکلیف  برای عده ای و ایجاد حق  برای عده ای دیگر کرده است ، خارج از  صلاحیت مرجع صادر کننده می باشد. 2-قاعده عطف به ما سبق نشدن قوانین و مقررات: قاعده عطف به ما سبق نشدن قوانین و مقررات از اصول قطعی و مسلم حقوقی است .اگر قانون عطف به ماسبق شود هیچ گونه امنیت حقوقی و در نتیجه هیچ تضمینی برای حفظ و بقای حقی که ایجاد شده است ، وجود نخواهد داشت  این مهم در اصل 169 قانون اساسی مورد اشاره قرا گرفته است. در مصوبه شورای آموزش پزشکی و تخصصی بدون اعلام قبلی به داوطلبان و بدون اینکه این مقرره را صرفا به افراد مشمول پس از تصویب مصوبه محدود نمایند آن را به همه داوطلبان که در گذشته امتحانات مذکور را گذرانده اند و در آن زمان اصولا چنین مصوبه ای وجود نداشته است سرایت داده اند که خلاف آشکار و بین این اصل قانون اساسی و ماده 4 قانون مدنی می باشد. 3-قاعده مسلم فقهی قبح عقاب بلا بیان: مطابق آیه شریفه « و ما کان الله لیضل قومآ بعد اذ هداهم حتی یبین لهم ما یتقون » سوره توبه آیه 115 که منبع اصل حقوقی      « قبح عقاب بلابیان » است ، نمی توان کسی را مورد عتاب قرار داد در حالی که تکلیفی را قبلا به او اعلام نکرده باشند. داوطلبان در زمان تحصیل به هیچ وجه مطلع نبوده اند که قرار است روزی معدل نمراتشان و نمره امتحان حد نصابی پیش کارورزی در نتیجه امتحان تخصصشان موثر باشد و در واقع بر علیه شان استفاده شود و سبب ضایع شدن حقشان گردد. این امر مصداق بارز قبح عقاب بلا بیان است و قبیح  بودن آن به تصریح قرآن کریم و نظر قاطبه فقها از مسلمات عقلی و شرعی می باشد. 4– قاعده  احترام به حق مکتسب مردم : حقوق مکتسبه افراد در راستای امنیت حقوقی آحاد مردم در بند14 اصل سوم قانون اساسی مورد تاکید قرار گرفته است.  هرگونه محدودیت ، سلب ، عدم توجه و یا تغییر حقوق مکتسبه اشخاص ممنوع می باشد . در این  خصوص مصوبات سابق و در زمان تحصیل به داوطلبان این  حق را  داده است که با دارا بودن هر معدلی در دوره پزشکی عمومی و هر حد نصابی در امتحان دوره پیش کا رورزی بتوانند در امتحان دستیاری تخصص شرکت کنند ،  بدون اینکه این حق مکتسب به وسیله مقرره ای محدود و یا از آن ها سلب شود و این امر که توسط مصوبه مورد اعتراض اتفاق افتاده است کاملا به حقوق مکتسبه ما خلل وارد آورده است و از این نظر خلاف قانون اساسی است. 5اصل برابری و رفع تبعیض ناروا: مطابق اصل برابری و منع تبعیض ناروا مقرر در اصول 19، 20، بند 9و14 اصل 3 قانون اساسی ، اشخاص در استفاده از امکانات مادی و معنوی مشابه ، در شرایط مساوی هستند و اعطا هرگونه امتیاز به اشخاص ، منوط به حکم قانون گذار است . داوطلبان شرکت کننده در این آزمون  در دانشگاه های مختلف با سطح علمی متفاوت ، منابع درسی متفاوت ، اساتید و امکانات متفاوت تحصیل کرده اند و امتحانات برگزار شده به هیچ وجه  شرایط لازم به عنوان آزمون های استاندارد ، نهایی و سراسری را نداشته اند. این موضوع تبعیض آمیز بودن این مصوبه را به خوبی نشان می دهد ، چرا که در آن امتیازاتی به افرادی داده شده است که استحقاق واقعی آن از نظر اکثر متخصصان آموزش پزشکی محل شبه است و امتیازاتی را از عده دیگر سلب نموده است که علت عدم استحقاق آنها به دلایلی است که ایشان از آن بی اطلاع بوده اند .از آنجا که قانون در خصوص اعمال سوابق تحصیلی در مقطع تخصص پزشکی بر خلاف سایر مقاطع ساکت است و همان طور که گفته شد در سایر مقاطع قانون گذار در این خصوص به تفصیل سخن گفته و ملاک های لازم را مشخص کرده است می بایست از وحدت ملاک آن قوانین استفاده نمود . در قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب 1392 و اصلاح آن در سال1395 که اراده اخیر قانون گذار هم هست ، نمرات دروسی را به عنوان سابقه تحصیلی و قابل تاثیر در نتیجه کنکور مورد قبول قرار داده است که ؛ «مطابق اصول سنجش و اندازه گیری توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری ، نهایی و استاندارد و مطابق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش برگزار شده باشد» حال آنکه مصوبه حاضر هیچ کدام از این ضوابط را مورد توجه قرار نداده است .و نتایجی را که فاقد هرگونه استاندارد لازم و تحت تاثیر عوامل متعدد انسانی و سلیقه ای بوده اند را ملاک تمیز در یکی از حساس ترین رشته های تحصیلی قرار داده است . این امر بر خلاف عدالت آموزشی و قوانین جاری کشور است. علاوه بر موارد فوق چند ایراد دیگر در این خصوص وجود دارد : -در متن مصوبه شورای آموزش پزشکی و تخصصی صرفا عبارت «تاثیر» استفاده شده است حال آنکه سازمان سنجش آموزش پزشکی در دفترچه راهنما اعمال مصوبه را به صورت« تاثیر مثبت» ذکر کرده است  و مشخص نیست که سازمان سنجش آموزش پزشکی  بر مبنای کدام مصوبه اقدام به تفسیر تاثیر معدل به تاثیر مثبت نموده است ؟ -عدم امکان ترمیم و بهبود نمرات سوابق تحصیلی از مشکلات دیگر این مصوبه است که کاملا بر خلاف عدالت است چرا که شخص  هیچ گاه نمی تواند نمرات سوابق تحصیلی خود را جبران کند. -باعث رواج نمره گرایی و انواع مفسده های پیرامون آن در دانشکده های پزشکی خواهد شد. این امر در رشته حساس پزشکی میتواند مخاطرات بسیاری برای اجتماع بوجود بیاورد . در نهایت با توجه به اینکه همه اعضای محترم کمیسیون محترم آموزش از نخبگان علمی و مفاخر کشور عزیزمان هستند و اطمینان داریم که شرایط حال حاضر داوطلبان و نگرانی ها و دغدغه های ما را بهتر می دانید و می شناسید ، خواهشمندیم که از طرق مقتضی در جهت لغو این مصوبه تلاش نموده و از نقض اصول متعدد قانون اساسی و تضییع حق داوطلبان جلوگیری نمایید. قبلا از بذل توجه و عنایت شما کمال تشکر را داریم .

 جمعی از پزشکان عمومی کشور

 منبع: http://dadrasnews.ir/News/2637

.

(30 خرداد95 )دکتر باقر لاریجانی ، معاون آموزشی وزارت بهداشت : اعمال تأثیر سوابق تحصیلی در نتایج آزمون دستیاری

یگان خبر نشر دریافت: به گزارش ایسنا: دکتر باقر لاریجانی گفت: داشتن استراتژی برای توسعه کشور امری بسیار مهم است که دانشجویان نخبه و استعدادهای درخشان باید ساختارهای لازم این استراتژی را پیدا کنند.[…] دانشجویان استعدادهای درخشان آینده‌سازان کشور هستند و نباید تنها به فکر پذیرش بدون کنکور در آزمون‌ها و یا معافیت‌ها باشند بلکه سردمداران گفتمان علمی دانشگاه‌ها قرار بگیرند و موضوعات علمی و آموزشی را برای توانمندسازی عرصه علمی کشور به دست بگیرند. از سه سال پیش بحث تأثیر سوابق تحصیلی در نتایج آزمون دستیاری در وزارت بهداشت مطرح بود به طوری که سال گذشته مصوبه اجرایی آن در این وزارتخانه تصویب شد و در سال جاری این مصوبه به طور قطع اجرا خواهد شد. ما معتقد هستیم که یک آزمون نمی‌تواند سرنوشت و آینده یک فرد را تعیین کند. بنابراین تأثیر 15درصدی سوابق تحصیلی در نتایج آزمون دستیاری اقدامی کاملاً منطقی و قانونی است. درواقع این قانون که از مدتی پیشتر در وزارت بهداشت مطرح بود و کسی جرأت اجرای آن را نداشت در سال جاری به طور یقین اجرا خواهد شد.

.

نتیجه‌ی نظرسنجی سایت صدای پزشکان که مهلت آن پایان یافت: از 1436 شرکت کننده: 86 درصد مخالف و 14 درصد موافق

nazarsanji pezeshkan

    30خرداد95) سجاد حجازی تشریح کرد: داوطلبان آزمون دستیاری به چه چیزی اعتراض دارند؟ یگان خبر نشر دریافت: به گزارش فرارو: به گفته وکیل داوطلبان معترض آزمون دستیاری، «اگر قانون را ملاک بگیریم، تنها می‌توان نتایج آزمون‌هایی را در رتبه دستیاری موثر دانست که یکپارچه و استاندارد برگزار شده باشند. در شرایطی که رفرنس‌ها و شیوه طرح سوالات متفاوت است، محاسبه تاثیر سوابق تحصیلی بی‌عدالتی است». داوطلبان چهل و سومین آزمون دستیاری نسبت به تاثیر سوابق تحصیلی آزمون پیش کارورزی و معدل پزشکی عمومی معترض شدند و با ارسال نامه‌ای به مجلس شورای اسلامی خواستار توقف این روند شدند. نامه‌ای که تا به امروز 2هزار امضا داشته است. درخواست ۱۵۰۰ نفره از مجلس درباره‌ی آزمون دستیاری اکنون این سوال مطرح است که آیا تاثیر معدل و سوابق تحصیلی در پیشینه ی دانشجویان پزشکی در آزمون دستیاری با قوانین آموزشی کشور همخوانی دارد و مطابق با عدالت است یا خیر؟ ماجرا از چه قرار است؟ سجاد حجازی وکیل مدافع معترضان در گفت‌وگو با فرارو ماجرای این اعتراض را تشریح کرد و گفت: شورای آموزش پزشکی و تخصصی در نشست هشتادم خود، مصوبه ای را تصویب کرد که طی آن مقرر شد که نتیجه معدل دوره‌ی پزشکی عمومی داوطلبان به میزان 5درصد و نتیجه آزمون پیش‌کارورزی به میزان 10درصد در نتیجه آزمون دستیاری تاثیر داشته باشد. سازمان سنجش آموزش پزشکی کشور در دفترچه راهنمای آزمون دستیاری سال 95-96، این مساله را لحاظ کرده است. وی افزود: بنابراین داوطلبان به چند نکته معترض هستند که از جمله مهمترین آنها می توان به عطف به ما سبق شدن این مصوبه به داوطلبان خارج ازشمول این قانون اشاره کرد. زیرا بر اساس گفته های بسیاری از این داوطلبان، این قانون در زمان آنها لازم الاجرا نبوده و اثر قانونی نداشته است. از طرفی دیگر این مصوبه بر خلاف قواعد حقوقی مکتسبین داوطلبان بوده و آنها را از شرکت در آزمون دستیاری با شرایط یکسان و به صورت سابق منع کرده که از این جهت قابل نقض است. این وکیل دادگستری بیان کرد: همچنین بررسی سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری که باعث تاثیر مثبت به لحاظ معدل و بالا رفتن تراز در نتیجه‌ی نهایی می‌شود، می‌تواند موجب شرایط ناعادلانه ای را رقم زند. بهبود بخشیدن یک داوطلب در نمره کل و تراز و به تبع آن در رتبه‌اش در یک آزمون رقابتی و سراسری، به ضرر داوطلبین دیگر، نادیده انگاشتن حقوق آنها و باعث بی عدالتی محض است. البته این یک طرف ماجرا است، از سوی دیگر، داوطلبان درباره نحوه ی برگزاری امتحانات، رفرنس ها، نمره ی آزمون پیش کارورزی، سطوح مختلف دانشگاه ها و سلایق برخورد اساتید با دانشجویان در برگزاری آزمون و اکتساب نمرات نیز معترض هستند زیرا احتساب نمره خوب در آزمون پیش کارورزی و بالطبع معدل داوطلبان که خواهان شرکت در آزمون دستیاری هستند، می تواند در تراز رتبه نهایی آنها، موجب تفاوت های اساسی و نقض حقوق اساسی آنها باشد. سجاد حجازی در ادامه گفت: حتی تراز رتبه‌ی داوطلبان و چگونگی احتساب نمره‌ی کل آنها در آزمون دستیاری به طور دقیق بیان نشده است و حتی مسئولین در بیان آن دچار تناقض و پراکندگی نظر می‌باشند که این مساله موجب نگرانی و دلواپسی داوطلبان شده است. زیرا مشخص نیست که سازمان سنجش و آموزش پزشکی کشور بنابر چه تبصره و قانونی، جمع بندی و تعیین رتبه داوطلبان بر اساس معدل و سوابق تحصیلی را به اصطلاح تاثیر مثبت تفسیر کرده است. علاوه بر این امکان ترمیم نمره پیش کارورزی در این مصوبه در نظر گرفته نشده که این برای داوطلبان، دردسرساز می‌شود. وی در ادامه گفت‌وگو بیان داشت: در موارد مشابه تاثیر سوابق تحصیلی در کارنامه‌ی آزمون‌های سراسری، چه در مقطع کارشناسی و چه در زمینه‌های دیگر، قانون تعیین تکلیف کرده است یعنی مرجع مهم و تاثیرگذار مجلس شورای اسلامی این موضوعات را در شان خود دانسته و شخصا به آن اشاره مستقیم داشته و ارائه طریق کرده است. اما در مورد دانشجویان دوره ی تخصص چنین پیش بینی و تعیین و تکلیف قانونی موجود نمی‌باشد و تنها یک شورای اداری به بررسی چنین موضوع مهمی پرداخته و به تصویب مصوبه پرداخته است. این در حالی است که چنین موضوع مهمی در شان یک نهاد مهم قانون گذاری می‌باشد. حجازی با اشاره به آینده جامعه پزشکی و مشکلات پیش روی آن گفت: اعمال سلیقه در نمرات دوره ی عمومی پزشکی برای بالا رفتن معدل و همچنین شیوع معدل‌های بالا برای موفقیت در آزمون تخصصی می تواند آینده جامعه پزشکی را دچار مشکل کرده و برای آن خطرناک باشد. پیشروی دانشجویان به سمت نمره گرایی، از کارامدی و کیفیت این رشته در آینده کاسته و جامعه پزشکان را با مشکل بزرگی روبرو خواهد کرد. سجاد حجازی در پاسخ به سوالی مبنی بر واکنش احتمالی مجلس و کمیسیون های مربوطه در برخورد با نامه ی اعتراض داوطلبان معترض آزمون دستیاری، گفت: تا این لحظه جلسه جدی برای حل این موضوع برگزار نشده است. و فقط کانال ارتباطی ما از طریق برخی دانشجویان و داوطلبان با بعضی از نمایندگان بوده که خبر جدی منتشر نشده است. فقط در بررسی مطالبات این چند روز اخیر، رییس سازمان سنجش آموزش پزشکی اعلام کردند که قرار است جلسه ای برای بررسی این موضوع در هفته های آتی برگزار شود. اما با این حال خبر موثقی از هیچ نهادی تا به امروز شنیده نشده است و کلیه مطالبات به صورت شفاهی بوده است. وی در ادامه گفت: البته شکواییه در رابطه با این موضوع از جانب داوطلبان به دیوان عدالت اداری تقدیم شده است که در آن به تاثیر مثبت سوابق تحصیلی در نتیجه آزمون پرداخته شده است. همچنین از دیوان عدالت اداری خواسته شده است تا ابتدا به جلوگیری از تاثیر مستقیم سوابق تحصیلی در این آزمون پرداخته و سپس طی جلسات بعدی دستور به ابطال این مصوبه به طور کامل بنمایند. در پایان، سجاد حجازی از خوشبینی به حل این پرونده در بررسی‌های آینده توسط مجلس شورای اسلامی و دیوان عدالت اداری خبر داد. و گفت: باید این مساله روشن شود که آیا می توانند مصوبه‌ای را تصویب کنند و به راحتی آن را عطف به ما سبق نمایند یا خیر. زیرا تصویب این مصوبه از نظر عقلی، شرعی و قانونی خلاف بوده و موجب نادیده انگاشتن حقوق مکتسبین می شود. (31 خرداد95 ) محمدحسین پورکاظمی، رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی: اعمال تغییرات آزمون دستیاری و تاثیر معدل دوره پزشکی عمومی در آزمون دستیاری یگان خبر نشر دریافت: به گزارش ایرنا: رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی گفت: در آزمون دستیاری امسال طوری برنامه‌ریزی شده که ضمن توجه به علائق و سطح دانش افراد پذیرفته شده، هر داوطلب بتواند از بهترین شرایط برای انتخاب رشته‌ی مورد نظر خود بهره‌مند شود. اعمال تغییرات آزمون دستیاری به نفع داوطلبان درباره آزمون دستیاری همان طور که از سال قبل اعلام شد، نمره‌ کل سازی در آزمون دستیاری تغییر کرده است و این تغییرات در دفترچه ثبت نام آمده است. نمره کل سازی جدید باعث ارتقا و دقت سنجش می‌شود. مشخص کردن دروس مختلف و تراز کردن نمرات و تاثیر مثبت سوابق تحصیلی یعنی معدل دوره پزشکی و نمره آزمون پیش کارورزی در این آزمون باعث ارتقای پذیرش می‌شود. در آزمون دستیاری امسال از حدود 13هزار شرکت کننده، 6هزار و 900 نفر دارای حد نصاب و مجاز به انتخاب رشته شدند. در کارنامه‌ی اولیه که به داوطلبان ارائه شده است، فقط نمره‌ی خام آزمون قید شده، که حداکثر نمره 600 و حد نصاب قبولی 150 بوده است، در ضمن نمره خام پنج درس نیز به آنها اعلام شد و این پنج درس بر اساس جدولی است که قبلا در دفتر چه ثبت نام آزمون دستیاری اعلام شده است. بر اساس مصوبات شورای آموزش تخصصی وزارت بهداشت، نمرات پنج گروه درسی را که به صورت خام در کارنامه اولیه اعلام شده بود، تراز شده است. تراز کردن نمرات دروس باعث هماهنگی دروس از لحاظ سختی و سادگی می‌شود. هدف از این کار آن است که اثر سختی و سهولت سوالات طراحی شده، در نمره نهایی داوطلبان به حداقل برسد. تراز نمرات موضوعی علمی است که در تمام آزمون‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم از سالها پیش انجام می‌شود. مسئله مهم دیگر آن است که اهمیت پنج گروه درسی در رشته‌های مختلف آزمون دستیاری متفاوت است. این تفاوت‌ها به صورت ضریب با نظر متخصصان در رشته‌های دستیاری مشخص و در دفترچه راهنمای ثبت نام آمده است. همه‌ی رشته‌های دستیاری(دوره‌های تخصصی پزشکی) در پنج گروه قرار گرفته است، بنابراین هر داوطلب در هر زیر گروه یک نمره کل خواهد داشت. این نمرات برای پنج زیرگروه محاسبه و پنج رتبه در این زیرگروه ها به افراد داده می شود. این اطلاعات در کارنامه‌ی شماره دوی داوطلبان آزمون دستیاری که برای انتخاب رشته در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد، آورده شده است. تاثیر معدل دوره پزشکی عمومی در آزمون دستیاری تاثیر مثبت معدل دوره پزشکی عمومی و نمره آزمون پیش کارورزی از دیگر ویژگی های مثبت آزمون دستیاری سال جاری است. هدف این است که پزشکانی که خوب درس خوانده‌اند وارد دوره دستیاری شوند. بر اساس مصوبات وزارت بهداشت مقرر است نمره‌ی کل هر داوطلب با احتساب 5 درصد معدل کل دوره‌ی پزشکی عمومی (بدون نمرات دوره کارورزی) و 10درصد نمره‌ی آزمون پیش کارورزی محاسبه شود و اگر این سوابق تحصیلی باعث کاهش نمره کل شود این سوابق لحاظ نمی شود. به بیان دیگر در صورتی سوابق تحصیلی در نمره کل اعمال می‌شود که بتواند نمره داوطلب را بالا ببرد و چنانچه اثر منفی در نمره او داشته باشد اعمال نخواهد شد. این تغییر از سال پیش اعلام شده است و قاعدتاً داوطلبان از طرق مختلف از این قضیه آگاه شده‌اند. قطعا این تغییرات باعث ارتقای پذیرش دستیاران خواهد شد و با انعطافی که در این قانون وجود دارد همه افراد متناسب با شرایط خود از آن منتفع می‌شوند. در نیمه‌ی اول تیر کارنامه دوم و دفترچه انتخاب رشته اعلام می شود و در دفترچه سه هزار و 380 نفر ظرفیت برای دوره دستیاری اعلام شده است. آزمون دستیاری، آزمونی است که در آن پزشکان عمومی برای ورود به دوره های تخصصی پزشکی با هم رقابت می‌کنند، در آزمون امسال حدود 13 هزار پزشک عمومی شرکت کردند، حدود 6900 نفر مجاز به انتخاب رشته شدند و در نهایت سه هزار و 380 نفر به دوره های دستیاری تخصصی پزشکی وارد می‌شوند.

https://daryaftpub.com/moaddel-pezeshki/

.

(29 خرداد95) سرنوشت داوطلبان آزمون دستیاری امسال و یک مصوبه جنجالی؟

یگان خبر نشر دریافت: توضیحات مسئولان وزارت بهداشت و مرکز سنجش پزشکی درباره اجرای مصوبه جنجالی شورای آموزش پزشکی و تخصصی در خصوص پذیرش آزمون دستیاری امسال، همچنان با پیگیری حقوقی داوطلبان این آزمون برای ابطال آن در دیوان عدالت اداری، نگرانی‌ها از تضییع حق آن‌ها را برطرف نکرده و قانع‌کننده نبوده است.

به گزارش ایسنا منطقه خوزستان، اعمال تأثیر مثبت سوابق تحصیلی در پذیرش آزمون دستیاری 1395 در حالی اعلام شد که این آزمون همواره با حاشیه‌ها و حساسیت‌های زیادی همراه بوده است؛ موضوعی که به ‌یک‌باره شوک بزرگی به داوطلبان این آزمون وارد کرد و سؤالات متعددی را درباره علت و مبنای این تصمیم شتاب‌زده فراروی آن‌ها قرار داد. مرکز سنجش آموزش پزشکی در حالی در آزمون دستیاری امسال، تأثیر 15 درصدی سوابق تحصیلی داوطلبان (پنج درصد معدل دوره عمومی پزشکی و 10 درصد معدل امتحان پیش‌کارورزی) را مبتنی بر مصوبه شورای آموزش پزشکی و تخصصی در پذیرش آن‌ها لحاظ کرده است که پیش از آن دانشجویان از چنین موضوعی بی‌اطلاع بوده‌اند و امتحانات دوره پزشکی عمومی و امتحان پیش‌کارورزی خود را بدون اطلاع از تأثیر نمرات آن‌ها در پذیرش دوره‌های تخصص گذرانده‌اند. اگرچه عدم وجود قانونی برای اعمال سوابق تحصیلی دانشجویان در پذیرش تخصص یک خلأ محسوب می‌شود و باید نسبت به رفع آن اقدام شود اما به نظر می‌رسد که ایجاد تکلیف برای این دسته از داوطلبان بدون اطلاع قبلی، هیچ مبنای قانونی نداشته باشد چراکه قانون عطف به ماسبق نمی‌شود و بر همین اساس نیز با وجود همه توضیحات مسئولان وزارت و مرکز سنجش پزشکی درباره عدم تأثیر منفی این سوابق و متضرر نشدن داوطلبان، اکنون حمید اکبری قائم‌مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت از احتمال لغو این مصوبه خبر می‌دهد. آغاز اعتراضات داوطلبان با ارسال نامه‌ای سرگشاده اخیرأ بیش از هزار نفر از پزشکان و دانشجویان مقاطع مختلف پزشکی در نامه‌ای سرگشاده خطاب به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، خواستار ابطال تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری امسال شده بودند و اکنون تعداد داوطلبانی که این نامه را امضا کرده‌اند به بیش از 2 هزار نفر رسیده و به گفته وکیل این داوطلبان پیگیری حقوقی این پرونده در مراجع قانونی ادامه دارد. در این نامه به مواردی از جمله عدم امکان تراز کردن معدل دانشجویان دانشگاه‌های مختلف به واسطه ارزشیابی غیرمتمرکز و عطف به ماسبق شدن قانون مورد استناد شورای آموزش پزشکی و تخصصی در ارتباط با تأثیر امتحان پیش‌کارورزی و نمرات طی دوران پزشکی عمومی اشاره شده است. در بخشی از این نامه آمده است: “در توجیه این تغییرات مسئولین محترم شورای آموزش پزشکی و تخصصی به این جمله اکتفا می‌کنند که این تغییرات صرفاَ جنبه مثبت داشته و اثر منفی بر نمره داوطلب نمی‌گذارد. بر کسی پوشیده نیست که در یک آزمون رقابتی، بهبود نمره یک داوطلب به منزله متضرر شدن یک داوطلب دیگر می‌شود و در این آزمون رتبه ملاک اولویت انتخاب رشته‌شهر بین داوطلبین است”. سود و ضرر غیرموجه بلادلیل سجاد حجازی وکیل داوطلبان معترض به آزمون دستیاری امسال با بیان این‌که ایرادات بسیار زیادی به مصوبه شورای آموزش پزشکی و تخصصی مطرح است و از سوی دیگر اقدام مرکز سنجش پزشکی در تفسیر به رأی این مصوبه حتی مبنای قانونی ندارد و از جهات مختلف محل اشکال است، گفت: این مصوبه بر خلاف حقوق مکتسبه این داوطلبان است زیرا برای عده‌ای سود غیرموجه بلادلیل و برای عده‌ای دیگر ضرر غیرموجه بلادلیل ایجاد می‌کند. وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در خصوص اعتراض داوطلبان آزمون دستیاری امسال به شیوه‌نامه جدید شورای آموزش پزشکی و تخصصی در خصوص پذیرش دانشجویان، اظهار کرد: داوطلبان به بند 4 و 5 قسمت “ی” مربوط به بخش دوم دفترچه این آزمون تحت عنوان “نمره‌دهی آزمون و محاسبه نمره‌کل” که معدل دوره پزشکی عمومی را به میزان پنج درصد و نمره امتحان پیش‌کارورزی را به میزان 10 درصد در نتایج آزمون دستیاری به‌صورت تأثیر مثبت قلمداد کرده است، معترض هستند. وی در خصوص اهم دلایل این داوطلبان اظهار کرد: عمده‌ترین دلیل این است که تصمیم‌گیری شورای آموزش پزشکی و تخصصی که در مورخ یکم آذر 93 انجام و سپس در دفترچه آزمون دستیاری امسال عملیاتی و لحاظ شده است، در زمانی صورت گرفته که این دانشجویان قبلاً امتحانات خود را گذرانده‌اند و چنین مقرری در هنگام تحصیل و طول دوره پزشکی عمومی و امتحان پیش‌کارورزی وجود نداشته است. مصوبه شورای آموزش پزشکی خلاف قواعد حقوقی است حجازی افزود: در واقع اکنون مصوبه‌ای از سوی شورای آموزش پزشکی و تخصصی ابلاغ و اعلام شده که به دانشحویان سابق عطف به ماسبق شده و این خلاف قواعد حقوقی است؛ ضمن آن‌که خلاف قواعد فقهی و شرعی نیز هست زیرا در فقه نیز قاعده‌ای تحت عنوان ”قبح عقاب بلابیان” وجود دارد. داوطلبان معتقدند که این تکلیف باید قبل از برگزاری امتحان پیش‌کارورزی و ورود آن‌ها به دوره پزشکی ابلاغ می‌شد که اکنون آن را از آنان مطالبه می‌کردند. وی تصریح کرد: با مصوبه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، دانشجویی که دارای معدل پایین‌تری است در مقابل دانشجویی با معدل بالاتر در یک فضای رقابتی متضرر می‌شود زیرا رتبه و نمره‌کل او نسبت به داوطلب با معدل بالاتر، پایین‌تر می‌آید؛ اهم اعتراض داوطلبان هم این است که چرا باید نسبت به موضوعی ضرر کنند و محازات شوند که هیچ‌وقت به آن‌ها گفته نشده است. وکیل این داوطلبان معترض با بیان این‌که امروز ابطال این مصوبه را از دیوان عدالت اداری تقاضا می‌کنیم، خاطرنشان کرد: این شورا اگر هم مصوبه‌ای را می‌خواست لحاظ کند باید از تاریخ مصوبه به بعد نسبت به دانشجویانی که مشمول آن باشند، آن را اعمال می‌کرد، نه نسبت به دانشجویانی که سال‌ها پیش امتحان پیش‌کارورزی خود را گذرانده‌اند که یک امتحان حدنصابی بوده و همه دانشجویان پزشکی هم تنها می‌خواهند از این امتحان عبور کنند و کسی گمان نمی‌کند که ممکن است روزی این امتحان در نتیجه آزمون تخصصی او 10 درصد تأثیر مثبت داشته باشد و شاید او را از رفتن به رشته مورد نظر خود باز دارد. حجازی این مصوبه را خلاف حقوق مکتسبه این دانشجویان پزشکی دانست و گفت: در واقع این دانشجویان زمانی که در حال تحصیل بودند و این نمرات را اخذ کردند، قانون این حق مکتسب را برای آن‌ها قائل شده که با همان نمرات بتوانند در آزمون تخصصی شرکت کنند بدون آن‌که این نتایج موجب ضرر آن‌ها شود اما اکنون این مصوبه برخلاف حقوق مکتسبه آن‌ها است. اقدام مرکز سنجش پزشکی مبنای قانونی ندارد وی با بیان این‌که ایرادات بسیار زیادی در متن این مصوبه وجود دارد، اظهار کرد: آنچه خود شورای آموزش پزشکی مصوب کرده صرفاً تأثیر معدل در آزمون دستیاری است اما مشخص نکرده که چه نوع تأثیری داشته باشد و آیا این تأثیر مثبت یا قطعی اعمال شود. متأسفانه مرکز سنجش پزشکی در دفترچه‌ی راهنما این آزمون، خود این موضوع را به تأثیر مثبت تفسیر و این تأثیر مثبت را اعمال کرده است. این وکیل دادگستری افزود: در واقع این اقدام آن‌ها حتی مبنای قانونی ندارد و از جهات مختلف محل اشکال است. در هر حال حق داوطلبان این آزمون تضییع شده است و در حال حاضر بیش از 2 هزار و 200 داوطلب با امضای یک نامه سرگشاده خطاب به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خواستار ابطال این تأثیر شده‌اند. حجازی در خصوص دفاع مسئولان وزارت از این مصوبه و تأثیر مثبت آن در پذیرش آزمون دستیاری با بیان این‌که اصلاَ این‌گونه نیست، تصریح کرد: این یک توجیه است که واقعاَ نمی‌دانم از بی‌اطلاعی این افراد نشأت گرفته است یا دلیل دیگری دارد؛ تأثیر مثبت به این معنا است که داوطلبی که دارای معدل بهتری است، معدل او در نمره تراز و نمره‌کل او محاسبه و اعمال می‌شود و مفهوم آن، این است که رتبه این داوطلب به شکل مثبت جابه‌جا می‌شود و بالاتر می‌آید. تأثیر مثبت برای عده‌ای و منفی‌ برای عده‌ای دیگر! وی ادامه داد: عملاً در یک آزمون رقابتی وقتی فردی را بالا ببریم به معنی آن است که افراد دیگر پایین بیایند و به عبارت دیگر تأثیر مثبت برای عده‌ای عملاَ منجر به منفی شدن برای عده‌ای دیگر می‌شود. مسئولان توجیه می‌کنند که این اثر برای آن‌ها که معدلشان پایین است اعمال نمی‌شود. اگر اعمال نکنند باز هم آن داوطلب سر جای خود می‌ماند اما کسی که تأثیر مثبت برای او اعمال می‌شود، بالاتر می‌آید و بالا رفتن او به معنای پایین رفتن رقیبش است و این عدد در یک آزمون رقابتی حساس مانند آزمون دستیاری منجر به اتفاقات بسیاری می‌شود زیرا در هر رشته گاهی یک یا دو نفر ظرفیت وجود دارد و وقتی رتبه فردی سه یا چهار نمره کم یا زیاد شود، عملاً از رشته مورد نظر خود باز می‌ماند. حجازی با بیان این‌که ما تقاضای دستور موقت برای جلوگیری از اعمال تأثیر سوابق تحصیلی در نتایج آزمون را به دیوان ارائه کرده‌ایم، گفت: امیدواریم دیوان سریع‌تر نسبت به صدور دستور موقت تصمیم‌گیری کند اما اصل موضوع که باید در هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مطرح شود، احتمالاً به زمان بیشتری احتیاج دارد. دستور موقت می‌تواند در زمان کوتاه‌تری منجر به نتیجه شود. تصمیم‌گیری در خصوص سوابق تحصیلی در شأن مجلس است وی در خصوص تشابه این پرونده با پرونده لغو اثر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری، اظهار کرد: یکی از دلایل ما دقیقاَ همین است که در موضوع سابقه تحصیلی همواره مجلس شورای اسلامی ورود داشته و تصمیم‌گیری کرده است و این مسأله آن‌چنان دارای اهمیت است که در شأن مجلس شورای اسلامی است که درباره آن اظهارنظر کند، نه در شأن یک شورای اداری. این موضوع آن‌قدر اهمیت دارد که مجلس 2 بار در اصلاحیه قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوب 95 و قانون اصلی آن مصوب 92 و قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی نسبت به آن اظهار نظر کرده است. این وکیل دادگستری تصریح کرد: اگر در مورد دانشجویان دوره تخصص خلأ قانونی در این زمینه وجود دارد مجلس باید ورود پیدا کند و در مورد این موضوع باید اظهار نظر تقنینی انجام شود. معتقدم در مورد اعمال سوابق تحصیلی در دوره تخصص پزشکی خلأ قانونی وجود دارد و قانونی در مورد سوابق تحصیلی، چگونگی اعمال و میزان تأثیر آن در دوره تخصص پزشکی وجود ندارد اما از وحدت ملاک قوانین دیگر از جمله قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره کارشناسی و تحصیلات تکمیلی مشخص است که این موضوعی است که مجلس همیشه در مورد آن تصمیم‌گیری کرده و اگر تاکنون مجلس به این مورد ورود نکرده قطعاً نظر قانون‌گذار این بوده که احتیاج نیست یا لزومی ندارد و یا مجلس خودش باید در این زمینه اظهار نظر کند. حجازی با تأکید بر این‌که این یک موضوع تقنینی است، زیرا ایجاد حق و تکلیف برای مردم حق اختصاصی قانون‌گذار است، تصریح کرد: غیر قانون‌گذار کسی نمی‌تواند برای مردم حق و تکلیف ایجاد کند. مانند این مورد که برای عده‌ای سود غیرموجه بلادلیل و برای عده‌ای ضرر غیرموجه بلادلیل ایجاد شده است. این حق مجلس است و به اعتقاد من شورای اداری حق ورود به چنین موضوعی را ندارد. تأثیر سوابق به‌دلیل بی‌اطلاعی دانشجویان کاملاَ مثبت است! همچنین دکتر آبتین حیدرزاده مسئول آزمون‌های دبیرخانه شورای آموزش پزشکی تخصصی وزارت بهداشت در توضیح این اقدام به ایسنا گفت: تأثیر سوابق تحصیلی داوطلبان در نتایج آزمون دستیاری 15 درصد تعیین شده و به دلیل این‌که دانشجویان در جریان این قانون نبودند، تأثیر کاملاَ مثبت و به نفع دانشجو خواهد بود. وی با اشاره به عدم تأثیر سوابق تحصیلی در کارنامه اولیه آزمون دستیاری داوطلبان، اظهار کرد: جای هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد چراکه تأثیر سوابق تحصیلی بر نتایج دستیاری مثبت است و وزارت بهداشت به نفع دانشجویان عمل خواهد کرد. معاون اجرایی دبیرخانه‌های معاونت آموزشی وزارت بهداشت افزود: درباره تأثیر آزمون پیش‌کارورزی در نتایج دستیاری نیز به دلیل این‌که این آزمون به‌صورت کشوری برگزار می‌شود به‌صورت سال به سال تراز خواهد شد. یعنی ممکن است این آزمون یک سال سخت‌تر یا یک سال آسان‌تر بوده باشد بر همین اساس این معدل‌ها هم بر اساس سال تراز می‌شوند. حیدرزاده خاطرنشان کرد: روش تراز کردن معدل و نمره‌های پیش‌کارورزی دانشجویان روشی بسیار پیچیده، آماری و علمی است که در همه کشورهای دنیا معمول کاربرد دارد و توسط متخصصین آماری اعمال می‌شود. وی تأکید کرد: جای هیچ‌گونه نگرانی در خصوص تأثیر سوابق تحصیلی در نتایج آزمون دستیاری وجود ندارد چراکه وزارت بهداشت به نفع دانشجویان عمل می‌کند یعنی اگر معدل دانشجویی در دوران تحصیل 15 و آزمون دستیاری را در حد معدل 16 داده باشد تأثیر معدل محسوب نمی‌شود و تنها نمره آزمون لحاظ خواهد شد. با همه این موارد به نظر می‌رسد که ایرادات و نقایص بسیاری در خصوص این مصوبه جنجالی مطرح است و نمی‌توان بدون اطلاع قبلی فیلتری را در پذیرش یک آزمون رقابتی بسیار حساس اعمال کرد که موجب بهبود رتبه برخی از داوطلبان می‌شود و به طبع رتبه داوطلبان دیگر را تنزل می‌دهد. اگرچه ایجاد تحول در بسیاری از حوزه‌های آموزش پزشکی یک امر ضروری و غیر قابل انکار است و درخصوص آزمون‌های پزشکی نیز باید استانداردها و معیارهای مناسب و جدیدی وضع شود که این امر به‌درستی در گام چهارم طرح تحول نظام سلامت نیز دیده شده و در مرحله اجرا به سر می‌برد اما این اقدام وزارت و پیرو آن مرکز سنجش پزشکی، نه تنها یک اقدام شتاب‌زده بدون در نظر گرفتن جنبه‌های مختلف حقوقی مسأله است که می‌تواند کیفیت آموزش پزشکی را نیز با توجه به عدم پیش‌بینی زیرساخت‌های اجرای چنین مصوبه‌ای، تحت‌الشعاع قرار دهد. باید منتظر ماند که با وجود چنین ایرادات و ابهاماتی آیا وزارت بهداشت خود نسبت به لغو این مصوبه اقدام خواهد کرد یا داوطلبان از مجاری قانونی خواسته خود را به کرسی خواهند نشاند.

گزارش از مرضیه باقری، خبرنگار ایسنا

. احتمال لغو تاثیر سوابق تحصیلی در چهل و سومین آزمون دستیاری نوشته میز خبر صدای پزشکان mevoice.ir یگان خبر نشر دریافت: به گزارش صدای پزشکان از سپید آنلاین، قائم‌مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت بابیان اینکه قول می‌دهیم فرمول محاسبه تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری را به‌صورت شفاف اعلام کنیم، افزود: «هفته آینده درمورد تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری یا لغو آن تصمیم‌گیری می‌کنیم.» حمید اکبری گفت: «یکی از مهم‌ترین تغییرات آزمون دستیاری امسال تعیین ۵ زیرگروه بود که پس از اعمال آن رتبه فرد بسته به رشته فرق می‌کند. درحالی‌که درگذشته همه سوالات ارزش یکسانی داشت. با این تغییرات قبولی فرد در هر رشته به رتبه او در زیرگروه مربوطه بستگی دارد بنابراین فرد با توجه به توانمندی خود شاید انتخاب بهتری کند.» وی افزود: «یکی دیگر از تغییراتی که شاید در هفته آینده جمع‌بندی و نهایی شود، تأثیر مثبت سوابق تحصیلی یعنی معدل دوره عمومی و آزمون پیش کارورزی است.» وی در توضیح تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری اظهار کرد: «وقتی دو نفر رتبه یکسان کسب می‌کنند. برای اینکه مشخص کنیم اولویت برای پذیرش در یک رشته-محل با کدام فرد است، معدل دوره عمومی و آزمون پیش کارورزی را تأثیر می‌دهیم.» به گفته اکبری،هرکس معدل بالاتری داشته باشد، اولویت خواهد داشت اما آنچه هنوز روی آن بحث است، بخش فنی کار است. قائم‌مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت اضافه کرد: «اگر نمره معدل دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کل کشور، ۱۵ شود و معدل کل دانشجویان دانشگاه آ، بالاتر از میانگین کشوری باشد شاید کسی خیلی با آن کاری نداشته باشد اما اگر معدل کل دانشجویان دانشگاه ب، ۱۴ شود یعنی در این دانشگاه سخت‌گیری بیشتری می‌شود، بنابراین معدل ۱۴ دانشگاه ب، برابر با همان ۱۵ معدل کشوری حساب می‌شده و تراز می‌شود.» اکبری گفت: «این موضوعات با استفاده از روش‌های فنی محاسبه می‌شود که کار چندان سختی نیست و قابل‌محاسبه است. همان‌طور که این اتفاق در سازمان سنجش و آموزش کشور می‌افتد، ما هم می‌توانیم این کار را به‌خوبی انجام دهیم.» اکبری اظهار کرد: «این رتبه خام است و به این معناست که داوطلبان از ۶۰۰ چه رتبه‌ای کسب کرده‌اند.» وی در پاسخ به این سوال که آیا این تغییرات در آزمون دستیاری سال جاری اعمال می‌شود، تصریح کرد: «تأثیر سوابق تحصیلی بر نتیجه آزمون دستیاری امسال اعلام‌شده اما با توجه به تبعاتی که در دو هفته اخیر مطرح‌شده، تا هفته آینده تصمیم قطعی خود را اعلام می‌کنیم.» قائم‌مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که منظورتان از تبعات پیش‌آمده چیست، گفت: «خیلی از داوطلبان میگویند اگر زمانی که آزمون پیش کارورزی می‌دادیم، خبر داشتیم که قرار است این رتبه در آزمون دستیاری تأثیرگذار باشد، بهتر آزمون می‌دادیم و رتبه بهتری کسب می‌کردیم.» وی به این سوال که آیا این اعتراض را قبول دارید یا خیر، گفت: «این همان موضوعی است که قرار است هفته آینده در جلسه درمورد آن بحث و ببینیم که مجموعه این حرف‌ها چقدر جایگاه دارد و ما چقدر می‌توانیم این موضوعات را به عدالت نزدیک کنیم و درنهایت تصمیم بگیریم که چطور عمل کنیم.» (27خرداد95) تاثیر « مثبت » یا تاثیر « مبهم » ؟ نقدی برتاثیر سوابق تحصیلی در پذیرش دستیاری نوشته دکتر میثم رضایی یگان خبر نشر دریافت: دکتر میثم رضایی: در حالی که بیش از ۲ هزار نفر از پزشکان و دانشجویان پزشکی با استمداد از مجلس شورای اسلامی خواهان لغو اعمال اثر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری هستند، اظهار نظر مسوولین شورای آموزش پزشکی و تخصصی و سنجش آموزش پزشکی بر ابهامات آنان می افزاید. با اعلام شیوه نامه ی برگزاری آزمون دستیاری دوره ی چهل و سوم و مشاهده ی تغییرات عمده در سنجش داوطلبین، متقاضیان آزمون با در نظر گرفتن سبقه ی پر حاشیه ی آزمون دستیاری با ظن و تردید با این مسئله مواجه شدند. داوطلبینی که طی ماه ها یا سال ها رقابت سنگین امکان و فرصتی جهت اعتراض به این موضوع نیافتند. پس از برگزاری آزمون و اعلام رتبه های اولیه، پزشکان معترض به این اعمال اثر سعی در لغو آن در دیوان عدالت اداری نمودند. با توجه به فشردگی بالای رقابت و ظرفیت محدود رشته -شهرهای قابل انتخاب، اعمال اثر سوابق تحصیلی تاثیری شگرف و جبران ناپذیری بر نتایج نهایی آزمون می گذارد. مسئله ای که بارها از سوی مسوولین شورای آموزش پزشکی و تخصصی رد شده و صرفا کمکی برای داوطلبین دانسته شده است. صحبت های متناقض مسوولین این شورا حاکی از عدم احاطه ی آنان بر نحوه ی وضع این تاثیرات است و اظهار این سخنان از سه مقام عالی رتبه ی مرتبط با این قوانین، تنها بر ابهامات و نگرانی متقاضیان افزوده است. دکتر حیدر زاده معاون شورای آموزش پزشکی و تخصصی در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا اشاره کرد:” تاثیر سوابق تحصیلی داوطلبان در نتایج آزمون دستیاری ۱۵ درصد تعیین شده و به دلیل اینکه دانشجویان در جریان این قانون نبودند، تاثیر کاملا مثبت و به نفع دانشجو خواهد بود.” دکتر امامی رضوی قائم مقام این شورا در مصاحبه ای جداگانه با خبرگزاری مهر تصریح کرد : “ در واقع رتبه فرد یکبار با احتساب نمره پیش کارورزی و یکبار با احتساب معدل پزشکی عمومی محاسبه می شود، به این ترتیب رتبه فرد مشخص می شود “ وی همچنان افزود : “تاثیر مثبت به این معنی است که دو نفر نمره ۱۵۰ گرفته اند و یکی از آنها نمره معدل دوره پزشکی عمومی و پیش کارورزی اش بالاتر و دیگری پایین تر است، حال در این مرحله آن فردی که معدل بالاتری دارد تاثیر مثبت معدل خود را دریافت می کند. “ در اظهار نظری دیگر دکتر پور کاظمی رییس سازمان سنجش آموزش پزشکی در مصاحبه با روزنامه سپید خاطر نشان کرد: “اگر دانشجوی یک دانشگاه معدل خوبی نیاورده باشند اما رتبه خوبی در آزمون کسب کرده باشد؛ نشانگر آن است که در این دانشگاه به دانشجویان حساب‌شده نمره داده می‌شود؛ بنابراین با افزودن ضریب مختصری معدل دانشجویان دانشگاه مذکور را تعدیل می‌کنیم”. شاید بتوان با ذکر یک مثال با استناد به شیوه نامه منتشر شده از سوی سنجش آموزش پزشکی و تخصصی در زمستان ۹۴ و بندهای ۴-۲-۲ و ۵-۲-۲ و ۶-۲-۲ آن، نحوه ی اعمال این مصوبه را شفاف تر بیان کرد: داوطلب ( آ ) با نمره ی ۳۵۰ و کسب رتبه ی کل اولیه ی ۷۳۸ دارای معدل ۱۴ و نمره ی پیش کارورزی ۱۰۰ و داوطلب (ب) با نمره ی ۳۴۰ و کسب رتبه ی کل اولیه ی ۹۴۰ دارای معدل ۱۷ و نمره ی پیش کارورزی ۱۵۰ را در نظر بگیرید. پس از اعمال تاثیرات طبق شیوه نامه، نمره ی فرد ( آ) به ۳۵۳.۵ می رسد، در حالی که داوطلب ( ب) با وجود کسب نمره ی پایین تر در امتحان دستیاری به نمره ی ۳۵۹.۵ ارتقا می یابد. با در نظر گرفتن ظرفیت رشته – شهر های انتخابی بر مبنای سنوات گذشته، بسیاری از فرصت ها برای داوطلب ( آ) از دست می رود. داوطلب ( آ) با از دست دادن امکان تحصیل در رشته ی مورد نظر خود، شانس خود را حتی در سالهای بعد هم کمرنگ می بیند. گرچه محدودیتی در دفعات برای شرکت در آزمون دستیاری وجود ندارد اما سوابق تحصیلی همواره راه را برای داوطلب ( آ) با وجود کسب نمره ی بهتری نسبت به داوطلب ( ب) می بندد. مضافا شنیده ها حکایت از افزایش تاثیرات سوابق تحصیلی در طی سالهای آتی دارد. در این مورد بازخوانی اظهار نظر معاون شورای آموزش پزشکی و تخصصی خالی از لطف نیست. دکتر حیدرزاده در مصاحبه با روزنامه ی سپید اظهار داشت: اگر دانشجویی در تمام دوران تحصیل خود دانشجوی خوبی بوده، روز امتحان به هر دلیلی بیمار شود و نتواند با تمرکز و تمام انرژی آزمون بدهد، تاثیر ۱۵ درصدی سوابق تحصیلی به این فرد کمک می کند که رتبه ی بهتری کسب کند. با در نظر گرفتن این اظهار نظر در حالی که دفعات شرکت در آزمون دستیاری محدودیت ندارد و قابلیت ارتقای رتبه را داراست، مشخص نیست مسوولان برای بیمار بودن داوطلب حین آزمون پیش کارورزی چه راه جبرانی را در نظر گرفته اند.با تمامی این تفاسیر مبنای اصلی همه اعتراضات بی اطلاعی از تاثیرات کلان یک آزمون و نمرات، در طی دوران دانشجویی در سرنوشت یک پزشک در گذشته است . دکتر حیدرزاده همچنین پیرامون این مطلب با تایید عدم آگاهی و اطلاع داوطلبین از تاثیر این نمرات در رتبه از قبل، در مصاحبه با ایسنا بیان کرد: “به همین علت فقط تاثیر مثبت داده می شود”. بیش از دو هزار پزشک معترض بارها این پرسش را مطرح میکنند که آیا تاثیر مثبت این سوابق باعث متضرر شدن فرد (آ) به عنوان داوطلب نوعی نمی شود؟! ابهاماتی که بر نحوه ی تراز کردن نمرات و آزمون پیش کارورزی مطرح است بحث مفصلی را می طلبد اما اشاره به این نکته که دکتر امامی رضوی و دکتر حیدرزاده در مصاحبه با ایسنا از نحوه ی برگزاری غیر سراسری و قطبی شدن آزمون پیش کارورزی در دوره های اخیر بی اطلاعند، همچون آب سردی است بر پیکر داوطلبین آزمون دستیاری.

(26 خرداد 95) اظهار نظر نفر دوم آزمون  دستیاری سال 95، دکتر کیان علی پسند

به‌عنوان آخرین سوال دوست دارم نظرت رو راجع به تغییراتی که امسال در امتحان رزیدنتی صورت گرفت، بپرسم؟

این تغییرات که واقعا امسال آرامش ذهنی را از ما گرفت. به نظر من در شرایط فعلی کشور ما، عادلانه ترین روش پذیرش، یک کنکور جامع است. تاثیر معدل و نمره امتحان پره انترنی که در قطب های مختلف به صورت متفاوتی برگزار میشه، قطعا ناعادلانه است. در یک دانشگاه ممکنه سوالات تکنیکی تر و سخت تر طرح بشه،‌در حالی که در دانشگاه دیگر سوالات راحت تر بوده است. اگر هم تاثیر معدل با این هدف بوده که دانشجویان در طول دوره تحصیل فعال تر باشند، به نظر من این روش موثر نخواهد بود. وقتی امتحانات هر دانشگاه هنوز آنقدر استاندارد نیست که بتواند بین دانشجوی فعال و غیرفعال در بخش تفاوتی قائل شود، قطعا تاثیر نمره چنین امتحانی در سرنوشت دانشجویان عادلانه نخواهد بود.

(۲۴ خرداد 95) درخواست ۱۰۰۰ نفره از مجلس درباره ی آزمون دستیاری [پزشكی]

یگان خبر نشر دریافت: به گزارش انصاف‌نیوز، بیش از هزار نفر از پزشکان و دانشجویان مقاطع مختلف پزشکی در نامه‌ای سرگشاده خطاب به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در راستای احقاق حقوق پزشکان خواستار ابطال تأثیر سوابق تحصیلی در آزمون دستیاری سال جاری شدند. در این نامه به مواردی همچون عدم امکان تراز کردن معدل دانشجویان به واسطه‌ی ارزشیابی غیرمتمرکز و بعضاً سلیقه‌ای از دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف، عطف‌به‌ما‌سبق قانون مورد استناد شورای آموزش پزشکی و تخصصی در ارتباط با تأثیر امتحان پیش‌کارورزی و نمرات طی دوران پزشکی عمومی و همچنین سابقه‌ی حساسیت‌های زیاد این آزمون طی سالیان اخیر اشاره شده است. منبع: http://www.ensafnews.com/31334/

.

پرفسور فاشه، استاد دانشگاه هاروارد آمریکا: نمره‌گرایی، بنیان سوز است!

یگان خبر نشر دریافت: پرفسور فاشه، استاد دانشگاه هاروارد آمریکا گفت: نمره‌گرایی، بنیان سوز است! یکی از مشکلاتی که دامن‌گیر دانشگاها شده است؛ ارائه مِتُد نمره‌گرایی در افکار دانشجویان است؛ به طور مثال نمره در بین دانشگاهیان به یک ابزار کارآمدی تبدیل شده است که نه تنها نجات بخش و تولید اندیشه را در بر ندارد، بلکه می تواند بنیان سوز باشد. تنها راه نجات، بازگشت به آرمان‌هاست. امروز فرهنگی که در غرب وجود دارد با فساد آلوده شده است و تنها راه نجات مردم برگشتن به آرمان‌های ازدست رفته است که باید مورد اهتمام مسئولین فرهنگی کشورها قرار بگیرد. منبع

(خرداد95) نامه‌ی جمعی از پزشکان متقاضی آزمون دستیاری به كميسيون محترم بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي بسمه تعالي انَّ اللَّهَ یَأمُرُکُم أن تُؤَدَّوا الأماناتِ إلی أهلِها وَ إذا حَکَمتُم بَینَ النّاسِ أن تَحکُموا بِالعَدل كميسيون محترم بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي احتراماً، مستحضريد چهل و سومين دوره‌ي آزمون ورودي دوره‌ي دستياري، نهم ارديبهشت ماه با شركت بالغ بر 12هزار داوطلب برگزار شد. رقابت فشرده‌اي ميان داوطلبين كه گاهي تا چندين سال براي يك نفر به طول مي‌انجامد. حساسيت‌هاي بالاي اين آزمون سبب سوق آن به سمت بي اخلاقي در ادوار گذشته گرديد. تخلفات اثبات شده و گسترده‌ي آزمون سال 82 و ابطال آن در سال 88 به خوبي نياز به دقت نظر بيشتر در كليه‌ي مراحل اين آزمون را مسجل كرد. اما متأسفانه هم‌چنان هر ساله ابهاماتي در اين ارتباط مطرح مي‌شود و بدون پيگيري خاصي مسكوت مي‌ماند. روند آزمون دستياري سال 95 با تحولات اساسي و يا بهتر است بگوييم تبعيضات بنيادين، در سنجش داوطلبين در حال انجام است. در اين آزمون طبق اطلاعيه‌هاي شوراي آموزش پزشكي و تخصصي بنا به اعمال تأثير سوابق تحصيلي است. اين تأثيرات شامل معدل كل دوره‌ي پزشكي عمومي (بدون احتساب دوره‌ي كارورزي) و امتحان پيش كارورزي است. امتحان پيش كارورزي قبل از دوره‌ي كارورزي دانشجو برگزار مي‌شود و وي با كسب حد نصاب نمره امكان ورود به اين دوره را مي‌يابد. سؤال اينجاست كه چگونه اين امتحان كه صرفاً جهت آمادگي دانشجو و براي سنجش توانايي او براي ورود به دوره‌ي كارورزي برگزار شده به ناگاه و بدون اطلاع قبلي از تأثير كلان آن در آينده، معياري براي قبولي در آزمون دستياري شده است. همچنين آزمون پيش كارورزي قابليت ارتقاي نمره با شركت مجدد در آزمون را برخلاف دستياري ندارد و طبق مصوبه‌ي شوراي آموزش پزشكي و تخصصي براي هميشه مؤثر باقي مي‌ماند. به طريق اولي، اعمال تأثير سوابق تحصيلي به يك باره و براي همه‌ي داوطلبين در دانشگاه‌هاي مختلف، با كيفيت متفاوت دانشجويان و امتحانات، امري عجيب به نظر مي‌رسد. معدل نمرات دوره‌ي پزشكي عمومي حاصل امتحاناتي با كيفيت متفاوت در شهرهاي مختلف است. مضافاً گاهي نمرات ارزشيابي در دوران كارآموزي كاملاً سليقه‌ای و حتی بدون آزمون داده می‌شود. این اعمال سلیقه که در انتخاب منابع امتحانات دوره‌ی پزشکی عمومی نیز لحاظ می‌شود، نه تنها امکان قیاس دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف کشور را می‌گیرد، که گاهی در یک دانشگاه با اساتید متفاوت، نمرات دانشجویان قابلیت مقایسه را ندارد. همچنین تراز کردن نمرات دانشجویان، حتی در یک دوره‌ی زمانی و در یک دانشگاه عملاً امکان‌پذیر نیست،حال چگونگی این تراز کردن در دوره‌های زمانی مختلف برای دانشجویان دانشگاه‌های مختلف بسیار مبهم بوده و غیرممکن می‌نماید. همان‌گونه که مطلع هستید در نمونه‌ای مشابه، تأثیر معدل دوره‌ی دبیرستان دانش‌آموزان در کنکور سراسری به حکم دیوان عدالت اداری معلق گردید. در توجیه این تغییرات مسئولین محترم شورای آموزش پزشکی و تخصصی به این جمله اکتفا می‌کنند که این تغییرات صرفاً جنبه‌ی مثبت داشته و اثر منفی بر نمره‌ی داوطلب نمی‌گذارد. بر کسی پوشیده نیست که در یک آزمون رقابتی، بهبود نمره‌ی یک داوطلب به منزله‌ی متضرر شدن یک داوطلب دیگر می‌شود و در این آزمون، رتبه، ملاک الویت انتخاب رشته، شهر بین داوطلبین است و کسب حدنصاب مطرح نیست. هم‌چنین مسئولین امر مطرح نمودند که این تأثیر ناچیز است. گرچه قاطبه متقاضیان مخالف این نظرند و گویاست که حتی ایجاد یک نمره تفاوت سرنوشت فرد را تغییر می‌دهد، اما سؤال این‌جاست که به فرض این تغییر ناچیز چه هدفی را دنبال می‌کند؟! گرچه بسیاری از پزشکان ذی‌نفع در پی احقاق حق از مجرای دیوان عدالت اداری هستند، تقاضامند است با توجه به محدودیت زمانی پیش‌رو، در راستای اجرای عدالت آموزشی برای ملغی کردن اعمال سوابق تحصیلی و رفع تبعیض ناروا گام بردارید.     لینک کمپین اعتراض به اعمال تاثیر سوابق تحصیلی و پیگیری اخذ دستور تعلیق از دیوان عدالت اداری https://telegram.me/joinchat/Bih_2z9HtjzYjoRXRndVcQ دوستان عزیز، دانشجویان گرامی و پزشکان پرتلاش،خواهشمند است عضو كمپين ما شويد ،،،،تا با اتحاد خود از حقوق مسلممون دفاع كنيم ،،،،، با سپاس ،،،، #لینک #گروه #کمپین #لینک #امید #کمپین

                                                                                 جمعی از پزشکان متقاضی آزمون دستیاری

لطفاً پزشکان و دانشجویان پزشکی، دیدگاه خود را با ذکر نظام پزشکی یا شماره دانشجویی بگذارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *